Pterygoplicht de somn de brocart: descriere cu fotografie, conținut

Acvariu soomPeștii de acvariu pterygoplicht au date externe unice și întreținere nepretențioasă. Acesta este un somn de brocart, cunoscut de mulți sub denumiri precum somn de leopard, lanț de lanț, pterygoplicht de brocart. Acvaristii adoră peștele pentru aspectul său neobișnuit, culoarea originală strălucitoare și comportamentul interesant. De aceea, în ciuda dimensiunilor sale impresionante și a apetitului excelent, somnul din brocart este un pește de acvariu foarte popular..

Descrierea și fotografia somnului din brocart

În natură, pterygoplicht trăiește în râurile Peru și Brazilia. El preferă un curent slab, adâncimi și locuri în care există mult noroi. În timpul anotimpurilor ploioase, peștele este activ și vorace. În timpul sezonului uscat, somnul hibernează în peșteri. În natură, indivizii cresc până la 50 cm, se hrănesc cu alge și pot trăi de la 15 la 20 de ani.

Aspect

Somnul de brocart este diferit:

 • Descrierea somnului pește alteratcorp alungit, turtit deasupra;
 • cap mare;
 • ochi mici așezați pe cap;
 • antene lângă gură;
 • ventuze puternice în gură, cu ajutorul cărora peștii se lipesc de paharul acvariului;
 • plăci osoase pe tot corpul, cu excepția abdomenului inferior;
 • o frumoasă înotătoare dorsală înaltă sub forma unei pânze, care constă din 12 sau 13 raze;
 • forme luxuriante ale aripioarelor pelvine și pectorale;
 • aripă mare de coadă.

Culoarea pterygoplicht este foarte originală. Este compus din pete individuale și seamănă cu un imprimeu leopard. Această similitudine este dată de marginea galbenă care înconjoară fiecare loc. Culoarea modelului poate varia de la maro la negru. Acoperă nu numai corpul, ci și capul cu aripioare. Odată cu înaintarea în vârstă, petele devin din ce în ce mai mici, iar până la bătrânețe pot dispărea complet.

În plus, somnul din brocart are o viziune originală. Pot privi înainte și înapoi, dar datorită unei anumite structuri a ochilor, peștii nu pot vedea ce se întâmplă de sus..

Comportament

Toți somnii cu lanț se caracterizează printr-un comportament agresiv. Își întind aripioarele pectorale și se luptă între ele. În natură, pentru a speria prădătorii, somnul emite sunete șuierătoare. Și pentru a nu fi mâncați, peștii își pun aripioarele pectorale în lateral, ceea ce le mărește vizual în dimensiune..

Diferența dintre o femeie și un bărbat

Semnul distinctiv al bărbaților este:

 • culoare aprinsa;
 • dimensiuni;
 • spini ascuțiți pe aripioarele pectorale;
 • papile genitale proeminente.

La femelele mature sexual, papilele genitale sunt apăsate pe corp și au o culoare mai puțin strălucitoare.

Somn de brocart: păstrare și hrănire

Reguli pentru îngrijirea somnului răsfățatConținutul de pterygoplicht nu este pretențios, dar din moment ce peștele este destul de mare, este ales un acvariu cu un volum de cel puțin 150 de litri. Apa ar trebui să aibă duritate medie, temperatura 22C-30C și pH de la 6,5 ​​la 7,5. Într-un rezervor în care trăiesc somnul din brocart, se recomandă schimbarea unui sfert din volumul de apă în fiecare săptămână.

Se recomandă crearea unui mediu natural pentru peștii din acvariu. Pentru acest fund căptușite cu pietricele și pietricele de râu, iar containerul în sine este în mod necesar făcut din tot felul de peșteri și tuneluri. Algele puternice sunt adecvate din plante, care includ apogetone, vallisneria, cretocorine.

Somnul din brocart preferă atât hrana pentru plante, cât și cea vie. Algele trebuie incluse în dieta lor, altfel peștele le va mânca pe cele din acvariu. Mănâncă bine varză, morcovi, castraveți, spanac și alte legume. Din hrana vie, dieta somnului ar trebui să includă viermi, creveți tocați, tubifex, viermi de sânge. Puteți hrăni pterygoplichts și diverse alimente uscate.

Deoarece somnul se află în adăposturi în timpul zilei, se recomandă hrănirea lor noaptea. Ca adăposturi ar trebui să se utilizeze lemn de drift, cărora le place peștele să ciugulească. De asemenea, aspiră pereții acvariului. Ajută la îmbunătățirea digestiei lor.

Compatibilitatea pterygoplicht cu alți pești

În ciuda faptului că somnul are dimensiuni impresionante, în același acvariu se pot înțelege chiar și cu pești mici. Principalul lucru este că rezervorul este umplut cu un număr mare de alge diferite.

Nu se recomandă așezarea peștilor din voal împreună cu somnul din brocart. Acest lucru se explică prin faptul că somnul se poate lipi de corpul sau coada unui vecin lent, după care practic nu poate rămâne nimic din aripioarele ei din voal. Pterygoplichts poate avea, de asemenea, probleme cu alți agenți de curățare care sunt concurenți alimentari. Acestea includ ancistrus și gerinoheilus.

Reproducere

Cresterea somnului rasfatatÎn condiții naturale, acest tip de somn depune ouă într-o vizuină adâncă de coastă, care este apoi păzit de un bărbat câteva zile. De îndată ce apar puii, masculii au grijă de ei..

Este aproape imposibil să creezi găuri atât de mari într-un rezervor artificial. Masculii și femelele din același acvariu sunt păstrate nu pentru prelungirea descendenților, ci pentru un habitat favorabil.

În scopuri comerciale, somnul de brocart este crescut în ferme speciale care există în SUA, Florida, Asia de Sud-Est și Australia. La aceste ferme, speciale rezervoare artificiale cu toate condițiile potrivite pentru reproducerea pterigoplichtelor. Deoarece cererea de produse de curățare este mare, această reproducere a peștilor de acvariu aduce un venit bun pentru proprietarii de ferme..

Boli

Somnul din brocart leopard aparține peștilor duri și în condiții favorabile practic nu se îmbolnăvește. Dar poate fi depășit de una dintre bolile caracteristice peștilor de acvariu:

 1. Conținutul somnului răsfățatGăurile din aripioarele membranei pot apărea la pești atunci când produsele metabolice se acumulează în acvariu..
 2. Lipsa blocajelor din rezervor duce la indigestie la somn.
 3. Ichthyophthyrosis este o boală tipică de acvariu care este cauzată de ciliate ciliate. Paraziții, de 30 de microni, au un număr mare de cili pe corp, cu ajutorul cărora se mișcă și cad în pradă. Invadă branhiile, aripioarele și pielea peștilor, pe care apar pete albe după un timp. Indivizii bolnavi slăbesc, încep să înoate la suprafața apei și mor în urma sufocării. Boala este tratată prin creșterea temperaturii în acvariu la 30C sau plasarea peștelui bolnav într-o soluție salină.

Deoarece somnul este brocart duce un stil de viață sedentar, și înoată din înțepături doar în sezonul amurgului, este destul de dificil să vezi manifestările externe ale bolii. Multe boli se manifestă în exterior sub forma unei modificări a culorii solzilor sau a căderii lor, vezicule sângeroase sau purulente.

Și totuși boala este mai ușor de prevenit decât de vindecat, astfel încât întreținerea și îngrijirea adecvată, hrănirea complexă va ajuta la prevenirea bolilor locuitorilor din rezervor.

Cu organizarea corectă a acvariului și îngrijirea adecvată, somnul din brocart poate trăi într-un rezervor artificial până la 10 ani. În acest timp, pterygoplicht va fi un decor excelent pentru acvariu..

Somn de brocart Cum arată somnul răsfățat?Acvariu de somnAcvariul strică somnulHrănirea somnului răsfățatPterygoplicht de somn brocartConținutul de somnSomn de brocart în acvariul de acasăCum se hrănește somnul răsfățatBrocart PterygoplichtSomn de acvariuPterygoplicht de somn brocartReguli de îngrijire a somnuluiCum arată somnul răsfățat?Crescă somnulBrocart de somnCurățarea somnului
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pterygoplicht de somn de brocart: descriere cu fotografie, conținut