Cele mai frumoase 10 cai din lume

CalUnul dintre cei mai valoroși ajutoare și prieteni ai omului în sălbăticie cu multe mii de ani în urmă a fost calul, care era principalul mod de transport, un animal de tracțiune. Astăzi, caii participă la curse, câștigă competiții și sunt implicați activ în domeniul divertismentului. Romantic, uimitor și, desigur, frumos și grațios - acestea sunt cuvintele care pot descrie aceste animale.

Cei mai frumoși cai din lume

În ciuda varietății mari de rase de cai crescute în procesul de încrucișare și reproducere, există zece dintre acestea care pot fi clasificate în mod inconfundabil ca „foarte frumoase”. Vă vom povesti despre aceste rase de cai în articolul nostru..

Cal american

Reprezentanții cailor americani călăresc până la 158-162 cm la greabăn și, în același timp, au un corp puternic și muscular. Sunt capabili să reziste încărcăturilor sportive mari, datorită cărora participă adesea la curse și participă la curse..Cal calaresc american.În paleta de culori, predomină cinci principale: dafin, negru, dun, roșu și gri. Uniformitatea culorii este uneori diluată cu pete albe pe cap, picioare, mai rar - pe tot corpul.

Important! Rasa americană de cai este foarte apreciată pentru abilitatea sa uimitoare de a face jogging, trap și galop. Cu toate aceste tipuri de călărie, călărețul este confortabil și ușor de controlat calul, precum și de a sta în șa datorită formei excelente a spatelui și a corpului calului..

Andaluz

Regina printre cai este considerată pe bună dreptate rasa andaluză, care până în 1964 a fost crescută doar pe teritoriul Regatului Spaniol și a fost interzisă exportul în străinătate..

Acest cal al costumului regal a servit fidel cavalerilor gărzii regale și familiei regale spaniole în sine de mai multe secole. Iapa andaluză a câștigat o astfel de onoare prin rezistența, forța și aspectul său luxos..Cal andaluz griPielea de ciocolată a unui animal sclipind în lumina soarelui, coamă lungă și coadă, picioare puternice, un corp proeminent, musculos, o îndoire grațioasă a gâtului - toate aceste caracteristici externe dau andaluzilor dreptul de a bate cu mândrie o lovitură cu potcoave în timpul coridei spaniole sau spectacole demonstrative la diferite competiții, curse, expoziții unde adesea iau premii și locuri de conducere.

Creșterea unui astfel de cal ajunge la 165 cm, iar numărul de variații de culoare include golf, frasin, gri, mai rar alb și negru.

Persheronskaya

Un adevărat cal de război medieval este rasa Percheron, care își are originea în Franța în timpul Renașterii. Calul cavalerului are caracteristici fizice incredibile care îi permit să suporte toate greutățile călătoriilor lungi cu sarcini grele.

Calul rasei Percheron se distinge prin picioare puternice și musculare, un spate plat și lat, un piept puternic, un gât gros, arcuit și un craniu mare. Principalele culori ale Percherons sunt: ​​gri, negru, dafin, mai rar - roșu.Rasa PercheronAstăzi această rasă este crescută în cluburi ecvestre de elită. Caii participă la competiții, sunt arătați la expoziții, demonstrând puterea lor naturală, puterea și frumusețea nobilă.

Știați? Titlul celui mai mare cal din lume aparține calului Percheron. Înălțimea la greaban celui mai mare exemplar al rasei era 2 m 13 cm, iar greutatea a depășit 1350 kg.

arabic

Culoarea ecvestră arabă a devenit cunoscută omului în secolul al IV-lea d.Hr. e., intrând strâns în viața popoarelor din Est și, în zilele noastre, s-a răspândit în multe creșe și curți din afara țărilor arabe.

Acest cal mândru, elegant și manierat are o memorie excelentă, capacitatea de a găsi cu exactitate calea potrivită, de a muta distanțe lungi fără apă sau hrană. Datorită acestei din urmă caracteristică, costumul arab este adesea folosit pentru curse la distanță, care pot dura până la 6 zile..Cal arabCaii costumului arab au o culoare cenușie sau gri închis, dar uneori se întâlnesc persoane cu culoarea roșie, dafin sau neagră. În înălțime, o astfel de iapă nu depășește un metru și jumătate, dar în același timp are un corp elegant, un gât curbat grațios, picioare lungi și copite puternice care pot transporta un cal și călăreț pe teren accidentat pentru o lungă perioadă de timp.

Știați? Caii arabi sunt considerați ca fiind ficat lung, deoarece reprezentanții lor trăiesc adesea până la 30 de ani sau mai mult. Interesant, chiar și la bătrânețe, caii își păstrează capacitatea de a reproduce descendenți, ceea ce îi deosebește de alte rase ecvestre..

Isabella

Cu mai mult de 5 mii de ani în urmă, o rasă de culoare Isabella a apărut în tarabele de cai, izbind prin lux, frumusețe și măreție chiar și cei mai sofisticati crescători de cai.

Potrivit legendei, denumirea modernă a costumului a fost dată în Spania, unde regina Isabella i-a promis regelui, care mergea la război, că nu-și va scoate cămașa de noapte până când regele nu va învinge. Și-a ținut promisiunea, dar în cei 3 ani de război, cămașa albă ca zăpada s-a transformat într-o cămașă din țesătură de culoare cremă murdară. Aceasta este culoarea pe care o are costumul isabella..Costum de cal IsabellaCuloarea unui cal este descrisă cel mai bine prin adjectivul „platină”, deoarece atunci când un astfel de cal este scos la soare, haina lui străluceste cu toate nuanțele de metale prețioase, ceea ce îl face orbitor de frumos.

Cu grația și frumusețea sa externă, calul Isabella este un cal foarte rezistent și puternic, capabil să dezvolte viteze mari și să reziste la căldură și îngheț extreme..

Prin natura sa, calul Isabella este unul dintre cei mai prietenoși, prin urmare, astfel de cai sunt adesea folosiți pentru ședințe foto, plimbări romantice de-a lungul coastei mării sau sunt prezentați la expoziții mondiale..

Important! Rasa de cai Isabella este considerată cea mai pură genetic, deoarece în ultimii 3 mii de ani nu a fost încrucișată cu alte specii..

Bulanaya

Un cal de aur ca de pe nisipurile și văile arabe, cu părul întunecat caracteristic în coamă și coadă, precum și cu picioarele întunecate de la copite până la genunchi, nu numai că îi place ochiului cu aspectul său luxos, dar, de asemenea, uimește cu viteza de alergare, rezistența, forța și capacitatea de a rezista căldurii mult timp și rece.Costum BuckDeși culoarea acestui cal poate varia de la auriu deschis la bej închis, picioarele inferioare, coama și coada rămân întotdeauna întunecate. Creșterea acestor cai este medie, de aproximativ 150-160 cm. De asemenea, indicatorii de greutate nu depășesc standardele medii de 900-1000 kg.

fi atent la piebald și cai maronii.

Silver Bay

Costumul argintiu a fost crescut ca urmare a evidențierii genelor întunecate cu cele deschise, ceea ce a făcut posibilă obținerea unui reprezentant atât de interesant pentru cai în aspectul său.

Culoarea diferă de altele prin faptul că corpul reprezentanților săi este de obicei de culoare ciocolată neagră sau, așa cum se numește și printre crescătorii de cai, culoarea ciocolatei roșii, dar coada și coama au o paletă mai diversă de culori deschise: de la alb la gri-argintiu, perlă și crem.

Un astfel de cal are un corp musculos, robust, cu spatele lat, puternic, deși picioare subțiri și un cap destul de mare. Înălțimea variază între 155-170 cm, iar indicatorii de greutate nu depășesc 1000 kg.Costum argintiu

Marwari

Calul, crescut și crescut activ de războinicii Rajputs din clanul Rathor și numit după regiunea apariției sale, Marwar, a devenit adevăratul proprietar al deșerturilor indiene..

Această rasă de cai se distinge prin ușurința, viteza de mișcare, lipsa de pretenție în mâncare și apă. Abilitățile fantastice ale acestui cal de a alerga la galop pe nisip în amiaza caldă și, în același timp, să facă față perfect setei și foamei sunt cunoscute oamenilor de mai bine de jumătate de secol..

Zveltul și aspectul elegant fac din marwari un cal de dorit în orice curte de cai.

Important! La sfârșitul secolului al XX-lea, rasa Marwar a dispărut practic de pe fața Pământului, dar datorită acțiunilor decisive ale guvernului indian, numărul acestor cai a fost adus din nou la un nivel ridicat..

Principala caracteristică distinctivă a Marwari sunt urechile lor curbate în interior, ale căror vârfuri se închid peste cap. Datorită acestei caracteristici anatomice, acești cai sunt perfect orientați în spațiu și își pot găsi și casa cu precizie..MarwariDeseori există situații în care străinii din deșert au fost duși acasă pe cea mai scurtă rută, salvându-și viața..

Înălțimea marwari nu depășește 170 cm, iar greutatea este de aproximativ 800-900 kg. Un cap mare, gât puternic, spate și picioare puternice sunt, de asemenea, semnul distinctiv al acestor cai. Principalele costume marvari sunt negre și dafin. De obicei, există o pată albă în formă de diamant în centrul botului. Toate cele patru picioare sunt prinse în mansete albe.

Verifică Cal Friesian.

Shire

Mândria și adevărata comoară națională a Angliei se numește această rasă specială, care și-a primit numele din cuvântul englezesc shire, care înseamnă „județ”.

Caii rasei Shire au un aspect cu adevărat maiestuos, deoarece înălțimea lor ajunge la 190 cm, ceea ce s-a realizat încă de pe vremea regelui Henric al VIII-lea, care a emis un decret conform căruia caii sub un metru și jumătate ar trebui sacrificați pentru carne, lăsând doar cei mai buni reprezentanți.

Datorită unor astfel de măsuri, oarecum crude, astăzi comitatele uimesc, uimesc și încântă cu puterea, rezistența și frumusețea lor. În majoritate există culori de golf, negru și karak..ShirePe picioare puternice, cu copite puternice, acești cai cresc un fel de „franjuri” de păr lung. Cel mai adesea, are o culoare albă ca zăpada sau gri-bej și subliniază doar puterea și puterea acestor animale..

În plus, astfel de cai se caracterizează prin date externe remarcabile: un cap mare cu o dungă albă în mijloc, un gât scurt și gros, membre înalte, piept și spate largi, laturi cizelate și picioare posterioare puternice..

Este un adevărat cal de război, dar în aceste zile participă doar la demonstrații, expoziții și evenimente sportive..

Știați? Shires sunt cea mai veche rasă de cai de pe Pământ. Acești cai de pescuit sunt cei mai mari, mai puternici și mai grei cai. Greutatea lor depășește 1000 kg și, în unele cazuri, poate ajunge la 1200-1300 kg.

Donskaya

Rasa de cai Don este un reprezentant important al cailor primordial ruși, crescuți prin selecția și încrucișarea diferitelor rase de trofee în timpul cazacilor Don, de la care rasa și-a luat numele..Rasa DonAcest cal de război s-a remarcat printr-o rezistență fără precedent. Într-o zi, un detașament de cai ar putea acoperi până la 300 km distanță pe teren accidentat. Acești cai nu au nevoie de o odihnă îndelungată, iar dispoziția lor este atât de flexibilă încât astfel de cai sunt folosiți pentru a preda echitația pentru începători sau pentru copii..

Culoarea tradițională a calului Don este roșu-auriu, mai rar - golf cu pete albe caracteristice pe cap și picioare. Copitele sunt puternice, picioarele sunt lungi și puternice, corpul este puternic. Calul are aproximativ 165 cm înălțime și cântărește 750-850 kg.

Lumea uimitor de diversă a naturii sălbatice a fost înmulțită de mai multe ori prin selecție și încrucișare genetică, care a făcut posibilă reproducerea unor astfel de rase de cai care nu pot lăsa indiferent pe nimeni care și-a văzut vreodată grațiosul și voința puternică devenind cu ochii lor. Forța, puterea, viteza, rezistența și frumusețea regală sunt caracteristice acestor frumoase animale, cu care noi, oamenii, am trăit cot la cot de multe secole și nu încetăm niciodată să ne uimim și să le admirăm nobilimea..

Cai frumoși ai lumii: videoclip

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Cele mai frumoase 10 cai din lume