Rechinul mako este cel mai rapid rechin din lume

Rechin cu nas negru MakoRechinul Mako aparține familiei Herring. Se diferențiază de omologii săi prin dimensiunea sa destul de mare. Într-un alt mod, mai este numit și „bonito”, care se traduce prin „rechin cu nasul negru”. Potrivit oamenilor de știință, se poate concluziona că strămoșii acestui rechin au fost specia Isurus hastilus. Această specie era foarte rară. Reprezentanții săi aveau mai mult de 6 metri lungime și greutatea lor medie era de 3 tone. Strămoșii rechinului mako sau rechinului macrou au existat în perioada Cretacicului.

Descriere

Mako este considerat a fi un prădător foarte periculos în raport cu oamenii, deoarece această specie se caracterizează printr-o agresivitate crescută. Chiar dacă peștele este plin, își va ataca prada fără ezitare. Are fălci foarte mari și mortale. Datorită vitezei rapide de mișcare, rechinul mako considerat unul dintre cei mai periculoși prădători spațiul mării.

Rechinii Mako sunt împărțiți în mai multe tipuri:

  • cu aripioare scurte;
  • cu aripioare lungi.

Rechinii sunt specii periculoaseCă faptul că celelalte specii prezintă un pericol sporit pentru oameni. Prădătorii sunt aproape identici între ei în structura lor. Singura diferență clară este dimensiunea aripioarelor. Persoanele din această rasă poate atinge 4 metri lungime și cântărește 500 de kilograme. Femelele sunt mult mai mari decât masculii. Cel mai mare exemplar capturat avea peste 4 metri lungime și cântărea aproximativ o tonă. Acest incident s-a întâmplat în 1973. Până acum, nimeni nu cunoaște durata de viață exactă a acestei specii. Potrivit oamenilor de știință, rechinii mako nu trăiesc mai mult de 25 de ani.

Forma corpului este prezentată sub forma unui cilindru. Suprafața burții este albă. Spatele este albastru închis. Există convingerea că culoarea depinde de vârsta rechinului. Cu cât este mai în vârstă, cu atât este mai întunecată. Rechinii Mako au botul întunecat și ascuțit. Persoanele tinere se caracterizează prin prezența unei pete întunecate la capătul botului. În timp, această pată dispare. Aripioarele situate pe spate variază în mărime. Este mai mare în față, mai mică în spate. Aripioarele din zona pieptului sunt de dimensiuni medii. Dinții curbați înapoi permit celui mai rapid prădător să-și prindă strâns prada.

Reproducere

Crescă rechini cu bot negruRechinul mako este denumit vivipar peşte. Femelele sunt pregătite pentru fertilizare în momentul în care corpul lor atinge 2,7 metri. La bărbați, pubertatea apare atunci când se atinge o lungime a corpului de 1,9 metri. Perioada de gestație durează 15 luni. Embrionii primesc substanțe nutritive datorită prezenței ouălor în uter care nu au fost fertilizate de mascul. Rechinul mako este capabil să se reproducă până la 18 pui, a căror lungime a corpului este de aproximativ 70 de centimetri. Imediat după naștere, puii sunt pregătiți pentru o viață independentă. Peștii se împerechează o dată la 2 ani.

Unde locuiesc?

Principalul habitat este apele mărilor tropicale. Principalele locuri de ședere sunt:

  • Zona Atlanticului;
  • Regiunea Indo-Pacific;
  • regiunea pacifica.

Habitatul acestor prădători este foarte extins. Partea de sud este situată în regiunea Argentinei, iar partea de nord se află la granița Nova Scotia. Rechinul Mako este rar văzut în apă, a cărui temperatură este mai mică de 16 grade. În principal, mako se găsește în apele unde înoată răsfățul ei preferat este peștele-spadă, și încearcă să rămână la suprafața apei. Adâncimea maximă la care se scufundă peștele este de 150 de metri.

Viteza de atac

Viteza de atac a rechinului MakoDatorită formei sale simplificate a corpului, Mako se poate dezvolta viteza în timpul unui atac asupra victimei sale până la 60 km / h. Este capabilă să sară din apă cu 6 metri. Având în vedere astfel de posibilități, mako pe bună dreptate considerat cel mai periculos prădător marin. Pe lângă forma corpului, sistemul circulator al rechinului joacă un rol important în dezvoltarea vitezei de atac. Toți mușchii ei sunt pătrunși cu un număr mare de capilare mici, care sunt încălzite de circulația excelentă a sângelui peștilor. Acest lucru face posibil ca mușchii să se contracte rapid și să câștige viteză mare..

Această caracteristică afectează foarte mult oboseala, datorită consumului unei cantități mari de resurse energetice. De aceea peștii sunt în permanență flămânzi și nu va rata nicio ocazie de a ataca victima, mai ales dacă este vorba despre un pește-spadă.

Atac asupra oamenilor

Pescarii au prins makoDupă cum sa menționat deja, mako este considerat cel mai periculos prădător al spațiului apei. Dar, cu toate acestea, rareori atacă o persoană. Practic, atacul are loc din vina unei persoane care, din nepăsare, înoată prea aproape de rechin. În ultimii 20 de ani, au existat 42 de atacuri asupra oamenilor. De obicei, cea mai mare parte a acestui număr constă în pescari care au fost atacați în timp ce încercau să prindă un mako..

Alimente

Dieta acestui prădător constă în principal din pești mari. După cum sa menționat deja, peștele-spadă este considerat delicatesa lor preferată. Dimensiunile celor doi pești sunt aproape identice, dar acest lucru nu oprește mako și ea își atinge întotdeauna scopul..

Rechinul atacă de preferință de jos, apucând victima cu dinții ascuțiți în spatele aripii cozii. Aici se termină coloana vertebrală și se află articulațiile importante pentru viață. Astfel, atacând, rechinul își paralizează victima, făcându-l absolut neajutorat. În astfel de circumstanțe, victima nu poate rezista prădătorului și devine cină..

Peștele cu bot negru poate fi considerat pe bună dreptate cel mai periculos prădător. Datorită începerii sale rapide a atacului și a acestei accelerații la 60 km / h în doar câteva secunde și a maxilarelor puternice, rechinul mako nu lasă nicio șansă ca prada să fie salvată.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rechinul mako este cel mai rapid rechin din lume