Remedii populare pentru uz casnic pentru purici la pisici

Puricii de pisică pot provoca multe daune nu numai animalelor, ci și oamenilor, deoarece sunt purtători de boli periculoase.

Dacă puricii de pisică apar acasă, trebuie depuse toate eforturile pentru a scăpa de ei cât mai repede posibil, deoarece sunt capabili să muște prin pielea umană și să bea sânge.

Dacă nu este posibil să contactați o farmacie veterinară, atunci crescătorii ar trebui să se gândească la cum să scăpați de purici folosind metode populare..

Semne de purici

Faptul că un animal are insecte poate fi determinat de comportamentul său - o pisică sau o pisică începe să mănânce și devine neliniștită. Adesea pisicile cele mai afectuoase, care s-au lăsat bucuroase să fie mângâiate, devin adevărate „atingătoare” și nu permit atingerea anumitor părți ale corpului - unde este cea mai mare acumulare de purici.

Puricii la pisici
Puricii la pisici

Următoarele semne pot indica, de asemenea, o posibilă infecție cu puricii unui animal:

 • somn agitat, animalul poate sări în vis;
 • scăderea poftei de mâncare;
 • excrementele de purici se observă pe spate, gât și abdomen în timpul examinării;
 • se observă răni mici pe piele,
 • la pisicile sfinx și la alte pisici fără păr, după ce șterg pielea cu un șervețel, apar pe ea puncte maro, ceea ce înseamnă că pisica are purici.

De asemenea, un crescător poate găsi purici pe corpul său. În plus, insectele se vor deplasa de-a lungul covoarelor, iar urmele lor de mușcătură vor fi pe picioare. În cazul în care o pisică infectată doarme în același pat cu proprietarul, atunci pot apărea urme de mușcături pe tot corpul. Dacă crescătorul are cea mai mică suspiciune că pisica sau pisica sa s-a infectat cu purici, animalul trebuie tratat imediat cu mijloace speciale..

Cum să scapi de puricii de pisică?

Pentru ca un animal de companie să scape de purici prin metode populare, este important să respectați două condiții de bază - să alegeți cu atenție un remediu și să respectați cu strictețe condițiile de utilizare a acestuia. Puteți scăpa de paraziți și puteți evita reapariția lor numai dacă lâna este prelucrată constant și în timp util.

În plus față de animal, este necesar să prelucrați toate jucăriile, așternuturile și covorul său, deoarece acestea pot conține atât purici adulți, cât și descendenții lor. Dacă astfel de manipulări nu sunt efectuate, atunci nu va fi posibilă îndepărtarea completă a puricilor. Când mai multe animale de companie locuiesc într-un apartament și doar unul are purici, trebuie să fie procesate la fel.

Puricii pe fețele pisicilor
Puricii pe fețele pisicilor

Se recomandă utilizarea de remedii populare pentru purici la pisici numai cu o infecție mică și în următoarele cazuri:

 • în timpul sarcinii,
 • alergii animale la agenți insecticide,
 • vârsta de până la 3 luni,
 • o tulburare animală în care tratamentul convențional poate agrava tulburarea de bază.

Îndepărtarea puricilor cu remedii populare este un proces foarte lung și laborios, deoarece majoritatea au un efect descurajant atâta timp cât mirosul componentei principale a medicamentului rămâne pe lână.

Unul dintre cele mai populare remedii populare pentru purici este pelinul. Mirosul său specific respinge numeroase insecte parazite. Această plantă este un remediu minunat pentru purici pentru pisicuțele mici și pentru pisica mamă, care își linge adesea descendenții. Rețeta este simplă:

Se toarnă 25 de grame de pelin uscat cu 0,5 litri de apă, se fierbe și se fierbe un sfert de oră. Înveliți toate părțile corpului pisicii cu bulionul răcit. Efectul va fi literalmente instantaneu - puricii vor începe să sară de pe animal. Tratamentul trebuie repetat după cum este necesar..

De asemenea, puteți aplica infuzie de pelin, lavandă, tansy și eucalipt, pentru aceasta trebuie să luați 10 grame din toate plantele uscate, se toarnă un litru de apă, se fierbe timp de 2-3 minute și se răcește. Tratați animalul, așternutul și jucăriile acestuia cu un decoct, repetați de două ori pe zi timp de 10 zile.

Pentru a scăpa de purici cât mai repede posibil, puteți utiliza o metodă destul de radicală - oțet cu amoniac. Pentru a face acest lucru, trebuie să luați aceste două componente și să amestecați cu apă de colonie în proporții egale. Cu lichidul rezultat, tratați blana pisicii cu o sticlă de pulverizare, apoi puneți pisica într-o pungă de plastic, lăsând capul afară și lăsați timp de 8-10 minute, apoi scăldați bine și pieptănați puricii morți. Remediul este eficient, dar nu fiecare animal de companie va putea să-l reziste.

Usturoi poate ajuta, de asemenea, în lupta împotriva puricilor, deoarece nu tolerează mirosul de usturoi. Este necesar să preparați o tinctură de usturoi - stoarceți 100 g usturoi curățat, amestecați cu un litru de apă caldă și lăsați timp de 12 ore, pentru cel mai bun efect, puteți adăuga o linguriță de drojdie de bere. Cu elixirul pregătit, ștergeți blana animalului în acele locuri în care pisica nu poate ajunge și linge-se. Trebuie să lucrați cu elixirul foarte atent, deoarece dacă usturoiul intră în stomacul unui animal, acesta poate avea o tulburare digestivă.

Usturoi
Usturoi

Pentru a scăpa de puricii de pisoi mici, puteți folosi soluție de sare comună - Se diluează 0,5 kg de sare cu puțină apă, apoi se fierbe. Diluați soluția rezultată în 5 litri de apă și spălați pisica în ea, astfel încât lâna să fie saturată cu soluție salină, țineți-o timp de 6-8 minute, apoi spălați pisica cu apă plată.

Puteți scăpa de purici cu ajutorul săpun pentru bebeluși sau pentru rufe - Radeți 30 g de săpun, turnați 600 ml de apă și fierbeți la foc mic până când amestecul seamănă cu jeleu. Adăugați un gălbenuș, ceapa tocată și 1 lingură în amestecul răcit. l. infuzie de urzică, se aplică pe haina animalului și se clătește după 20 de minute.

Important! Dacă în casă există mușcat interior, acesta va deveni și un asistent în lupta împotriva puricilor - luați câte 50 g mușcat și lavandă, turnați 0,5 litri de apă și fierbeți timp de 20 de minute, apoi filtrați. Răscumpărați pisica în infuzie, repetați de 4-5 ori. De asemenea, puteți încerca să scăpați de insecte cu ajutorul unei lămâi obișnuite - tocați citricele, turnați 0,5 litri de apă caldă peste el, insistați într-un termos pentru o zi și apoi pulverizați pisica dintr-o sticlă de pulverizare.

Puteți încerca să scăpați de purici de la un animal de companie cu blană și să utilizați Uleiuri esentiale. Uleiul de cedru, rozmarin, portocală, lămâie, lavandă vă va ajuta. Este foarte simplu să le aplicați - în 2 linguri. apă, adăugați câteva picături de ulei (puteți lua 1 picătură din fiecare ulei) și pulverizați pisica, puteți adăuga, de asemenea, ulei în șampon.

Important! Nu utilizați ulei esențial de arbore de ceai, deoarece mirosul acestuia provoacă vărsături și amețeli la pisică..

O rețetă populară populară pentru purici, care este adesea recomandată de medicii veterinari, este utilizarea apă hellebore. Este o tinctură din planta hellebore a lui Lobel, care conține alcaloizi otrăvitori, care are un efect paralizant asupra insectelor. Pentru ca aceste substanțe să pătrundă în cochilia insectei, tinctura este special pregătită cu alcool. Trebuie să utilizați foarte atent tinctura de hellebore, excluzând accesul în gură și ochi..

Ulei esențial
Ulei esențial

 Animalul trebuie procesat după cum urmează:

 1. Se toarnă apă de hellebore într-un recipient.
 2. Scufundați un tampon de bumbac sau un burete în lichid.
 3. Buretează părul pisicii, mai ales pe burtă, în spatele urechilor și pe față.
 4. Combinați stratul cu un pieptene pentru a distribui uniform soluția.
 5. Lăsați medicamentul să acționeze timp de 20-30 de minute.
 6. Spălați pisica bine și pieptănați puricii.

Adesea, o singură procedură nu este suficientă, deoarece larvele nu sunt foarte susceptibile la apa din hellebore, prin urmare, procedura trebuie repetată după o săptămână. De asemenea, este necesar să prelucrați toate jucăriile și așternutul pisicii..

Înainte de a utiliza apă de hellebore, ar trebui să vă familiarizați cu contraindicațiile, acestea includ:

 • sarcina pisicii,
 • prezența rănilor și abraziunilor pe piele,
 • pisoi până la 3 luni,
 • animalul doare.

După aplicarea soluției, pisica poate prezenta anxietate crescută, mâncărime și arsură..

Concluzie

Există multe metode alternative de combatere a puricilor la pisici, dar efectul acestora nu este la fel de rapid ca cel al insecticidelor și este mai bine să le folosiți ca măsură preventivă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Remedii populare pentru uz casnic pentru purici la pisici