De ce ai nevoie de un calculator pentru acvariu?

Dezvoltarea modernă a tehnologiei face posibilă efectuarea de calcule complexe la viteză mare și fără costuri suplimentare de nervi. Un astfel de know-how este versiunea de acvariu a calculatorului, care vă permite să determinați volumul și dimensiunea unui nou rezervor de acasă. Astăzi vom încerca să înțelegem regulile acestui instrument..

 • cumpărați o structură gata făcută;
 • comanda un model de la un maestru profesionist;
 • Fa-te.

Asta este doar pentru cei care doresc să încerce singuri toate greutățile „creativității” acvariului și să facă singuri o casă pentru pești și au nevoie de un calculator pentru acvariu. Este necesar pentru a calcula cu precizie volumele necesare de apă, grosimea peretelui și multe altele. În continuare, vom vorbi mai detaliat despre soiurile sale..

Tipuri de calculatoare

În acest moment, pe Internet, puteți găsi un număr imens de programe matematice concepute pentru a calcula anumiți parametri. Cu ajutorul lor, puteți calcula:

 • volumul de lichid;
 • grosimea sticlei;
 • masa și localizarea solului;
 • cantitatea de îngrășământ pentru vegetația acvariului;
 • puterea luminii;
 • puterea încălzitorului pentru apă;
 • cantitatea necesară de dioxid de carbon;
 • densitatea „populației” de pești.

În plus, toate calculatoarele oferă o gamă largă de forme de cutii de sticlă, împărțite respectiv în dreptunghiular, unghiular, panoramic, cilindric și alte tipuri..

Veți primi câteva sfaturi utile din videoclipul „Realizarea unui acvariu”.

Cum se calculează volumul corect

În primul rând, pentru a calcula volumul de apă și a calcula acvariul, trebuie să decideți forma acestuia. După aceea, în liniile corespunzătoare ale calculatorului, trebuie să indicați dimensiunile dorite ale pereților și înălțimea estimată. Când se specifică toți parametrii, calculatorul vă va putea arăta volumul estimat de apă și sol. De exemplu, pentru un acvariu dreptunghiular cu o lățime a peretelui frontal de 100 cm și un perete lateral de 50 cm, cu o înălțime de 70 cm, obținem un acvariu conceput pentru 350 de litri.

În același timp, după ce am indicat stratul de sol dorit de 2 cm, aflăm că avem nevoie de 10 litri sau 15 kg de umplutură pentru fund.

Grosimea sticlei de acvariu

În continuare, vom vorbi mai detaliat despre cum să alegeți grosimea sticlei..

De ce grosimea contează

După ce am reușit să determinăm cu exactitate dimensiunea „casei” noastre pentru pești, trebuie să înțelegem ce grosime de sticlă pentru acvariu va fi ideală pentru el. De ce este atât de importantă această întrebare? De fapt, totul este foarte simplu: sticla prea subțire se va sparge în curând, peștele va fi pe podea și va muri și nu va trebui doar să vă întristați animalele de companie, ci și să vă certați cu vecinii inundați.

Dacă sticla este prea groasă, vor apărea probleme cu încărcarea suplimentară a mobilierului, ceea ce va duce și la prăbușirea structurii. În plus, ochelarii sunt elemente destul de scumpe, așa că grosimea excesivă vă va atinge și buzunarul..

Plată

Atunci când efectuați calcule, este important să rețineți nu numai forma, ci și calitatea materialului selectat. Deci, pereții pot fi din sticlă obișnuită, sticlă călită sau acrilică. Calitatea sticlei are o mare importanță. Nu puteți construi un acvariu din fereastră sau din sticlă. Faptul este că au cădere, bule și un film gras care poate duce la distrugerea structurii..

Pentru a calcula volumele necesare, vom folosi același calculator găsit în vastitatea rețelei mondiale. Pentru a face acest lucru, în coloana corespunzătoare, indicați lungimea și înălțimea acvariului. Apoi selectăm materialul din care sunt asamblați pereții și ne uităm la rezultatul obținut. De exemplu, să luăm lungimea pereților de sticlă 160 cm și înălțimea 85 cm. La ieșire obținem 1,5 cm.

De ce are nevoie un acvariu de rigidizare

Sunt necesare rigidizatoare (în unele cazuri, legături speciale) pentru a crește rezistența structurii. Sunt benzi de sticlă de aproximativ 2-3 cm lățime, fixate pe pereții din față și din spate pentru a ameliora stresul suplimentar și a evita lăsarea. Pentru a înțelege când sunt necesare rigidizări și când sunt șape, puteți utiliza tabelul de mai jos..

Video „Cum se calculează grosimea sticlei necesare”

Din videoclipul „Cum se calculează grosimea sticlei necesare” veți obține câteva sfaturi utile.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce ai nevoie de un calculator pentru acvariu?