Tipuri de analgezice pentru pisici

Durerea este un fenomen fiziologic complet normal. Prin apariția durerii, corpul „raportează” că ceva nu este în regulă cu ea. Dar uneori se întâmplă ca ea să devină prea puternică. Atât de puternic încât este plin de moarte din cauza șocului. În astfel de cazuri, numai analgezicele feline pot împiedica animalul dvs. să se mute într-o lume mai bună..

Important! Nu folosiți niciodată droguri umane pentru a ușura un animal! Aspirina, paracetamolul și multe alte medicamente pot ucide o pisică. În orice caz, nu este rău să vă consultați mai întâi cu un medic veterinar!

Medicii veterinari practicanți știu asta de multă vreme pisicile sunt foarte sensibile la multe medicamente. Deci, chiar Acid acetilsalicilic, care (deși cu măsuri de precauție) poate fi administrat câinilor, este strict contraindicat pentru pisici. Același lucru este valabil și pentru analgezicele standard care pot fi cumpărate de la farmacia dvs. obișnuită..

Vă reamintim că analgezicele pentru pisici sunt clasificate drept medicamente puternice. Nu li se poate da „dreapta și stânga”, deoarece ei recepția necontrolată poate afecta negativ starea ficat și rinichi animal. În plus, toate aceste medicamente nu tratează cauza durerii, ci doar ameliorează temporar atacurile de durere. Deci, dacă animalul dvs. de companie suferă foarte mult și calmantele umane vă ajută pentru o perioadă scurtă de timp, nu întârziați, ci contactați imediat medicul veterinar.

Întârzierea poate duce la daune ireparabile pentru sănătatea pisicii. Cu toate acestea, dacă injectați un analgezic într-o pisică care deja șuieră de durere, nici nimic bun nu va ieși din ea. Luați în considerare principalele tipuri de medicamente pentru durere care sunt cel mai des utilizate în practica veterinară..

Tipuri de medicamente pentru durere

Rețineți, de asemenea, că opioide și omologii lor sintetici, care includ, de exemplu, fentanil și tramadol, sunt prescrise numai de către un medic veterinar. Aceste medicamente folosit in oncologie și leziuni grave, când o pisică poate muri rapid de șoc dureros. Din păcate, legislația în domeniul controlului asupra circulației medicamentelor puternice și narcotice în țara noastră este de așa natură încât, în ultimii ani, medicii veterinari încearcă în general să nu utilizeze astfel de medicamente. Puteți spera la numirea lor doar dacă mergeți la o clinică mare..

În plus, analgezicele specifice pentru pisici pur și simplu nu sunt produse de industria noastră farmaceutică și chiar și cu medicamente „pentru câini”, totul nu este foarte bun. Deci, trebuie să folosiți sortimentul de farmacii obișnuite, care nu sunt prea dornice să vândă medicamente prescrise de rețete veterinare ...

in orice caz, Fentanil sub formă de plasture îmbibat în soluție medicamentoasă, pot fi achiziționate în continuare fără probleme. Dar trebuie să vă amintiți că trebuie să dați pisicii un anestezic de acest tip sub supravegherea constantă a unui medic veterinar, deoarece, în cazul celei mai mici supradoze, sunt posibile consecințe extrem de grave. Am spus deja că corpul pisicilor este foarte sensibil la multe medicamente. Acest lucru este valabil mai ales în cazurile în care i s-a întâmplat ceva cu adevărat „extraordinar” animalului. De exemplu, după o substanță chimică a arde (când ficatul și rinichii au deja dificultăți) este necesar să se prescrie doar cele mai „moi” medicamente care nu au un efect toxic pronunțat.

Alte medicamente eficiente

Un medicament destul de accesibil și eficient pentru multe tipuri de durere este Ketonal. Disponibil sub formă de pilule și injectabil. Nu se recomandă utilizarea comprimatelor pentru pisici (în special pentru ameliorarea durerilor severe). Mulți proprietari confundă Ketonal cu Ketorol, dar acesta din urmă, deși este un puternic calmant al durerii, care este folosit chiar și pentru cancer, este, în general, interzisă administrarea pisicilor. De asemenea risc crescut de sângerare gastro-intestinală.

Obisnuitul Nu-Shpa, dar cu dureri severe, acest remediu nu va ajuta, deoarece este, mai degrabă, un medicament antispastic. În plus, medicii veterinari experimentați recomandă utilizarea Papaverină, întrucât corpul pisicii îi răspunde mult mai stabil și fără surprize bruște.

Ce alte analgezice sunt disponibile pentru pisici? Analgin Nu este un medicament pur veterinar, dar ajută foarte bine la dureri, chiar și relativ severe. Dozaj - 0,5 g. pe zi. Doar nu exagerați, deoarece metamizol sodic are multe efecte secundare. Vă rugăm să rețineți că este mai bine să injectați Analgin intramuscular, la 0,15-0,3 ml per animal pe zi. În acest caz, probabilitatea de a dezvolta efecte secundare este mult mai mică..

De asemenea, în situațiile în care animalul se confruntă cu dureri și slăbiciune foarte severe (după intervenția chirurgicală), este permis să se folosească binecunoscutul om Pentalgina. Doza pentru o pisică adultă nu este mai mare de 1/8 dintr-o tabletă. Dacă aveți nevoie de fotografii pentru ameliorarea durerii pentru pisici, puteți (dar numai sub supravegherea unui medic veterinar) să utilizați Baralgin. Doza este de aproximativ 0,4 ml per pisică, dar este recomandabil ca doza exactă să fie calculată de un specialist, concentrându-se pe greutatea, starea fiziologică și vârsta animalului de companie.

S-au dovedit bine compuși antiinflamatori nesteroidieni. Avantajele lor includ faptul că astfel de analgezice pentru pisici nu numai că pot opri atacurile de durere, ci și combate eficient cauzele apariției lor. Cele mai cunoscute și mai frecvente medicamente de acest tip sunt Meloxicam.

Dar! Trebuie amintit în mod constant că utilizarea pe termen lung a medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene este plină de probleme grave de sănătate pentru pisică, până la insuficiența hepatică și renală completă..

Apropo, la insuficiență renală animalul suferă adesea de dureri foarte severe și este permisă îndepărtarea lor numai cu ajutorul unei liste foarte limitate de mijloace. Doar un medic veterinar ar trebui să le aleagă.!

Modalități alternative de a scăpa de durerea pisicii

Terapie magnetică. Această metodă de fizioterapie a venit la medicina veterinară din medicină. Magneții sunt modalități eficiente de a reduce inflamația și de a ameliora durerea în multe boli. Pentru pisici au fost create „hamuri” speciale, care permit fixarea bine a plăcilor aproape oriunde pe corp.

Acupunctura. Acupunctura este „cartea de vizită” a medicinei orientale. În ciuda unor neîncrederi cu care specialiștii au tratat inițial această metodă, aceasta este foarte eficientă și ajută bine la durerile cauzate de prezența bolilor cronice..

Remedii homeopate. Remediile pe bază de plante pentru animale de companie sunt în prezent în creștere. Una dintre cele mai eficiente este Travmatin. Este chiar în picături care pot fi administrate pisoilor. Vă rugăm să rețineți că multe dintre aceste remedii implică numirea unui curs terapeutic lung, cu siguranță nu merită să sperați la efectul lor atunci când trebuie să opriți urgent un atac de durere acută. Apropo, „Travmatin” este util pentru a desemna o pisică înainte și după sterilizare, deoarece în acest caz probabilitatea de a dezvolta efecte de durere va fi mult mai mică, iar rata de vindecare va fi mult mai mare.

Aplicarea de comprese. Compresele, tampoanele de încălzire și radiatoarele IR sunt mijloace bune pentru ameliorarea durerii cronice, prelungite de etiologie neinflamatoare (!) La domiciliu. În nici un caz, nu utilizați comprese calde și tampoane de încălzire la cea mai mică suspiciune de inflamație, deoarece în acest caz evoluția procesului patologic se va înrăutăți. Această metodă de tratament nu este rea pentru răni, atunci când trebuie să ameliorați edemul traumatic și să accelerați vindecarea țesuturilor afectate..

Terapia manuală, mai cunoscut sub numele de masaj. Frământarea țesuturilor ajută la creșterea fluxului sanguin și la îmbunătățirea aportului de sânge la țesuturi. Acest lucru are un efect benefic asupra organismului și vă permite să opriți durerile, chiar și de severitate moderată. Există un singur dezavantaj - trebuie să știi cum să faci masaj și nu te poți baza pe un efect instantaneu. Dar, pe de altă parte, ajută excelent la fractură. Desigur, nu este necesar să se maseze osul rupt imediat după leziune, dar masajul poate ameliora durerile atrăgătoare de tragere în timpul procesului de recuperare și în perioada de reabilitare..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Tipuri de analgezice pentru pisici