Tipuri de melci și soiuri de achatina

Tipuri de melci și soiuri de AchatinaCine nu a găsit acești bebeluși încet în iarbă, în pădure, la țară sau chiar în oraș? Această scoică distribuit aproape în toată lumea

. Dar majoritatea oamenilor au văzut exemplare mici, cu o colorație maronie standard..

De fapt, există multe tipuri de melci. Și cel mai uimitor lucru este că pot fi păstrate ca animal de companie exotic.

Tipuri de melci

Tipuri de melciÎn termeni generali, toți melcii pot fi împărțiți în două grupe mari: teren și acvatic. Mai mult, acestea din urmă sunt împărțite în apă dulce și marină. Atât cei cât și alții pot fi crescuți acasă. Mai ales, acest tip de animal este potrivit pentru persoanele ocupate, care nu au ocazia să aloce mult timp unui animal de companie. Majoritatea indivizilor nu prea solicitant în condițiile detenției. Cu toate acestea, există tipuri mai complexe. Cele mai populare și nepretențioase vor fi prezentate în acest articol..

Melci de mare

Tipuri de melci de mareExistă peste 50.000 de specii de animale marine. În culoarea și forma cochiliei, acestea sunt mult mai strălucitoare decât omologii de apă dulce și terenuri. În funcție de tipul de hrană, toți melcii sunt împărțiți în erbivore, planktivore și carnivore. Aceștia din urmă își devorează adesea vecinii și trebuie să fii atent cu ei..

Conține melci de mare în acvariile casnice, alături de pești și plante. Pe lângă plăcerea estetică, moluștele acvatice aduc o contribuție neprețuită la echilibrul biologic al acvariului..

Mănâncă alge dăunătoare și filtrează apa. Cele mai populare și utile tipuri includ următoarele:

 • Trochus. Această moluscă are o coajă frumoasă care seamănă cu o piramidă spirală. Manșor unic de alge și eliminator de cianobacterii într-un acvariu nou. Poate crește până la 15 cm și are o culoare de la gri închis la albastru-violet. Un melc calm, care nu va afecta restul nevertebratelor. Pe tot parcursul zilei, acest agent de curățare absoarbe microalge dăunătoare și nu are nevoie de alimente suplimentare. Poate trăi printre recifele de corali și în păduri de plante și în sol.
 • Turbo. Îi place să se ascundă în grote, să se târască ocazional în căutare de hrană și, mai ales, sunt activi noaptea. La fel ca speciile anterioare, această viață marină este un excelent agent de curățare. Adevărat, turbo are dimensiuni mult inferioare, ajungând la doar 5 cm. În plus, în apă pentru conținutul său, nivelul de calciu ar trebui controlat, deoarece este necesar pentru o coajă puternică. Aceste melci sunt recomandate pentru a fi hrănite cu alge uscate și pentru a nu suprapopula acvariul, deoarece turbo poate suferi din cauza lipsei de hrană.
 • Melcul Nassarius. Bebelușul poate crește până la numai 1,5-2 cm. Nassarius trăiește în nisipul mării și are proprietăți complet unice. Are un organ special - un sifon, cu care examinează fundul în căutarea mirosului de pește mort sau de crustacee. Pentru a face acest lucru, se îngropă complet în nisip și, când miroase aroma prețuită, se străduiește să fie pradă pentru a depăși concurenții. Astfel, melcul curăță fundul substanțelor nocive eliberate de animalele moarte..
 • Strombus. Un alt crustaceu incredibil de sănătos. În exterior, coaja sa alungită, gri-maro nu este foarte frumoasă, iar strombusul nu va deveni un decor pentru acvariu. În plus, acest melc de dimensiuni medii își petrece cea mai mare parte a timpului în sol nisipos, uneori neaparând la suprafață săptămâni întregi. Cu toate acestea, acest locuitor slăbește nisipul, împiedicându-l să se acreze și să stagneze. Ideal pentru un acvariu de recif.

Melci de apă dulce

Tipuri de melci de apă dulceDupă cum sugerează și numele, acestea completează acvariile de apă dulce. Dintre melcii populari ai acestei specii, doar câțiva pot fi numiți strălucitori și plini de culoare. Cu toate acestea, crustaceele sunt mai mult pentru utilizare decât pentru decorare..

 • Ampularia melcului sau un melc de măr. Acest tip aparține decorativului. Ampularia poate atinge o medie de 5 cm. În natură, culoarea lor variază de la maro deschis la maro închis, iar speciile crescute pot avea o varietate de culori. Cea mai faimoasă este ampullia albină galbenă; există, de asemenea, roz, violet, alb și chiar cu dungi. Aceste frumuseți nu sunt exigente în ceea ce privește temperatura și alți parametri ai apei și, de asemenea, funcționează activ, consumând alge și plante putrede..
 • Melc Tilomelania. Are o coajă mare ascuțită, cu multe bucle și crește până la 10 cm. Se distinge de melania simplă prin corpul său galben strălucitor. Acești indivizi sunt agresivi față de alți locuitori ai acvariului și sunt mai greu de îngrijit. Temperatura apei ar trebui să fie de până la 28 de grade, iar duritatea este medie. În alte condiții, indivizii devin letargici și inactivi..
 • Bobină de melc. Nu toată lumea consideră că este o specie ornamentală, deoarece nu are o culoare strălucitoare și intră adesea în acvariu din întâmplare, cu plante noi. Cu toate acestea, este o specie destul de mare, cu o coajă maro caramel sau roșie, care este, de asemenea, interesant de urmărit. Se găsește în majoritatea acvariilor tropicale de apă dulce și se adaptează la o gamă largă de temperaturi și condiții de apă. Ca agent de curățare, este versatil și nu necesită hrană suplimentară.

Melci de uscat. Achatina sau melcul gigant african

Achatin - melc african gigantDacă mulți s-au obișnuit de mult cu melcii de acvariu, atunci păstrarea unui animal terestru într-un terariu destul de exotic.

Există mai multe tipuri de melci terestre, care includ, printre altele, melci prădători africani și din Noua Zeelandă, dar merită să descriem în detaliu speciile Achatina și Archahatina, deoarece majoritatea moluștelor domestice le aparțin..

Moluștele ajung în medie la 12 cm, dar cel mai mare reprezentant al acestui gen a ajuns la 37 cm. Sunt deosebit de fertile, deoarece un individ poate depune până la 500 de ouă. Dacă nu doriți să aveți o fermă de melci întreagă, trebuie să vă asigurați că animalele de companie nu părăsesc ambreiajul. Tipurile de melci din genul Achatina diferă prin formă, dimensiune și culoare..

Dar condițiile de detenție pentru aceștia sunt cam aceleași: este nevoie de un terariu, cu un strat bun de pământ de pământ de ordinul a 5 cm, astfel încât melcul să poată să intre în el. Solul trebuie păstrat ușor umed. Temperatura din interiorul terariului ar trebui să fie de 25-28 de grade, iar lumina de fundal este opțională. Melcii de pământ se hrănesc cu salată, mere, frunze de copac, fructe de pădure și banane. De asemenea, puteți da pâine și fulgi de ovăz. Cei mai frumoși indivizi din acest gen sunt:

 • Achatina fulica. O varietate mare cu o coajă de până la 20 cm. Carapace are o formă conică și poate varia de culoare de la maro deschis la verde închis. O specie prolifică care poate depune până la 700 de ouă de mai multe ori pe lună.
 • Akhatina Iradeli sau lămâie. O specie foarte interesantă, care diferă nu numai prin dimensiunea sa mică de 5-7 cm, ci și prin forma de reproducere. Acest melc este vivipar, iar pentru împerechere, 2 indivizi iau alternativ rolurile unui bărbat sau unei femele. Aproximativ 20-25 de melci se nasc odată.
 • Achatina reticulară. Culoarea de marmură a cochiliei, cu un model de puncte și dungi, precum și un corp ușor, distinge acest melc de restul. În plus, este foarte activă și nu prea sensibilă - poate fi mângâiată direct pe coarne și acestea nu se vor ascunde. Dimensiunea poate ajunge la 20 cm.

Melcii din genul Arkhahatina nu diferă prea mult în îngrijirea lor de Achatina. Cu toate acestea, există unele particularități aici. Arkhahatinele au nevoie de hrană cu proteine ​​sub formă de Daphnia sau Gammarus. În plus, pe terariu trebuie adăugate frunze de mușchi și stejar. Prin comportamentul lor, acestea sunt mai lente decât Achatina, dar pot fi foarte de contact, dacă sunt adesea ridicate. Au o dimensiune ușor mai mică, în medie 12-15 cm. Cele mai interesante tipuri includ:

 • Arkhahatina paulaherty. Un exemplar mare, care crește până la 12 cm. Coaja sa vine în diferite nuanțe calde de maro, măslin și bej. La o vârstă fragedă, corpul este alb lăptos și pe coajă apare o pată distinctă.
 • Arkhahatina marginata. Scoica are o coajă bej cu un model pronunțat de dungi întunecate. O culoare incredibil de frumoasă poate completa corpul alb al unui individ, care este mai frecvent în subspecia ovulului.
 • Arkhahatina adelina. O specie foarte capricioasă, greu de domesticit. Melcii prinși în sălbăticie se vând de obicei și mulți dintre ei mor în terariu. Cu toate acestea, norocoșii care au reușit să o crească vor primi o moluscă cu o culoare foarte rară. Au coarne albastru-cenușii și o coajă galben deschis acoperită cu linii întunecate ondulate sau albe cu dungi negre..

Melcii sunt animale de companie exotice care pot fi distrați fără a necesita o atenție specială. Ele nu cauzează alergii la om și sunt potrivite pentru aproape toată lumea. Principalul lucru este să vă amintiți unele dintre caracteristicile fiecărui tip și apoi conținutul lor va fi o bucurie.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Tipuri de melci și soiuri de achatina