"Ivermek": instrucțiuni de utilizare în medicina veterinară

Caracteristicile medicamentului"Ivermek" - un preparat complex modern, care este utilizat pe scară largă în medicina veterinară pentru a scăpa eficient animalele de companie de paraziți cutanati și subcutanati.

Pentru ca tratamentul să aducă un rezultat pozitiv și să nu cauzeze rău animalului de companie, trebuie să urmați cu strictețe instrucțiunile.

Ce este drogul "Ivermek"

Compoziția, forma de eliberare a medicamentuluiPrincipalele avantaje ale medicamentului. Ivermectina are un spectru destul de larg de acțiune. Tratamentul cu medicamentul este benefic într-o perioadă scurtă de timp.

O supradoză de medicament este exclusă dacă animalul linge zonele tratate după aplicare. Administrarea medicamentului este nedureroasă și nu provoacă formarea de abcese după injecție.

Vitamina E inclusă în medicament oferă acțiune antioxidantă, ceea ce ajută la evitarea apariției reacțiilor negative de la diferite organe. Medicamentul poate fi achiziționat de la orice farmacie veterinară la un preț accesibil.

Compoziția și forma eliberării. Ingredientul activ din compoziția medicamentului este ivermectina, care este sigură pentru pisică sau câine, dar dăunătoare paraziților. Vitamina E a fost utilizată ca agent suplimentar, care are proprietăți antioxidante și asigură absorbția rapidă a medicamentului în țesut..

Ivermectina este disponibilă în următoarele forme:

 • soluție pentru injecție intramusculară;
 • gel;
 • spray.

Cum se "Ivermek" pentru pisici și câini

Acțiunea farmacologică a medicamentuluiMedicamentul are un efect nematicid și arahnoentomicid. "Ivermek" distruge adulții, larvele și ouăle de helminți, ascaris și nematode, paraziți subcutanat, nazofaringian și cutanat, păduchi și purici, gadflies, căpușe.

Substanța activă are efect asupra sistemului nervos al parazitului și îi provoacă moartea. După administrare, medicamentul este rapid absorbit și distribuit în țesuturile și organele animalului..

Acțiunea împotriva drogurilor durează 10-14 zile. Reziduurile medicamentului sunt excretate în urină și parțial în bilă. În timpul alăptării "Ivermek" intră în lapte.

Indicații de utilizare

"Ivermek" activ împotriva tuturor formelor de paraziți: atât adulți, cât și larve. Se utilizează pentru tratarea următoarelor boli la pisici și câini:

 1. Indicații pentru utilizarea produsuluihelmintiaza tractului gastro-intestinal și a plămânilor;
 2. nematod ocular;
 3. scabie, păduchi, purici;
 4. demodicoză;
 5. hipodermatoza;
 6. malofagoză;
 7. otodecoză;
 8. psoroptoza;
 9. puternicoidoză;
 10. estroză.

"Ivermek": instrucțiuni de utilizare pentru câini

Instrucțiuni pentru utilizarea produsuluiPentru tratamentul câinilor, se utilizează o doză mică de medicament, care este suficientă pentru a obține un rezultat terapeutic pozitiv. Medicamentul este utilizat ca injecție intramusculară. Efectul medicamentului după administrare durează 12-14 zile.

La administrarea medicamentului "Ivermek" ar trebui să ia în considerare greutatea câinelui. Se recomandă utilizarea a 0,2 ml de medicament pe 5 kilograme de greutate animală. Utilizarea medicamentului se efectuează o singură dată Pentru bolile severe, o injecție suplimentară poate fi utilizată după consultarea unui medic veterinar.

"Ivermek" pentru câini sub formă de gel este eficient pentru tratamentul demodicozei. Medicamentul trebuie aplicat nu numai pe zona afectată, ci și pe pielea sănătoasă din jurul acesteia. Medicament se aplică de 2-4 ori pe zi. Durata cursului tratamentului este de 7 zile..

Gelul conține substanță activă ivermectină și componente auxiliare: vitamina E, pantenol, lidocaină. Gelul nu este absorbit în fluxul sanguin general. Substanța activă acționează în glandele sebacee ale pielii câinelui.

Instrucțiuni de utilizare pentru pisici

Instrucțiuni de utilizare a medicamentuluiIvermectina pentru pisici se administrează prin injecție intramusculară. Dozajul medicamentului este determinat de un specialist, în funcție de greutatea animalului. Conform instrucțiunilor, medicamentul este utilizat la o rată de 0,1 ml la 5 kilograme de greutate corporală a unei pisici.

Dacă este necesar, medicamentul este utilizat de două ori cu o pauză de 14 zile pentru a evita supradozajul. Supradozajul poate crește manifestarea efectelor secundare ale medicamentului și poate provoca intoxicație severă a corpului.

Pentru a scăpa pisica de ectoparaziți, se recomandă utilizarea fondurilor "Ivermek" sub formă de spray. Produsul se aplică direct pe pielea curățată anterior. Zona din jurul nasului și a ochilor trebuie curățată cu un tampon de bumbac sau vârfurile degetelor. Este necesar să folosiți mănuși de cauciuc..

Dacă animalul are efecte secundare sub formă de vărsături, salivație crescută, lacrimare sau tremurarea membrelor, rămășițele medicamentului ar trebui să fie se spală imediat folosind detergent.

Pentru tratamentul scabiei urechii, medicamentul este instilat în ambele auricule, indiferent dacă cealaltă ureche este sau nu afectată.. "Ivermek" aplica de două ori pe zi cu un interval de 3-5 zile. Utilizarea zilnică a medicamentului este contraindicată..

Contraindicații

"Ivermek" preparat cu un ingredient activ puternic, prin urmare produsul nu este recomandat în următoarele cazuri:

 • Contraindicații pentru utilizarea medicamentuluihipersensibilitate la componentele medicamentului;
 • sarcina și alăptarea;
 • imunitate slăbită;
 • boli infecțioase;
 • emacierea animalelor.

Efect secundar

Cu o creștere neautorizată a dozei medicamentului sau a utilizării acestuia la o pisică sau câine, pot apărea efecte secundare, care sunt exprimate:

 • membre tremurând;
 • iritabilitate nervoasă;
 • lipsa poftei de mâncare;
 • vărsături;
 • încălcarea urinării și a defecației.

Analogi

În practica veterinară, un număr mare de produse sunt folosite pentru a scăpa animalele de companie de paraziți. Un efect terapeutic similar îl au medicamente precum "Iversect" și "Ivomek".

Cumpărare "Ivermek" poate fi la o farmacie sau clinică veterinară. Costul mediu al medicamentului este de de la 30 la 260 de ruble, în funcție de forma eliberării.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » "Ivermek": instrucțiuni de utilizare în medicina veterinară