Cei mai mari cai din lume: rase și reprezentanți

CalCaii sunt unul dintre primele animale îmblânzite de om și l-au slujit de câteva mii de ani. Erau un mijloc de mișcare de mare viteză, o forță de tracțiune și ajutoare ale țăranilor în munca lor dificilă. Pentru a ajuta o persoană în munca grea, au fost crescute rase mari grele. Toate au un fizic puternic, mușchi bine dezvoltați și dimensiuni mari. Și, desigur, printre aceștia există deținătorii de recorduri..

Rase grele

Rasele grele au început să fie dezvoltate în secolele XYII-XYIII. În această eră, epoca cavalerilor cavalerici s-a încheiat, mecanismele au apărut ca mijloc de transport, iar industria a început să se dezvolte într-un ritm extraordinar..

Nevoia de animale care pot transporta mărfuri a crescut de multe ori, așa că crescătorii din multe țări au început să lucreze la obținerea unui nou tip de cai - caii de pescuit. Acum înălțimea medie a reprezentanților raselor grele este de 1,6 m, iar greutatea este de 0,9 t.

Știați? Ochii de cal sunt de 9 ori mai mari decât ochii omului. Aceștia sunt cei mai mari ochi dintre mamifere..

Primele camioane grele au fost dezvoltate în Marea Britanie în secolul al XVIII-lea. Caii britanici s-au remarcat prin constituția lor puternică și rezistența mare. Aceste calități au stat la baza unei selecții suplimentare. În era lipsei standardelor de rasă, târgurile au devenit criteriul de selecție.Cal greuCererea consumatorilor a modelat cerințele, iar crescătorii de cai au încercat să le pună în aplicare. Pe parcursul lucrării, s-au format mai multe direcții de dezvoltare, care au determinat cum arată un camion greu modern..

Crescătorii de cai s-au concentrat pe următoarele poziții:

 • în Marea Britanie: fizic, cablare, culoare, puritate a sângelui;
 • în Europa: rezistență, capacitate bună de aclimatizare în toate condițiile, cablare.

Datorită acestui accent, toată varietatea de camioane grele de astăzi a fost crescută. Caii belgieni și francezi sunt mai mici decât caii englezi, dar se adaptează mai bine la habitate dure și la o dietă necomplicată. Și caii englezi sunt mai masivi și mai ridicați.

Cai mari din Belgia - Arden și Brabancon

Locul de naștere al rasei Ardenilor este munții Ardenilor. Prima mențiune a reprezentanților munților Ardeni îi aparține lui Iulius Cezar. El îi descrie ca fiind cai simpli, puternici și neobosiți. O descriere detaliată poate fi găsită în „Note despre războiul galic”.Calul ArdenilorCalul rasei din Ardenele Ordinele au luat parte la cruciadele lui Gottfried Bullonsky și la războaiele napoleoniene. Folosit în cavalerie și artilerie. Acestea se disting prin rezistență sporită și loialitate atât în ​​nutriție, cât și în întreținere..

De-a lungul secolelor, caii din Ardenne s-au încrucișat cu multe rase. Deci, Napoleon le-a adăugat sângele cailor arabi. Și datorează fizicul lor modern Brabanconilor, cu care au fost încrucișați în secolul al XIX-lea pentru a îmbunătăți calitățile rasei..

Exterior:

 • înălțimea armăsarului - 1,62 m, iapa - 1,6 m;
 • costum - orice, cu excepția unui costum negru (descendenții unui costum negru nu sunt incluși în carnetele de genți);
 • greutate - 0,7-1 tone.

Calul se caracterizează printr-un bot larg și un profil convex. Are un corp compact, cu spatele lat, picioare puternice și frițe blănute. Aparține raselor cu păr lung.

În Franța modernă, această rasă este considerată carne și este crescută pentru carne datorită masei sale musculare mari. În plus, acestea sunt utilizate în sporturile ecvestre, inclusiv echitația terapeutică.Brabancon de caiCalul Brabançon Brabancii belgieni provin din regiunea cu același nume din Belgia. Aceasta este una dintre cele mai mari și mai masive rase. Ea include actualii deținători de record în lista celor mai înalți (Brooklyn Superior) și cei mai grei (Big Jack) cai..

Astăzi, această rasă este cea mai numeroasă dintre camioanele grele din SUA, cu o gamă largă de aplicații:

 • cai de pescuit;
 • cai pentru diverse spectacole;
 • rasa de vita.

Exteriorul Brabancons:

 • înălțimea armăsarului - 1,68 m, iapa - 1,64 m;
 • costum - roșu, golf;
 • greutate - 0,8-0,9 tone.
Important! Caii de culoare deschisă, cu pielea roz, pot provoca arsuri solare din cauza expunerii la soare.

Engleză shire

Comitatul britanic este considerat cea mai înaltă rasă de cai. Cu o înălțime medie de 1,85 m, pot atinge 2,19 m la greabăn. Shires sunt rasa „cea mai engleză”. Este crescut din încrucișarea cailor locali cu olandezii.Balon englezesc de rasă de caiAcești cai au fost extrem de populari de-a lungul istoriei Angliei. Ei duceau bere la puburi, erau folosiți în agricultură și pentru călărie și exportau. Chiar și acum, unele fabrici de bere vechi engleze folosesc Shire ca o carte de vizită și un tribut adus tradiției..

Comertele se caracterizează prin:

 • înălțimea armăsarului - 1,85 m, iapa - 1,65 m;
 • costum - poate fi negru și alb;
 • prezența "șosetelor albe" caracteristice Shire pe picioare;
 • cântărind 1–1,5 tone.

Capul calului este lat și slab, cu ochi mari. Un gât frumos curbat este împodobit cu o coama matasoasa, dreapta, scurta. Frizele pentru picioare ale lui Shire sunt, de asemenea, foarte luxuriante și frumoase.

Vă recomandăm să citiți despre, cum să alegi un cal pentru tine.

Percheronii

Percheronii provin din regiunea cu același nume din Franța - Perche. Aceștia sunt cai cunoscuți pentru inteligența lor înaltă și disponibilitatea lor de a lucra. Acestea se caracterizează prin rezistență ridicată.

Se utilizează pentru transportul poștal, lucrări forestiere, livrarea mărfurilor. Acum, de asemenea, obișnuia să participe la diverse spectacole sportive, parade, atracții, publicitate agricolă.Perceron calÎn prezent, acestea sunt prezentate în trei categorii: mare, mediu, mic. Percheronii sunt un amestec de cai grei locali cu cai arabi.

Percheronii medii se caracterizează prin:

 • înălțimea armăsarului - 1,75 m, iapa - 1,65 m;
 • costum - gri, uneori negru;
 • cântărind 0,8-1 t;
 • coadă și coamă pufoasă;
 • lipsa periilor pe picioare.

Percheronul este cea mai faimoasă și răspândită rasă franceză. În fiecare iulie în Franța are loc un spectacol național al acestei rase.

Știați? Dinții unui cal sunt unici, deoarece cresc tot timpul. Iar volumul lor în craniu este mai mare decât volumul creierului.

Rase interne de camioane grele

Dintre caii domestici grei, în primul rând, este de menționat camioanele grele sovietice. Rasa este crescută pe baza Brabancons și a cailor locali. Standardul camioanelor grele sovietice a fost aprobat relativ recent - în 1952..Camion greu sovieticExterior:

 • înălțimea armăsarului - 1,5 m, iapa - 1,4 m;
 • culoare - roșu, roșu-roan, maro, dafin;
 • greutate - 0,7-0,8 t;
 • coada și coama - pufoase.

Rasa se caracterizează printr-un piept larg, crupă largă, picioare scurte. Camioanele grele sovietice sunt considerate a fi cele mai mari și mai rezistente camioane grele. Lucrările la rasa Vladimir au început în secolul al XIX-lea.

Aflați mai multe despre Caii de tir sovietici.

Acum sunt cai care se caracterizează prin:

 • înălțimea armăsarului - 1,62 m, iapa - 1,6 m;
 • costum - roșu, dafin, negru, gri, poate cu semne albe pe frunte și picioare;
 • greutate - 0,7 t.

Rasa se distinge prin rezistența sa. Pe lângă scopul său direct, este utilizat în creșterea cărnii și a produselor lactate. Reprezentantul rasei Vladimir, Ryabin, deține recordul laptelui printre cai.

Alte rase cu tiraj greu de pe teritoriul fostei URSS sunt:

 • Bityug-Cal bitug
 • Kuznetsk-Cal de fierar
 • Rusă;
 • Tavdinskaya-Calul Tavdin
 • Voronej.

Cei mai mari reprezentanți ai tribului de cai din lume

Printre numeroasele camioane grele, desigur, există cai cu recorduri. Cu o înălțime medie de 1,6 m camioane grele și o greutate de 0,9 tone, acești cai sunt mult mai înalți și mai masivi. Printre ei se numără cei mai mari și mai înalți armăsari de renume mondial, ale căror evidențe au fost documentate.

Important! Copita rănită a unui camion cu tiraj greu se vindecă în aproximativ 9-12 luni, astfel încât îngrijirea picioarelor este deosebit de importantă pentru ei.

Marele Samson

Cea mai mare rasă de cai este British Shire. Armăsarul Shire deține titlul de cel mai mare camion greu. Se numea Samson. A locuit în Bedfordshire în secolul al XIX-lea.Calul Samson mareDatele despre greutatea și înălțimea calului au fost documentate în 1846. La momentul stabilirii recordului, armăsarul avea 1,5 ani. Datorită înălțimii sale (2,19 m) și greutății (1,524 t), Samson este considerat cel mai mare cal înregistrat..

Giant Digger și Brooklyn Superior

Concurentul secolului trecut (din 1928 până în 1948) pentru rolul celui mai greu, dar nu și cel mai înalt cal, a fost un armăsar din Minnesota - pescarul greu belgian Brooklyn Superior. Înălțimea Brooklyn este de 198 cm, iar greutatea sa este de aproape 1,5 tone (1451 kg).

Armăsarul a fost cel mai bun din rasă la numeroase târguri unde a fost prezentat publicului larg. Următorul armăsar pe lista deținătorilor de recorduri grele este scoțianul Cleydesdale Digger.

În 2007, proprietarul său a apelat la Centrul de reabilitare a cabalinului după ce armăsarul său de 4 ani, Digger, a avut probleme articulare din cauza greutății sale mari. Cu o înălțime de 191 cm și o greutate de 1,2 tone, el a continuat să crească.Calul superior BrooklynCalul superior din Brooklyn Calul magnific a fost iubit de toată lumea și după un program de reabilitare a fost acceptat într-un program de antrenament de doi ani în Regimentul ecvestru regal. Dar în 2012 a devenit clar că viața din Londra nu era prea potrivită pentru armăsar, iar Digger s-a întors în Highlands scoțiene..

Vă sfătuim să citiți cei mai frumoși zece cai din lume.

Big Jake

Potrivit Cartii Recordurilor Guinness, cel mai înalt cal din lume este castelul belgian Big Jack. Discul a fost înregistrat pe 13 septembrie 2012. Calul de 11 ani este deținut de Jerry Gilbert din Smokey Hollow Farm (Ostego, Michigan, SUA). Înălțimea lui Big Jack este de 2.102 m, iar greutatea este de 1.1793 t.Horse Big JakeCa în orice sport, titlul de cel mai mare sau cel mai înalt nu poate rămâne cu un cal pentru totdeauna. Datorită crescătorilor de cai, lista de cai uriași este actualizată în mod regulat cu nume noi. Și, poate, în curând vor exista noi campioni în lumea cailor, despre care vom auzi cu siguranță.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Cei mai mari cai din lume: rase și reprezentanți