Primele zile de prăjitură guppy în acvariu: cum să aveți grijă în mod corespunzător și cum să crească pești

Prăjitură GuppyDacă decideți să aveți pește, atunci guppii sunt opțiunea ideală. Sunt nepretențioși și foarte frumoși. Cu un efort minim, puteți crea un acvariu unic care vă va surprinde cu o varietate de locuitori plini de culoare..

Dar ar trebui să fii atent, deoarece peștii menționați se reproduc foarte ușor..

Pregătirea condițiilor pentru o femeie însărcinată

Guppii sunt complet nepretențioși și pot naște într-un acvariu comun. Ele diferă prin faptul că sunt vivipare. Aceasta înseamnă că peștele dă naștere unor alevini deja complet formați și viabili..

Pentru a oferi condiții ideale viitoarei mame, este în primul rând necesar să hrăniți peștele mai intens. Acest lucru este necesar pentru ca femela să nu mănânce puii imediat după naștere..

afla, cum să aibă grijă de guppi.

Pentru procesul de reproducere corect și cel mai reușit, este recomandabil să luați bărbați mai tineri și femele mai în vârstă. Acest lucru se datorează faptului că un pește adult poate tolera mai mulți prăjiți. Și pentru a o fertiliza cu succes, aveți nevoie de un bărbat agil și activ.Guppy gravidăAcest proces are loc cu ajutorul unui organ special la mascul numit gonopodiu. Se formează din aripa anală atunci când masculul ajunge la pubertate.

Sarcina Guppy durează între 35 și 45 de zile. Durata procesului depinde de temperatura apei: cu cât este mai mare, cu atât se dezvoltă mai repede alevii.

În mod ideal, este recomandabil să plantați mama însărcinată într-un acvariu separat. Această procedură trebuie efectuată în ultimele etape ale sarcinii. Recipientul trebuie să fie echipat cu plante cu frunze mici, astfel încât peștele să le poată mânca. În caz contrar, femeia este cel mai probabil să se ospăteze cu descendenții nou-născuți..

Știați? O femeie guppy poate da naștere descendenților unui bărbat chiar și după moartea sa. Un lichid fertilizat este stocat în corpul ei, ceea ce îi permite să poarte descendenți de mai multe ori..

Nașterea lui Guppy alevin

Înainte ca puii să se nască, burta peștilor devine pătrată. Pentru ca puii să supraviețuiască și să nu aibă nevoie de îngrijiri suplimentare, este necesar să se echilibreze mediul din acvariu. De asemenea, este important să hrăniți peștii cu alimente mici. Acest lucru va asigura colorarea strălucitoare a adulților în viitor..

Știați? Primul pește care a zburat în spațiu a fost un guppy.
Nașterea Guppy Fry: video

Câți se nasc

Numărul de pui depinde de mărimea, vârsta și dieta femelei. Cu cât peștele este mai mare și mai mare, cu atât va avea mai mulți copii. Prima dată poate aduce până la o duzină de rezidenți noi. Mai mult, numărul lor va crește de fiecare dată..

Important!Pentru a evita nașterile timpurii, care implică o mortalitate ridicată a puilor, nu schimbați apa din acvariu. De asemenea, este necesar să se reducă la minimum modificările din dieta peștilor..

Cum arată și cum să afle sexul

Puii se nasc foarte mici. Pot avea o lungime de până la 5 mm. Într-un acvariu general, copiii pot fi păstrați numai dacă există multe adăposturi acolo. Pot fi iarbă înaltă, alge, peșteri, bețișoare, frunze etc. Sunt necesare de bebeluși pentru a se ascunde cu ușurință de peștii adulți care le pot mânca..Femei guppyLa femelele guppi, după vârsta de două săptămâni, apar pete întunecate lângă înotătoarea anală. Pentru ca peștele să se dezvolte corect, este necesar să se identifice sexul în timp și să îndepărteze femelele de la masculi..

afla, cum să aibă grijă de endler guppy.

Acestea din urmă diferă prin faptul că au o aripă inferioară învârtitoare. Este mai lung decât cel al femelelor, deoarece se transformă apoi într-un gonopod..Guppy masculinPrăjiturile trebuie îndepărtate atunci când apar primele semne sexuale, dar acest proces nu are loc peste noapte, se întinde săptămâni întregi

Cât de repede cresc, ce să hrănească și cum să aibă grijă

Guppii cresc uimitor de repede. În condiții adecvate de păstrare și hrănire, după o lună și jumătate până la două luni, primii masculi vor începe să capete o culoare frumoasă, strălucitoare, apar primele pete de cărbune.

La 3 luni, acestea sunt deja pe deplin formate și ajung la pubertate. Culoarea guppy-ului se îmbunătățește și devine mai distinctă, frumoasă odată cu vârsta. Cu cât bărbatul este mai în vârstă, cu atât sunt mai colorate unic înotătoarele și coada..

afla, cum se cultivă alimente vii pentru pești.

Primele zile

În primele zile de viață, peștii sunt deja destul de activi. Imediat după naștere, bebelușii înoată activ în jurul acvariului în căutare de hrană. Pentru ca aceștia să mănânce corect, este necesar să le oferim doar mâncare bună..

Artemia și nisipul viu sunt ideale. Uneori puteți dilua dieta cu gălbenuș de ou fiert tocat.Prăjitură GuppyPrăjitură Guppy mâncând gălbenuș

Procedura de hrănire trebuie efectuată de 3-4 ori pe zi. Porțiile ar trebui să fie mici, dar astfel încât peștele să aibă suficient de mult pentru a mânca mai târziu.

Important! Rutina zilnică a peștilor adulți și a prăjiturilor este diferită, deci este necesar să vă adaptați copiilor. Trebuie să-i hrănești mai des decât alți pești, să stingi luminile pentru a oferi zece ore de lumină.

După 2 săptămâni

După două săptămâni de viață, peștii mici pot fi transferați la un alt aliment. Pot fi viermi de sânge zdrobiți, tubifex și Ciclop. Puteți folosi alimente speciale ambalate pentru puii de guppy.

Procedura de hrănire trebuie efectuată de 2-3 ori pe zi. Este optim să se dea porții mici, astfel încât să rămână o cantitate minimă de hrană după hrănire. Aceasta pentru a evita contaminarea rapidă a acvariului..

Pentru ca puii să crească sănătoși, activi și să se dezvolte corect, este necesar să se asigure temperatura în acvariu de la +22 la +25 ° С. Apa caldă va asigura cel mai rapid proces de creștere a bebelușilor.

Cum să hrănești guppy fry: video

De ce gypii nu cresc: posibile dificultăți

Uneori acvaristii se confruntă cu problema că puietul lor guppy este slab sau nu crește deloc..

Mai mulți factori pot fi cauza acestei probleme:

  • dieta copiilor este slab echilibrată, cu un conținut scăzut de proteine ​​în hrană;
  • hrănirile nu se întâmplă suficient de des;
  • temperatura apei în acvariu este foarte scăzută;
  • acvariul este prea mic și nu este potrivit pentru un număr mare de alevini;
  • o femeie prea tânără a născut descendenți și nu se poate dezvolta;
  • puii s-au născut prematuri și nu s-au format pe deplin;
  • lipsa adăugării de apă nouă în acvariu (acest lucru este important pentru dezvoltarea corectă a animalelor tinere).

afla, cu ce sunt bolnavi gupii.

Guppii sunt o alegere excelentă pentru aspirantul la acvarist. Acest tip de pește se distinge prin modestie și frumusețe uimitoare. Cu un efort minim și un cost redus, puteți crea o lume subacvatică frumoasă. Dar pentru ca peștele să se simtă bine, să aibă posibilitatea de a se reproduce, trebuie să ofere o dietă echilibrată și condiții de viață adecvate..

Îngrijirea puiului Guppy: video

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Primele zile de prăjitură guppy în acvariu: cum să aveți grijă în mod corespunzător și cum să crească pești