Se poate administra difenhidramina pisicilor?

Chiar și cel mai îngrijitor proprietar de animal de companie se poate confrunta cu problema unei reacții alergice. Și este nevoie de soluția sa rapidă. Să luăm în considerare modul în care puteți utiliza difenhidramina pentru pisici și dacă merită să tratați un animal de companie cu acest remediu „uman”.

Este produs sub forma unei pulberi cu gust amar care este foarte solubilă în apă. De asemenea, puteți cumpăra medicamentul sub formă de fiole sau tablete. Acțiunea durează 4-6 ore, un rezultat pozitiv poate fi observat în termen de 15 minute după administrare.

Se vinde numai pe bază de rețetă, inclusiv în medicina veterinară, așa că nu toți proprietarii de pisici o au în trusele de prim ajutor de acasă. Cu toate acestea, în diferite recenzii puteți citi că medicamentul este printre cele recomandate.

Principiul de acțiune al difenhidraminei se bazează pe faptul că substanța sa activă blochează receptorii colinergici, iar agentul este, de asemenea, dotat cu un efect analgezic și antiemetic pronunțat. Este important să ne amintim că medicamentul are și un efect hipnotic, astfel încât pisicile, după ce au luat-o, pot deveni letargice, inactive și, de asemenea, pot adormi..

Indicații

Mulți medici veterinari răspund pozitiv la întrebarea dacă difenhidramina este posibilă pentru pisici, cu toate acestea, observă că acest medicament ar trebui să fie clar dozat, depășirea normei admise fiind periculoasă pentru animal.

Cel mai adesea, medicamentul este utilizat atunci când apare o reacție alergică la pisici..

De asemenea, în acord cu un specialist, medicamentul poate fi administrat în astfel de cazuri.:

 • Reumatism;
 • Boala de radiații;
 • Poliartrita.
 • Șoc anafilactic;
 • Dermatită mâncărime;
 • Conjunctivită alergică.

Difenhidramina ajută și previne apariția edemului cauzat de prezența histaminei.

Dozare

Doza de difenhidramină pentru o pisică depinde în mod direct de greutatea animalului: 0,2-0,3 ml per 1 kg din greutatea pisicii.

Puteți utiliza medicamentul într-unul dintre moduri:

 • În interior (trageți soluția de difenhidramină preparată într-o seringă fără ac și injectați-o în gâtul pisicii).
 • Intravenos.
 • Intramuscular.

Dacă medicul veterinar nu indică altfel, metodele sunt echivalente ca eficiență, astfel încât să o puteți alege pe cea care este mai convenabilă pentru proprietar.

Cursul durează aproximativ 7-10 zile, în fiecare zi medicamentul este luat de 2 ori.

Sfaturi pentru proprietar

Adesea, administrarea unui sedativ antihistaminic poate provoca o serie de probleme. În primul rând, difenhidramina are un gust foarte amar, animalul va rezista activ, nu va lăsa medicamentul să fie injectat în gât (motiv pentru care mulți experți sfătuiesc să se injecteze ori de câte ori este posibil). Spuma poate ieși din gură, dar aceasta este o reacție normală la amărăciune..

Analginul cu difenhidramină poate fi administrat unei pisici în cazul unei creșteri puternice a temperaturii ei. Dozele fiecăruia dintre medicamente sunt după cum urmează:

 • Analgin 0,5 ml pe zi.
 • Difenhidramina 0,1 ml pe zi.

Un amestec de medicamente ca efect secundar poate provoca deshidratare severă, motiv pentru care ar trebui să dați animalului multă apă de băut după ce ați luat-o..

Rețineți că animalul nu poate fi salvat de alergii doar prin administrarea medicamentului, astfel încât hrănirea trebuie să fie corectă, pisica trebuie să primească mâncare recomandată de medicul veterinar.

Contraindicații și rău

Printre factorii care împiedică utilizarea difenhidraminei pentru pisicile domestice se numără intoleranța individuală la componentele medicamentului. Utilizarea medicamentului trebuie abandonată pentru glaucom și boli ale sistemului nervos central.

Întrebarea dacă difenhidramina poate fi administrată pisicilor este controversată în medicina veterinară, mulți proprietari observând că animalul nu numai că refuză să utilizeze medicamentul, ci și se simte rău după ce l-a luat. Cu toate acestea, alții subliniază că cursurile lungi nu fac niciun rău. Totul este determinat individual, prin urmare, înainte de a începe tratamentul, trebuie să consultați un specialist și să acționați strict conform prescripției sale..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Se poate administra difenhidramina pisicilor?