Toate faptele interesante despre cai. Rase, profesii

Fapte interesante despre caiÎncă din cele mai vechi timpuri, omenirea s-a obișnuit să considere calul ca ajutor, prieten, tovarăș. Calul era necesar peste tot: în economie, în luptă, călătorie, în timp de pace și în timp de război. Toate aceste animale sunt eroii multor basme, unde apar în fața cititorilor sub formă de eroi-salvatori. Caii erau îmbrăcați, armura specială era forjată pentru ei, prin care oamenii judecau bunăstarea financiară a proprietarului, erau înhămați în vagoane de lux, în simple căruțe țărănești. Caii au fost și sunt considerați a fi mândria proprietarilor lor încă din cele mai vechi timpuri..

Cai în naturăToți caii sunt considerați descendenți ai calului sălbatic domesticit. Prin definiție, un cal este un animal căruia îi aparține clasa de mamifere, familia de cai, ordinea equidelor, familia de cai.

Acesta este un animal impunător, cu un cadru muscular bine dezvoltat. Există legende despre inteligența înaltă a acestui animal; omul l-a considerat de mult unul dintre cele mai inteligente animale.

Totul despre rasele de cai

Caii după rasa lor sunt împărțite în mai multe tipuri. Fiecare rasă este unică în felul său, fiecare are propriile avantaje. Rasele sunt de obicei împărțite în:

 • Varietate de specii de cai fotodatorie grea;
 • valorifica;
 • trot;
 • călărie;
 • tras de cai;
 • ponei;

La rândul lor, fiecare dintre rase este împărțită în subspecii. Deci, ceva mai mult despre tipuri de cai de rase grele.

Tipuri de roci

Cal greuReprezentanții acestei rase se disting printr-o forță remarcabilă. Calitățile de rezistență ale camioanelor grele au fost apreciate în special în URSS, indivizii înșiși aveau un caracter calm, nu erau absolut capricioși în viața de zi cu zi și erau excelenți la locul de muncă. În aparență este un animal frumos, mare, cu un cap mic, urechi mici, piept larg, puternic și picioare bine dezvoltate, musculare. Coama și coada sunt de lungime și densitate medii. În înălțime, această rasă atinge 165 cm, în principal predomină 2 costume - roșu și maro, roaning, rohaning bay și roaning roșii sunt mai puțin frecvente.

Rasa cu pescaj greu, la rândul său, are mai multe subspecii:

 1. Vladimirskaya grea.
 2. Ardenele.
 3. Brabancon.
 4. Persheronskaya.
 5. Grea sovietică.
 6. Grea rusească.
 7. Shire.
 8. Iutlanda.
 9. Cleydesdale.

Harness fotografie calProiect de rasă un tip pronunțat de structură de ham este inerent, capul este proporțional, spatele este de dimensiuni medii, pieptul larg, picioarele sunt bine dezvoltate, copitele sunt puternice. Dar, în ciuda unor astfel de calități de lucru pronunțate, această rasă nu este folosită ca, de exemplu, un camion greu. În majoritatea cazurilor, această rasă este utilizată pentru mișcarea în ham. Creșterea acestei rase nu depășește 160 cm, greutatea este de aproximativ 600 kg.

Rasa de pescuit are următoarele tipuri:

 1. Letonă.
 2. Drăguți cai de ham hamuriBielorusă.
 3. Trotter american.
 4. Tori.
 5. Hamul olandez.
 6. Boulogne.
 7. Breton.
 8. Suffolk
 9. Oldenburgskaya.

Rasa Trotter participă adesea la diferite competiții ecvestre. În aparență, sunt indivizi construiți armonios, cu o crupă masivă, cu o frunte largă, un spate drept, ochi mari expresivi și un gât regal înalt. Acești cai au un cadru osos puternic, un caracter extrem de calm. Această rasă se caracterizează prin culori de golf, maro, negru și rareori gri. Înălțimea cailor variază între 145 și 170 cm.

Spre deosebire de celelalte, această rasă are doar 2 specii:

 1. Trotter Oryol.
 2. Trotter rusesc.

Rasa de cai pare destul de inteligent. Corpul este destul de pătrat, ligamentele sunt dezvoltate, mușchii sunt puternici, capul este de dimensiuni medii, fruntea este largă.

Urechile sunt de dimensiuni medii, ochii sunt frumoși, gâtul este expresiv și lung.

Pieptul este adânc, de lățime medie, cu coaste false. Picioarele sunt drepte, puternice, copite de forma corectă. Coama este groasă, coada nu este inferioară ei ca frumusețe.

Tipuri de călărie:

 1. Trakehner.
 2. Wielkopolska.
 3. Pinto.
 4. Palomino.
 5. Quarter Horse.
 6. Budennovskaya.
 7. Andaluz.
 8. Cal de rasa.
 9. Cal arab.
 10. Cal rus.
 11. Cal ucrainean.
 12. Terskaya.
 13. Akhal-Teke.

Rasa cu hamuri de cai posedă mușchi puternici și complet dezvoltați, capul are un profil de relief, gâtul este înalt și lung, umărul este puternic și oblic, pieptul este adânc, picioarele sunt puternice, cârligele sunt dezvoltate. Înălțimea animalului variază între 145 și 170, predominând culorile roșu, negru și negru.

Tipuri de rase cu hamuri de cai:

 1. Donskaya.
 2. Holstein.
 3. Kabardinskaya.
 4. Hanovra.
 5. Morgan.

Micul ponei și stăpânCai ponei iubit în special de călăreți începători și copii. Într-un parc de distracții, puteți găsi adesea o căruță cu un ponei înhămat la el. Poneii sunt scurți, nu depășesc 145 cm. Poneii sunt adesea numiți un cal în miniatură. Această rasă are picioare scurte și puternice, un cap mare cu profil drept, oase grele și un gât puternic puternic..

Fapte interesante despre cai. Sub influența mediului, poneii au dobândit un aspect deosebit. Solul stâncos a contribuit la statura scurtă și la membrele puternice, iar clima rece a contribuit la creșterea lânii ca factor natural de protecție împotriva frigului și vântului.

Poneii au și propriile lor tipuri:

 1. Ponei Connemara.
 2. Ponei islandez.
 3. Poneiul Dartmoor.
 4. Poneiul Gotland.
 5. Poneiul Shetland.

„Profesia” cailor

Oricât de neobișnuit ar părea, aceste animale au propria lor ierarhie. Caii au propriile lor profesii și nu există una sau două, ci multe altele.

Din cele mai vechi timpuri, calului i s-au atribuit anumite responsabilități. Au încercat să nu amestece taxele, nu au înhămat caii de război la plug, au încercat să nu aducă caii poștali pe câmpul de luptă..

Profesii ecvine

 • Fotografie de cal de profesie luptătoareLuptă. Acești cai au fost instruiți special în caz de război. Se cunosc multe cazuri în care un cal nu l-a abandonat pe proprietar pe câmpul de luptă și chiar l-a adus mort la pragul casei sale. Caii au fost învățați să nu se teamă de zgomot, să fie cât mai duri în condiții „spartane”.
 • Poștale. În timp de pace, această specie era folosită pentru transportul mărfurilor, pentru transmiterea scrisorilor și mesajelor importante. Pe un cal poștal, un mesager ar putea depăși un număr imens de mile, de multe ori călătoria a durat mai mult de o zi.
 • Pasager. Acest tip a fost utilizat în principal pentru transportul de persoane. Au fost înhămați la trăsuri și căruțe, un vagon a condus trăsura. Animalele înhămate au putut călători pe distanțe mari.
 • Caii sunt actori, sportivi. Astăzi principalele profesii ale cailor sunt sportul și cinematografia. Acest animal participă la competiții ecvestre cu o persoană pe picior de egalitate. Caii și-au luat locul special în cinema, înțeleg perfect ce vor de la ei și se obișnuiesc perfect cu rolul.
 • Cal de lucru - ajutor la fermăMuncitorii. Această specie este indispensabilă în agricultură. Pentru a transporta ceva, ară pământul cu un plug, aduce fân și nutreț. În industria minieră, caii au fost mult timp ajutoare indispensabile.
 • Cai pentru relaxare. Această specie este foarte apreciată de pasionații de echitație. În timpul unei plimbări cu cai (dovedită științific), o persoană se odihnește, se calmează, starea lui de spirit crește și apatia se retrage.

Fapte interesante despre cai. Caii sunt prieteni loiali, ajutoare minunate și tovarăși excelenți. Oamenii au observat de mult că un cal este un animal destul de inteligent, înțelegător și sensibil. Oamenii care știu totul despre cai susțin că sunt practic imuni la depresie și la schimbări de dispoziție..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Toate faptele interesante despre cai. Rase, profesii