Mini porci: porci domestici miniaturali

Cum să ai grijă de un mini porcAuzind expresia „animal de companie”, mulți dintre noi ne imaginăm imediat pisici pufoase, câini sau hamsteri. Dar recent, conceptul a devenit mai extins, astfel de animale uimitoare precum porcii pitici - mini-porcii sunt incluși în lista animalelor de companie.

Inițial, rasa a fost crescută pentru diferite studii de laborator, dar de-a lungul timpului a câștigat o cerere largă în rândul iubitorilor de animale de companie. Principalele avantaje ale acestor creaturi minuscule sunt dimensiunile piticilor, aspectul uimitor, curățenia și o tendință excelentă de antrenament..

Un animal de companie poate fi antrenat în multe comenzi, inclusiv comenzile de așezare, culcare și labă. Și dansurile incredibil de amuzante ale acestor animale sunt încă o vedere.

Istoria originii porcului decorativ. Descrierea rasei

Primii reprezentanți ai porcului domestic miniatural au apărut ca rezultat al muncii pe termen lung a crescătorilor. Pentru a dezvolta rasa, oamenii de știință au traversat mistreți și un porc vietnamez cu burtă. Având în vedere caracteristicile rasei și condițiile climatice din zona în care trăiește animalul de companie, culoarea hainei sale poate fi foarte diferită. Cel mai adesea, există astfel de nuanțe:

 • roscata;
 • negrul;
 • marmură;
 • nisip;
 • amestecat.

Rasa unui porc în miniatură nu are un standard clar. Apare în natură aproximativ 30 de soiuri de mini porci, în categoria greutății de la 6 la 140 de kilograme. Cele mai mari rase sunt reprezentate:

 • Porc miniatural siberian;
 • Goettingen mini-porc;
 • Porc cu burtă vietnameză;

Persoanele care cântăresc până la 25 de kilograme includ rase:

 1. Mini mayyalino. Reprezentanții mici ai acestei rase uimitoare câștigă rareori mai mult de 500 de grame de greutate. Datorită acestei caracteristici unice, aceștia sunt considerați cei mai mici porci decorativi crescuți în Italia. Un adult câștigă până la 25 de kilograme de greutate. Datorită dificultăților de reproducere, numărul reprezentanților rasei nu este prea mare în comparație cu alți porci decorativi. Mini Mayyalino sunt printre cele mai inteligente animale de companie, care memorează rapid comenzile și le execută fără prea multe ezitări. Haina este colorată în negru sau alb și negru.
 2. Tricou Bergstress sau „karapuziki”. Un porc adult câștigă rareori 15 kilograme de greutate și are o haină neagră sau neagră cu pete albe. Există, de asemenea, animale cu păr roșu sau roșu cu pete negre. Animalele se disting prin prietenie excelentă și atașament rapid față de un proprietar. Sunt prieteni liber cu alte animale de companie și sunt solicitate în Anglia sau în alte țări europene..
 3. Mini porcWiesenau. Aparține raselor mari de mini-porci, cu o greutate de până la 25 kg. Caracteristica cheie a acestui porc decorativ este structura unică a botului. Nasul porcului este alungit și fără riduri. Haina este alb-negru, în timp ce unele părți ale animalului de companie rămân albe, iar întregul corp este negru. Sau vice versa. Datorită dimensiunii sale relativ mari, în comparație cu alți mini-porci, Wiesenau nu este potrivit pentru locuințe. Animalele sunt cultivate pe parcele personale, fără teama că vor dăuna paturilor sau rahatului oriunde. Sunt ușor de antrenat la toaletă și comportament corect..

Caracteristicile caracterului mini-porcilor de acasă

Drăguți micro-porci cresc până la trei ani. Dacă le comparăm cu pisici și câini, atunci sunt mult mai deștepți decât primii, de atunci au un comportament conștient pronunțat. Cu un antrenament adecvat, animalul de companie învață rapid diferite comenzi și le execută mai bine decât prietenii cu patru picioare.

Dacă aveți de gând să cumpărați un porc decorativ de casă, nu uitați că acesta poate fi un animal foarte emoțional, care poate scoate multe sunete. Un porc fericit va alerga fericit în jurul teritoriului și va mormăi încet. Dar încearcă să-l jignești și el se va transforma imediat într-un porc supărat care îi va țipa în vârful gâtului. Porcii mici folosesc sunete pentru a transmite informații importante proprietarilor lor și altor animale. În timp ce hrănește bebelușul, scroafa scârțâie ușor.

Mini porc de companieEste important de menționat faptul că metoda ierarhiei trebuie aplicată porcilor domestici decorativi. Încă din primele zile de la apariția sa în casă, arătați animalului care se ocupă de casă, altfel va „sta repede pe cap” și va dicta propriile reguli. Lipsa unei educații adecvate va duce la neascultare și la manifestarea unui caracter încăpățânat. Pentru a evita astfel de consecințe, învățați etica animalelor de la o vârstă fragedă..

Micii porci mici seamănă puternic cu bebelușii care nu își pot imagina viața fără farse. Mini porcii au o inteligență superbă care îi ajută să găsească modalități creative de manipulare. Dacă le dai frâu liber, ei vor deveni rapid adevărați obraznici. Aceste creaturi au nevoie de comunicare și atenție constantă. Dacă îi lași fără această plăcere, ei vor începe rapid să fie jigniți și triști. Prin urmare, dacă sunteți rar acasă, luați în considerare achiziționarea a două animale de companie. Într-o astfel de echipă, vor fi mult mai amuzanți.

Micul porc este surprinzător de curios. Poate să alerge prin apartament toată ziua și să caute ceva gustos în lucrurile tale personale. Datorită instinctelor și intuiției lor naturale bine dezvoltate, se mândresc cu multe proprietăți unice..

Cum să ții un porc decorativ acasă

Mulți oameni care urmează să cumpere firimituri decorative se întreabă cât trăiesc aceste creaturi drăguțe. Conform cifrelor oficiale, cu grija adecvată, animalul de companie poate trăi până la 15 ani.

Îngrijirea porcilor mici nu necesită mult efort sau investiții financiare. Aceste animale curat, și nu vor caca nicăieri. Principalul lucru este să-i învățați cum să meargă la toaletă în avans, folosind o tavă dintr-o cutie sau alt recipient, la baza căruia există bucăți mici de hârtie, așchii sau rumeguș. Nu trebuie folosită așternutul pentru pisici, deoarece porcul îl confundă adesea cu mâncarea. Tava este instalată în locul ales de porc ca toaletă.

Cât de des ar trebui să faci baie mini porciPurcei pitici au nevoie de baie regulată la duș sau baie. Trebuie să fie scăldate exclusiv în apă caldă, altfel animalele de companie pot dezvolta diferite boli. Porcilor mici le plac foarte mult procedurile de apă. Vara, puteți pune o mică piscină în curte sub forma unui lighean cu apă, în care animalele vor face băi calde pe cont propriu..

După achiziționarea unui purcel, acesta trebuie prezentat unui medic veterinar experimentat, care va prescrie toate vaccinările importante împotriva bolilor porcine comune. Dacă nu există dorința de a crește descendenții mini-porci, puteți castrează mistrețul.

Purceii trebuie plimbați regulat. Când mergeți în zilele toride de vară, corpul animalelor trebuie irigat cu apă. Nu uitați să luați lichid rece de fiecare dată când ieșiți afară. Când mergeți în locuri publice, trebuie folosite hamuri. Porcul este antrenat să se înhăurească la vârsta de două luni.

Cum să hrănești animalele pitice?

Hrănirea mini-porcilor mici se efectuează conform unui program strict stabilit. Persoanele cu vârsta de până la un an au nevoie de 3-4 mese pe zi, iar reprezentanții adulți ai rasei au nevoie de două mese pe zi. Dacă programul este dezechilibrat, animalul de companie va cerși mereu mâncare și va mormăi toată ziua.

Următoarele alimente pot fi utilizate ca alimente:

 • diverse cereale și fulgi de ovăz, care sunt turnate cu apă clocotită și infuzate pentru o anumită perioadă de timp. Pentru porci, o astfel de mâncare este considerată cea mai preferată delicatesă, așa că ei o vor mânca cu o plăcere deosebită;
 • Ce mănâncă mini-porcihrișcă, mazăre și orz sunt servite ca amestecuri combinate. O anumită cantitate de apă se adaugă în alimentele uscate;
 • legume proaspete sau fierte. Ar trebui să existe suficiente legume în dieta animalului de companie, deoarece acestea conțin o cantitate mare de vitamine necesare pentru creșterea completă a animalului;
 • fructe curate. Porcii sunt foarte pasionați de fructele de casă, dar citricele ar trebui evitate;
 • ficat de vită, pește de mare și file de pui, carne de vită și vițel. Aceste alimente pot fi administrate porcului de 1-2 ori pe săptămână;
 • zer cu conținut scăzut de grăsimi și brânză de vaci.

Dieta vegetală a porcilor ar trebui să conțină morcovi, napi, sfeclă, dovleac și anghinare din Ierusalim. Astfel de legume sunt rase cu grijă și servite sub forma unui fel de grâu. Baza alimentară nu trebuie să conțină condimente, zahăr și sare. Animalul nu trebuie hrănit cu alimente grase sau sărate, precum și alimente comerciale pentru alte animale de companie, cum ar fi pisici sau câini, deoarece acestea conțin o cantitate mare de proteine.

După ce a fost examinat într-o clinică veterinară, un specialist vă poate prescrie o serie de vitamine și premixuri speciale pentru porcul dvs. elegant. Acestea pot include furaje droshky, făină de oase și ulei de pește.

Cu atitudinea corectă față de nutriția porcilor decorativi, vei putea crește un animal de companie cu adevărat sănătos și frumos, care îți va îndeplini conștiincios toate poruncile și va încânta lumea din jur cu frumusețea sa uimitoare..

Cum să crești mini porci acasă

Datorită caracteristicilor externe uimitoare, ușurinței de îngrijire și întreținere, creșterea mini-porcilor acasă devine din ce în ce mai populară. Mulți oameni cumpără doi porci doar pentru afacerea lor de acasă. Și aceasta este o investiție foarte inteligentă, care justifică rapid timpul și banii cheltuiți..

Un porc adult matur sexual trebuie plasat în aceeași cameră închisă cu femela și lăsat acolo timp de 15 ore. Este important să se țină seama de faptul că procedura de împerechere va avea succes numai pe teritoriul bine cunoscut femelei. În caz contrar, ea va evita pur și simplu contactul cu mistrețul. Potrivit experților, este bine să repetați împerecherea după cinci zile. Perioada de gestație durează 118 zile, după care scroafa produce urmași ai mai multor porci uimitor de frumoși. Înainte de a naște, aranjați un stilou special sau cuib în casă, unde animalele se vor dezvolta în mod normal lângă mamă.

Dieta firimiturilor ar trebui să conțină lapte matern, care conține o mulțime de microelemente incredibil de valoroase.

Fapte curioase despre porcii pigmei

Este ușor de ghicit că numeroase fapte și povești interesante sunt asociate cu astfel de animale adorabile..

 • Mini porc: descrierea personajuluiÎn țările europene, mini-porcii pitici au o cerere incredibilă și înghesuie în mod vizibil alte animale de companie;
 • Cel mai mic adult din rasa italiană Mini-Mayyalino cântărea doar 800 de grame;
 • Foarte des mini-porcii sunt folosiți pentru cercetarea de laborator, deoarece au organe interne foarte unice, asemănătoare cu cele umane;
 • Oamenii de știință germani au dovedit că mini-porcii sunt mult mai inteligenți decât câinii și pisicile, pot memora câteva zeci de comenzi;
 • Animalele sunt renumite pentru prietenia lor excelentă, care le permite să se înțeleagă cu orice alte animale de companie..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Mini porci: porci domestici miniaturali