Cireș barbus - sfaturi utile pentru întreținere și îngrijire

Barbus de cireșeBarbul de cireș (Puntius titteya) este un pește tropical de apă dulce aparținând familiei Cyprinidae. Pentru el, Patria sa este Sri Lanka, iar principalele populații sunt identificate în Mexic și Columbia. Barbusul de cireșe a fost numit în 1929 de Paul Edward Piris Derianiyagala. Sinonimele includ Barbus titteya și Capoeta titteya. Această specie este importantă în comerț și este cultivată în număr mare, dar rămâne amenințată de suprasaturare și pierderea habitatului..

„Zona umedă” din sud-vestul Sri Lanka este o zonă care primește o precipitație anuală de 2-3 mii mm, cea mai mare parte venind în timpul musonilor din sud-vest din martie până în august. Este un mediu tropical fără perioade uscate semnificative sau schimbări climatice, iar temperatura aerului este destul de constantă pe tot parcursul anului, de la 25 la 27 de grade Celsius, ceea ce trebuie luat în considerare la creșterea coajelor de cireș.

Trăind într-un mediu natural

Nutriția BarbusAstfel de condiții favorizează dezvoltarea pădurilor tropicale de câmpie la altitudini sub 1000 de metri. În Sri Lanka, aceste păduri se găsesc numai în zona umedă și peștii trăiesc peste tot în lume în condiții similare.. Majoritate covârșitoare pădurile au fost defrișate pentru agricultură în timpul britanicului Raj, iar unele în timpul războiului civil de mai târziu. Mai mult, peste 35% din pădurea originală s-a pierdut între 1990 și 2005.

Începând din 2006, doar 4,6% din pădurea veche a rămas, restul doar în zone mici, foarte fragmentate. Majoritatea zonelor acoperitoare au mai puțin de 10 kilometri pătrați, dintre care unele sunt acum rezerve protejate oficial. Pădurea Kottawa este una dintre acestea, include doar 15-20 de hectare de junglă umedă, veșnic verde, deși pădurea combinată Kottawa-Kombala are aproximativ 1600 de hectare. O serie de râuri minore și neatinse, a căror curgere a apei limpezi sau ușor colorate traversează rezervația, care sunt zone de reproducere tipice în întreaga gamă de autobuze.

Micul soare este capabil pătrund în podeaua pădurii, astfel încât mediile acvatice de creștere a cireșelor sunt umbrite și temperatura apei poate fi relativ rece, în timp ce conductivitatea și duritatea sunt de obicei scăzute, iar nivelul de aciditate este ușor crescut. Macrofitele sunt mai puțin frecvente, deși poate exista o vegetație densă, marginală, uneori depășind întreaga lățime a râurilor, ale căror rădăcini pot pătrunde pe malurile subacvatice. Substraturi tipice - nisipoase, dar acoperite cu un strat de resturi de frunze cu crengi și ramuri căzute.

Exportul de specimene barbus sălbatice din Sri Lanka este interzis în prezent, deși exportul și reproducerea ilegală continuă. Conform rapoartelor, cele mai strălucitoare crengi de cireș sunt din ce în ce mai puțin frecvente și este posibil ca recoltarea selectivă pentru comerțul cu acești pești să fi schimbat structura și întreținerea populațiilor sălbatice. În acest moment, acoperirea forestieră redusă a țării este încă asociată cu activitățile umane, drept urmare condițiile de întreținere și calitatea apei au fost grav degradate. Și acum multe specii de pești indigeni sunt expuși riscului de dispariție.

Alimente

Pești sălbatici sunt animale furajere care se hrănesc cu:

 • Ce să hrănești barbelediatomee;
 • alge;
 • detritus organic;
 • insecte mici;
 • viermi;
 • crustacee;
 • alt zooplancton.

Păstrarea acestui pește în acvariu este ușoară, dar cea mai bună condiție implică hrănirea regulată cu alimente mici proaspete și congelate, cum ar fi viermi de sânge, dafnie și creveți de saramură.. Și, de asemenea, de înaltă calitate uscată fulgi și granule, dintre care unele ar trebui să includă plante sau alge suplimentare.

Comportamentul și compatibilitatea cu alți reprezentanți

În general, gheața de cireș este un pește foarte pașnic, ceea ce îl face ideal pentru reproducere într-un acvariu bine organizat. Deoarece nu are cerințe speciale pentru chimia apei, acesta poate fi combinat cu mulți dintre cei mai populari pești din lume, inclusiv cu alți ciprinizi mici, precum și cu tetras, creaturi, pești curcubeu, anabantoizi, somn și char. Creșterea acestor indivizi este mai bună în cantitatea de 10 indivizi. Păstrarea în astfel de cantități nu numai că va face peștii mai puțin temători, dar va oferi și un aspect mai eficient, mai natural, iar masculii se vor dezvolta mai bine în prezența rivalilor specifici..

Întreținerea acvariului

Câteva aspecte ale păstrării unui acvariu:

 • Necesită dimensiuni de bază ale containerului de cel puțin 60 pe 30 de centimetri.
 • Temperatura: 20-27 grade Celsius.
 • Barbul de cireș, al cărui conținut se găsește în ferme și în magazine, este destul de adaptabil compoziției chimice a apei, iar aciditatea ar trebui să fie cuprinsă între 6 și 8.
 • Naturile sălbatice vor prefera condiții neutre și acide.
 • Pentru crengile de cireș sălbatic, capătul inferior al gamei de acid este cel mai bun..

Alegerea decorului nu este deosebit de critică, deși barbul tinde să arate o culoare mai bună într-o configurație puternic plantată cu flori întunecate.. Adăugarea unor plante plutitoare, rădăcinile sau ramurile de lemn de plutire și așternut sunt, de asemenea, apreciate și adaugă o senzație mai naturală. Filtrarea nu trebuie să fie deosebit de puternică, deși gheara de cireș apreciază gradul de mișcare a apei.

Reproducere

Cum se reproduce barbusulBărbații adulți ai cireșilor sunt vizibil mai mici, subțiri și mai strălucitori decât femelele, în special în condițiile de reproducere. Unele specii decorative au fost aliniate pentru a păstra permanent pigmentarea roșie. Atunci când gheața de cireșe este în stare bună și acvariul este ținut să dea naștere, un număr mic de alevini poate apărea fără intervenție. Cu toate acestea, dacă trebuie să maximizați rentabilitate, este necesară o abordare mai controlată a pisciculturii și a întreținerii containerelor.

Grupul de adulți este încă împreună, dar pentru peștii mai mici este mai bine să aveți separat un rezervor mai mic și ar trebui să fie amenajat și umplut cu apă curată. Ar trebui să fie foarte slab luminată, iar baza este acoperită cu un fel de plasă suficient de mare pentru ca ouăle să cadă și adulții nu pot ajunge la ele. Covoarele pe bază de plante pe scară largă pot fi folosite și funcționează bine ca strat de particule de sticlă.

Umplerea unei părți mari a rezervorului cu o plantă cu frunze subțiri arată rezultate decente.. Apa în sine ar trebui să fie ușor acidă la temperatura neutră spre capătul superior al intervalului de temperatură sugerat și include un filtru de aer burete sau piatră de aer pentru a asigura oxigenarea și mișcarea apei.

Apoi, una sau două perechi ar trebui să fie lansate și să apară în dimineața următoare. O alternativă este de a avea pești într-un grup în care mulți dintre fiecare sex sunt un număr bun, deși poate fi necesar un tanc mai mare. În orice situație, adulții pot mânca ouă și, având în vedere acest lucru, ouăle trebuie îndepărtate imediat..

Fry ar trebui să clocească în decurs de 24 până la 48 de ore. Ar trebui să fie hrăniți cu infuzorii rase în primele câteva zile, până când sunt suficient de mari pentru a lua microrum, Artemia nauplia sau altele asemenea..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cireș barbus - sfaturi utile pentru întreținere și îngrijire