Plante de acvariu: fotografii ale speciilor cu un nume și o descriere

Caracteristicile conținutului algelor din acvariiPentru amenajarea acvariului, sunt necesare plante care vor crea echilibru biologic și vor decora rezervorul. Există multe tipuri de vegetație de păstrat în acvarii și unele dintre ele sunt atât de specifice încât nu este o sarcină ușoară să le îngrijești..

Practic, toate tipurile sunt nepretențioase în îngrijire. Vom încerca să înțelegem această problemă și să descriem mai multe specii nepretențioase de plante de acvariu, să le vedem fotografiile cu nume.

Care sunt algele din acvariu

Descrierea tipurilor de alge de acvariuMulți acvaristi sunt îngrijorați de păstrarea plantelor într-un acvariu. Acest lucru se datorează faptului că nu este întotdeauna posibil să se facă față cu succes plecării lor. Adesea, majoritatea pasionaților cumpără plante de acvariu la întâmplare și nu se gândesc la condițiile de întreținere și îngrijire a acestora..

De fapt, există două categorii de alge, care pot fi aproximativ împărțite în două grupe: „bine si rau".

Prima categorie de plante prinde rădăcini bine în cantități mici atunci când apa din acvariu este de bună calitate. Controlul și asistența pentru astfel de alge ajută peștii, aceștia mănâncă o parte din algele din acvariu. Este necesar doar să alegeți recipientul potrivit cu apă, furnizează substanțe nutritive și să creeze o sursă de lumină.

Dacă calitatea apei din rezervor este slabă, atunci și algele devin „proaste”. Toate plantele de acvariu sunt împărțite în patru tipuri:

 • verde;
 • maro;
 • albastru verde;
 • roșu.

Cu grijă și diverse metode, puteți reduce dezvoltarea algelor în acvariu. Majoritatea algelor au capacitatea de a purifica apa prin absorbția mineralelor din rădăcini și porii de pe frunze. De asemenea, pot absorbi calciu și pot reduce duritatea apei din recipient. Astfel de plante sunt un adevărat filtru pentru acvarii.

Alge de acvariu: nume și fotografii

Soiuri de plante de acvariu în funcție de metoda de plantarePentru un acvarist novice, este mai bine să achiziționați tipuri de alge nepretențioase. Sunt ușor de îngrijit și necesită o îngrijire minimă, astfel încât să poată supraviețui în orice acvariu..

Atunci când alegeți plante pentru acvariu, trebuie să țineți cont că toate sunt sunt împărțite în trei grupe: pentru aterizare în pământ, plutind pe suprafața apei și plutind în apă.

Acest factor trebuie luat în considerare, astfel încât să se lase reciproc să trăiască. Puteți evalua tipul de plante pentru acvariu folosind fotografiile prezentate și puteți alege pentru acvariul de acasă.

Tipuri de alge pentru acvariu O descriere caracteristică a algelor marine DuckweedAspectul algei acvariului VallisneriusBeneficiile algelor pentru acvariul EllodeyDescrierea calităților plantelor pentru acvariile RichiiProprietățile algelor de acvariu Mușchiul javan

Planta Duckweed este un plus excelent pentru acvariu. Creează o vedere minunată în container și este foarte convenabil pentru locuitorii acvariului. Singurul dezavantaj al unei plante de acvariu este faptul că aceasta crește rapid și acoperă întreaga suprafață..

Din acest motiv, lumina nu pătrunde bine în recipient. Se recomandă subțierea acestuia mai des, lăsând puțină vegetație, mai ales în cazurile în care trebuie să lăsați acvariul nesupravegheat timp de câteva zile..

Alge Vallisneria poate fi numit indispensabil pentru reproducerea într-un acvariu. Sunt nepretențioși și cresc rapid. În plus, aceste alge de acvariu sunt ieftine. Există două tipuri - spirală și gigant. Fotografia arată clar că, datorită frunzelor sale învolburate, Vallisneria arată foarte frumos.

Ellodea, numită și de oamenii de rând "ciuma apei". Crește rapid în sus și servește ca un fel de biofiltru, economisind apa din compuși chimici dăunători. Specia canadiană saturează bine apa cu oxigen.

Planta Hornwort se dezvoltă de asemenea rapid și fotografia arată că este o plantă asemănătoare cu bradul. Este o algă sezonieră, prin urmare este mai bine să achiziționați dimensiuni foarte mici. Frunzele mici servesc drept refugiu pentru mulți locuitori mici.

Alge Limnobium foarte asemănător cu o plantă de lac. Fotografia arată că planta de acvariu este foarte asemănătoare cu un crin mic de lac. Crește foarte repede și este una dintre plantele alimentare preferate pentru pești. Este nevoie de rădăcini lungi, care hrănesc locuitorii acvariilor..

Planta de acvariu Riccia este o plantă de acvariu plutitoare și colorată cu creștere rapidă. Pe măsură ce crește, devine greu, prin urmare se scufundă până la fund și poate acoperi mult spațiu. Este recomandabil să o legați cu o linie de pescuit de o piatră sau să vă prindeți într-un container și să creați o insulă frumoasă. Mulți locuitori ai acvariilor le place, de asemenea, să mănânce această plantă..

Mușchi javanez are calități decorative excelente. Crește mai încet decât alte tipuri de alge de acvariu și are nevoie de lumină. Eliberare excelentă de oxigen și adaptare bună în acvarii de toate dimensiunile.

În recipiente mari poate crește până la jumătate de metru. Mușchiul este minunat pentru a crea compoziții decorative, puteți înfășura cu el un blocaj sau alt obiect într-un recipient.

Boli și tratamente ale algelor de acvariu

Descrierea bolilor plantelor de acvariu și a metodelor de tratamentSe pot îmbolnăvi la fel ca locuitorii acvariului. Foarte des, plantele de acvariu mor din cauza îngrijirii necorespunzătoare sau a întreținerii neglijate. Este adesea necesar să se observe aceste alge frunze stunt, slab și subțire.

Lăstarii se întind, dar sunt palizi și lăstarii tineri își aruncă aproape imediat frunzele. Deci, se întâmplă cel mai des din cauza lipsei de iluminat în acvariu. Plantele pot fi vindecate luând următoarele măsuri:

 1. Este necesar să prelungiți orele de vară pentru alge.
 2. Atunci când există prea multe plante de acvariu, tăierea este necesară, astfel încât acestea să crească mai liber și să nu interfereze unele cu altele.
 3. Este imperativ să scădem temperatura apei din acvariu, deoarece la temperaturi ridicate plantele au nevoie de mai mult spațiu..

Se întâmplă adesea ca frunzele plantelor din acvariu să înceapă să fie acoperite cu găuri, au aspect ciufulit și palid. Marginile foilor sunt inegale și ondulate. Toate aceste semne indică o lipsă de îngrășământ și hrănire. În această situație, puteți întreprinde următoarele acțiuni:

 • aplicați îngrășământ sub formă de tablete sub rădăcina plantelor de acvariu;
 • solul nu trebuie să zdrobească rădăcinile și să le deformeze și să nu le lase să crească.

Când algele cad rapid de pe frunze și încetinesc creșterea, atunci acesta este un semn clar lipsa dioxidului de carbon. Cu o astfel de problemă, puteți ajuta aplicând un tratament simplu:

 • Conținutul de dioxid de carbon poate fi crescut prin scăderea temperaturii apei din rezervor..
 • Merită să obții mai mulți pești.
 • De asemenea, puteți construi o plantă de CO2 DIY.

Cantitatea optimă și îngrijirea algelor din acvariu

Reguli pentru îngrijirea plantelor de acvariuNu plantați capacitatea maximă cu plante. Se crede că cel mai bine este că acvariul este umplut cu 2/3 de plante, iar restul spațiului este lăsat pentru pești și pentru alți locuitori..

Algele produc oxigen și astfel încât să le furnizeze în cantitatea necesară este necesar mai mult dioxid de carbon. Cu alte cuvinte, cu cât sunt mai mulți pești, cu atât ar trebui să existe mai multă vegetație în acvariu..

Toată vegetația acvariului are nevoie de capacitate în tunsori și tăieri obișnuite. Practic, se efectuează aproximativ o dată pe lună. Părțile putrede de frunze sau lăstari trebuie îndepărtate. Este mai bine să plantați noi procese care apar într-un loc nou..

Ca ordonatori este indicat să aveți melci. Vor absorbi vegetația putredă și, astfel, vor elimina parțial problemele și grijile inutile în îngrijirea florei acvariului..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Plante de acvariu: fotografii ale speciilor cu un nume și o descriere