Instrucțiuni pentru utilizarea albastru de metilen într-un acvariu

Albastru de metilen pentru peștiAlbastrul de metilen este un colorant artificial utilizat pe scară largă de acvaristi pentru decontaminarea apei și tratarea diferitelor boli bacteriene la pești. Să vorbim mai multe despre utilizarea albastrului de metilen într-un acvariu. O soluție pe bază de albastru de metilen vă permite să dezinfectați apa prin uciderea diferitelor bacterii cauzatoare de boli care pot provoca boli la pești.

Când se folosește albastru de metilen?

Utilizarea unei astfel de soluții medicinale nu este dificilă. Adăugați 3 ml albastru de metilen la 10 litri de apă din acvariu. Este necesar să se pregătească o soluție medicamentoasă în strictă conformitate cu instrucțiunile, fără a depăși concentrația.

O astfel de soluție este utilizată pentru combaterea infecțiilor fungice și bacteriene, precum și a diferiților paraziți ai pielii și branhiilor. Se recomandă utilizarea albastru de metilen pentru acvariu atunci când urmează boli peşte:

 • Costioza;
 • Ichthyophthiriosis;
 • Chilodeneloza;
 • Saprolegniosis;
 • Aerlomonoză.

De asemenea, acest medicament poate fi utilizat pentru dezinfectarea unui acvariu după diferite boli infecțioase și bacteriene. Amintiți-vă doar că utilizarea albastrului de metilen, în special în concentrații mari, poate afecta negativ biofiltrarea, de aceea se recomandă conectarea filtrului care funcționează în acvariu pe o găleată de apă, ceea ce va evita moartea bacteriilor nitrificante pe substrat..

Chilodoneloza la peștiAlbastru de metilen pentru acvariu prezintă rezultate excelente în lupta împotriva diverselor fungice boli. Dacă observați apariția unor creșteri fungice caracteristice pe solzii și branhiile peștilor, atunci este necesar să tratați cât mai curând posibil folosind o soluție într-o concentrație ușoară.

De asemenea, acest colorant artificial poate fi folosit ca profilaxie în timpul incubației ouălor din micoză și alte ciuperci. În acest caz, trebuie utilizată o soluție cu o concentrație de 1 ml la 10-15 litri de apă.

Acvaristii experimentați recomandă utilizarea albastru ca prevenirea la transplantarea și transportul peștilor. Acest lucru îi permite să suporte cu ușurință chiar și transportul pe termen lung și, ulterior, nu există deloc stres și moartea peștilor de acvariu este prevenită..

Cum se utilizează corect albastrul de metilen

După cum s-a menționat mai sus, pata albastră atunci când este utilizată într-un acvariu comun poate afecta negativ filtrarea biologică. De aceea acvaristii experimentați recomandă ca tratamentul să se efectueze în vase separate și pentru aplicații de pește în băi cu o soluție ridicată. Se efectuează mai multe astfel de aplicații, în care peștele este ținut într-un vas separat cu o soluție medicamentoasă adăugată timp de 1 până la 3 ore.

În cazul în care circumstanțele impun utilizarea albastrului de metilen într-un acvariu general, atunci se recomandă conectarea buclelor în aer liber filtru pe un recipient cu apă curată. Preliminar, este necesar să diluați un astfel de colorant medicinal cu apă într-un borcan de 2-3 litri cu apă conform instrucțiunilor la o rată de 3 ml pentru fiecare 10 litri de apă, apoi turnați-l în acvariu, amestecând ușor și fără a permite particulelor mari nedizolvate de albastru de metilen să se așeze pe fund.

Efectul soluției medicamentoase este de obicei de 1-2 zile, după care se recomandă conectarea unui filtru extern și utilizarea cărbunelui activ ca umplutură pentru a elimina medicamentul din acvariu. După câteva zile, cărbunele este îndepărtat din filtru.

Recomandări pentru utilizarea albastrului de metilen

Vă oferim recomandări destul de simple cu privire la utilizarea unui astfel de agent terapeutic și profilactic, care să îi asigure eficacitatea și completitatea Siguranță cerere.

 • AcvariuCând pregătiți soluția, amintiți-vă că nu mai mult de 10 g albastru pot fi diluate într-un litru de apă.
 • Consistența optimă a soluției medicamentoase este de 3 ml la 10 litri de volum.
 • Dacă se utilizează metilenă ca profilaxie, atunci o astfel de soluție trebuie preparată la o rată de 2 ml de 1% albastru pentru 10 litri de apă.
 • Când se tratează într-un acvariu comun, trebuie adăugată o treime din volumul soluției albastre, după care, după 20 de minute, se adaugă restul produsului.
 • Când tratați pești într-un acvariu comun sau într-un recipient separat, creșteți aerarea.
 • Cel mai bine este să conectați un filtru extern care funcționează într-un acvariu pe o găleată sau pe orice alt recipient adecvat din punct de vedere al volumului, ceea ce va elimina problemele legate de biofiltrare.

Important. Când utilizați albastru de metilen pentru tratamentul și prevenirea bolilor la peștii de acvariu, acordați atenție termenului de valabilitate al preparatului. Utilizarea unui medicament cu termen de valabilitate expirat poate duce la moartea organismelor acvatice.

Concluzie

Albastrul de metilen este un tratament extrem de eficient pentru diferite boli fungice și bacteriene la peștii de acvariu. În acest articol, v-am spus cum să utilizați corect acest instrument, care va fi cheia pentru siguranța completă a utilizării acestuia..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Instrucțiuni pentru utilizarea albastru de metilen într-un acvariu