Bufniță: cum arată o pasăre cu un strigăt plângător

Habitat bufnițăBufnița este o pasăre mică din familia bufniței, care are un aspect extraordinar. Datorită prezenței proeminențelor specifice, așa-numitelor sprâncene, pasărea are un aspect grav. Există ochi uriași pe capul rotund. Pasărea are un corp mic și o coadă scurtă. Aripile și picioarele bufnițelor sunt diferite pentru fiecare tip..

Dar, în ciuda aspectului drăguț, sunt populare notorii. Se crede că, cu fluierul lor, prezic moartea. Ce este o bufniță în vorbirea colocvială? Destul de des, acest concept este folosit pentru a defini o persoană închisă și mohorâtă..

Bufnița este o pasăre cu aspect grav și cu un strigăt plângător

Pe teritoriul țării noastre, această pasăre se găsește destul de des. La fel ca rudele lor, bufnițele, sunt predominant nocturne și, datorită culorii lor, se camuflează perfect în vârfurile copacilor. Dar, spre deosebire de bufnițe, se simt confortabil nu numai noaptea târziu, ci și seara devreme. În locul în care locuiesc, după apusul soarelui, se aude un fluier plângător.

În medie, dimensiunea unui reprezentant al familiei bufniței ajunge până la 30 de centimetri, iar greutatea corporală nu depășește 100-200 de grame.

Pasărea este împărțită în mai multe tipuri principale:

  • Ce mănâncă o bufniță?Brownie. Pasărea are o dimensiune de până la 28 de centimetri. Culoarea este maro cu pete albicioase. Are gheare puternice, datorită cărora poate vâna rozătoare mari. Ucide multe insecte, viermi și chiar melci.
  • Upland. Acest reprezentant al bufnițelor are dimensiuni mici - aproximativ 25 de centimetri. Penajul este cenușiu-maroniu, cu pete albe. Cel mai adesea întâlnit în zonele muntoase și pădurile de conifere. Se hrănesc cu rozătoare, insecte, precum și cu păsări mici.
  • Vrabie. Păsări mici cu o greutate corporală de doar 80 de grame. Este maro, cu o nuanță gri și cu marcaje albe. Are un cioc puternic și picioare tenace. Se hrănesc cu rozătoare și păsări mici.
  • Iepure. O pasăre cu picioare lungi, cu o lungime de 23 de centimetri. Are o nuanță cenușie-roșiatică de pene. Se comportă activ atât în ​​amurg, cât și în timpul zilei. Dieta se bazează pe rozătoare mici și insecte.
  • Sychik este un elf. Cel mai mic reprezentant al speciei. Greutatea este de aproximativ 44 de grame, lungimea de 12-14 centimetri. Este vopsit în gri-maro. Baza dietei este o varietate de insecte. Habitatul este zonele deșertice, precum și zonele de coastă.

La rândul său, fiecare specie este împărțită în subspecii, care diferă în ceea ce privește dimensiunea, habitatul și au, de asemenea, unele diferențe în ceea ce privește datele externe. Cel mai frecvent tip de bufnițe mici în țara noastră este bufnița mică..

Habitat bufniță

Aceste păsări mici locuiesc aproape pe toate continentele pământului și aspectul lor este același pentru toate habitatele.. Acestea se caracterizează printr-un stil de viață sedentar..

Păsările se așează în zona de stepă, deșerturi, pot alege păduri dense. Unele specii, de exemplu, bufnița casei, pot trăi lângă oameni, pot face cuiburi în clădiri abandonate și chiar sub acoperișurile caselor.

Cel mai adesea, aceste păsări capturează cuiburile, golurile și chiar vizuinele altor persoane..

În Italia și Austria erau deseori cazuri când oamenii reușeau să îmblânzească bufnițele. Ei și-au tăiat aripile și i-au lăsat în grădină să extermine rozătoarele și insectele mici. Bufnițele erau de asemenea folosite în timpul vânătorii ca un fel de momeală. În țara noastră, se consideră cine va îmblânzi bufnița - își va impune un lot rapid.

Bufnițele sunt vânători profesioniști

Bufnițele sunt vânători foarte buni. Își pot vâna prada pentru o lungă perioadă de timp și, de îndată ce se oprește, în câteva secunde apucă.

Dieta micilor bufnițe nu este diversă:

  • Mamifere mici.
  • Insecte.
  • Păsări mici.

Care sunt obiceiurile bufnițelorUn astfel de reprezentant al genului ca bufniță - elf, este excepțional insectivor și poate mânca chiar păianjeni și scorpioni.

Bufniță paserină poate vâna și păsări mici. Când prada este prinsă, bufnița trecătoare o ronțăie cu grijă, mâncând cele mai delicioase bucăți..

Un fapt interesant este că unele specii ale acestor bufnițe mici stochează alimente pentru utilizare viitoare, depozitându-le în locul de reședință..

Datorită unei diete atât de ciudate, bufnițele sunt unul dintre principalii apărători ai grădinilor și grădinilor de legume..

Reproducerea bufnițelor

Bufnițele sunt păsări monogame. Cuplurile creează cu una, foarte rar două femele și astfel își trăiesc toată viața. La vârsta de un an, păsările sunt gata să se împerecheze. Acest lucru se întâmplă de obicei odată cu debutul primăverii. În aprilie, femela depune până la 5 ouă. În perioada de incubație, majoritatea masculilor vânează hrană pentru femelă..

Reprezentanți bufniță - spiriduși înlocuiți femela, așezându-se pe ouă, oferindu-i ocazia să vâneze independent. O lună mai târziu, apar pui mici. La început sunt acoperiți de puf și orb. Dar cresc suficient de repede. Peste o lună sau două, ei pot ajunge la dimensiunea părinților lor și pot obține în mod independent hrană pentru ei înșiși.

Durata medie de viață a unei păsări este de 15 ani.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Bufniță: cum arată o pasăre cu un strigăt plângător