Porci cu burtă vietnameză: caracteristici de reproducere și îngrijire, fotografie

Porc cu burtă vietnamezăRecent, în țara noastră, rasa vietnameză de porc cu burtă câștigă din ce în ce mai multă popularitate. Porci foarte interesanți au venit la noi din Asia de Sud-Est și au fost apreciați de mulți fermieri. Dar, deoarece rasa nu este încă foarte cunoscută, mulți se întreabă cum să aleagă și să crească corect un porc vietnamez? După ce ați studiat toate complexitățile creșterii și creșterii porcilor și urmărind instrucțiunile video, puteți oferi familiei dvs. carne delicată și puteți obține un venit bun din vânzarea sa.

Principalele caracteristici ale porcilor cu burtă vietnameză

Puteți recunoaște un porc vietnamez dintr-o privire. Animal turtit iar urechile mici sunt de culoare cărbune, un corp în formă de butoi ghemuit, picioare mici, burtă lăsată și peri rigizi. Cel mai adesea, culoarea animalului este neagră, dar uneori există porci roșii, gri și albi. Aceasta nu este cea mai mare rasă de porci poate cântări până la 150 kg. Greutatea femelelor este mult mai mică și variază de la 80 la 90 kg.

Avantajele rasei includ:

 1. Scroafe vietnameze cu burtă cu purceiCoacere timpurie. Femelele devin mature sexual și sunt gata să producă descendenți până la vârsta de patru luni, iar mistreții până la vârsta de șase luni..
 2. Imunitate bună. În ciuda faptului că patria animalelor se află în regiunea tropicală, acestea se adaptează cu ușurință la orice condiții climatice.
 3. Îngrijire ușoară pentru purcei. Scroafele cu un instinct matern bine dezvoltat nu creează obstacole în calea intervenției crescătorului.
 4. Rezistența la boli. Rasa porcină vietnameză nu necesită vaccinări specifice și practic nu este susceptibilă la bolile frecvente la porci. Se pot infecta numai cu helminti, pentru care există măsuri preventive simple.
 5. Hrănire simplă. Animalele din această rasă mănâncă destul de puțin, dar deseori. Dieta lor se bazează pe alimente verzi.
 6. Curăţenie. Porcii și porcii vietnamezi disting clar între „toaletă” și „dormitor”. Această demnitate a animalului facilitează foarte mult curățarea camerei..
 7. Fertilitate. Numărul mediu de purcei într-o așternut este de 12 pui. Un porc poate naște aproximativ 24 de purcei pe an..
 8. Carne delicioasă. Carnea foarte suculentă și fragedă poate fi obținută de la porci cu burtă, care este considerat un produs delicios. Untura de porc are, de asemenea, un gust excelent, a cărui grosime nu depășește 2-3 degete.
 9. Memoria genetică. Datorită acestei caracteristici, nici porcii, nici porcii nu vor mânca diverse plante otrăvitoare..

Dar pentru a obține toate calitățile pozitive de mai sus, aveți nevoie alege purceii potriviti și să le ofere îngrijire adecvată la domiciliu.

Selecția porcilor

Trebuie să cumpărați animale tinere într-o fermă de încredere sau de la un vânzător de încredere. În cazul în care animalele sunt selectate pentru reproducere, acestea ar trebui să fie selectate din diferite porturi și chiar mai bine de la diferiți vânzători.

Extern, purceii ar trebui să aibă:

 • Pântecele vietnamezemușchii dezvoltați;
 • membre puternice;
 • Cap "în formă de Pug";
 • ochi strălucitori;
 • corpul doborât;
 • parul negru neted;
 • poftă bună;
 • starea de spirit activă.

Vânzătorul ar trebui să fie întrebat cu ce fel de hrană este obișnuit porcul, să afle greutatea la naștere și rata de dezvoltare. Necesar necesar uită-te la părinții bebelușului. Dacă scroafa este subțire și are lobi de lapte lăsați, atunci porcul are doar o lună. Greutatea unui astfel de porc trebuie să fie de la 3 la 4 kg.

Caracteristicile conținutului

Porcii cu burtă agățată sunt destul de nepretențioși și pot fi păstrați într-o cameră mică, făcând din ea o fermă de porci adevărată. Pentru rezidența pe termen lung a animalelor, puteți construi o cameră din blocuri de silicat de gaz sau cărămizi. Pentru comoditate și ușurință în curățare, se recomandă betonarea podelei. Unde vor dormi animalele, trebuie să așezați scânduri de lemn care să protejeze secțiile iarna de îngheț.

In camera trebuie să echipeze stilouri, care ar trebui să fie separate unele de altele de pereți despărțitori din metal sau din lemn. Fiecare mașină are o suprafață de 4,5-5 mp. m, doi porci sau o scroafă cu purcei sunt așezate. Între padocuri trebuie să existe un pasaj larg prin care căruța cu gunoi de grajd trebuie să se miște liber.

Camera ar trebui să fie liberă de curenți, dar cu un sistem de ventilație și încălzire bun. Scroafele și purceii în timpul iernii acasă trebuie să asigure o temperatură confortabilă peste zero. În caz contrar, porcul vietnamez și întreaga sa descendență ar putea muri.

Creșterea animalelor cu burtă de ghiveci presupune umblarea lor în timpul sezonului cald. Pentru aceasta, o zonă specială este alocată lângă ferma de porci. Un animal adult trebuie să aibă cel puțin o sută de metri pătrați de teren. Dacă zona de mers pe jos este însorită, este necesar un baldachin. Porcii vietnamezi sunt foarte pasionați să se răstoarne în noroi, așa că îi puteți echipa cu o piscină de noroi, care va salva animalele de căldură și de insectele care aspiră sângele..

Reguli de bază pentru hrănire

Păstrarea porcilor vietnamezi implică furnizarea de erbivore cu furaje speciale. Este nevoie de respectați următoarele recomandări:

 1. Porc cu burtă vietnameză cu purcei la plimbareÎn sezonul estival, 80% din dietă ar trebui să fie furaje și iarbă suculente, iar iarna - legume și fân..
 2. Vara, la hrana fiecărui individ se adaugă 0,6 kg de alimente uscate, iar iarna, rata crește la 0,8 kg de furaje compuse pe zi. De asemenea, în timpul iernii, ar trebui să dați furaje suculente tocate și 2 kg de fân.
 3. Furajul compus trebuie să fie aburit, iar orzul este cel mai potrivit ca furaj uscat. Puteți da secară și grâu, dar sunt mai puțin digerabile. La furajul compus se adaugă porumb și mazăre, care nu ar trebui să reprezinte mai mult de o zecime din masa totală.
 4. Porcii vietnamezi mănâncă furaje bine suculente sub formă de morcovi, dovlecei, dovleac și diverse fructe. Purceilor nu trebuie să li se dea sfeclă bogată în fibre, deoarece acestea sunt slab digerate de organism..
 5. În loc de o parte din hrana compusă, cartofii fierți pot fi introduși în dieta animalelor.
 6. Nu se recomandă hrănirea purceilor vietnamezi cu paie, deoarece conține o mulțime de fibre grosiere.
 7. Mâncarea purceilor trebuie suplimentată cu suplimente de vitamine, de exemplu, ulei de pește..
 8. Vara, purceii ar trebui hrăniți cu hrana principală dimineața și seara, iar în timpul zilei ar trebui să fie hrăniți cu hrană suculentă cu o greutate de 0,5 kg sau lucernă. Iarna, animalele trebuie să mănânce de cel puțin 3 ori pe zi.

Oală de vară cu porc burtit poate fi pășunat, organizând o pășune pentru ea. Dacă se respectă toate recomandările de mai sus, se garantează rezultate ridicate de creștere în greutate..

Crescă purcei vietnamezi

Purcei burta vietnamezăRasa diferă prin faptul că reproduce fără probleme și foarte repede. Porcii sunt gata de împerechere la vârsta de trei luni, cu toate acestea, până când greutatea lor este de 40 kg, nu este recomandat să se întâmple..

La reproducere și la creșterea porcilor, este necesar să se studieze principalele semne ale căldurii sexuale:

 1. Porcul îngheață atunci când apasă pe crupă.
 2. Bucla genitală se umflă și devine roșie. Descărcarea se observă din aceasta.
 3. Animalul ridică capul, adulmecă, începe să se comporte neliniștit și poate chiar să refuze să mănânce.

Dacă aceste semne sunt prezente, un mistreț este permis în porc timp de o zi. În majoritatea cazurilor, revopsirea nu este necesară. În niciun caz nu poți împerechea animale înrudite, din care va ieși o descendență slabă și slab dezvoltată. Păstrarea unor astfel de porci nu va da rezultatul scontat.

Putem vorbi despre sarcina probabilă a unui porc dacă nu merge timp de trei săptămâni. Sarcina durează aproximativ 115 zile. Până la sfârșitul mandatului, viitoarea scroafă trebuie examinată, așezând-o cu atenție pe partea ei. Dacă fructele sunt bine simțite la nivelul ultimelor sfarcuri, vă puteți pregăti pentru fătare.

Caracteristicile fătării porcului vietnamez

Trebuie să vă pregătiți cu atenție pentru fătare acasă. Pentru aceasta, curatul este curățat și curat așternuturi din rumeguș, fân sau paie. Un colț separat este alocat pentru purcei, în care temperatura aerului nu trebuie să scadă sub 28C. Poate fi încălzit cu o lampă roșie. Dintre articolele necesare fătării sunt pregătite:

 • foarfece;
 • cârpă moale curată;
 • fir puternic cu care va fi legat cordonul ombilical;
 • lână de bumbac;
 • verde strălucitor sau iod.

De vreme ce scroafa pierde mult lichid în timpul fătării, ar trebui să fie un stilou pregătit asigurați-vă că stați un castron cu apă curată. În absența sa, animalul poate începe să mănânce descendenți..

Cu aproximativ 4-5 zile înainte de apariția bebelușilor, scroafa începe să-și facă griji și să pregătească cuibul. Burtica îi scade, iar colostrul începe să iasă în evidență din mameloane.

În timpul fătării unui porc vietnamez, o persoană trebuie să fie prezentă. Acest lucru se explică prin faptul că purceii din această rasă se nasc foarte mici și trebuie să fie hrăniți cu lapte matern în primele ore de viață. În caz contrar, din cauza lipsei de substanțe nutritive din organism, acestea pot muri..

Travaliul durează de obicei 2-6 ore. Fiecare bebeluș care apare trebuie șters cu o cârpă moale, tăiat, bandajat și uns cu cordon ombilical verde strălucitor. Dacă există un film pe purcel, acesta trebuie îndepărtat imediat. De îndată ce iese după naștere, care constă din două părți, trebuie îndepărtată imediat, altfel scroafa poate începe să o mănânce.

Creșterea purceilor până la 1 lună

Aspect de porc vietnamezÎn primele câteva zile de viață, bebelușii se hrănesc doar cu lapte matern. Dar nu are suficient fier și cupru, pentru a umple care purcei sunt injectați cu preparate speciale care conțin aceste substanțe. Un medic veterinar ar trebui să sfătuiască un astfel de medicament.

Când purceii au 10 zile, încep hrăniți cu orz prăjit și bea apă. Cărbunele, lutul, creta sunt date ca aditiv. La această vârstă, bebelușii trebuie să cântărească cel puțin un kilogram..

La vârsta de două săptămâni, un terci gros este introdus în dietă, la care se adaugă furaje speciale sau premixuri. Greutatea fiecărui porc trebuie să fie de la un kilogram și jumătate la două kilograme.

Până la vârsta de o lună, bebelușii ar trebui deja să se hrănească singuri și încep să-i dezgroape din scroafă. Pentru ca porcul să nu aibă stres și să nu se formeze mastita, acest lucru trebuie făcut treptat, pe parcursul unei săptămâni. Înțărcarea rapidă a bebelușilor din laptele matern poate duce la digestia supărată. Purceii în vârstă de o lună ar trebui să cântărească aproximativ trei kilograme.

În prima săptămână, purceii înțărcați ar trebui mâncați terci bine gătit, în la care se adaugă lapte sau chefir. În viitor, alimentele uscate cu aburi sunt introduse în dieta copiilor.

Cu costuri reduse, întreținere și hrănire adecvate, o persoană poate cântări până la 100-110 kg într-un an. Din aceasta putem concluziona că reproducerea porcilor vietnamezi este foarte profitabilă și profitabilă. De aceea ierbivorele au devenit foarte populare în rândul fermierilor ruși..

Burta vietnameză de oală Porc cu burtă vietnamezăPorț burtă vietnamezăCare este particularitatea raseiPorcineÎngrijirea porcilorDescrierea rasei de porciScroafe vietnameze cu burtă cu purceiPântecele vietnamezeMâncare vietnameză de îngrijire a porcilorPorț burtă vietnamezăPorc cu burtă vietnameză cu purcei la plimbarePorț burtă vietnamezăPântecele vietnamezeScroafe vietnameze cu burtă cu purcei
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Porci cu burtă vietnameză: caracteristici de reproducere și îngrijire, fotografie