Porci vietnamezi cu pufuri: descriere, recenzii

Pântecele vietnamezeExistă un număr mare de rase de porci și fiecare are propriile sale fani. Prin urmare, este greșit să convingi pe cineva că unul este mai bun decât ceilalți. Dar printre varietatea largă există animale atât de neobișnuite precum porcii cu burtă vietnameză, pe care toată lumea ar trebui să îi cunoască mai bine. Au propriile avantaje, deci este posibil să optați pentru ele..

Descrierea rasei

În ultimii ani, au apărut în țara noastră o mulțime de oameni care doresc să aibă porci vietnamezi. Au câștigat o popularitate atât de mare datorită multor avantaje, care le-a oferit superioritate pe fondul porcilor albi ruși și ucraineni obișnuiți. Mulți sunt atrași de aceste animale nu numai prin simplitatea conținutului lor, ci și prin aspectul lor, ceea ce le face foarte drăguțe..

Aspect

Porci erbivori vietnamezi cu burtăAdulții acestei rase au un corp lat, ghemuit, care este adesea denumit „slănină”. O trăsătură externă distinctivă este un piept masiv. Purceii nou-născuți arată foarte mici și ordonați, dar în timp, încep să arate o burtă căzută. Această caracteristică ne permite să înțelegem de ce această rasă are un nume similar..

De asemenea, porci vietnamezi au burta mare, și sunt evidențiate mai ales la scroafe. Vierii au colți pronunțați, care cresc până la 15 cm după ce ajung la vârsta de trei ani.

Botul porcilor vietnamezi are un aspect neobișnuit, care este în mod tradițional plictisitor, cu urechi mari; pliurile împodobesc nasul în față. Părul este destul de lung și poate ajunge la 20 cm, mai ales atunci când porcul este tensionat sau înfricoșat. Apoi, părul începe să se ridice. Cea mai mare parte a acestei rase este în mare parte neagră, deși se pot găsi scroafe gri, precum și negre cu pete gri și roșiatice, care seamănă cu mistreții. Rasa adultă vietnameză poate avea diferite greutăți. Acest lucru este influențat de puritatea rasei, motiv pentru care greutatea acestor animale poate fi într-o gamă largă - de la 70 la 150 kg.

Porcii negri au cele mai mici dimensiuni. Dar, în același timp, au un corp mai alungit. De obicei, greutatea purceilor negri este de aproximativ 500 de grame, dar deja după vârsta de 10 zile, cântăresc mai mult de un kilogram. Uneori este frustrant pentru fermieri faptul că purceii născuți de scroafă au un aspect diferit de rasa cumpărată. Dar este greșit să dai vina pe porc pentru asta, întrucât toată responsabilitatea revine vânzătorului, care a descris-o ca reprezentant de rasă pură atunci când a fost vândută. Dacă ați reușit să dobândiți un animal cu adevărat rasă pură, atunci prin toate semnele externe va exista o deplină conformitate.

Caracteristici:

Porcii burtici vietnamezi se remarcă nu numai prin aspectul lor neobișnuit. Alte caracteristici demne de remarcat diluarea specifică și . Dar, în același timp, au destule trăsături pe care aceste animale le demonstrează în comportamentul lor..

Porcii burtici vietnamezi sunt creaturi foarte docile și amabile. Scroafele arată o îngrijorare specială pentru descendenții lor și sunt dispuse să facă tot ce pot atunci când micuții lor sunt amenințați. Purceii se simt confortabil în prezența oamenilor și se pot juca și juca pentru multe ore. Având în vedere această atitudine prietenoasă cu oamenii, purceii din această rasă sunt foarte asemănători cu puii..

Porcii adulți care au ajuns în stadiul pubertății tind să producă un număr mare de așternuturi. Aceasta explică interesul fermierilor pentru aceste animale. Un motiv suplimentar pentru alegerea acestei rase este maturitatea timpurie a acestor porci - pentru prima dată pot fi încrucișate deja după împlinirea vârstei de 7-8 luni.

Dieta animalelor este, de asemenea, un avantaj. Nu trebuie să achiziționeze alimente scumpe, pot face cu ușurință ceea ce este disponibil în cel mai apropiat magazin de animale de companie și, dacă este necesar, pot găsi în mod independent mâncare, inclusiv în timpul mersului pe jos.

Mulți proprietari observă curățenia acestei rase. Contrar credinței populare, reprezentanții acestei rase nu se vor răsturna în noroi. În plus, sunt conștienți de locul unde se află toaleta și zona de odihnă și nu le vor amesteca niciodată. Prin urmare, proprietarul nu va găsi niciodată gunoi de grajd în locul unde se află patul de porci. Și acest lucru se observă simplifică activitatea de curățare a incintelor. Acest lucru îi face să arate de preferat rudelor lor albe..

De asemenea, este necesar să menționăm principala caracteristică a acestei rase - erbivor. Și aceasta este o economie semnificativă, astfel încât proprietarul nu trebuie să cheltuiască în mod regulat sume mari pentru achiziționarea de carne și produse din carne..

La creșterea porcilor vietnamezi pentru carne, nu există cerințe stricte pentru condițiile de păstrare. Dacă scopul este reproducerea, atunci în acest caz va trebui să oferiți o bază furajeră de înaltă calitate, precum și să abordați foarte atent alegerea unui loc pentru plimbarea animalelor. Puteți conta pe profitul obținut din creșterea acestor porci dacă creșteți hrăniți singuri și pregătiți amestecuri furajere.

Experiența fermierilor în reproducerea purceilor

Ce condiții sunt necesare pentru reproducerea purceilorDe obicei, pentru reproducerea porcilor cu burtă vietnameză dobândesc un grup mic de porci și doi sau trei porci. În timpul păstrării mistreților, aceștia încep să privească atent pentru a-i determina pe cei mai activi și frumoși. Alții vor trebui sacrificați pentru carne. Dacă aveți nevoie de purcei pentru un trib, atunci trebuie să faceți acest lucru: cel mai bine este să cumpărați porci de la o fermă și porci de la alta. Nu este de dorit să folosiți rude pentru trecere, deoarece acest lucru va duce în orice caz la apariția unui viciu tribal.

După fertilizare, trebuie să treacă aproximativ 118 zile înainte de apariția purceilor mici. Declarația unui fermier despre sarcină este potrivită aici: „trei zile, trei săptămâni și trei luni”. Puteți determina momentul nașterii într-o zi sau două:

  • în acest moment, scroafa începe să se comporte neliniștit;
  • colostrul este excretat;
  • apetitul dispare complet.

În ziua de naștere așteptată, viitoarea mamă se pregătește deja: călcând greu pe așternut, pregătește fânul mestecându-l bine, astfel încât purceii să se simtă confortabil după naștere. Proprietarul ar trebui să se comporte în modul adecvat: trebuie să scoateți rumegușul din stilou, să aduceți fân proaspăt, apă la băutor..

Imediat trebuie să alocați un loc unde vor locui porcii - acesta trebuie să fie îngrădit și o lampă ar trebui să fie agățată deasupra. Acest lucru va asigura că porcii nou-născuți au suficientă lumină și căldură. În absența complicațiilor în timpul nașterii, proprietarul ar trebui să stea departe. Dar încă nu strică să te pregătești pentru situații neprevăzute. Prin urmare, ar trebui să aduceți o cârpă curată, fir, foarfece și iod. Dacă aceasta nu este prima naștere a unei scroafe, atunci tot nu ar trebui să o lăsați în pace. Aceste animale au o socialitate pronunțată, așa că le va fi mai ușor dacă proprietarul său este în apropiere. Când se nasc toți purceii, trebuie să vă asigurați că fiecare dintre ei primește suficient colostru. Pentru a face acest lucru, trebuie să-l bea în 40 de minute..

După naștere, mucusul trebuie îndepărtat de purcei, tăiați cordonul ombilical cu un fir, și tăiați restul. Rana trebuie tratată cu iod, iar apoi bebelușii pot fi transferați într-un colț cald sub lampă. După ceva timp, acestea sunt readuse din nou în uter, astfel încât să poată mânca. Asigurați-vă că stiloul este menținut la o temperatură confortabilă de 32 de grade Celsius pentru purceii nou-născuți. Este necesar să scăpați de naștere: trebuie colectată cu atenție, dusă și îngropată. În caz contrar, scroafa îl va găsi cu siguranță și va mânca.

Fermierii cu experiență știu că nu există suficient cupru și fier în laptele de scroafă. Pentru a-l umple, proprietarii injectează purcei nou-născuți cu preparate de fier intramuscular.

Potrivit crescătorilor, cel mai bine este să aplicați:

  • Ursoferran-100;
  • Ferroselenit.

Dacă te hotărăști utilizați medicamentul "Suiferrovit", atunci trebuie să fii foarte atent cu el. Numeroase recenzii indică faptul că are efecte secundare - diaree, tulburări digestive și altele. Și nu contează cât de mult antibiotic le dai. Înainte de a utiliza oricare dintre medicamente pentru prima dată, trebuie să vă adresați medicului veterinar. Alegerea medicamentului greșit sau calcularea dozei greșite poate afecta grav sănătatea porcilor.

Dacă păstrați purcei pentru reproducere, atunci ar trebui să aveți un card individual pentru fiecare purcel. În acesta puteți scrie informații importante despre animale: greutate, boli, vaccinări și alte caracteristici. Toate datele trebuie actualizate la fiecare zece zile. Prin evaluarea acestor schimbări, vă va fi mai ușor să înțelegeți ce animal este cel mai potrivit pentru dvs..

Alimente

Furaj pentru purceiÎn principiu, nu ar trebui să aveți nicio dificultate în hrănirea porcilor vietnamezi. Dar dacă ați decis mai întâi să începeți reproducerea acestor erbivore, atunci puteți face greșeli. Iarna, porcii pot fi hrăniți cu următoarele alimente:

  • fân;
  • rădăcini;
  • legume (varză, morcovi, țelină, dovleac);
  • concentrate alimentare.

Când purceii au o lună și o zi, mâncarea se schimbă într-o dietă pentru adulți, cu toate acestea, ei pot bea în continuare lapte din uter.

Vara, hrănirea porcilor vietnamezi este și mai ușoară, deoarece nu este nevoie să tunde iarba pentru ei. Nu trebuie ținute în hambar - le puteți lăsa să meargă la plimbare și, în timp ce pășunează, ei înșiși vor putea obține iarbă pentru ei înșiși. Porcilor mici li se permite să dea grâu de orz ușor prăjit ca alimente complementare. Legumele sunt un tratament special pentru reprezentanții acestei rase, pe care o mănâncă cu plăcere și în cantități mari. Delicatetea lor preferată este varza, iar din furajele verzi merită evidențiate lucerna și amarantul, față de care porcii vietnamezi cu burtă nu sunt indiferenți..

Recenzii

Familia noastră a început porcii vietnamezi acum 5 ani. Sunt destui acum mare și cântărește 120 kg. Puii rămân cu mult în urma lor și, prin urmare, creșterea lor în greutate nu este atât de mare. De-a lungul întregului timp, nu am întâmpinat dificultăți în hrănirea acestor animale. Vara le dăm iarbă, iar iarna le dăm fân. Boabele sunt prezente și în dieta lor, dar în cantități mici. Deși poți face fără ele cu totul. Aceste animale uimesc cu inteligența și ingeniozitatea lor și scroafă - cu grijă. Și nu contează câți urmași au adus.

Untura și carnea din burta vietnameză au un gust foarte plăcut. Cu toate acestea, pentru familia noastră, untura nu este o delicatesă preferată, așa că atunci când creștem porci, ne concentrăm pe creșterea cantității de carne. De cele mai multe ori, porcii sunt la plimbare, sunt în hambar doar când vor să mănânce. Prin urmare, camera este constant curată. Dacă purceii se întâmplă să meargă la toaletă noaptea, atunci vor rezista până dimineața, apoi vor ieși afară la toaletă..

Andrey, 39 de ani

Ce spun fermierii despre rasa de porciPentru prima dată am porci vietnamezi în 2008. Înainte de asta, eram angajat în creșterea porcilor obișnuiți. Dar, într-unul din ziare, am aflat despre această rasă și, după un timp, le-am văzut în direct. Am devenit atât de interesat de acești porci încât am ajuns să dobândesc o femelă și un mascul. Apoi am avut încă puțină idee despre cum să hrănesc și să îngrijesc această rasă. Prin urmare, am făcut greșeli de mai multe ori înainte să realizez cum să le conțin. Ceea ce m-a impresionat la acești porci a fost curățenia lor. În plus, aceste animale se obișnuiesc rapid cu societatea umană..

După șase luni de păstrare a porcilor pe care i-am cumpărat, mistrețul a atins o greutate de 80 kg, iar scroafa - 60. Deși acum câteva luni greutatea ei era mai mare. Această situație a apărut datorită faptului că a trebuit să cheltuiască multă energie pentru hrănirea purceilor. Cel mai mult le dau animalelor mele de companie produse disponibile - dovlecei, dovleac, iarbă, furaje compuse de casă, tort de floarea soarelui. Vara locuiesc cu noi într-o volieră, iar iarna le transferăm într-o magazie de cărămidă..

Fedor, 42 de ani

Porț burtă vietnamez cu purceiÎn tot timpul cât am fost angajat în reproducerea rasei de porci vietnamezi, nu pot trage decât o singură concluzie - aceasta este o opțiune excelentă pentru reproducerea cărnii la o fermă filială personală. Aceste animale sunt foarte calme, nu sapă pământul. Nu se îngrijorează dacă proprietarul întârzie să se hrănească. Vor aștepta cu răbdare mâncarea care le este dată. Le poți plimba pe pășune. Acest lucru este foarte benefic pentru că puteți economisi furaje compuse.

Am mai mulți porci de peste trei ani acum. Dar, în același timp, nu au foarte multă grăsime. Ne iubim scroafa foarte mult, care, începând de la vârsta de nouă luni, a început să poarte descendenți. Mai mult, nașterea ei are loc cu un interval de 5 luni. După părerea mea, rezultatul a 50 kg este mai mult decât decent. Carnea are o aromă delicată și este mai mult decât suficientă pentru a oferi hrană unei familii de cinci până la șapte persoane..

Dmitry, 45 de ani

Concluzie

Pântecele vietnamezePorcii cu burtă vietnameză arată neobișnuit pe fundalul porcilor albi tradiționali, dar au și ceva de oferit fermierului. În primul rând, trebuie spus că aceștia sunt erbivori, așa că nu ar trebui să apară probleme cu alimentele pentru ei. În plus, dacă le organizezi o pășune, poți chiar economisi la furaje compuse..

De asemenea, mulți proprietari le plac și faptul că sunt animale foarte curate, prin urmare, ele simplifică foarte mult munca de întreținere a unei camere curate. Având în vedere că scroafa începe să nască foarte devreme, acest lucru face ca porcii din această rasă să fie foarte profitabili..

Porci erbivori vietnamezi cu burtă Porci erbivori vietnamezi cu burtăPurcei în creștereCondiții pentru reproducerea purceilorPurcei cu urechi de lopAspectul purceilorCum arată porcii cu urechi?Este nevoie de o porcărie mică pentru a crește o rasă cu burtăPorc mistreț de porc vietnamezPorc cu burtă vietnameză cu purceiPorci și purcei de rasă îndoităPorci erbivori vietnamezi cu burtăPântecele vietnamezeEste nevoie de o porcărie mică pentru a crește o rasă cu burtă
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Porci vietnamezi cu pufuri: descriere, recenzii