Cele mai bune 16 specii de pești de acvariu

Cel mai bun pește de acvariu

În articol voi lua în considerare condițiile pentru păstrarea și reproducerea peștilor de acvariu. Voi enumera caracteristicile soiurilor de locuitori ai acvariului. Voi lua în considerare cu ce alți pești sunt compatibili și cu care nu merită păstrat. Vă voi spune, de asemenea, despre regulile și cerințele de bază, hrănirea și reproducerea peștilor.

Decizia de a avea animale de companie liniștite, dar unice - pești - este întotdeauna deliberată. Un acvariu decorativ este considerat un atribut util în orice casă sau apartament..

Observarea, îngrijirea și reproducerea peștilor poate ajuta la reducerea stresului, meditația și inspirația oamenilor creativi. Îngrijirea peștilor îi va învăța pe copii să fie responsabili și răbdători..

Care sunt tipurile de pești de acvariu

O mare varietate de pești poate confunda un începător. Există diferite tipuri de pești care sunt optimi atât pentru începători, cât și pentru acvariștii profesioniști. Luați în considerare mai multe tipuri principale de pești de acvariu:

Crap

Pește liniștit ideal pentru alegerea începătorilor.

Acestea sunt nepretențioase la întreținere, nu necesită condiții speciale de hrănire și duritate a apei. Înțelegeți-vă bine cu alte tipuri de pești.

Reprezentanții proeminenți ai crapului sunt barbele, cardinali, peștișor de aur și telescoape.

Pești cardinali - reprezentativ pentru crap
Pești cardinali - reprezentativ pentru crap

Ciclide

Au un caracter agresiv, dar atunci când sunt păstrați cu speciile de pești din propria familie, nu vor cauza probleme. Ciclidele își tratează bine prăjiturile, au un aspect și o culoare neobișnuite.

Specii de ciclide sunt împărțite în două domenii: africană și americană. Cele mai solicitate rase sunt trofeele, peștii sunt delfini, Meeka.

Somn

Această specie este diversă, iar peștii înșiși sunt copii în miniatură ale omologilor lor sălbatici. Sunt nepretențioși în întreținere, mănâncă alimente găsite în partea de jos. Somnii sunt adevărați ordonanți. Ei curăță pereții și fundul acvariului de depozite de noroi. Somnul este adevărat ficat lung. Cu o îngrijire adecvată, își pot încânta proprietarii mai mult de zece ani.

Există mai mult de o sută de specii de somn. Ambele sunt pete și dungi..
Somn cu dungi
Somn cu dungi

Vivipar

Numele vorbește de la sine. Acești pești nu depun ouă, dar dau naștere la prăjiți deja formați. Aceste tipuri de pești au dezvoltat autoapărare, vitalitate și pretenție..

Labirint

Trăsătură distinctivă labirint - prezența unui fel de labirint în structura corpului. Acest organ vă permite să respirați fără a filtra oxigenul din apă. Au suficient aer atmosferic.

Păstrarea acestor pești nu necesită dispozitive și aparate speciale în acvariu..

Peștii uimesc prin varietatea lor de culori. Reprezentanții strălucitori ai acestui tip de pește sunt guppy, cocosi și gourami.

Gourami de aur
Gourami de aur

Aspecte pozitive și negative ale stabilirii peștilor

Peștii, ca orice alte animale de companie, necesită atenție și accesorii speciale. Conținutul lor are argumentele pro și contra..

Puncte pozitive:

  • Costurile sunt necesare o singură dată. După ce ați cumpărat un acvariu interior, sol, filtru, plante și dispozitiv de alimentare cu oxigen, nu trebuie să le schimbați des. prin urmare costurile sunt minimizate.
  • aceasta Zgomot redus animale de companie. În plus, calmează și acordează într-o dispoziție pașnică pe toți cei care îi urmăresc..
  • Varietatea speciilor, raselor, culoarea locuitorilor acvariului va aduce exotism în orice casă.

Minusuri:

  • Peștele nu poate fi lăsat singur mult timp, deoarece ei, ca orice creatură vie, pot muri. Acest lucru este deosebit de pronunțat în sezonul rece, când este necesar să se mențină o anumită temperatură a apei..
Peștii nu creează zgomot și au un efect pozitiv asupra stării emoționale a unei persoane
Peștii nu creează zgomot și au un efect pozitiv asupra stării emoționale a unei persoane

Care sunt caracteristicile atunci când sunt ținute acasă

După achiziționarea accesoriilor necesare pentru un acvariu acasă, peștii înșiși și hrană pentru ei, condiția principală este îngrijirea și întreținerea corespunzătoare..

  • Verificați periodic temperatura apă. Unele specii pot trăi doar într-un anumit regim de temperatură..
  • Trebuie să controlezi duritate și aciditate apa, precum și puritatea ei. Apa trebuie filtrată și schimbată parțial în fiecare săptămână.
  • Menținerea performanței aeratorului și a filtrului. Peștii nu pot trăi mult fără aceste dispozitive..
  • Hrănirea regulată ținând cont de cerințele speciei. Fără mâncare, nicio ființă vie nu va dura mult.

Învățarea peștilor decorativi pentru acvariul interior

Multe specii de pești preferă să trăiască în școli de cinci sau mai mulți indivizi. Te ajută să te simți confortabil, protejat și încrezător..

Neon sau neon tetra

Pești în miniatură, păstrați în grupuri de 10 sau mai multe. Evidențierile strălucitoare pe cântare creează un efect strălucitor. Fără cerințe speciale.

Neon tetra
Neon tetra

Iriaterinaverner

Conținut în grupuri de șapte sau mai multe. Ei pot suferi adesea în lupta împotriva vecinilor agresivi. Prin urmare, pentru a evita pierderea aripioarelor lungi și frumoase, merită să le stabiliți cu alți vecini pașnici..

Marmură Carnegiella

Colorarea pestriță atrage imediat atenția. Conținut în turme de șase sau mai multe. Peștii sunt foarte săritori, așa că acoperiți acvariul cu o plasă sau un capac..

Rase roșii populare

Iubitorii de culori strălucitoare vor iubi cu siguranță peștii de acvariu roșu aprins. Peștii de această culoare vor adăuga exotism și accente strălucitoare lumii subacvatice de acasă.

Pecilia

roșu platele aceștia sunt pești mici stacojii, de până la zece centimetri lungime, vor deveni vecini excelenți pentru alte specii. Acestea sunt pașnice, locuibile și fără conținut de conținut..

Pecilia roșie
Pecilia roșie

Pentru a spori luminozitatea culorii, acestea ar trebui să fie hrănite cu alimente cu carotenoizi. Astfel de alimente includ diverși crustacei, precum și alimente uscate cu caroten.

Cichlida Papagalul Roșu

Conține în perechi.

Peste mare papagal, diferă în inteligență și rezistență. Un astfel de pește îl poate recunoaște pe proprietar și se poate hrăni calm din mâinile sale..

Mărimea peștilor este de 15 centimetri. Puteți îmbunătăți culoarea cu alimente proteice..

Peste papagal
Peste papagal

Arowana asiatică

Arowana - un reprezentant al elitei peștilor domestici. Lungimea corpului va depinde de dimensiunea rezervorului. Dimensiunea maximă este de 100 de centimetri. Poate fi numită manuală, deoarece nu numai că îl recunoaște pe proprietar și mănâncă din mâna lui, dar își permite și să fie mângâiată.

Astfel de pești se așează unul câte unul, deoarece sunt agresivi față de alte specii..
Arowana asiatică roșie
Arowana asiatică roșie

Mare

Dacă aveți ocazia și dorința de a menține un acvariu spațios, atunci puteți obține pești mari.

Moray de apă dulce

Iubitorii de mitologie și exotism vor aprecia moray. Diferă într-o acoperire a pielii în loc de solzi, absența aripioarelor împerecheate. Botul morelului este puțin înfricoșător.

Morelele de apă dulce au o durată de viață de doar doi ani..

Moray de apă dulce
Moray de apă dulce

Huaru

Huaru a venit din apele Amazonului.

Culoarea argintie cu o pată mare conferă originalitate culorii. Mărimea corpului ating 20 - 25 centimetri.

Prin fire, pașnic, în ciuda aspectului formidabil. Se înțelege ușor cu majoritatea peștilor de acvariu.

Pește Uaru
Pește Uaru

Cichlazoma Blue Dempsey

Diferă în culoarea strălucitoare a tuturor nuanțelor de albastru. Aparține elitei datorită culorii sale. În conținut ciclaza există și subtilități, dar aspectul compensează complet toate dificultățile.

Cichlazoma Blue Dempsey
Cichlazoma Blue Dempsey

Soiuri de fund

Peștii domestici de fund nu sunt doar neobișnuiți, ci și foarte utili pentru fiecare acvariu. Aceștia curăță pereții acvariului de placă, mănâncă melci mici și curăță solul din acvariu..

Clovn Botia

Clovn Botia aparține tipului gregar. În caz de pericol, spinii sunt eliberați, prin urmare conțin mai mulți indivizi. În această condiție, acestea sunt cele mai bune produse de curățare pentru acvarii..

Clovn Botia
Clovn Botia

Skat motor Leopoldi

Acesta este un tip foarte exotic de locuitor acvariu acasă. Lungimile ajung la 45 de centimetri, sunt negre cu pete albe.

Stingrays trăiesc în perechi, în momentul pericolului pot elibera un ghimpe și răni inamicul. Vecinii din acvariu trebuie selectați cu atenție.
Skat motor Leopoldi
Skat motor Leopoldi

Multicolor

Culorile multicolore sunt izbitoare în dimensiunea lor. Peștii de acvariu acasă pot fi găsiți în orice culoare a spectrului popular curcubeu..

Cockerel alb

Acest pește frumos este numit și Luptă.

Se referă la tipul de labirint. Aripioarele înalte sunt delicate și pot fi deteriorate chiar de plante. Cresc în lungime de până la 7 centimetri, trăiesc până la trei ani.

În timpul reproducerii, masculii sunt agresivi față de oricare altul și propriile femele. Merită pentru această perioadă de timp să le depuneți într-un rezervor separat.

Cockerel alb
Cocor alb

Guppy albastru

Frumosul pește albastru liniștit se distinge ușor după gen. Femelele sunt mai mari decât masculii, lungimea corpului lor este de la 3 la 7 centimetri. Masculii sunt mai mici, de la 1,5 la 4 centimetri.

Astfel de pești trăiesc până la trei ani. Ele sunt nepretențioase în alimente, principalul lucru este o hrană echilibrată.

Cozi de voal negru și auriu

Datorită formei, dimensiunii și poziției ochilor, peștișor de aur numite telescoape.

Dimensiunea este de la 10 la 18 centimetri, iar durata de viață poate fi de până la 15 ani. Telescoapele sunt nepretențioase prin conținutul lor, pot trăi în perechi sau într-o turmă. Furajele trebuie să fie de origine animală și vegetală, dimensiunea bucăților este medie și mare.

Peștii aurii au o vedere slabă, ceea ce le face mai greu să găsească mâncare..

Pentru a nu deteriora ochii peștilor, trebuie să alegeți cu atenție cantitatea, tipul și locația decorului și a plantelor din acvariu..

peștișor de aur
peștișor de aur

Amblyglyfidodone lamaie

Culoare galbenă de lămâie sau galben, fără conținut pretențios. Cresc în lungime de până la 12 centimetri. Se preferă proteinele sau alimentele uscate. Larvele de creveți și insecte sunt grozave. Nu se reproduce în captivitate.

Amblifidodona poate fi luminată cu alimente. Cu cât este mai mare cantitatea de proteine, cu atât culoarea este mai strălucitoare.

Amblyglyfidodone lamaie
Amblyglyfidodone lamaie

Spadasinul roșu

Un pește excelent pentru acvaristii începători. Culoare de la portocaliu la roșu aprins. Cresc în lungime de până la 12 centimetri, trăiesc până la cinci ani. Reproducerea spadasin acasă nu va funcționa, este nepretențios în întreținere. Mâncarea trebuie să fie echilibrată.

Spadasinul roșu
Spadasinul roșu

A lua un pește este decizia corectă. Pacifică, inspiră și luminează timpul liber. Un număr imens de dimensiuni, culori, toate nuanțele de caracter și comportament pot mulțumi orice acvarist.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cele mai bune 16 specii de pești de acvariu