Cum se folosește și se face sidex pentru un acvariu

Proprietarii de acvarii se confruntă adesea cu o problemă - ce remediu împotriva nedorite alge Selectați. Într-adevăr, vă puteți confunda într-adevăr cu varietatea ofertei de astăzi pe piața bunurilor de companie. Unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru alge este Sidex. Să aflăm ce avantaje are.

Scurta descriere

„Sidex” este un dezinfectant versatil și extrem de eficient care este utilizat acasă împotriva algelor nedorite din acvariu: „barba neagră”, fir și altele.

Compoziție, formă de eliberare, ambalare

Ingredientul activ al medicamentului este o soluție de glutaraldehidă, în medicament este de 2,5%.

Important! Pentru ca algele să dispară complet atunci când le utilizați, aveți nevoie de cel puțin o lună.
Medicamentul este produs într-o canistră. De asemenea, un activator este atașat la acesta (sub formă de pulbere), este adăugat la soluția pentru dezinfecție medicală.

Important! În plus față de medicamentul "Sidex" (în original - "Cidex"), același producător are un instrument "Cidex OPA". Nu le confundați, deoarece doar "Cidex" conține glutaraldehidă, iar al doilea preparat conține absolut ingredientul greșit., făcându-l mai puțin eficient.

Ordinea și schema de aplicare: dozare

Înainte de a utiliza Sidex într-un acvariu, trebuie să îl pregătiți pentru procesare:

  1. Curățați bine filtrele și sifonați apa.
  2. Îndepărtați plantele afectate de alge.
  3. Schimbați apa (trebuie înlocuită între 50-70%).
  4. Reglați circulația apei pentru a menține debitul cât mai scăzut posibil.
  5. Îndepărtați iluminatul artificial și faceți acvariul cât mai întunecat posibil.
  6. Nu mai furnizați dioxid de carbon apei.
Aceste reguli trebuie respectate, deoarece altfel efectul substanței active a medicamentului va scădea semnificativ. În plus, poate fi rău pentru apă și locuitorii înșiși. acvariu. Odată curățat, puteți trece la pasul următor.

Important! „Sidex” pentru un acvariu trebuie utilizat strict urmând instrucțiunile de utilizare și fără a depăși doza!

Dacă algele au lovit acvariul foarte puternic, în prima săptămână agentul se adaugă zilnic în apă și în concentrația maximă admisibilă - 25 ml la 100 litri de apă. În niciun caz această doză nu trebuie mărită! Dacă s-a aplicat o doză mare de medicament, aerarea trebuie făcută mai mult.

Pentru a curăța acvariul, utilizați, de asemenea înseamnă „albastru de metilen” și filtre.
Nu uitați că acum acvariul are nevoie de îngrijire specială: asigurați-vă că colectați algele după ce acestea se sting (până la urmă, algele moarte sunt dăunătoare) și curățați bine filtrul.

În a treia zi de la începutul dezinfectării, se recomandă schimbarea a aproximativ 20-30% din apa din acvariu.

Apoi, timpul rămas pentru ca algele să moară complet, se adaugă zilnic „Sidex” - 20 ml la 100 de litri.Pentru a consolida rezultatul, puteți adăuga medicamentul la fiecare două zile (15 ml la 100 litri) pentru o perioadă de timp (urmați rezultatul și construiți pe el).

Pe lângă pești: molii, ancistrus, gourami, coada de voal, spadasin, lalius, minoroc, peștișor de aur, barbele, spini, acvariul poate conține și tritoni și crab.
Aplicarea „Sidex” este recomandată și pentru plantele noi în scop preventiv. În acest caz, respectați doza: în 1 litru de apă, diluați 1-3 ml de substanță (nu în acvariu, ci într-un recipient separat!) Și clătiți ușor plantele acolo timp de câteva minute.

Știați? La început, a fost imposibil să cumperi „Sidex” în magazinele pentru animale de companie, deoarece nu a fost destinat utilizării în acvarii, și pentru dezinfectarea în cabinetele stomatologice.

În timpul utilizării, nu uitați de măsurile de precauție:

  1. Nu neglijați mănușile de cauciuc. Mai bine, folosiți măști medicale sau aparate respiratorii, deoarece medicamentul nu poate fi inhalat.
  2. Protejați-vă de contactul cu pielea sau ochii. Dacă se întâmplă acest lucru, clătiți imediat zona afectată cu apă sau consultați un medic..
  3. După adăugarea Sidex, închideți strâns acvariul cu un capac și încercați să ventilați camera cât mai des posibil..

Utilizarea poate fi dăunătoare

Nu trebuie uitat că una dintre proprietățile glutaraldehidei este toxicitatea. Deși este relativ mic, trebuie totuși luat în calcul..

Prin urmare, trebuie să studiați cu atenție instrucțiunile și să vă asigurați că respectați doza. În acest caz, medicamentul nu va face rău nimănui, ci dimpotrivă, poate avea un efect bun asupra creșterii majorității plante.

La fel de plante pentru acvariu utilizare: hornwort, cryptocoryne.
Dar dacă vorbim despre reacția unei persoane, atunci merită luată în considerare posibilitatea intoleranței individuale la compoziția medicamentului. Acest lucru se exprimă de obicei după cum urmează: ochii unei persoane încep să devină apoși, o durere în gât, o curgere a nasului sau un atac de astm bronșic.

Prin urmare, dacă aveți alergii, mai bine nu vă ocupați de acest medicament..

Uneori, proprietarii de acvarii, după ce au utilizat acest agent în doze mari, au observat simptome de foamete de oxigen la pești, care au trecut pe tot parcursul zilei. Dar nu se poate argumenta dacă există o relație specifică cu soluția.Plângeri cu privire la impactul negativ asupra melci sau nu s-a observat creveți.

Știați? Designerul Stuart Hughes este autorul celui mai scump acvariu Golden Dragon din lume, care este fabricat din aur și costă aproximativ 5 milioane de dolari.

Termenul și condițiile de depozitare

Perioada de valabilitate a medicamentului este de 2 ani de la data producerii. Folosirea lui după este nesigură!

Păstrați „Sidex” într-un recipient bine închis la o temperatură care nu depășește 25 ° C. Într-un loc în care nu există acces pentru copii sau animale de companie.

Înainte de a utiliza dezinfectantul Sidex, asigurați-vă că cântăriți avantajele și dezavantajele, consultați-vă cu persoanele care înțeleg acest lucru. Dacă totuși decideți să alegeți acest remediu special, nu uitați de măsurile de precauție și doza corectă..Dacă totul se face conform instrucțiunilor, un rezultat pozitiv nu va dura mult.!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se folosește și se face sidex pentru un acvariu