Rasele celor mai mari iepuri din lume

Iepuri uriașiMajoritatea oamenilor din lume când spun „iepure” reprezintă mici animale pufoase cu urechi lungi. Această idee a animalelor s-a dezvoltat datorită faptului că majoritatea iepurilor nu cresc mai mult de 50 cm lungime, dar există iepuri mari în lume, a căror lungime poate fi mai mare de 50 cm, iar unele exemplare individuale pot ajunge chiar și la o dimensiune mai mare de 1 metru..

Există aproximativ zece astfel de specii în întreaga lume. Practic, astfel de animale uriașe sunt ținute în scopuri industriale: lână, carne. Dar există unii iubitori exotici care țin iepurii ca animale de companie..

Rasele celor mai mari iepuri

La nivel mondial și există aproximativ o duzină de soiuri ale celor mai mari iepuri, dar unele rase sunt foarte populare.

  1. Gigant belgian (Flandra). Rasa de iepurePe lângă două nume pentru această rasă, există și un al treilea - Înviat. Această rasă de giganți nu este doar cea mai populară printre crescători, ci și cea mai veche, deoarece primii săi reprezentanți s-au născut în secolul al XVI-lea în Belgia. Lungimea medie a corpului unui iepure poate fi de până la 70 cm, iar urechile pot crește până la 18 cm. Lungimea corpului persoanelor poate ajunge la 1 metru. Pe lângă faptul că sunt lungi, giganții belgieni au o greutate semnificativă, care în medie poate varia de la 6 la 8 kilograme. Dar există unele persoane care pot cântări chiar mai mult de 12 kilograme. Reprezentanții belgieni sunt foarte des crescuți ca animale de companie, deoarece sunt inteligenți, tratează bine copiii și sunt foarte pasionați de grijă și afecțiune. Dar imunitatea iepurilor este slabă, prin urmare necesită îngrijire și nutriție specială. Giganții belgieni sunt considerați pe bună dreptate cei mai mari din întreaga lume, deoarece toți deținătorii de recorduri care au intrat vreodată în Cartea Recordurilor Guinness sunt reprezentanți ai acestei rase..
  2. Iepure Angora. Giganții Angora sunt originari din Turcia și au apărut în Europa la mijlocul secolului al XVIII-lea. La început, această rasă a fost foarte populară în rândul persoanelor din societatea înaltă care le-au activat pentru distracție și divertisment.. Dar pentru astăzi sunt păstrați în principal pentru vânzarea de lână, care crește până la 25 cm. Greutatea animalului Angora este în medie de aproximativ 6 kilograme, dar, desigur, există exemplare individuale atât de dimensiuni mai mari, cât și de dimensiuni mai mici. Până la 200 de grame de puf pot fi pieptănate de la un adult pe lună.
  3. Uriaș gri. Giganții gri au fost crescuți prin trecerea cu belgianul în secolul trecut. Giganții gri au moștenit o greutate mare de la omologii lor, care la un adult poate atinge până la 7 kilograme și o lungime de până la 66 cm în medie. Giganții gri se disting prin rezistența lor la anumite boli. Crescătorii păstrează astfel de animale în principal pentru piele..
  4. Gigant alb. Primii reprezentanți ai giganților albi au apărut în Germania, au fost crescuți de crescătorii germani prin încrucișarea altor trei rase - flandre (albe), uriaș gri și chinchilla sovietică. O trăsătură distinctivă a acestor animale este blana groasă albă ca zăpada și ochii roșii.. Iepurii Albino au un aspect frumos și natura calmă, prin urmare, ele sunt cel mai adesea păstrate ca animale de companie. Greutatea unui adult poate fi de până la 6 kilograme.
  5. Chinchilla sovietică. Rasa a primit acest nume datorită culorilor sale frumoase. Primii iepuri chinchilla au fost obținuți prin încrucișarea iepurilor obișnuiți cu rasa giganților albi. În medie, greutatea unui animal adult ajunge la 5,5-6 kilograme. Dintre crescători, chinchila sovietică este renumită pentru îngrijirea, pretenția și fertilitatea sa nepretențioase..

Cei mai mari reprezentanți ai raselor

Cei mai mari iepuri care au ajuns vreodată în Cartea Recordurilor Guinness au fost crescuți de engleza Annette Edwards. Toți deținătorii de înregistrări reprezentanți ai aceleiași rase - Flandre. Primul deținător de record se numește Roberto. Dar, în ultimii zece ani, doi reprezentanți ai giganților belgieni, Darius și Ralph, au devenit cei mai faimoși..

Deținătorii de recorduri de iepuri

  1. Darius este campionul actual. În fiecare an, reprezentanții Cartii Recordurilor Guinness determină cel mai mare iepure din lume. Până în prezent, actualul deținător al recordului este un iepure pe nume Darius, el aparținând rasei uriașilor belgieni. Greutatea gigantului a ajuns astăzi la 22,2 kilograme, iar lungimea este de 1 metru 30 cm.
  2. Ralph - fost deținător al recordului. Ce rase de iepuri sunt cele mai bune pentru reproducereDetinatorul recordului mondial anterior de asemenea, un reprezentant al rasei uriașilor belgieni. În întreaga sa viață, un iepure uriaș, poreclit Ralph, a vizitat de două ori Cartea Recordurilor Guinness. Pentru prima dată, Ralph a intrat în Cartea Guinness cu o greutate de 19 kilograme, a doua oară a intrat în cartea Guinness cu o greutate de 22 de kilograme. Dar astăzi criteriile pentru a intra în Cartea Guinness au fost revizuite, iar acum criteriul principal de selecție nu este greutatea, ci lungimea corpului, așa că Ralph i-a acordat primul loc fratelui său Darius.
  3. Jeff este viitorul succesor. În prezent, actualul deținător al recordului Darius crește deja un succesor demn, fiul său Jeff, care astăzi, la vârsta de un an, are deja o lungime de aproximativ un metru și în viitor ar putea ocupa un post de conducere, ca cel mai mare iepure din lume.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Rasele celor mai mari iepuri din lume