Tablete, picături și căpușe pentru câini

Cea mai răspândită problemă cu care se confruntă proprietarii de câini, în special în primăvară și vară, sunt paraziții pielii, în special căpușele și puricii. În ciuda inofensivității lor exterioare, acești paraziți sunt capabili să provoace multe probleme - de la tulburarea constantă a animalului și se termină cu boli grave care sunt purtate de aceste insecte..

De aceea, este important să știți ce medicamente sunt eficiente împotriva puricilor și căpușelor și care ar trebui utilizate pe animalul de companie. Astăzi ne vom uita la cele mai populare picături și tablete pentru purici și căpușe pentru câini disponibile pe piața internă a animalelor de companie. După ce ați citit acest articol, puteți alege cea mai bună opțiune pentru a vă proteja animalul de companie..

Cățeluș cu purici

 • Leopard
 • Frontline Combo
 • Combo Phiprist
 • Dana Ultra
 • Bastion
 • Hartz
 • Beaphar
 • Avocat
 • Advantix
 • Foresto
 • Bravecto

Să luăm în considerare fiecare dintre aceste medicamente mai în detaliu pentru a afla toate avantajele și dezavantajele, precum și pentru a înțelege ce remediu este mai eficient în combaterea paraziților..

Leopard

Acesta este un medicament intern produs de compania AVZ și este prezentat în mai multe forme - spray-uri, șampoane, gulere și picături. Principalul ingredient activ este fipronil.

Leopard împotriva căpușelor și puricilor

Instrucțiunile de remedii Bars pentru căpușe pentru câini promit o protecție fiabilă a animalului de companie împotriva căpușelor timp de 1 lună, precum și o garanție împotriva puricilor timp de 2 luni după tratament. Gulere - până la 4 luni. Principalele avantaje ale medicamentelor acestei companii sunt eficiența ridicată și prețul relativ scăzut. De exemplu, ambalarea picăturilor pe greabăn costă în jur de 150 de ruble, ceea ce este foarte, foarte ieftin pentru agenții antiparazitari.

Dar ar trebui să citiți cu atenție prospectul - medicamentele au contraindicații și efecte secundare.

Frontline Combo

Produsul companiei franceze Merial, bine dovedit în toată lumea. Formular de eliberare - picături pentru uz extern (la greabăn). O combinație de fipronil și s-metopren este utilizată ca ingredient activ în aceste picături..

Combo de purici și căpușe din prima linie

Frontline Combo este unul dintre agenții antiparazitari din linia Frontline, care include și spray-uri și căpușe masticabile pentru câini. Producătorul promite protecție timp de o lună de căpușe și aproape 3 luni - de purici. Recenziile medicamentelor din această serie sunt excelente, dar și prețul este ridicat - de la 700 de ruble pe pipetă pentru un câine de dimensiuni medii (10-20 kg)..

Combo Phiprist

Acest instrument a fost creat de compania slovenă "KRKA Novo Mesto" și este produs exclusiv în Slovenia. Baza este același fipronil. Formular de eliberare - picături pentru aplicare pe greabăn în pipete de unică folosință de diferite dimensiuni. Perioada de protecție garantată - de la căpușe 1 lună, de la purici - până la 2 luni.

Fiprist Combo pentru purici și căpușe

Judecând după recenzii, este un medicament foarte eficient și ușor de utilizat, care este excelent pentru prevenirea apariției paraziților. Prețul pe pachet - de la 600 la 900 de ruble, în funcție de doză.

Dana Ultra

Produse ale companiei interne API-SAN, situată în Balashikha, regiunea Moscova. Produsul este disponibil sub formă de picături, spray și guler. Agentul activ este combinat și include atât fipronil, cât și tiametoxam cu piriproxifen. Această simbioză vă permite să protejați câinele de o gamă largă de paraziți, inclusiv căpușe.

Dana Ultra împotriva puricilor și căpușelor

Durata medicamentului este de o lună, atât împotriva puricilor, cât și împotriva căpușelor. Atunci când utilizați un guler, perioada de protecție este mărită la trei luni.

Efect puternic și preț scăzut - acestea sunt avantajele medicamentelor acestei companii. Un tub de picături pentru câinii de talie medie costă de la 190 de ruble.

Bastion

Picături din căpușe pentru câini fabricate în SUA. Proiectat și fabricat de Zoetis, cu sediul în Parsipini-Troy Hills, New Jersey, SUA.

Cetate pentru purici și căpușe

Datorită faptului că selamectina este utilizată ca substanță activă, aceste picături pe greabăn oferă nu numai protecție împotriva puricilor și căpușelor, ci și distrug viermii cavității. Prin urmare, picăturile Stronghold pot fi numite medicamente cu spectru larg care asigură protecția completă a corpului câinelui împotriva paraziților.

Formular de eliberare - pipete de volume diferite, pentru aplicare pe greaban unui animal. Perioada de protecție garantată este de 1 lună de la aplicare. La sfârșitul termenului, se recomandă re-procesarea pentru a menține efectul.

Hartz

Compania Hartz este situată în SUA și este specializată în producția de produse pentru animale. Sortimentul companiei include picături, spray-uri și gulere împotriva puricilor și căpușelor. De asemenea, la vânzare puteți găsi șampoane cu acțiune antiparazitară. Principalul ingredient activ al picăturilor de purici și căpușe de la această companie este fenotrina și s-metoprenul. Datorită simbiozei a doi agenți activi, se obține un efect bun și o eliminare garantată a puricilor în termen de 2 luni și din căpușe - timp de până la 1 lună.

Hartz pentru purici și căpușe

Costul, de exemplu, al picăturilor pe greabăn - de la 320 la 500 de ruble, în funcție de volumul pipetei.

Beaphar

Acestea sunt produse olandeze de îngrijire a animalelor fabricate de Beafar. Linia de agenți antiparazitari include gulere (protecție până la 8 luni), șampoane, spray-uri și picături. Demiticona acționează ca principal ingredient activ aici, care este la fel de eficient împotriva puricilor, ouălor și căpușelor..

Beaphar pentru purici și căpușe

Efectul garantat la utilizarea picăturilor este de până la 1 lună. Atunci când utilizați picături cu guler, perioada de protecție eficientă poate fi de la șase luni la 8 luni.

Costul picăturilor pe greabăn - de la 600 la 900 de ruble, șampoanele pentru purici - de la 700 la 850 de ruble și gulerele - de la 320 de ruble.

Avocat

Produsele concernului chimic german Bayer au câștigat încrederea a milioane de consumatori din întreaga lume. Drops Lawyer nu face excepție. Este un medicament antiparazitar combinat format din două ingrediente active - imidacloprid și moxidectină. Datorită acestei combinații, remediu pentru căpușe și purici Advocate distruge nu numai paraziții pielii, ci și viermii cavității.

Pledați împotriva puricilor și căpușelor

Durata medicamentului este de 4 săptămâni după tratament, după care aplicarea trebuie repetată. Recenziile despre acest instrument sunt pozitive - este garantat pentru a scuti animalele de probleme, dar în același timp nu este foarte ieftin. Costul acestui medicament este de la 1300 la 1900 de ruble pentru o singură doză, în funcție de dimensiunea câinelui.

Advantix

Aceste picături sunt fabricate și de Bayer în Germania. Imidaclopridul în compania cu permetrină garantează protecția fiabilă a câinelui împotriva tuturor tipurilor de paraziți ai pielii și a insectelor care suge sângele timp de 4 săptămâni - după acest timp, tratamentul trebuie repetat.

Advantix împotriva puricilor și căpușelor

Medicamentul este produs sub formă de pipete de diferite dimensiuni, cu picături pentru aplicare pe greabănul câinelui. Datorită formulei speciale, substanța se absoarbe rapid și începe să acționeze în câteva ore după aplicare. Recenziile medicamentului sunt doar pozitive - calitatea se face simțită. Cu toate acestea, acest instrument are și un dezavantaj - prețul său. Costul pipetei variază de la 1800 de ruble. până la 2150 pe doză.

Foresto

De asemenea, produsul Bayer este totuși disponibil doar sub formă de gulere antiparazitare. Datorită conținutului de flumetrină și imidacloprid, aceste gulere sunt mult mai eficiente în menținerea câinelui liber de dăunători decât vaccinările împotriva picăturilor sau căpușelor pentru câini. Protecția garantată împotriva paraziților pielii este de până la 8 luni. În același timp, gulerul este rezistent la apă și nu își pierde proprietățile după ce face baie câinelui.

Foresto pentru purici și căpușe

Dar costul unei astfel de plăceri este destul de mare - de la 1.600 la 2.000 de ruble, în funcție de lungimea gulerului (adică de dimensiunea câinelui). Deși, dacă recalculați această sumă timp de 8 luni, atunci nu se dovedește atât de scump pentru protecția garantată a animalelor de companie.

Bravecto

O tabletă masticabilă pentru purici și căpușe pentru câini fabricată de compania farmaceutică austriacă MSD Animal Health este cunoscută crescătorilor din întreaga lume. Datorită mirosului puternic plăcut, câinele mănâncă independent medicamentul propus. Ingredientul activ este fluralaner, durata garantată a protecției este de 12 săptămâni. Dozajul este ajustat în funcție de greutatea animalului.

Purice și căpușe bravecto

Acest medicament protejează în mod fiabil câinele de purici și căpușe, fără a necesita nicio acțiune suplimentară din partea proprietarului. Este suficient doar să dai o altă doză până la sfârșitul perioadei de valabilitate, iar prietenul tău cu patru picioare va fi protejat în mod fiabil de probleme.

Costul comprimatului Bravecto este de la 1300 la 1780 de ruble, în funcție de doza de substanță activă.

Așadar, am luat în considerare toate medicamentele despre care am vrut să vorbim. Este demn de remarcat faptul că toate sunt eficiente, dar nu ar trebui să cumpărați primul lucru pe care îl vedeți într-un magazin de animale de companie. Vă recomandăm cu tărie să consultați medicul veterinar al animalului dvs. de companie înainte de a cumpăra produse medicinale și de protecție. Numai un medic este capabil să aleagă medicamentul potrivit, care va fi extrem de benefic și nu va provoca efecte secundare neplăcute. Vă dorim multă sănătate animalelor de companie cu coadă!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Tablete, picături și căpușe pentru câini