Pești guppy din acvariu: îngrijire și întreținere

Fotografie cu pedigree guppiesGuppii sunt unul dintre cei mai populari și preferați pești ai acvaristilor începători și ai celor cu mulți ani de experiență în îngrijirea diverselor vieți acvatice. Un pește nepretențios și frumos se mai numește și milion de pești. Varietatea formelor și culorilor vă permite să alegeți un aspect care să se potrivească perfect decorului oricărui acvariu.

Gama naturală de guppi

Descrierea fotografiilor cu pești guppyÎn mediul său natural, această specie de pește trăiește în nord-estul continentului sud-american, în America Centrală, în sudul Caraibelor. Guppii sunt răspândiți cel mai mult în rezervoare înconjurate de vegetație densă în țări precum Venezuela, Brazilia, Guyana, Surinam. Poate fi atât cursuri de munte curate, cât și râuri noroioase. Acești pești mici se găsesc și în apele sălbatice de coastă. În prezent, ca urmare a relocării lor artificiale pentru a distruge larvele țânțarilor anofeli, ei trăiesc în corpuri de apă caldă din întreaga lume. În condiții naturale, peștii se hrănesc cu larve de țânțari, pupe de țânțari, molii și alte insecte mici.

Descrierea peștilor guppy

Acești pești cu aripioare de tip cordat aparțin familiei dinților de pește platyceae. Guppii se disting printr-o structură a corpului alungită. Este vorba de pești destul de mici: până la 4 cm - masculi și până la 7 cm - femele. Acestea se caracterizează prin dimorfism sexual, adică extern, masculii sunt izbitor de diferiți de femele. La bărbați, puteți observa înotătoarea anală caracteristică, care este organul fertilizării - gonopodul. Femelele se disting printr-un abdomen mărit, conceput pentru a purta ouă. Bărbații sunt mai luminoși, mai interesanți și mai atrăgători decât femelele - au nu numai o culoare frumoasă, ci și cozi și aripioare luxuriante. La femele, culoarea este mai slabă, iar aripioarele și cozile sunt mai scurte..

Când vă decideți asupra peștilor de reproducție, ar trebui să știți câți gupi trăiesc. În mediul acvariului, ei poate trăi până la 3 ani. Durează mai mult decât în ​​natură.

Pești Guppy: îngrijire și

Mulți acvaristi cresc cu entuziasm guppi. Întreținerea și îngrijirea lor este mai ușoară decât pentru peștii exotici mari, dar are propriile sale caracteristici.

Condițiile de detenție

Pentru un acvariu care conține guppi, se recomandă următorii parametri pentru dimensiunea și apa de umplut:

 1. Pe baza unei perechi de pești, suprafața optimă a apei este de aproximativ 625 cm² (25x25) la un nivel de apă de 15 cm. Când adăugați fiecare pește, adăugați încă 15 cm².
 2. Temperatura admisibilă a apei: 20-26ºC. Guppii pot supraviețui la temperaturi cuprinse între 14 ° C și 33 ° C, dar apa rece este mai probabil să dezvolte boli, iar apa prea caldă va scurta durata de viață și va zdrobi rasa. Evitați schimbările bruște de temperatură.
 3. Aciditatea optimă a apei este de la 6,5 ​​la 8,5 pH. Duritatea apei - până la 25ºgH.
 4. Ar trebui să existe o bună aerare și filtrare în acvariu, iar curenții puternici nu ar trebui să fie permiși..
 5. Se recomandă să oferiți zilnic iluminare moderată timp de 12 ore.

Îngrijirea și întreținerea fotografiilor de peșteApa trebuie schimbată în mod regulat, dar nu complet - aproximativ o treime din volum odată. Puteți adăuga 1 lingură de sare de masă la 10 litri de apă. Pe fundul acvariului, pietrișul fin de culoare închisă va arăta bine. Amplasarea pietrelor mari fără margini ascuțite este acceptabilă. Plantele sunt potrivite: feriga indiană, nitela, lăstarul de limnobiu.

Hrănire

Ca animale de companie din acvariu, guppii sunt, de asemenea, convenabili, deoarece sunt omnivori. Cu toate acestea, ei preferă mâncarea vie. Li se pot da:

 • dafnie;
 • ciclop;
 • molii;
 • bucăți de pește de mare;
 • particule mici de carne de vită, ficat, inimă;
 • cereale.

Alimentele uscate trebuie să fie prezente în dietă și să aducă varietate în dieta locuitorilor acvariului. Dintre alimentele gata preparate, puteți găsi potrivite pentru acest tip special de pește, care, la rândul său, este împărțit în alimente specializate: de exemplu, pentru prăjiți sau pentru a spori culoarea persoanelor strălucitoare. Mâncarea conține componente vegetale și diverse minerale esențiale care susțin creșterea și dezvoltarea animalelor de companie. Acestea vin în ambalaje convenabile, cu recomandări de dozare. Peștele nu trebuie supraalimentat, regimul de hrănire este de 2-3 ori pe zi. Bucățile rămase de mâncare trebuie îndepărtate după ce peștele este plin..

Reproducerea și reproducerea

Proprietarii de guppy sunt scutiți de îngrijirea dificilă a ouălor. Femelele dau naștere unor alevini cu drepturi depline, care încep imediat o viață independentă. O femeie însărcinată sau un pui care a apărut trebuie să fie plasat într-un acvariu separat, deoarece adulții pot sărbători cu animale tinere. Dacă nu există nicio posibilitate de jigging, plantele plutitoare, de exemplu, rațul, pot fi plantate la suprafața apei, în frunzele cărora ar putea ascunde puiul.

Fotografie de reproducere GuppyPentru reproducere completă, femelele ar trebui să fie de 3 ori mai multe decât masculii. Peștii Guppy capătă capacitatea de a se reproduce în 4-5 luni. Sarcina se dezvoltă în decurs de 5-6 săptămâni. Disponibilitatea femelei de a reproduce descendenți poate fi determinată de semne externe: anusul se umflă și pe el este vizibilă o pată întunecată. Pentru reproducere, apa trebuie să fie puțin mai caldă decât de obicei - 27 ° C. Se pot naște până la 100 de alevini, fiecare dintre ei fiind închis într-o coajă subțire. Puii trebuie hrăniți cu ciliate de până la 5 ori pe zi..

Boli

Guppii sunt originari din latitudinile sudice, deci sunt predispuși la boli tropicale. Cele mai frecvente sunt:

 • Micobacterioză. Indivizii bolnavi arată slăbiți cu abdomenul retras. Spatele este îndoit în același timp. Astfel de animale de companie trebuie distruse, iar acvariul și echipamentele trebuie dezinfectate..
 • Trikhodinoz. Persoanele slăbite, precum și prăjiturile, sunt infectate cu parazitul.
 • Scolioza - boala coloanei vertebrale.
 • Plistoforoză - o boală fungică infecțioasă. Caracterizat prin formarea de noduli cenușii pe corp și cap.
 • Putregaiul. Provoacă defalcarea țesutului interradial în principal la peștii cu eșarfă.
 • Scabie roșie. O aripă roșie apare pe aripa caudală, care distruge treptat întreaga coadă..

Pentru prevenirea bolilor, este necesar să se creeze condiții optime pentru păstrarea peștilor, precum și pentru a pune în carantină persoane noi.

Compatibil cu alți locuitori din acvariu

Guppii se pot înțelege cu ușurință cu orice locuitori pașnici.. Sunt compatibile, de exemplu, cu pești precum molii, neoni, corinopomi, pești zebră. Trebuie remarcat faptul că speciile de guppy voalate care au cozi frumoase și stufoase sunt cel mai bine păstrate într-un acvariu separat. Chiar și calm, dar vecinii mai mari își pot deteriora coada subțire delicată. Este necesar să se țină seama de fertilitatea ridicată a guppy-ului, astfel încât acvariul să nu fie supraîncărcat și animalele de companie să poată trăi confortabil.

Atunci când alegeți plante de acvariu, este mai bine să vă concentrați asupra celor care nu au frunze tari. Decorațiunile decorative trebuie alese fără margini ascuțite și margini..

Soiuri de guppi

Soiuri de fotografii guppyÎn acvariile amatorilor și crescătorilor, se poate observa o mare varietate a acestor pești obișnuiți. Experții sună mai mult de o sută de soiuri. În primul rând, speciile de guppy diferă prin forma cozii și aripioarelor. De exemplu, cu coadă de evantai, fustă, cu coadă cu ac, cu coadă de liră, cu una sau două săbii. Al doilea semn prin care sunt împărțiți peștii este culoarea. Poate fi negru, verde, roșu, leopard, curcubeu și altele. Datorită compatibilității genetice, diverse combinații sau subspecii apar în mod constant printre peștii cu o anumită formă și culoare a cozii..

Păstrarea acestui pește mic, fără pretenții, nu provoacă dificultăți deosebite. Cei care încep peștele pentru prima dată pot gestiona cu ușurință creșterea guppy-ului și se vor putea bucura de frumusețea liniștită a lumii subacvatice. Acvaristii mai experimentați și mai entuziaști, dacă se dorește, pot efectua lucrări de reproducere și pot încerca să-și reproducă propriile specii unice de guppy..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pești guppy din acvariu: îngrijire și întreținere