Cine este mai puternic: rechin sau crocodil

O astfel de întrebare poate părea ciudată, deoarece ambele specii de animale s-au intersectat între ele pe insulele din Malaezia și pe coasta de nord a Australiei. Merită să vorbim despre cine este mai puternic în exemplul unui rechin alb și al unui crocodil pieptănat, care s-au întâlnit în mod repetat în natură..

De ce este capabil un rechin

rechin alb

Rechinii nu își apără teritoriul, descendenții și chiar sursa de hrană

Pentru a înțelege cine este mai puternic, să analizăm caracteristicile și capacitățile rechinului alb. Dimensiunea record a unui rechin alb este de 6 m lungime, iar greutatea înregistrată este de aproximativ 2 mii kg. Greutatea medie a unui rechin este de aproximativ 1.000 kg cu o lungime de aproximativ 4.5 m. Forța mușcăturii de rechin poate ajunge la 1800 kg / cm2.

Întâlnirea cu rechinii se încheie anual cu moartea pentru aproximativ 15 persoane.

De vreme ce rechinii se hrănesc în principal cu pești mici și cu viață marină, nu sunt obișnuiți cu prada mare, care rezistă și ea, astfel încât rechinul atacă relativ lent și este incapabil să păstreze prada rezistentă mult timp.

De ce este capabil un crocodil

Crocodil pieptănat

Crocodilii sărați prezintă niveluri ridicate de intoleranță și agresivitate atunci când încearcă să-și atace teritoriul

Dimensiunea maximă înregistrată a unui crocodil pieptănat este de 6 m cu o greutate de aproximativ 1,5 mii kg. Prin urmare, acești parametri la animale sunt aproximativ aceiași.. În același timp, forța de mușcătură a crocodilului, care a fost înregistrată, a fost mai mare de 2000 kg / cm2. Deci, conform acestui indicator, crocodilul sa dovedit a fi mult mai puternic..

Aproximativ 2.500 de oameni mor în fiecare an din cauza crocodililor.

Cine este mai puternic

Rechin și crocodil

Superioritate în experiența de luptă, tactici și armament, face ca crocodilul pieptănat să fie un adversar prea dificil pentru un rechin alb

Este aproape imposibil să lupți împotriva aruncării prădătoare a crocodilului. El depășește rechinul în următorii indicatori:

  • Atacul este mai rapid. Crocodilii sunt obișnuiți cu prada mare, rezistentă și cu rulare rapidă, iar fălcile au suficientă putere și rezistență pentru a ține prada mult timp.
  • Reacția este mult mai rapidă. Crocodilii au un unghi de vizualizare de 270 °, o coloană vertebrală puternică și receptori sensibili, toate acestea fiind slab dezvoltate la un rechin.
  • Manevrabilitate mai bună. Mușchii crocodililor sunt cei mai adaptați la condițiile de apă, iar mușchii rechinului sunt foarte primitivi.
  • Dinții mai mari. Au o lungime de până la 10 cm, mai groase și mai puternice decât colții de rechin de 5 cm.

Șansa de a supraviețui unui atac de rechin asupra unei persoane este estimată la 86%, un crocodil - doar 32%.

Când un crocodil pieptănat și un rechin alb se întâlnesc, al doilea, evident, nu va merge bine, deoarece crocodilul este mult mai puternic decât el.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cine este mai puternic: rechin sau crocodil