Butox 50: instrucțiuni de utilizare a medicamentului în fiole

Cum se utilizează medicamentul"Butox 50" - mijloace pentru combaterea insectelor care enervează animalele de companie, animalele și direct pentru oameni. Medicamentul este furnizat în fiole cu o capacitate de 1 ml și combate efectiv insectele fără a afecta corpul utilizatorului dacă este utilizat corect și atunci când sunt luate măsuri de siguranță.

"Butox 50" a câștigat o popularitate ridicată în rândul utilizatorilor datorită combinației dintre costul redus și eficiența maximă, care este atât de necesară pentru proprietarul animalului de companie. Un pachet conține 5 fiole, fiecare cu o capacitate de 1 ml.

Medicamentul are un miros specific ușor, are o culoare galben deschis și are o compoziție similară cu un lichid gras.

Această instrucțiune vă va permite să efectuați o procesare de înaltă calitate a animalului pentru a scăpa de paraziți, precum și pentru a vă proteja pe dvs. și pe animalul dvs. de companie de consecințele negative ale utilizării medicamentului..

Unde este folosit "Butox 50"?

 • Pentru prelucrarea externă a tuturor tipurilor de animale, inclusiv a blănii.
 • La prelucrarea spațiilor, inclusiv a locuințelor în care sunt ținute animale.
 • Dacă este necesar, distrugerea tuturor tipurilor de muște, căpușe și purici, suge de sânge, ploșnițe și alte insecte.

Pregătirea soluției de lucru

Soluția de lucru a medicamentului este preparată imediat înainte de utilizare. Pentru aceasta 1 ml. "Butox 50" diluat cu apă rece de la robinet, respectând proporțiile, în funcție de tipul de paraziți care trebuie îndepărtați:

 • Utilizarea medicamentuluiA sterge acarieni de scabie trebuie diluat o fiolă (1 ml) de medicament pe litru de apă. La îndepărtarea acestor paraziți, atât zona afectată, cât și o anumită zonă din jurul acesteia sunt supuse prelucrării. Repetați la fiecare săptămână și jumătate.
 • A retrage păduchi, purici și păduchi trebuie să se dizolve fiolă de medicament în 4 litri de apă. Repetați lunar până când paraziții dispar.
 • Pentru a scăpa de căpușe ixodide dilua o fiolă "Butoksa 50" în 1,5 litri de apă. Repetați după două săptămâni, apoi - dacă este necesar.

Butox 50: instrucțiuni de utilizare

Un drog "Butox 50" intenționat numai pentru tratamentul extern al animalelor și al spațiilor, care conțin animale. Doza de medicament trebuie calculată pe baza tipului de paraziți care trebuie îndepărtați.

Dacă pulverizarea se efectuează pentru profilaxie, atunci concentrația soluției trebuie crescută.

Primăvara sau toamna este necesară prelucrarea regulată (în fiecare săptămână) a animalelor, deoarece aceasta este perioada extrem de periculoasă pentru animale.

Instrucțiuni de control al puricilor

Dacă trebuie să îndepărtați puricii, animalul este pulverizat cu o soluție de medicament sau scăldat cu utilizarea acestuia. De asemenea, este necesar să tratați camera în care trăiește animalul cu această soluție..

Pentru a începe pulverizarea unui animal, trebuie să pregătiți trei litri de soluție de lucru. În timpul procesării, este necesar să se acorde o atenție specială zonelor afectate ale corpului animalului. Pulverizarea se efectuează în următoarea ordine:

 • Urechi;
 • Cap;
 • Corp;
 • Coada și zona din jurul anusului;
 • Membre.

Cum se utilizează medicamentul butoxDupă procedură, este important așteptați uscarea finală a medicamentului, împiedicând animalul să lingă haina. Nu clătiți produsul imediat după tratament sau pulverizați animalul împotriva vântului.

Când faceți baie unui animal într-o soluție, recipientul curățat trebuie umplut cu o soluție gata preparată "Butoksa 50". Este important ca, în timp ce faceți baie, animalul dvs. să nu fie însetat, bolnav sau obosit. Procedura este, de asemenea, contraindicată în vreme destul de caldă..

Procesarea unui apartament atunci când scoateți ploșnițe

Pentru îndepărtarea chinurilor de pat trebuie să pregătiți o soluție: 1 ml. "Butox 50" și 1 litru de apă. Se toarnă lichidul finit într-o sticlă de pulverizare sau sticlă de pulverizare și apoi începe să proceseze locurile în care trăiesc paraziții. Astfel de locuri pot fi:

 • Saltele;
 • Canapele;
 • Paturi;
 • Fotolii;
 • Partea inferioară a covoarelor;
 • Crăpături în pereți;
 • Plinte.

După procesare, este necesar să ventilați camera timp de aproximativ două ore. Nu este de dorit să fiți în cameră în timpul aerisirii, deoarece medicamentul are un miros neplăcut de kerosen.

Cu un număr mare de insecte, tratamentul se efectuează la fiecare două săptămâni, dar, în general, o singură procedură va fi suficientă.

Aplicarea medicamentului pentru pui

Puii, precum și animalele de companie, se pot infecta cu paraziți care aspiră sângele. Păduchii de pui sunt frecvenți la păsările de curte, care se găsește sub aripi și coadă - în locurile preferate pentru păduchi.

Pentru pulverizarea păsărilor, diluați 1 ml de produs în 1 litru de apă. Penele trebuie pulverizate, acordând o atenție specială zonelor cu acumulare mare de paraziți. De asemenea, este necesar să prelucrați podeaua și pereții din cocină, precum și stinghii, după care se recomandă schimbarea pardoselii din paie.

Siguranță atunci când lucrați cu "Butox 50"

În timp ce utilizați medicamentul trebuie respectate următoarele măsuri de precauție:

 1. Instrucțiuni speciale de utilizareCând lucrați, este imperativ să folosiți mănuși, ochelari, respirator, îmbrăcăminte specială de protecție;
 2. După ce ați lucrat cu produsul, trebuie să vă spălați mâinile și toate zonele deschise ale corpului cu săpun;
 3. Nu permiteți contactul direct al substanței cu pielea sau membrana mucoasă, intrarea acesteia în stomac sau căile respiratorii;
 4. Utilizarea concomitentă este strict interzisă "Butoksa 50" cu preparate organofosforice;
 5. După pulverizare, animalul nu poate fi mângâiat încă trei zile..

Măsuri de siguranță la pulverizarea animalelor

Astfel, soluția este absorbită rapid în pielea animalului, trebuie spălat bine înainte de pulverizare. După tratament, este important să se limiteze mișcările capului pentru a preveni linsul și, prin urmare, medicamentul să pătrundă în corp.

Animalele slabe și bolnave nu sunt, de asemenea, supuse tratamentului soluției, iar soluția de pulverizare trebuie să fie proaspăt preparată.

Argumente pro şi contra "Butox 50"

"Butox 50", precum și toate medicamentele existente, are atât avantaje, cât și dezavantaje.

Printre calitățile pozitive ale soluției se numără:

 • Eficiență ridicată;
 • Nivel de toxicitate destul de scăzut;
 • Disponibilitate (costul a 1 ml de fiolă în orice farmacie este în medie de 100 de ruble);
 • Se amestecă bine și se dizolvă în apă obișnuită de la robinet.

Dezavantaje ale medicamentului:

 • Miros neplăcut înțepător;
 • Medicamentul nu trebuie utilizat la animale cu vârsta sub șase luni;
 • Rezultatul aplicării apare doar la o zi după pulverizare.

Instructiuni aditionale

Cum se face o soluție corectLa manipularea vitelor, laptele și carnea lor nu vor fi comestibile timp de încă cinci zile după procedură.

Recipientul în care s-a amestecat preparatul trebuie dezinfectat cu o soluție de sodă 5% în 5-6 ore.

Reziduuri de substanță rămase după procesarea animalului, ar trebui neutralizate Soluție de hidroxid de sodiu 5% sau folosiți var stins.

Cu utilizarea corectă a medicamentului și urmând toate instrucțiunile, puteți scăpa de paraziții dăunători și nu vă poate afecta sănătatea și sănătatea animalului de companie.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Butox 50: instrucțiuni de utilizare a medicamentului în fiole