Creveți de acvariu: întreținere, nutriție, reproducere și îngrijire

Păstrarea creveților din acvariuÎntr-un acvariu acasă, nu numai o varietate de pești pot trăi, ci și crustacee, de exemplu creveți. Acest lucru este destul de neobișnuit și proprietarul unui astfel de acvariu îi va surprinde cu siguranță pe alții. Nu credeți că acest tip de creveți este similar cu creveții de mare, nu este deloc așa. Crustaceele de acvariu arată mult mai prezentabil, au o culoare neobișnuită a corpului și, de asemenea, o formă. În plus, crustaceele de acvariu locuitori incredibil de duri

Lumea subacvatica. Nu necesită o atenție specială și o îngrijire specială. Recent, începătorii și acvaristii experimentați au achiziționat aceste creaturi pentru ei înșiși, pentru a diversifica viața subacvatică a acvariului lor de acasă..

Habitat și descriere

Creveți de acvariuÎn mediul natural, acest locuitor subacvatic se găsește în toate rezervoarele lumii, atât sărat, cât și proaspăt. Dar acești crustacei au specii care provin din diferite părți ale lumii. De exemplu, cel cu nasul roșu trăiește în râurile Venezuela, cel care trăiește în Panama, Amano doar în Coreea și Japonia. De obicei, toți reprezentanții acestei specii sunt crescuți în Asia..

Creveții din acvariu sunt clasificați ca artropode și specii de crustacee. Crustaceul de acvariu diferă de crustaceul marin prin faptul că primul are picioare. Cu ajutorul lor, individul se mișcă și, de asemenea, apucă și ține mâncarea. În plus, acești indivizi au zece picioare și o coadă mare, puternică, care ajută la sărituri în caz de pericol..

Datorită mustății sale, crustaceul are un simț excelent al mirosului și al atingerii. Ochii individului se rotesc în orice direcție, ceea ce ajută la a vedea totul în jurul său și când apariția pericolului au timp să fugă într-un loc retras și, de asemenea, ajută la găsirea mâncării.

Structura gurii este destul de complexă. Acest crustaceu are trei fălci cu care macină mâncarea. De asemenea, în aparatul oral este inclus în maxilar, ceea ce vă permite să țineți alimentele strâns. Au alte membre pentru a se deplasa în jurul teritoriului, precum și pentru a lua mâncare..

Mărimea unui adult este direct legată de sex și varietate. În medie, lungimea corpului este de la 3 la 8 centimetri.

Locuind într-un acvariu acasă

Creșterea creveților din acvariuAceasta este o creatură atât de ușoară, încât proprietarul acvariului nu va observa reaprovizionarea. Nu are nevoie de nimic special, la fel ca la peștii de acvariu obișnuiți. Dar pentru ca animalul de companie de acvariu să fie întotdeauna viu colorat și plăcut ochiului, trebuie totuși să îndeplinești câteva condiții. Există, de asemenea, specii decorative de crustacee de acvariu care sunt mai capricioase din punct de vedere al îngrijirii..

Volumul acvariului nu joacă un rol special pentru creveți. Se înrădăcinează bine atât în ​​tancurile mici, cât și în cele mari. Pentru a avea o idee aproximativă a cantității de apă pentru un individ, vom oferi totuși un fel de formulă: un litru de apă pentru un creveți. Dar aici trebuie să ia în considerare și mărimea individului. Dacă este mare, vor fi necesari până la 4 litri de apă per persoană.

Temperatura ideală a apei pentru păstrarea creveților este de 17 până la 30 de grade. În principiu, majoritatea peștilor de acvariu trăiesc la această temperatură. Puteți menține temperatura mai scăzută, dar în acest caz, creveții nu vor fi activi. În același timp, s-a dovedit că salturile de temperatură reduc durata de viață a animalelor de companie din acvariu..

O condiție prealabilă pentru îngrijirea creveților din acvariu este înlocuirea regulată a unei părți din apă. Trebuie să fie îndepărtată, fără clor iar temperatura sa ar trebui să fie temperatura camerei.

Un criteriu și mai important pentru calitatea apei este absența cuprului, care va ucide locuitorii subacvatici. Duritatea ar trebui să fie destul de mare, deoarece acest lucru îi va ajuta pe animale de companie să ia substanțele necesare pentru ei înșiși din apă în timpul năpârlirii..

Aerarea și filtrarea apei are o importanță secundară. Puteți face fără ea cu totul, dar dacă este posibil să purificați apa și să o saturați cu oxigen, atunci acest lucru este minunat.

Dacă creveții din acvariu nu sunt singuri și au vecini, de exemplu, pești, atunci o astfel de lume subacvatică trebuie neapărat echipată cu locuri unde animalul de companie se poate ascunde. De exemplu, pot fi plante vii sau alte adăposturi..

Alimente și furaje pentru creveții din acvariu

Creșterea creveților din acvariu într-un acvariu acasăCreveții sunt o creatură omnivoră care iubește să-și mănânce mâncarea pentru pește, precum și să mănânce alimente uscate specializate. Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci își vor găsi singuri mâncarea. Nu este de mirare că creveții sunt numiți agenți de curățare. Vor colecta resturi de alimente de pe fund sau vor mânca plante vii sau flori de alge pe pietrele acvariului.

Dacă creveții nu au vecini, atunci trebuie să li se dea hrană specială pentru creveți, care poate fi cumpărat de la absolut orice magazin zoologic. Dar și mâncarea obișnuită de pește este perfectă pentru ei. Mulți proprietari de astfel de animale de companie le hrănesc paste fierte și legume..

Ar trebui să aveți grijă de mâncare, deoarece creveții supraalimentați devin leneși și se opresc din mișcare, în timp ce se oprește curățarea acvariului. În general, se recomandă hrănirea lor doar o dată pe săptămână și acest lucru va fi suficient pentru a se simți și a trăi normal, deoarece alimentele uscate specializate conțin toate substanțele necesare pentru dezvoltarea normală a corpului creveților.

Vecinatate și conținut cu alte animale de companie

Crevetii sunt vecini grozavi! Sunt foarte calmi, prietenoși și din cea mai mare parte a vieții lor se ascund ascunzând, din păcate, pești mari le poate mânca. Pur și simplu, creveții nu pot interfera cu nimeni din acvariu, dar are o mulțime de dușmani. Prin urmare, trebuie să selectați cu atenție vecinii pentru ei..

Vecinii ideali ar fi:

  • guppy;
  • neonuri;
  • pește zebră.

În principiu, orice pește mic care nu poate înghiți creveții va face. Melcii se înțeleg bine și cu crustaceele mici. În ceea ce privește ciclidele, cozile de spadă și barbele, un astfel de conținut învecinat este periculos!

Potrivit acvaristilor cu experiență, într-un acvariu echipat corespunzător, în care există multe locuri izolate, puteți păstra crustacee și barbă și nu vă temeți de consecințe..

Reproducerea și reproducerea

Creșterea creveților din acvariu este foarte realistă, dar numai într-un acvariu izolat de pești. Altfel, viitoarea descendență va deveni pur și simplu o cină pentru pește. De asemenea, recomandat pentru reproducere, creveți fără fază larvară. Pentru că numai în acest tip de creveți, descendenții nou-născuți arată ca un adult și sunt capabili să mănânce alimente uscate. Acest lucru este incredibil de convenabil, deoarece salvează crescătorul multă grijă..

Bolile crustaceelor, prevenirea și tratamentul

La fel ca toți locuitorii acvariului, creveții sunt susceptibili la boli. Și cea mai frecventă cauză sunt diverși paraziți. De regulă, ei trăiesc pe cochilii indivizilor, precum și în mușchi și branhii. În cazurile severe, ele pot afecta chiar inima. Dar, din păcate, nu va fi posibil să salvați animalul de companie și pur și simplu va muri.

Chiar dacă sunt îndeplinite toate condițiile, sunt create apă curată și parametrii ideali, nimeni nu este ferit de faptul că animalele de companie se vor îmbolnăvi de boli fungice. Se poate părea că aceasta este o boală inofensivă, dar poate duce la moartea indivizilor. Ciuperca pur și simplu aspiră substanțele nutritive din corp și o otrăvește..

De asemenea, creveții din acvariu sunt susceptibili la boli virale care practic nu sunt supuse tratamentului..

Oricum, un individ bolnav întotdeauna trebuie să se izoleze de la altii. Și în timp ce apa din acvariu trebuie înlocuită complet. Puteți solicita sfatul unui specialist.

Fapte și caracteristici ale creveților

Acești mici locuitori completează ansamblul general al acvariului cu dinamismul și unicitatea lor. Proprietarii unor astfel de animale de companie trebuie să cunoască câteva fapte care trebuie luate în considerare..

  1. Caracteristici ale păstrării creveților din acvariuCreveții pot sări cu ușurință din acvariu, dar fără apă va muri după câteva minute, deci acvariul trebuie să aibă un capac.
  2. Crevetii au vărsat și au vărsat cochiliile. Până la formarea unei noi cochilii, individul este lipsit de apărare, prin urmare, în tot acest timp ei, de regulă, se ascund. Nu este nevoie să scoateți vechea coajă din apă, creveții o vor mânca și își vor umple corpul cu substanțele necesare, de exemplu, carbonat.
  3. Creveții din acvariu sunt capabili de regenerarea membrelor.
  4. Speciile de creveți pitici pot fi păstrate în același acvariu cu pești prietenoși. Dar chiar și ei pot mânca crustacee. Prin urmare, alegerea revine proprietarului acvariului..
  5. Creveții mari din acvariu pot mușca aripioarele peștilor și chiar pot mânca guppi mici. Un individ de 16 cm va săpa solul și va dezgropa plantele.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Creveți de acvariu: întreținere, nutriție, reproducere și îngrijire