Mangalitsa maghiară - un porc păros uimitor

Mangalitsa maghiară este o rasă neobișnuită de porci cu peri creți. De la distanță, animalul poate fi ușor confundat cu o oaie, iar iarna lâna devine și mai densă și mai groasă, așa că mulți crescători de porci îl numesc mangalitsa pufos maghiar..

Această rasă a fost dezvoltată în 1833 prin încrucișarea porcilor unguri domestici cu mistreți. Rezultatul este indivizi neobișnuiți care pot dormi pe zăpadă și pot petrece noaptea afară. Mai mult, au slănină foarte moale și carne gustoasă..

Mangalica maghiara

Mangalitsa are părul surprinzător de lung și cret..

Mangalica maghiara

Iarna, au un strat gros..

mangalica maghiară neagră

Vara, lâna devine galben-maro, se îndreaptă și o piele neagră strălucește prin ea.

Paste mangalitsa maghiara

Alb, roșu, negru și mixt mangalitsa sunt împărțite la culoare..

porci ai mangalicii maghiare

Majoritatea culorilor albe predomină, iar roșii și negrii sunt pe cale de dispariție. Voluntarii sunt angajați în creșterea lor pentru a crește populația, iar vânzarea este strict interzisă, deoarece rasa aparține așa-numitelor „hungariums” - produse tipic vieneze, o comoară națională.

mangalica maghiară neagră

Purceii se nasc cu dungi, care, aparent, au fost moștenite de la mistreți..

porc de mangalica maghiara

Această rasă are multe calități pozitive: nutriție universală din pășuni (rădăcini, melci, legume, ghinde, iarbă ...), nesolicitată condițiilor de viață, nesusceptibilitate la majoritatea bolilor comune altor porci, supraviețuire bună a purceilor.

mangalitsa albă în pășune

În același timp, rasa ungurească Mangalitsa poate fi numită intelectuală - acești porci sunt sociabili, ușor de îmblânzit, curioși și blânzi.

Mangalica maghiara

În Ungaria, porcii acestei rase sunt crescuți la pășunat gratuit, dimineața conduc turmele în pajiști, iar seara porcii înșiși vin acasă.

o turmă de porci din rasa maghiară maghiară

Dar există și dezavantaje: este dificil să găsești un crescător bun, iar prețul acestor porci este foarte mare, ai nevoie de o pășune mare cu iarbă bună.

Mangalica maghiară cu purcel

Un porc de rasă pură se poate distinge printr-o „pată Wellman” întunecată cu un diametru de 3-5 cm la marginea inferioară a urechilor. Și, de asemenea, pe pielea întunecată din jurul ochilor și sfarcurilor, copitelor negre, stigmatizării și părții interioare a cozii.

Mangalica maghiara

Un alt semn al rasei este fertilitatea - în primul an porcul nu aduce mai mult de 6, iar următorul - nu mai mult de 10 pui. Până în prezent, oamenii de știință nu pot realiza o creștere a numărului. Dacă un porc aduce mai mult de 10 purcei, este deja un hibrid.

Mangalica maghiară cu purcei

Porcii adulți ating o greutate de 300 kg.

Video: mangalitsa maghiară, prima iernare

Mangalitsa maghiară este o rasă care nu necesită întreținere și hrană, astfel încât costurile de reproducere sunt scăzute, iar fermierul are șansa de a crea o afacere profitabilă și productivă. Dar este nevoie de timp și răbdare pentru un rezultat pozitiv..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Mangalitsa maghiară - un porc păros uimitor