Ce pești de acvariu sunt cei mai nepretențioși de îngrijit

Pești fără pretențiiLa prima vedere, conținutul pești de acvariu acasă pare destul de simplu, dar dacă vă adânciți în această problemă, devine clar că acest lucru nu este în totalitate adevărat. La urma urmei, mulți pești sunt foarte pretențioși în îngrijire, pretențioși la mâncare, apă, volumul acvariului și multe altele. Dar, în același timp, există acelea care nu vor dura mult timp și nu vor presupune costuri insuportabile și veți avea multă plăcere din creșterea lor. Astăzi vă vom arăta cum să creați o zonă de apă liniștită acasă folosind specii de pești de acvariu nepretențioase, care sunt perfecte pentru acvariștii începători..

Guppy

Acești reprezentanți ai lumii acvatice sunt cunoscuți de aproape toată lumea. Ele sunt o opțiune excelentă pentru începătorii în piscicultură, deoarece sunt complet nedorite de îngrijit, dar în același timp sunt foarte decorative..GuppyGupii masculi sunt deosebit de atrăgători, deoarece au culori pestrițe unice și cozi incredibil de frumoase, ceea ce nu se poate spune despre femele, care, deși ating lungimea de 6 cm, sunt, în același timp, vopsite în gri sau argintiu, iar cozile lor sunt mici și neremarcabil. Dimensiunea guppiilor masculi variază între 1,5-3 cm.GuppyPopularitatea nebună a acestor locuitori din acvariu se datorează simplității întreținerii și reproducerii lor. Acvariul de 15-30 de litri este suficient pentru ca 5-7 pești să se simtă confortabil în el.

Aflați mai multe despre guppi: reguli pentru îngrijirea celor mai comuni pești de acvariu.

În acest caz, problema aerării și filtrării poate fi ușor rezolvată cu ajutorul unui special vegetație vie, precum și schimbări regulate de apă și curățarea solului. 1/3 din apă trebuie schimbată la fiecare 7 zile. Temperatura apei în acvariu ar trebui să fie între +18 ... + 30 ° С. Este foarte util ca acești pești să adauge sare de masă în acvariu cu o rată de 1 linguriță. pentru 10 litri de apă.

Puteți folosi o lampă de masă obișnuită ca iluminare suplimentară seara..

Important! Cu cât guppii masculi primesc mai multă lumină solară și lumină artificială, cu atât culoarea lor va fi mai strălucitoare și mai bogată..

În ciuda dimensiunilor lor mici, acești copii sunt aproape întotdeauna flămânzi și complet nepretențioși în mâncare. Pentru hrănire, sunt potrivite atât hrana pentru plante vii, cât și hrana specială din magazinele de animale de companie..Guppy masculin și femininGuppii sunt pești vivipari, adică femelele nu reproduc, ci se prăjesc imediat, care se pot dezvolta și hrăni independent. Acest lucru simplifică foarte mult reproducerea lor acasă, deoarece nu necesită participarea acvaristului în această chestiune..Pește Guppy însărcinatPeștii mici și pașnici vor fi cei mai buni vecini pentru guppi..

Este interesant: Cei mai buni pești pașnici și prădători pentru un acvariu acasă (7 + 7)

Spadasini

Acești pești sunt, de asemenea, foarte populari datorită modestiei și efectului decorativ. În captivitate, lungimea maximă a masculilor este de 11 cm, iar femelele sunt de 12 cm. Acestea își datorează numele unei creșteri lungi de pe aripa inferioară a masculilor, care seamănă cu o sabie.SpadasinAcești pești pot avea o varietate de culori, sunt galbeni, albi, verzi, negri, patați și roșii, iar cea mai comună culoare este considerată a fi roșie cu o aripă neagră..SpadasinSpadasini prin urmare, cu cât sunt mai activi, cu atât vor avea mai mult spațiu, cu atât se vor simți mai confortabil; un acvariu de 35 l este potrivit pentru păstrarea unui singur mascul, dar un volum mai mare de apă este întotdeauna binevenit. În ceea ce privește calitatea apei, aceasta ar trebui să aibă un pH mediu de 6,8-7,8, cu o duritate medie, iar temperatura sa ar trebui să fie cuprinsă între + 23-25 ​​° С.

Important! Acvaristii cu experiență recomandă să aibă un bărbat spadasin și 2-3 femele. Prezența a 2 bărbați pe același teritoriu duce la conflicte.

Puteți hrăni sabiile cu orice fel de mâncare: vie, vegetală, congelată și uscată. Totul depinde de ceea ce este mai convenabil pentru dvs., deoarece acești pești nu sunt absolut pretențioși în ceea ce privește mâncarea.SpadasinDeoarece bărbații spadasini au un caracter schimbător și uneori se pot comporta agresiv, este mai bine să vă planificați în mod corespunzător vecinătatea într-un acvariu comun. Cu siguranță se vor înțelege cu pești precum guppi, gourami, scalari, molii și neonuri..

Consultați listele roșu și negru pești de acvariu.

Mollies

Numele molii unește mai multe specii de pești care aparțin genului Pecilia și diferă prin formă și culoare. În medie, masculii ating lungimea de 6 cm, iar femelele - 8 cm. Sexul lor este foarte ușor de distins, deoarece sunt vivipari, în care o caracteristică distinctivă a masculilor este gonopodia.Navigând cu moliiNu este dificil să creezi condiții optime pentru existența lor, un grup mic de pești va avea nevoie de un acvariu cu un volum de 50 de litri, dar, în același timp, cu cât spațiul de molie are mai mult, cu atât mai bine. Cerințele lor de apă sunt destul de moderate, este suficient să fie ușor alcalin, iar temperatura sa variază între + 25-27 ° С. Se recomandă înlocuirea ¼ din volumul de apă din acvariu cu apă proaspătă la aceeași temperatură la fiecare 7 zile. O bună aerare și filtrare sunt printre cerințele esențiale pentru un conținut favorabil de molie.Moliile mici de înotătoareAcești pești sunt omnivori, deci nu există probleme cu hrănirea lor, pot fi hrăniți atât cu plante, cât și vii, și cu alimente uscate. Principalul lucru nu este să le supraalimentați și să asigurați o dietă echilibrată..Molly negruMolii sunt destul de calmi, nu intră în conflict unul cu celălalt și se înțeleg bine cu alți pești, care sunt puțin mai mari sau de aceeași dimensiune ca aceștia și au, de asemenea, o dispoziție pașnică. Vecinii ideali pentru ei pot fi spadasini, gourami, scalari, cocoși și lalius.

Afla cum ai grijă de molii în acvariu.

Spini

Este mic pește argintiu închis, care atinge o lungime de 4-5 cm. Semnul distinctiv al ghimpei este corpul său aplatizat pe laturi, ceea ce îl face neobișnuit și sofisticat. TernetiaEste gregară și pașnică.

Important! Culoarea spinilor se poate modifica datorită schimbărilor în compoziția chimică și temperatura apei, peștele poate fi aproape transparent sau negru profund.

Datorită faptului că acești pești sunt școlari, este recomandat să le începeți în 5-7 bucăți, respectiv, trebuie să ofere spațiu pentru mișcare, pentru aceasta un acvariu de 50 de litri este perfect. Temperatura confortabilă a apei pentru spini este de + 21-24 ° С. Apa trebuie să aibă o duritate medie cu un pH de 6 până la 7. Ar trebui să se asigure și o bună filtrare și aerare. ¼ apa trebuie schimbată în fiecare săptămână.TernetiaÎn nutriție, spinii sunt complet nepretențioși, pot fi hrăniți cu alimente vegetale, animale și uscate.

Spinii se înțeleg bine într-un acvariu comun cu pești mici, neagresivi, de exemplu, cu guppi, gourami, scalari și sabie.

Citiți și despre semnificația și selecția necesarului obiecte pentru acvariu: încălzitor, filtru, lămpi, fundal, și, de asemenea, cum începe un acvariu pentru un începător.

Scalari

Acești pești aparțin familiei Cichlid. Se disting prin frumusețea și pretenția lor. Scalarii adulți cresc până la 15 cm lungime și 25 cm înălțime. Corpul lor este aplatizat în lateral. Aripioara pelviană este alungită, în timp ce aripioara dorsală și anală seamănă cu o semilună. Există un număr imens de specii ale acestor pești, care, la rândul lor, diferă atât prin caracteristicile externe, cât și prin culori. Culoarea scalarului se poate schimba, de asemenea, în funcție de condițiile în care sunt păstrate, și anume, de calitatea apei, de hrană și de cantitatea de lumină din acvariu..ScalarPentru a obține astfel de pești, veți avea nevoie de un acvariu înalt (de la 45 cm) și voluminos (de la 100 l). Temperatura apei trebuie să fie cuprinsă între + 25-27 ° С, duritate medie, cu o valoare a pH-ului cuprinsă între 6,5-7,5.

Important! Pentru scalar este necesar să se asigure o iluminare bună, lipsa de lumină sau schimbările bruște de iluminare provoacă disconfort la pești.

Acești locuitori ai acvariului ar trebui hrăniți cu alimente vii; viermii de sânge sunt perfecti pentru asta., dafnie și producătorul de țevi.ScalariÎntr-un acvariu comun, scalarii se vor înțelege bine chiar și cu peștii mici, principala condiție este ca vecinii să fie pașnici. Nu este recomandat să le puneți în același acvariu cu guppi, neon și peștișor de aur.

Danio rerio

Pești mici care cresc în captivitate până la 6 cm lungime, dar în ciuda formei minuscule, sunt apreciați pentru efectul lor decorativ incredibil. Pe corpul argintiu al peștilor zebră sunt dungi orizontale albastre care strălucesc cu toate culorile curcubeului într-o lumină bună. Cu vârsta, aripioarele acestor pești devin voalate..Danio rerioDanio rerio nu este pretențios la volumul acvariului, astfel încât puteți păstra o turmă mică chiar și într-un recipient de 10-15 litri. Indicatorii de calitate ai apei pentru ei nu contează cu adevărat, în mod ideal ar trebui să aibă un pH neutru. Temperatura apei poate varia între +15 ... + 30 ° С.Danio rerioAcești pești adoră să mănânce foarte mult, mâncarea vie este un adevărat deliciu pentru ei, dar dacă nu este acolo, alimentele uscate de dimensiuni medii sunt, de asemenea, potrivite.

Aflați mai multe despre piscicultură pește zebră rerio, danios roz.

Acvariul cu pește zebră trebuie să fie acoperit, deoarece acești pești adoră să se jefuiască și să sară din apă, ceea ce poate juca o glumă crudă asupra lor dacă nu sunt returnați în acvariu la timp și pentru a preveni astfel de neînțelegeri, trebuie doar să acoperiți recipientul cu un capac sau pahar..Danio rerioDanio rerio se înțelege bine cu aproape toți peștii, principalul lucru este că au aceleași cerințe pentru parametrii apei.

Știați? Oamenii de știință au descoperit o enzimă în celulele stem ale peștelui zebră pe care cred că ar putea fi utilizată pentru a crea un medicament eficient pentru melanom (cancer de piele) în cel mai scurt timp posibil..

Cocori

Pești frumoși și fără pretenții, cu un caracter dificil, datorită comportamentului agresiv al masculilor au primit numele lor. Dimensiunea lor este foarte miniaturală, lungimea nu depășește 5 cm. Acum există un număr incredibil de variații ale culorilor acestor locuitori din acvariu, care au apărut în timpul selecției, iar inițial masculii erau argintii sau măslinii..CocoriChiar și un acvariu de 5 litri este potrivit pentru păstrarea unui singur mascul și, dacă vorbim despre un grup mic, atunci va fi nevoie de mai mult spațiu, mai ales că nu este recomandat să țineți 2 sau 3 masculi într-un singur și chiar într-o zonă mică, datorită naturii lor agresive. ... Acești pești sunt termofili, de aceea este important să mențineți temperatura apei din acvariu astfel încât să varieze între + 24-28 ° C. Apa trebuie să aibă o duritate medie, pH 6,0 - 7,0. La cocoșii a fost confortabil, ar trebui să echipați acvariul astfel încât să existe multe plante cu frunze mari, dar în nici un caz păsări de apă. De asemenea, merită să aveți grijă de o iluminare bună..CocoriHrănesc cocoșii cu alimente vii și neînsuflețite; viermii de sânge, tubifexul, dafnia, carnea de creveți, carnea de vită sau peștele tocat, zooplanctonul și melcii pot fi prezenți în dieta lor. Este demn de remarcat faptul că acești pești sunt predispuși la obezitate, deci nu este recomandat să-i supraalimentați..CocoşPeștii mici și rapidi vor deveni cei mai buni vecini din acvariu pentru ei, dar conțin cu oricare cu coada voalată iar prădătorii trebuie evitați.

Știați? Peștii comunică între ei utilizând lumina ultravioletă, s-a dovedit științific că contactul vizual are loc între ei, în care componenta ultravioletă joacă un rol fundamental.

Gourami

Unii dintre cei mai populari locuitori din acvariu din întreaga lume sunt cunoscuți pentru aspectul lor neobișnuit. Aripioarele pectorale ale gourami arată ca niște mustăți lungi, care sunt organul tactil, cu ajutorul lor simt mâncarea și tot ceea ce le înconjoară.GouramiLungimea peștilor adulți este de 13-15 cm, iar culorile pot fi variate.

Aflați mai multe despre gourami: habitat, descriere și compatibilitate în acvariu, îngrijire- vizualizează gourami perlat.

Datorită faptului că gourami sunt suficient de mari, este mai bine să alegeți un acvariu cu un volum de 70-100 litri pentru întreținerea lor. Nu sunt foarte pretențioși în ceea ce privește calitatea apei, dar este imperativ să-i mențineți temperatura la + 24-26 ° C, asigurați-vă că pH-ul este în jur de 7,0. Acvariul ar trebui să aibă o iluminare bună și suficiente plante vii..GouramiGourami-urilor le place foarte mult să sară din apă, așa că ar trebui să aveți grijă de capac sau sticlă pentru acvariu..

Nu vor exista probleme cu hrănirea, acești pești mănâncă atât alimente vii, cât și alimente uscate, este mai bine să le alternați, ca urmare, animalele de companie vor avea o dietă echilibrată.GouramiGourami sunt compatibile cu aproape toți peștii mici și iubitori de pace. Ideal ar fi cartierul cu scalari, zebrafish, molies, swordtails și bătălii.

Vă sfătuim să citiți despre întreținere regim de temperatură și Duritatea apei în acvariu.

Barbele

Acești pești activi, vopsiți în culori vii, vor încânta cu siguranță ochiul și, în plus, păstrarea lor într-un acvariu este destul de simplă. Dimensiunea barelor nu depășește 4-6 cm, corpul lor seamănă cu un oval alungit și pot fi vopsite într-o varietate de culori.BarbusDatorită faptului că peștii sunt foarte mobili, ar trebui să alegeți pentru ei un acvariu spațios (50-70 l), de preferință o formă alungită. Acestea sunt complet nesolicitate pentru calitatea apei, adică pentru indicatorii săi chimici, dar temperatura sa ar trebui menținută la + 22-26 ° С. Schimbarea apei se efectuează la fiecare șapte zile cu 1/3. Este important să oferiți peștilor o filtrare și aerare bune..

Important! Barbele sunt pești de școală, deci ar trebui să înceapă la cel puțin 5-7 persoane.

Acești pești sunt omnivori, deci pot fi hrăniți cu alimente vii, vegetale și uscate. Principalul lucru nu este să-i supraalimentați, deoarece sunt renumiți pentru tendința lor de obezitate. Acvaristii experimentați recomandă organizarea unei zile de post pentru barbă o dată pe săptămână..BarbusAcești pești sunt destul de pașnici, în ciuda activității lor, prin urmare se înțeleg ușor cu vecinii mici și prietenoși. Singurele excepții sunt cozile voalate.

Citiți și despre conţinut și tipuri de barburi (Schubert, Sumatra, cireașă).

Coridoare de somn

Acești pești au corpul rotunjit și spatele convex, sunt vopsite în gri sau măslin și acoperite cu pete negre sau întunecate. Coridoarele de somn nu sunt deloc capricioase și chiar și un începător le poate reproduce.Coridoare de somnEste demn de remarcat faptul că aceste animale de companie sunt gregare, deci trebuie să fie ținute în grupuri de 5-7 persoane. Acvariul în care vor locui trebuie să fie spațios: de la 50 la 70 de litri. Temperatura confortabilă a apei pentru ei variază de la +16 ... + 25 ° С. Compoziția chimică a apei nu contează cu adevărat. Este recomandabil să asigurați o filtrare bună și schimbarea apei la fiecare 7 zile cu 20%. Solul din acvariu în care trăiesc somnul de pe coridoare ar trebui să fie superficial și moale. Sunt încurajate numeroase plante, în special cele plutitoare.Coridorul SomikCoridoare de somn absolut nu sunt pretențioși în privința mâncării, ei mănâncă tot ce găsesc în partea de jos. Dar este important să vă asigurați că peștii nu mor de foame dacă sunt ținuți într-un acvariu comun..Coridoare de somnCoridoarele coexistă perfect cu aproape toți peștii mici, sunt foarte prietenoși și pașnici. Incompatibilitatea acestor somni cu cineva poate apărea numai dacă peștii au preferințe diferite pentru calitatea apei.

Știați? Dimensiunile celui mai mic acvariu din lume sunt de numai 30x24x14 mm cu un volum de apă de 10 ml, este uimitor, dar peștii reali trăiesc și în această miniatură. Anatoly și Stanislav Konenko au reușit să creeze o casă atât de mică pentru păsările de apă.

Video: pește fără pretenții pentru începători

Pești fără pretenții: recenzii

avem cocori. ce pot sa spun. Schimbăm bine apa din acvariu dacă la fiecare 3 luni, în întregime. nu facem altceva, în general, ne hrănim zilnic numai cu alimente speciale sau viermi de sânge. nu au nevoie de niciun echipament (filtre / pompe etc.). reproduceți bine. masculii trăiesc deja timp de 2 ani. femelele în diferite moduri. pentru mine aceasta este cea mai nepretențioasă opțiune

oaspetele

https://woman.ru/home/animal/thread/4752201/1/#m58395336

Am păstrat pești diferiți în momente diferite și din propria mea experiență am fost convins că nu există nimeni mai bun decât gourami și scalar de marmură. Locuiesc cu mine de mult timp. 5 ani sigur. Suporterii trăiesc mult mai puțin. Anul maxim.

Olga

https://woman.ru/home/animal/thread/4752201/1/#m58424327

Acum știi ce tipuri de pești de acvariu pot fi păstrați chiar și de un începător, fără prea multă muncă și cunoștințe speciale..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ce pești de acvariu sunt cei mai nepretențioși de îngrijit