Îngrijirea și întreținerea adecvată a diferitelor tipuri de barbă

Pește Barbus

În articol, voi lua în considerare condițiile de păstrare, îngrijire și reproducere a peștilor de acvariu. Voi enumera caracteristicile soiurilor: Sumatran, cireș, stacojiu, foc și Denisoni. Voi lua în considerare cu ce alți pești sunt compatibili și cu care nu merită păstrat.

Vă voi spune, de asemenea, despre regulile și cerințele de bază, hrănirea și reproducerea Barbelor..

Caracteristicile structurii și naturii barbelor

O familie numeroasă de barbă este o adevărată descoperire pentru acvaristi. Astfel de pești arată ca niște stele reale, cererea pentru ei este întotdeauna mare și nu se usucă. Patria acestor pești sunt rezervoarele din Africa și Asia de Sud..

Acești pești sunt omnivori, au mici obiceiuri de pradă. Aparțin familiei crapilor. Majoritatea speciilor sunt pești mobili, preferând să înoate în turme de 5 până la 7 indivizi. Natura jucăușă, întreținerea ușoară și reproducerea ușoară fac apel atât la începători, cât și la deținătorii profesioniști de acvarii.

Ce mărime crește

Mărimea peștilor depinde de specia sa.

Majoritatea sunt mici, de până la 6 centimetri. Cu toate acestea, unele specii sunt foarte mari și ating o lungime de până la 35 de centimetri..

Culoarea strălucitoare și colorată, împreună cu temperamentul barbelor, este compensată de obiceiurile lor huliganice. Prin urmare, ciocnirile cu alți pești sunt adesea posibile, drept urmare aripioarele și cozile vecinilor barbelor pot fi deteriorate..

Întreținere și îngrijire la domiciliu

Sunt fără pretenții în ceea ce privește conținutul, duritatea și aciditatea apei nu prea contează pentru ei. Singura condiție este o filtrare bună și o cantitate mare de oxigen în acvariu. Cu o îngrijire adecvată, durata de viață este de trei până la patru ani.

Barbele iubesc spațiul, deci nu este nevoie să încărcați acvariul cu plante
Barbele iubesc spațiul, deci nu este nevoie să încărcați acvariul cu plante

Peștii iubesc spațiul pentru manevrele lor, așa că nu încărcați acvariul cu o mulțime de plante și decorațiuni. Algele plutitoare constituie un bun adăpost pentru barbă. De asemenea, nu există o cerință specială pentru sol, cu toate acestea, cu cât pietricelele sunt mai mari, cu atât culoarea peștilor devine mai strălucitoare și mai interesantă..

Hrănire

Barbele sunt pești foarte vorace, prin urmare, necesită hrănire frecventă. Dar asta nu înseamnă că porțiunea ar trebui să fie mare. Consumul de mese mici va duce la sațietate, dar va ajuta la evitarea obezității.

Mâncarea este variată:

 • uscat
 • vegetal
 • în viaţă

Viermii de sânge, tubifexul, dafnia și altele asemenea vor avea efect. De asemenea, este necesar să adăugați vitamina D. Ca hrană pentru legume, salata, dovleceii și castraveții sunt potriviți..

Pentru a evita supraalimentarea, trebuie să hrăniți peștele o dată pe zi, două zile pe săptămână..

Pentru hrănirea cu coajă sunt adecvate tipurile de furaje uscate, vegetale și animale.
Pentru hrănirea cu coajă sunt adecvate tipurile de furaje uscate, vegetale și animale.

Creșterea peștilor într-un acvariu

Creșterea puilor acasă nu va fi dificilă. Acești pești sunt foarte tenace și se adaptează cu ușurință la noile condiții de viață..

Pentru reproducerea acestui tip de pește, este necesar un acvariu mare de 50 de litri sau mai mult. Tufele de alge cu frunze mici trebuie așezate în ea, fundul trebuie acoperit cu mușchi. Un astfel de adăpost contribuie bine la confortul puilor în timpul reproducerii. Deoarece acești pești au obiceiuri de pradă, plantele vor servi ca un bun refugiu pentru ouă și prăjituri..

Temperatura apei pentru reproducere trebuie să fie între 26 și 28 de grade.

1 pereche de pește va fi suficientă ca producător.

Munca pregatitoare:

 1. Cu o săptămână înainte de reproducerea așteptată, merită plasarea producătorilor în diferite acvarii.
 2. Ca hrană - hrană proteină. Mai mult, femela ar trebui să fie un cuplu - cu trei luni mai tânără decât bărbatul.
 3. După șapte zile, combinați peștele într-un acvariu.
 4. Spawning va începe imediat. În acest moment, acvariul are nevoie locul în partea întunecată a apartamentului.
Pentru fertilizarea mai reușită a ouălor, se poate adăuga sare în apă, proporții de 7 - 10 grame la 10 litri de apă.

La sfârșitul reproducerii, eliminăm producătorii. Într-un acvariu cu caviar, este necesar să se mențină o temperatură de 26 de grade. Puii vor ecloza în cinci până la șase zile. Cea mai bună hrană pentru ei vor fi ciliații și creveții de saramură..

Puii cresc inegal. Pentru a evita absorbția de către persoanele mari de cele mici, este mai bine să sortați prăjiturile după mărime. Cu o cantitate corectă și suficientă de furaje, după șapte până la opt luni, puii vor deveni adulți..

Compatibil cu alți pești de acvariu

Barbele sunt pești activi și cocoși. Prin urmare, vecinii cu care vor trebui să se înțeleagă trebuie selectați cu atenție. Jocurile lor pot fi destul de brutale, cu consecințe negative pentru vecinii lor. Dimensiunea unui barbus nu este importantă. Din moment ce învață pești, pot ataca un dușman mare fără teamă.

O turmă de barbă poate ataca chiar și peștii mari
O turmă de barbă poate ataca chiar și peștii mari

Cea mai bună compatibilitate este deținută de pești cu dimensiuni similare, activi și luminoși, care pot lupta înapoi și susține jocul. Spadasinii pot fi astfel de pești, Pește clovn, Gourami, Pecilia și similare.

Cele mai populare tipuri

Sumatra

Forma corpului este înaltă, turtită lateral. Lipsește mustața. Culoarea este roz-aurie. Spatele este mai aproape de roșu, burta este mai aproape de galben. Laturile sunt separate de patru dungi verticale negre. Prin urmare, acest tip de barbă se numește „cu patru benzi”.

Aripa dorsală este înaltă, neagră, încadrată de o margine roșie. Aripioarele laterale sunt roz sau roșii.

Distingerea peștilor după sex nu este dificilă. Masculii sunt mai mici decât femelele, dar au o culoare mai strălucitoare. Barbul sălbatic are o culoare mai palidă decât acvariul.

Barbele din Sumatra cresc până la cinci centimetri lungime.

Sunt omnivori, ușor de întreținut. Este suficient să respectați regulile generale pentru îngrijirea barbelor.

Spadasinii, somnul, neonul pot deveni vecini care pot susține jocul sau se pot lupta.

Sumatra
Sumatra

Hrana va trebui să fie echilibrată și densă. Alimente vii bine tăiate, specii peletate și alimente vegetale precum castraveți, salată și dovlecei.

Reproducerea acasă este, de asemenea, fără efort. Regulile de reproducere sunt de bază pentru barbă.

Crescătorii de mult timp au crescut noi subspecii de samburi. Dar numai dintre ei au prins rădăcini: mușchi, albin, mutant verde și negru.

cireașă

Barbele de cireș cresc în lungime de până la 6 centimetri. Corpul este sub forma unei torpile, coada este bifurcată, aripioarele sunt mici. Durata de viață de aproximativ șase ani.

Culoarea este roșu-maroniu în perioade normale. În timpul reproducerii sau într-o situație de pericol, masculii capătă o culoare cireș închisă. O fâșie întunecată cu mici goluri se întinde de-a lungul corpului.

Acvariul ar trebui să fie bine întreținut cu apă curată și mult oxigen. Restul parametrilor nu sunt atât de importanți.

O barbă de cireș poate coexista cu pești pașnici, indiferent de mărime.

cireașă
cireașă

Hrănirea acestui tip de barb nu este nici ea dificilă. Este omnivor, dar sănătatea necesită o varietate și un echilibru între hrana pentru plante și animale. Singura condiție este dimensiunea redusă a furajului. Barbusul de cireș are o gură mică, astfel încât să mănânce bucăți mari va fi problematic.

O barbă de cireș nu poate supraviețui fără o turmă. Numărul trebuie să fie de cel puțin șapte persoane, altfel peștele va avea stres.

Scarlet (Odessa)

Durata de viață maximă a unui barbus stacojiu este de trei ani.

Scarletul stacojiu sau Odessa este un reprezentant al celui mai mic pește al familiei Barbusov. În lungime atinge maximum 5 centimetri. Culoarea este argintie, cu o nuanță gri. O dungă largă stacojie străbate corpul. Aripioarele sunt aproape transparente, cu o margine gri închis în jurul marginilor.

Nu necesită eforturi speciale în întreținere și îngrijire. Suficient de apă curată, aerată și iluminare slabă.

Scarlet Odessa
Scarlet Odessa

Vecinii cu orice pește liniștit și alte tipuri de barbă. Stacojiu - școală de pește, șase de șase persoane. Nu poate fi păstrat cu pești mari de pradă, deoarece barbul stacojiu poate fi mâncat sau rănit.

Hrănirea este, de asemenea, nepretențioasă. Soldul tipului de furaje și cantitatea acestuia este condiția principală.

Condițiile de reproducere în captivitate sunt simple. Acestea îndeplinesc condițiile generale pentru toate tipurile de gheare. Iluminarea slabă, culoarea întunecată a solului și a plantelor vor contribui la sporirea strălucirii culorii Barbusului stacojiu.

De foc

După forma corpului, peștele seamănă cu o torpilă, barbele sălbatice pot crește până la 15 centimetri, cele domestice aprinse doar până la șase centimetri. Durata de viață a unui barbus de incendiu poate fi de până la șase ani. Totul depinde de condițiile de detenție și de hrănirea corectă.

Soiuri populare - voal și neon.

Neon aprins
Neon aprins
Voal Fiery
Voal Fiery

Culoarea Fire Barbus este aurie, cu o ușoară nuanță argintie. Spatele are o nuanță verde. Laturile sunt aurii roșii, aripioarele sunt roșiatice. Există o mică pată întunecată lângă coadă pe fiecare parte.

Conținutul celor mai puțin exigente tipuri de barbă.

Apa ar trebui să fie rece, aproximativ 22 de grade. În caz contrar, menținerea obișnuită a filtrării și a nivelurilor de oxigen în apă. Hrănirea trebuie, de asemenea, să fie echilibrată și variată..

Vecinii pentru bara de foc ar trebui să fie selectați similar în cerințe, similar în comportament și dimensiune. Exemple de vecini includ cardinali, somn panda și iubitori similari de apă rece..

Creșterea unui barbus de foc acasă este destul de simplă.

Ei ajung la maturitate sexuală cu o lungime a corpului de șase centimetri. În caz contrar, urmați instrucțiunile standard de reproducere enumerate mai sus în articol..

Denisoni

Denisoni barbus are un al doilea nume - torpila Redline. Într-adevăr, forma corpului acestei specii de barbus este similară unei torpile alungite. Lungimea Denisoni crește până la 11 centimetri, trăiește aproximativ șapte ani.

Culoarea principală este argintiu, de-a lungul corpului există o bandă dublă de culori negre și roșii. În funcție de mâncare, culoarea principală poate căpăta o nuanță aurie..

Aripioarele sunt transparente, cu o pată neagră și galbenă pe coadă. Aripa dorsală este roșie la bază.

Denisoni
Denisoni

Conținutul lui Denisoni diferă de majoritatea tipurilor de barbă:

 • Volumul acvariului minim 250 litri.
 • Plantele trebuie amplasate în colțuri, partea centrală a acvariului ar trebui să fie eliberată de decorațiuni.
 • Denisonii au obiceiul de a smulge plante, deci aveți răbdare și aveți o cantitate de alge..
 • Apa ar trebui să fie puritate ridicată și aerare mare.

Hrănirea torpilelor Redline trebuie să fie strict echilibrată și să conțină alimente de origine uscată, animală și vegetală.

În ceea ce privește cartierul, denisoni este un pește puțin agresiv. Dar prietenii pești ar trebui să fie selectați după mărime. Pot deteriora sau mânca persoane mici. Somnul, spinii și barbusul din Sumatra sunt prieteni ideali în acvariu..

Acasă, reproducerea lui Denisoni este puțin probabil să funcționeze.

Pentru reproducerea lor completă, sunt necesare injecții hormonale. Prin urmare, reproducerea este posibilă numai în fermele specializate..

Barbele, indiferent de tip, vor deveni preferatele atât ale acvaristilor începători, cât și ale profesioniștilor. Ușurința de întreținere, împreună cu un caracter jucăuș și o culoare strălucitoare vor aduce multă plăcere proprietarilor unor astfel de pești. Barbele vor fi un plus excelent și exotic pentru lumea subacvatică.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Îngrijirea și întreținerea adecvată a diferitelor tipuri de barbă