Cum să eliminați puricii de la un câine: descriere și caracteristici comparative ale remediilor populare

puricii într-un câine

Selectați mijloace de combatere a puricilor în câini trebuie să fii deosebit de atent, deoarece poate fi dificil să îndepărtezi aceste insecte acasă. Astăzi, producătorii oferă multe dispozitive și instrumente diferite care ajută la rezolvarea unei astfel de probleme neplăcute. Fiecare dintre medicamente are o serie de avantaje. Este important ca produsul selectat să nu dăuneze sănătății animalului de companie. În continuare, vom analiza în detaliu caracteristicile și caracteristicile celor mai populare remedii pentru purici.

Picături

Picăturile de purici insecticide pentru câini sunt utilizate pe scară largă. O serie de avantaje, care determină o astfel de popularitate a instrumentului în cauză, sunt următoarele:

 • simplitate și ușurință în utilizare. Medicamentul trebuie picurat doar pe gâtul animalului de companie, care se realizează mult mai repede și mai ușor decât, de exemplu, scăldatul unui câine;
 • fiabilitate. În avantajul lor, astfel de medicamente sunt capabile nu numai să distrugă acei paraziți care s-au așezat deja pe corpul câinelui, ci și să protejeze animalul de companie de infecția ulterioară pentru o perioadă de până la două luni;
 • disponibilitate. O pipetă, care va dura o lună sau chiar două luni, poate fi achiziționată pentru doar 5-9 USD.
puricii într-un câine

Următoarele rase de câini sunt potrivite pentru păstrarea în casă: chihuahua, basset hound, castor York, pudel în miniatură, Welsh Corgi, spitz german, Malteză, maltipu, pomeranian.
În ceea ce privește dezavantajele picăturilor, trebuie remarcat faptul că un astfel de medicament este toxic, precum și posibilitatea de a provoca reacții secundare în corpul câinelui. Datorită acestui fapt, unele tipuri de picături de purici sunt permise numai câinilor cu vârsta de peste două luni. De asemenea, acestor medicamente (nu toate) li se interzice aplicarea pe greaban animalelor de companie bolnave, însărcinate și care alăptează..
Știați?
Se pare că majorității câinilor nu le place deloc să fie îmbrățișați, deoarece consideră că astfel de acțiuni sunt dominante..Și totuși cantitatea predominantă de picături poate fi aplicată tuturor câinilor. Cel mai adesea, acest instrument este utilizat pentru animalele de companie care locuiesc într-un apartament, dar sunt adesea pe stradă. Există astăzi pe piață destul de multe preparate pentru purici de acest tip și, pentru a înțelege care dintre ele sunt cele mai potrivite pentru animalul dvs. de companie, vom face o scurtă descriere a celor mai populare dintre ele..

 • Hartz. Un producător care are popularitate la nivel mondial. Produsele anti-căpușe și purici ale acestei companii americane se caracterizează prin calitate și eficiență ridicate. De asemenea, astfel de picături sunt sigure pentru animale, ceea ce le permite proprietarilor de câini să fie calmi cu privire la starea animalelor lor de companie. Instrumentul în cauză este potrivit pentru câinii de diferite vârste și categorii. Linia conține produse, printre care există un remediu unic pentru puii tineri de până la 10 săptămâni. Utilizarea picăturilor este de a le aplica pe greabănul animalului de companie, întregul volum al pipetei ar trebui să fie turnat. După câteva ore, când soluția este complet uscată, animalul poate fi umblat în ploaie și chiar scăldat, umezirea nu va mai afecta eficacitatea produsului.
 • puricii într-un câine

 • Bastion. Acest produs este considerat de mulți liderul în eficiență dintre cele similare. Dacă este utilizat corect, producătorul promite să protejeze câinele de purici pentru o perioadă de până la 2 luni și primele 30 de zile de căpușe. Este permisă utilizarea acestor picături pentru animale de la o lună și jumătate, nu mai devreme. Rețineți că producătorul susține că agentul în cauză este sigur pentru un animal de companie și pentru oameni, chiar dacă este înghițit. Cu toate acestea, versatilitatea de mai sus necesită recuperare financiară. Prețul unui pachet, în cazul în care există 3 pipete, poate fi de la 35 USD și mai mult.
 • puricii într-un câine

 • "Leopard". Medicament ieftin, dar destul de eficient de producție internă. Un pachet de 4 pipete costă aproximativ 2-3 USD. În același timp, astfel de picături pot provoca efecte secundare sub formă de salivație abundentă și alergii. Din această cauză, nu trebuie utilizat la puii cu vârsta sub 3 luni..
 • puricii într-un câine

 • "Rostopască". Puteți utiliza instrumentul în cauză numai după ce animalul de companie are 2 luni. Funcționează împotriva puricilor și căpușelor și poate proteja animalul timp de 2 luni din prima și 1 lună din a doua. Este foarte important ca copiilor să nu li se permită să se apropie de câine sau să facă baie animalului în primele 48 de ore.
puricii într-un câine

Pentru a vă menține animalul în siguranță, verificați simptomele și tratamentele pentru afecțiuni ale câinilor, cum ar fi dirofilarioza, piroplasmoza, micoplasmoza, toxoplasmoza, enterită, ciuma, coronavirus, stafilococ, piometru, pancreatită, eclampsie, epilepsie, chlamydia.

Guler

Gulerele sunt de obicei utilizate în scop preventiv. Folosirea lor este cât se poate de simplă, dar cu toate acestea, pentru unii câini, acest accesoriu poate provoca iritații. Următorii producători se disting prin cel mai înalt nivel de eficiență:

 • Beaphar. Un guler de purici care poate fi folosit pentru câinii de rase mari și mici. În ceea ce privește puii, acest tip de accesoriu poate fi purtat de un animal de companie mic cu vârsta mai mică de o lună și jumătate. Un astfel de guler își poate păstra proprietățile de protecție până la 6 luni..
 • puricii într-un câine

 • Hartz. Un alt accesoriu pentru câini anti-purici, care poate dura până la 6 luni.
 • puricii într-un câine

 • Kiltix. Poate unul dintre cele mai scumpe tipuri de gulere anti-purici. Conține propoxur și flumetrină (insecticide). Protejează câinele timp de 7 luni.
puricii într-un câine

Știați? Datorită nasului umed, câinele poate determina direcția mirosului, precum și distanța aproximativă până la sursa sa.

Spray

Mulți proprietari sunt interesați de modul în care puteți elimina puricii de la un câine acasă în cel mai scurt timp posibil. Produsele cu aerosoli sunt cea mai bună opțiune pentru rezolvarea acestei probleme, deoarece spray-urile sunt de obicei incluse în lucrare cât mai repede posibil. Doar câteva minute vor fi suficiente pentru ca haina animalului să devină curată. Dar, în ceea ce privește puii mici, spray-urile nu sunt categoric potrivite pentru ei din cauza toxicității acestora din urmă. Aplicați produsul pe haina animalului de companie, lăsați aproximativ 20-30 de minute, apoi clătiți. Animalele de companie care au vizitat, de exemplu, o pădure și care au nevoie urgentă de a scăpa de paraziți pot fi tratați cu un astfel de medicament.

 • „BlokhNet”. Un medicament cu spectru larg care este capabil să distrugă insectele în aproape toate etapele dezvoltării lor. Paraziții mor aproximativ 8 ore după contactul cu agentul.
 • puricii într-un câine

 • „Bolfo”. Mijloace de acțiune de contact. Este recomandat să prelucrați nu numai blana câinelui, ci și așternutul pe care se sprijină. Deșeurile trebuie aspirate la 2 ore după ce ați lucrat cu produsul, eliminând astfel insectele moarte.
 • "Dana". Spray-ul poate acoperi atât probleme profilactice, cât și aspecte curative. Este permisă utilizarea numai de la vârsta de o lună și jumătate. Doar câinii absolut sănătoși pot fi prelucrați.
 • Front Line. Spray-ul este unul dintre cele mai scumpe medicamente, dar este extrem de eficient și are o perioadă lungă de acțiune. Capabil să protejeze animalul de companie de paraziți timp de 2 luni. Consumul compoziției este foarte mic și un singur pachet poate fi suficient pentru 1,5 ani de proceduri anti-purici. Este foarte important să nu utilizați spray-ul Front Line la câinii bolnavi, deoarece există încă o anumită toxicitate.
puricii într-un câine

Proprietarul câinelui trebuie cu siguranță să știe ce să facă când tuse severă, voma, mătreaţă, viermi, căpușe (ureche și subcutanat) la un câine, precum și otrăvirea unui câine cu otravă pentru șobolani.

Şampon

Cel mai bine este să folosiți șampoane pentru pui și câini mici decorativi. Astfel de fonduri au o eficiență destul de bună și, în același timp, ceea ce este deosebit de important, au un efect ușor delicat. În plus, sunt incredibil de ușor de utilizat. Unele companii producătoare preferă să adauge ingrediente la astfel de șampoane anti-purici care curăță și înmoaie în plus pielea câinelui, ceea ce face ca un astfel de preparat să fie cea mai bună metodă de îngrijire a unui animal de companie. Șampoanele pentru purici pentru câini sunt diferite, iar alegerea careia este mai bună poate fi uneori dificilă. Să le descriem pe cele mai frecvente:

 • "Fitoelita". Remediu clasic anti-purici. Se bazează pe infuzia de diferite plante medicinale. Permetrina acționează activ împotriva păduchilor; nu numai că ucide paraziții prezenți pe corp, dar îi sperie și pe cei care pot infecta animalul în viitorul apropiat. Este foarte simplu să utilizați agentul în cauză: trebuie să răscumpărați animalul cu un astfel de șampon timp de 5-6 minute. Este important ca apa să fie suficient de caldă (până la 37 de grade), iar la sfârșitul băii, animalul, din nou, se află într-o cameră destul de caldă. Proprietarii trebuie să se asigure că în timpul scăldat câinele nu înghite șampon sau spumă;
 • puricii într-un câine

 • „Doctor Zoo”. Un medicament ușor, dar destul de eficient. Există o serie de produse în linie care sunt aprobate pentru utilizare la pui de la 2 săptămâni. Compoziția sa este complet naturală, iar costul produsului este destul de accesibil;
 • Beaphar. Șampon importat, puțin mai scump decât cel anterior. Complet sigur pentru câini și în același timp foarte eficient la locul de muncă. Poate fi utilizat la animale de companie de la 2 luni.
puricii într-un câine

Știați? Puii se nasc complet neajutorați. Nu sunt doar fără dinți, ci și surzi și chiar orbi. În primele șapte zile din viață, câinii petrec 90% într-o stare de somn și 10% în procesul de a bea lapte.

Pastile

Anterior, pentru a scăpa de animalele de companie de la căpușe și purici, se foloseau doar acele medicamente care funcționează din exterior. Dar relativ recent, pe piață au apărut pastile pentru câini, care nu sunt mai puțin eficiente. Acum puteți da animalului o pastilă și puteți uita de paraziți pentru tot sezonul. Mijloacele luate în considerare protejează perfect câinele de mușcăturile de insecte și, ca urmare, pot proteja animalul de o serie de boli infecțioase, cum ar fi piroplasmoza, dermatita etc..

Aflați cele mai bune top 10 câini pentru apartament, câini mijlocii și dimensiuni mari, despre rase cel mai amabil și câini scumpi in lume, câini de luptă și despre cele mai cumplite și periculoase rase de câini.

Avantajele acestor pastile:

 • nu există restricții asupra vârstei animalelor de companie, precum și asupra stării corpului lor;
 • nu provocați reacții adverse;
 • este permisă utilizarea câinilor însărcinate, precum și a celor care alăptează;
 • hrănite ușor animalelor de companie, deoarece arată ca o delicatesă și au un miros și un gust plăcut.
În farmaciile veterinare, puteți găsi pastile pentru purici de mai multe soiuri, care au unele diferențe de caracteristici, dar sunt aproape la fel de eficiente. Cele mai cunoscute astăzi sunt:
 • „Bravecto”-puricii într-un câine
 • „Comfortis”-puricii într-un câine
 • Front Line Nexgard;
 • puricii într-un câine

 • "Simparica".
puricii într-un câine

Important! Proprietarii de câini trebuie să fie conștienți de faptul că, atunci când un câine vizitează un parc sau pădure, insectele pot sări în continuare pe animalul de companie, dar imediat ce paraziții mușcă animalul, vor muri aproape imediat.

Injecții

În căutarea unei soluții la întrebarea cum să scapi de purici de la un câine acasă, proprietarii de animale de companie decid, de asemenea, să folosească soluții de injectare. În astfel de preparate există o substanță care este la fel de dăunătoare puricilor, căpușelor și altor paraziți.

Substanța activă intră în corpul insectei în timpul mușcăturii animalului, în urma căreia parazitul devine paralizat în toate organele și apoi moartea. Dacă puricii sunt însărcinați în acest moment, atunci ouăle sale cedează otrăvirii. Dacă are timp să le amâne, atunci urmașii vor fi totuși neviabili. Dacă ouăle și larvele se nasc înainte ca animalul să fie injectat, acestea vor muri numai după ce vor face primele mușcături..puricii într-un câine

Un avantaj important al injecțiilor anti-purici este ușurința lor de utilizare. Veterinarul se va injecta în spatele articulației umărului sau în antebraț, după care animalul de companie va fi protejat de paraziți pentru o lungă perioadă de timp. Durata medicamentului depinde de tipul acestuia și poate varia de la una la șase luni.

În magazinele specializate și farmaciile veterinare se găsesc cel mai adesea următoarele soluții de injecție:

 • „Ivermectină”. Se introduce de două ori, observându-se un interval de 8-10 zile. Este permisă utilizarea unui astfel de remediu împreună cu alte medicamente anti-purici;
 • puricii într-un câine

 • Eprimek. Ajută la scăparea nu numai a puricilor, ci și a bolilor, a căror dezvoltare poate provoca astfel de insecte. Injecția trebuie administrată subcutanat sau intramuscular. În funcție de gradul de deteriorare a câinelui, este permisă administrarea repetată;
 • „Lufenuron”. Agentul în cauză este oarecum diferit de alte medicamente. Această soluție de injecție este capabilă să prevină formarea larvelor din ouă, rupând astfel lanțul de reproducere al paraziților. Dar în ceea ce privește mușcăturile, atunci o astfel de întrebare „Lufenuron” nu va putea fi rezolvată. Este permisă combinarea acestei suspensii cu alte medicamente pentru a crește eficiența procesării.
Important! Dacă există îndoieli cu privire la utilizarea corectă a produsului, precum și la raționalitatea dozei, trebuie mai întâi să consultați medicul veterinar cu privire la medicament și numai apoi să îl utilizați.

Pudra

Pulberea este un alt produs pentru câini care vă poate ajuta să scăpați de purici. Este o alternativă excelentă la șampoane, spray-uri și picături. Un astfel de instrument a apărut pe piață și relativ recent. Nu este dificil să-l folosești. Ar trebui să aplicați pudra pe haina câinelui, apoi să o îndepărtați după ce așteptați câteva minute. Va trebui să repetați astfel de manipulări de 1-3 ori pe săptămână. Datorită compoziției produsului, puricii au un efect dăunător.

Fondurile care pot fi achiziționate în prezent în magazine specializate sau în farmacii veterinare sunt foarte asemănătoare prin caracteristicile lor de calitate. Cel mai adesea, crescătorii de câini aleg următoarele mărci:

 • Trixie. Pulberea este produsă în Germania, 100 g din produs este prezent într-un singur ambalaj. Când lucrați cu un astfel de produs, este important să evitați să vă pătrundeți pulbere în ochi și gură. De asemenea, ar trebui să vă spălați bine mâinile după procedură. Medicamentul nu trebuie utilizat pentru animalele bolnave. De asemenea, este interzisă combinarea unei astfel de pulberi cu alte tipuri de insecticide;
 • "Barieră". Vândut atât în ​​containere mari, cât și mici. Poate fi utilizat timp de un an și jumătate, deoarece produsul nu își pierde proprietățile mult timp. Componenta activă deltametrină poate provoca paralizie și moarte ulterioară la purici și căpușe. Dacă utilizați pulberea conform instrucțiunilor, atunci toxicitatea va fi la un nivel scăzut. Este necesar să se aplice pudra animalului pe corp într-un strat subțire, în timp ce se utilizează întotdeauna mănuși, ochelari de protecție și un aparat de respirat;
 • Apărare de aur. O pulbere care poate ucide puricii și păduchii de la un câine, precum și să-l protejeze de atacurile parazitare ulterioare. Nu se recomandă utilizarea mai mult de o dată pe săptămână. Se utilizează pentru câinii care au împlinit vârsta de o lună și jumătate. Este interzisă utilizarea pentru câinii bătrâni, însărcinați și bolnavi.
puricii într-un câine

Pentru a vă scăpa de animalele de păduchi, este necesar să utilizați produse special concepute pentru aceasta. În prezent, acestea sunt prezentate sub diferite forme, datorită cărora fiecare crescător de câini are posibilitatea de a alege opțiunea cea mai potrivită pentru animalul său de companie. În ciuda popularității spray-urilor și pulberilor, care se cumpără cel mai adesea în ultima perioadă, este necesar, în primul rând, să luați o decizie în funcție de starea de sănătate și vârsta câinelui. Dacă este posibil, este mai bine să consultați în prealabil un medic veterinar..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să eliminați puricii de la un câine: descriere și caracteristici comparative ale remediilor populare