Temperatura apei pentru guppii din acvariu și regulile de hrănire

Pește Guppy

În acest articol voi vorbi despre cum să creați cele mai bune condiții pentru peștii de acvariu guppy. Care ar trebui să fie temperatura apei, aciditatea, pe care plantele să o folosească. Voi lua în considerare caracteristicile hrănirii, întreținerii și îngrijirii.

Reguli pentru pregătirea unui acvariu pentru peștii guppy

Regimul climatic din acvariul guppy este determinat de habitatul natural. Acești pești sunt originari din partea fierbinte a nord-estului Americii de Sud. Locuiesc în râuri curate, cu curenți puțini și în zone de coastă ușor salmastre ale mării.

Care ar trebui să fie temperatura și aciditatea apei

Temperatura apei ar trebui să fie de 23-26 grade. Guppii, sau pești de milioane, trăiesc liniștiți în intervalul 18 - 28 de grade. Dar, cu cât temperatura este mai mare, cu atât metabolismul este mai rapid în corpul animalului de companie și cu atât peștele va muri mai repede. Apa prea caldă poate scurta viața de la maxim 5 ani la 2-3. Pentru alevini, un mediu confortabil este de 24-26 de grade. Temperatura 27-28 stimulează reproducerea peștilor, accelerează creșterea puilor. Temperatura apei va ajuta la reglarea încălzitorului pentru acvariu.

Aciditate adecvată pH 6-8, duritate a apei 12-18.

Dacă parametrii se abat de la normele stabilite, peștii se adaptează rapid la condiții. Este util să adăugați sare de masă în apă în raport de 25 g la 10 litri de apă. Cu toate acestea, fluctuațiile accentuate ale indicatorilor duc la o deteriorare a stării aripioarelor și a matității acestora. Respectând cerințele necesare, puteți obține o culoare strălucitoare frumoasă a aripioarelor și a cozii.

Apă de acvariu prietenoasă cu Guppy
Apă de acvariu prietenoasă cu Guppy 23-26 grade

Vegetație și filtrare

Planta de ferigi indiene este un indicator excelent pentru monitorizarea calității apei. Dacă crește în partea de jos, atunci totul este bine în acvariu. Dacă rădăcinile sunt putrede și planta pluteste la suprafață, întreținerea acvariului necesită corecție.

Milioane de pești sunt crescuți la mai mulți indivizi. Pentru 20 de litri, vor fi suficienți 5 pești. Acvariul ar trebui să fie plin de plante vii, picioare, grote, peșteri, ghivece de lut, modele de nave scufundate și alte adăposturi. Fundul este acoperit cu pietricele mici sau nisip.

Guppii au nevoie de filtrare și aerare constantă a apei. Deschiderea filtrului trebuie acoperită cu o plasă fină. În caz contrar, nu numai că prăjesc, ci și un adult poate suge. Este necesar să înlocuiți un sfert din volumul total de apă pe săptămână. Înlocuirea majorității apei va stresa peștii și va schimba microclimatul predominant. Plantele cu frunze rigide care locuiesc în acvariu vor fi o sursă suplimentară de oxigen.

Iluminatul nu trebuie să fie luminos. 10-12 ore de lumină naturală este bine. Puii au nevoie de 6-8 ore de lumina zilei. Lipsa luminii duce la curbarea coloanei vertebrale și la slăbirea sistemului imunitar. Cea mai bună opțiune ar fi achiziționarea unui dimmer automat care se va activa și dezactiva la o frecvență stabilită. Noaptea, ca și în sălbăticie, peștii nu au nevoie de lumină.

Când pregătiți un acvariu, trebuie să acordați atenție dacă aveți un guppy obișnuit sau unul de reproducere. Acestea din urmă sunt mult mai solicitante în condițiile de detenție, sunt susceptibile la boli și vor cauza mai multe probleme..

Guppies - pește vivipar.
Lumina Guppy nu este necesară noaptea
Lumina Guppy nu este necesară noaptea

Cum să hrănești guppii

Acești pești fără pretenții au nevoie de hrană pentru plante și animale. Asimilează perfect alimentele proaspete, congelate și uscate.

  1. Mâncare uscată: granule, fulgi. Ele diferă prin scopul lor funcțional (pentru prăjiți, fortificați, pentru a spori culoarea). Este recomandat să cumpărați alimente într-un recipient închis și să le păstrați în aceeași formă acasă. Acest lucru va salva tratamentul de la creșterea bacteriilor..
  2. Planteaza mancare: dovlecei, roșii, spanac, salată, cereale.
  3. Furaje proteice: dafnie, tubifex, viermi de sânge, larve de țânțari, creveți de saramură, cortetra, ciclop, calmar, file de pește marin, carne de vită, ficat, inimă.
Datorită condițiilor nefavorabile din acvariu, coada guppy-ului se poate rupe, lipi împreună sau dispărea complet. Alimentația slabă, apa murdară, infecțiile pot fi factori care influențează. Măsurile luate în timp util vă vor salva animalele de companie.

Reguli de hrănire

Gura și stomacul peștilor sunt mici. Prin urmare, este necesar să vă hrăniți în porții mici de 2-3 ori pe zi. Resturile alimentare nemâncate sunt îndepărtate imediat din acvariu pentru a preveni oxidarea și contaminarea casei de sticlă.

Ar trebui să respectați preferințele peștilor în mâncare și, mai des, să vă răsfățați animalele de companie cu mâncarea preferată.

Hrănirea guppiilor
Guppii mănâncă atât alimente uscate, cât și proaspete

O dată pe săptămână, peștii fac greva foamei. În acest timp, gupii vor căuta în mod activ hrană în acvariu. Trebuie să o iei cu calm. Această măsură preventivă ajută la curățarea stomacului și a intestinelor. Datorită zilelor de post, peștele va rămâne sănătos și va trăi mai mult.

De 2 ori pe săptămână este util să hrănești alimente uscate, îmbogățite cu vitamine și minerale.

Peștii obezi nu se mai reproduc. Dacă locuitorii acvariului trebuie lăsați câteva săptămâni, nu-i supraalimentați cu o zi înainte. Guppii pot rămâne în siguranță fără hrană timp de 30 de zile, iar excesul său poate duce la moartea locuitorilor acvatici..

Dacă există prea mulți pești în acvariu, coloana vertebrală va fi curbată din cauza aglomerației la adulți..

Astfel, gupii sunt pești fără pretenții, al căror conținut se află chiar în puterea unui acvarist novice. Principalele reguli pentru creșterea activă și menținerea unei culori strălucitoare sunt respectarea purității și a parametrilor necesari ai apei, hrana de înaltă calitate și variată. Dar mai presus de toate, viețuitoarele din casa ta au nevoie de dragoste.!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Temperatura apei pentru guppii din acvariu și regulile de hrănire