Baralgin pentru pisici: caracteristicile medicamentului și utilizarea acestuia

Poate că, dacă luați statistici despre cele mai vândute medicamente în orice farmacie, atunci tot felul de analgezice vor intra inevitabil în TOP (cu excepția tuturor paracetamolilor și aspirinelor). Și acest lucru poate fi înțeles, deoarece toată lumea are nevoie de ele și astfel de medicamente pot fi necesare în mod neașteptat. Același lucru este valabil și pentru animalele noastre de companie. Este plăcut să știți că pentru a ameliora starea animalului dvs. de companie, chiar și cu dureri severe, puteți utiliza medicamente relativ ieftine, dar eficiente, inclusiv Baralgin.

Caracteristicile medicamentului

Acesta este numele unui analgezic relativ „la modă” și puternic, care se bazează pe ... metamizol de sodiu „stejar”. Dacă cineva nu știe, aceeași substanță este utilizată în producție Analgina. Și această circumstanță este asociată cu precauția cu care este necesar să se aplice Baralgin pentru pisici. Faptul este că metamizolul de sodiu cu utilizare prelungită (!) Poate provoca patologii foarte grave ale sistemului hematopoietic. Dacă devii excesiv de dependent de acest medicament, poți să-ți aduci pisica în serios anemie sau ceva mai rău.

Disponibil sub formă de tablete și soluție pentru injecții intramusculare și intravenoase. Comprimatele sunt ambalate în blistere din plastic verde și folie de aluminiu. Soluția este turnată în fiole și sigilată. Cantitatea din pachet depinde de producătorul specific.

Să clarificăm acest lucru pentru animale, se recomandă utilizarea unei soluții injectabile, întrucât tabletele încep să acționeze mult mai târziu. Având în vedere că Baralgin este utilizat pentru animale în cazurile în care este necesară ameliorarea urgentă a durerii, aceasta este o circumstanță importantă..

Este important să ne amintim o circumstanță importantă. Mai precis, despre mecanismul de acțiune al metamizolului de sodiu. Efectul său analgezic se datorează faptului că blochează sinteza prostaglandinelor. În cazurile relativ „ușoare”, medicamentul ajută bine, dar în cazurile severe de inflamație sau oncologie, este necesar să se utilizeze alte analgezice. Faptul este că cu dureri severe „abilități” baralgin nu este suficient pentru a bloca complet receptorii.

Indicații de utilizare

Medicamentul poate fi utilizat în orice situație în care este necesară oprirea durerii și scăderea febrei. Adică, cele mai clasice cazuri sunt următoarele:

  • Boli infecțioase.
  • Boala parodontală însoțită de o reacție dureroasă puternică.
  • După sterilizare și alte intervenții chirurgicale severe. Vă rugăm să rețineți că, dacă durerea nu dispare după una sau două zile de la momentul în care începeți să luați Baralgin, nu vă auto-medicați, ci duceți urgent pisica la medicul veterinar!
  • Diverse leziuni.

Ce doză este aleasă? Este simplu și nu depinde de forma de eliberare: 0,05 mg / kg de greutate vie. Având în vedere că un comprimat conține 500 mg de ingredient activ, este mai bine să utilizați o soluție, deoarece este mult mai ușor de dozat.

Efecte secundare și contraindicații

Rețineți că pisicile nu tolerează întotdeauna bine metamizolul sodic. Adesea, după introducerea medicamentelor bazate pe acesta, se observă o salivație crescută. Dacă vă confruntați cu așa ceva, trebuie să opriți imediat administrarea medicamentului și să arătați imediat animalul de companie medicului veterinar.

În plus, este interzisă administrarea Baralgin unei pisici care are mai puțin de șase luni. În acest caz, efectele secundare sunt mult mai severe. De asemenea, nu administrați animale slăbite de infecții prelungite. Medicamentul este prescris cu precauție după invaziile helmintice severe, deoarece există probabilitatea unui răspuns din partea ficatului.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Baralgin pentru pisici: caracteristicile medicamentului și utilizarea acestuia