Eleovit pentru animale din medicina veterinară: instrucțiuni de utilizare

În medicina veterinară, sunt utilizate pe scară largă medicamente care pot întări și crește nivelul imunității

. Animalele de companie sunt predispuse la boli care distrug sistemul imunitar, astfel încât întărirea corpului este în general necesară. Medicamentele care întăresc corpul includ "Eleovite".

Descrierea medicamentului

Complex vitaminic "Eleovite" s-a răspândit în medicina veterinară pentru proprietățile sale medicinale și preventive. Principalele indicații de utilizare:

 • hipovitaminoză;
 • tetanie;
 • slăbirea imunității;
 • rahitism;
 • ca tonic în timpul sarcinii;
 • avitaminoză;
 • reactii alergice;
 • întărind oasele și ca stimulent al creșterii.

În plus față de proprietățile de mai sus, un medicament numit "Eleovite" accelerează procesele metabolice, ajută la asimilarea adecvată a proteinelor și a grăsimilor.

Complexul vitaminic pentru animale include următoarele componente:

 1. colecalciferol;
 2. retinol;
 3. vicasol;
 4. tiamina;
 5. tocoferol;
 6. nicotinamidă;
 7. riboflavină;
 8. piridoxină;
 9. cianocobalamină;
 10. acid pantotenic;
 11. biotină;
 12. aminoacizi;
 13. acid folic.

Componentele selectate corect permit animalului să primească "Eleovite", crește fertilitatea, întărește sănătatea și sistemul nervos.

În aparență, este un lichid uleios, a cărui culoare variază de la galben pal la maro deschis. Are un miros înțepător.

Eliberați formularul și stocarea

"Eleovite" disponibil sub formă de soluție injectabilă. Medicamentul este disponibil în recipiente de sticlă, flacoane cu 5, 10, 20, 50, 100 ml de sticlă închisă la culoare. Sticla este închisă ermetic și sigur cu un dop de cauciuc, partea superioară a sticlei este învelită în aluminiu capac de protecție strâns. Ambalate în cutii de carton, în fiecare ambalaj al medicamentului "Eleovite" pentru animale sunt disponibile instrucțiuni de utilizare.

Soluția injectabilă este complet sterilă.

Se recomandă păstrarea medicamentului într-un loc întunecat, uscat și răcoros, departe de copii și animale. Conform instrucțiunilor, păstrați cel mult 2 ani de la data fabricației, după data de expirare este strict interzisă utilizarea drogului.

Un medicament cu termen de valabilitate expirat, conform instrucțiunilor, este supus distrugerii în modul prescris de legislație.

"Eleovite": instrucțiuni și metode de aplicare

Injectările medicamentului pot fi primite de: bovine, porci, păsări de curte, cai, oi, capre. Citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare înainte de injectare. O injecție intramusculară, cel mai adesea injecția este injectată în regiunea coapsei a corpului sau în regiunea cervicală. Înainte de injectare, atunci animalul trebuie să fie liniștit aduna niste piele cu două degete și injectați medicamentul. În sezonul rece, medicamentul va trebui încălzit la temperatura camerei și exclusiv într-o baie de apă.

"Eleovite" sunt prescrise vacilor în principal în perioada de deficit de vitamine de primăvară și în timpul sarcinii. După perioada de iarnă, animalului îi lipsesc vitaminele, de aceea are nevoie de vitamine B. Crescătorul va trebui să calculeze corect doza și să respecte cu strictețe instrucțiunile de utilizare: se recomandă injectarea a 1-3 ml pentru vițeii cu vârsta peste 1 an, pentru vacile și taurii adulți, injectarea nu mai mult de 4-6 ml.

"Eleovite" pentru capre utilizat pentru slăbirea imunității și dezvoltarea bolilor ficatului, intestinelor. "Eleovite" participă la metabolism, ajută animalul să evite problemele cu tractul gastro-intestinal. Experții recomandă ca animalele tinere să injecteze nu mai mult de 0,5-1 ml, norma adulților nu trebuie să depășească 2 ml.

Caii sunt prescriși cel mai adesea de către medici veterinari. în timpul sarcinii. Puii de cai sunt destul de mari, așa că uneori este greu pentru o femelă să poarte și să nască un mânz sănătos.. "Eleovite" va consolida sănătatea mânzului din uter, va ajuta calul să nască fără consecințe asupra sănătății. Mânzilor la vârsta de 6 luni și mânzilor tăiați li se prescriu injecții de 2-3 ml, medicii veterinari recomandă injectarea a maximum 3-4 ml pentru adulți.

Porcii sunt străpunși "Eleovite" când sunt detectate rahitismul și deficitul de vitamine, pentru întărirea generală a corpului. Aceste animale sunt foarte nepretențioase în alimentație, astfel încât controlul în timp util asupra nutriției va fi foarte util.

Să lucreze din greu pentru miei nou-născuți, copii, viței și mânzi "Eleovite" Nu se recomandă. Medicamentul este prescris pentru purceii nou-născuți într-o doză de cel mult 0,5 ml..

Contraindicații și efecte secundare

"Eleovite", la fel ca majoritatea medicamentelor moderne, este considerat cu risc scăzut. Acest lucru sugerează că acest medicament are un număr mic de contraindicații.. "Eleovite" nu se recomandă injectarea animalului:

 • dupa operatie;
 • epuizat și slăbit:
 • cu hipovitaminoză dezvoltată (suprasaturare a corpului cu vitamine).

Înainte de utilizare, experții recomandă efectuarea unei injecții de testare. Dacă nu există modificări vizibile, medicamentul poate fi injectat în siguranță.

Un proprietar neexperimentat poate face o greșeală în calcule și calculați incorect doza. În acest caz, poate apărea o supradoză. În caz de supradozaj cu remediu "Eleovite" este posibilă o reacție alergică. Zona din jurul injecției poate schimba culoarea, poate apărea o bucată, dar aceasta se rezolvă de obicei singură după câteva zile. Aceste reacții adverse nu prezintă un pericol grav pentru corpul animalului; ele pot fi eliminate prin tratamentul cu antihistaminice..

Dacă proprietarul nu are experiență și nu poate face injecții, este mai bine să nu-ți asumi riscuri și să contactezi un profesionist la o clinică veterinară specializată.

Precauții

Când lucrează cu un medicament, o persoană are nevoie respectați regulile de bază Securitate. Este necesar să purtați mănuși de cauciuc de unică folosință atunci când sunteți în contact direct cu medicamentul. Membranele mucoase ale gurii, nasului și ochilor trebuie protejate, medicamentul în niciun caz nu trebuie să ajungă pe ele. La contactul cu fondurile "Eleovite" în ochi, zona afectată trebuie clătită cu multă apă curentă. Nu este recomandat să mâncați, să beți și să fumați în timp ce lucrați cu medicamentul. Dacă "Eleovite" încă a intrat în cavitatea bucală, trebuie să consultați un medic, deoarece acest medicament poate provoca otrăvire.

După injectare, seringile uzate trebuie eliminate. Sticlele goale nu pot fi utilizate în viața de zi cu zi.

Pro și contra ale medicamentului "Eleovite"

Conform cercetărilor, acest medicament nu are practic dezavantaje, dar există o mulțime de avantaje în acesta. Deci, plusurile includ:

 • o gamă largă de acțiuni;
 • pret acceptabil;
 • asigurarea calității;
 • compoziție unică;
 • formă convenabilă de eliberare;
 • recenzii pozitive ale consumatorilor.

Aspect negativ se poate considera doar că, cu o intoleranță individuală la componentele individuale, poate apărea o reacție alergică la un animal. Prin urmare, așa cum s-a menționat mai sus, este necesar să faceți o injecție de test înainte de utilizare..

Este categoric imposibil să alegeți singur tratamentul și medicamentele. Consultarea cu un specialist este esențială atunci când alegeți tratamentul individual potrivit.

Recenzii ale consumatorilor

Conform statisticilor, peste 87% dintre utilizatori lasă recenzii pozitive.

Drogul Îl folosesc de destul de mult timp. Animalele au devenit mai sănătoase, problemele digestive la bovine au încetat să mai apară, vacile au crescut producția de lapte.

Igor Zavyalov
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Eleovit pentru animale din medicina veterinară: instrucțiuni de utilizare