Pisici tricolore

Pisicile tricolore sunt întotdeauna foarte populare printre fanii animalelor de companie din familia felinelor, deoarece se crede că aduc noroc și bine proprietarilor lor. Aceste animale atrag întotdeauna atenția datorită combinației neobișnuite de culori albe, roșii și negre, care este considerată cea mai valoroasă. Dar pe lângă culoarea originală, există multe alte mistere și credințe. Dacă semnele despre pisicile de alte culori pot fi negative sau prietenoase în funcție de țară, atunci tricolorii din orice parte a lumii sunt asociați doar cu emoții pozitive..

Pisică surprinsă

 • Calico este o culoare neagră și roșie cu pete albe situate pe tot corpul sau în zone mici. Ele pot avea limite clare, pot curge una peste alta. Vederea unui astfel de animal dă impresia că s-a îmbrăcat cu „camuflaj”, ceea ce creează un aspect neobișnuit și exotic..
 • Arlechinul este o culoare în care cea mai mare parte a corpului este pictată într-o nuanță de o singură culoare, iar pe fundalul său, de regulă, ies în evidență „șosete”, „pălării” și o coadă de diferite culori sau mai multe pete separate pe corp.

Un alt nume pentru aceste animale cu trei flori este o pisică de broască țestoasă cu o culoare albă, deoarece alb este culoarea predominantă..

Pisica tricolor

Denumirea „țestoasă” a pisicii se datorează similarității culorii cu animalele cu același nume. Pentru a fi convins de valabilitatea sa, este suficient să te uiți la pieptenele din coajă lustruită - dacă îl privești la soare, asemănarea este evidentă.

Clasificarea de mai sus este destul de arbitrară, deoarece natura nu recunoaște întotdeauna tiparele. Ar trebui să se înțeleagă că culoarea tricoloră poate fi, de asemenea, solidă și modelată. În primul caz, petele negre și roșii sunt vopsite uniform. Și culoarea modelată poate fi foarte diversă și uneori nici măcar destul de vizibilă: numai dacă suflați ușor pe haina animalului de companie, puteți vedea modele în diferite combinații de nuanțe de alb, negru și roșu. Dar există și cazuri în care există alte nuanțe apropiate și nu prea.

Posibile combinații de culori:

 • prima culoare este neapărat albă;
 • a doua culoare este roșu, cărămidă, roșu aprins, miere sau crem;
 • a treia culoare - negru, ciocolată, gri, albastru, liliac.

Pisică pufoasă tricolor

„Tricolor” este numele culorilor feline, care nu are legătură cu rasa, dar cel mai adesea această culoare neobișnuită se găsește la animalele învechite. Dar pentru unele rase, acest tip de culoare este permis de standarde. Acestea includ:

 • american shorthair;
 • Egee;
 • Bobtail japonez;
 • Duba turceasca;
 • Bobilian Kurilian;
 • Persană;
 • exotic;
 • British Shorthair;
 • Pădurea norvegiană.

Genetica

Una dintre cele mai caracteristice trăsături ale acestor animale este că marea lor majoritate sunt de sex feminin, datorită faptului că moștenirea culorii hainei este legată genetic de sex..

La felinele din natură, există două opțiuni de culoare: roșu (roșu) și negru. Genele responsabile pentru fiecare dintre ele sunt legate de sex și localizate pe cromozomul X, în locul său specific (locus). Acestea conțin o singură genă: „O” - roșu sau „o” - fără roșu (adică negru). Astfel, pentru ca descendenții să se dovedească negri și roșii, este necesar ca două gene „O” și „O” să fie conectate, adică doi cromozomi X.

Setul standard de cromozomi al femelei este XX, iar masculul are XY, prin urmare este aproape nerealist ca pisica să aibă atât culori negre cât și roșii. Gena pentru culoarea albă nu este legată de sex, prin urmare pisicile în două tonuri (alb-roșu sau alb-negru) nu sunt mai puțin frecvente.

Având în vedere acest lucru, pisicile tricolore apar în cazuri foarte rare ca urmare a unei mutații genetice, atunci când un cromozom X suplimentar (XXY) este prezent în setul de sex. Pentru oameni, astfel de mutații se manifestă ca boli grave, dar pentru animale nu suferă niciun rău. Conform statisticilor, există un singur pisoi mascul de broască țestoasă pentru fiecare trei mii de indivizi. Dar aceste pisici sunt de obicei sterile prin natura lor, deoarece o anomalie sub forma a doi cromozomi X este cauza infertilității. Pisicile cu trei flori care pot produce descendenți sunt chiar mai puțin frecvente - una din aproape un milion.

Pisica cu pisoi

De ce pisicile tricolore aduc fericire

Cum pot fi legate culoarea unui animal de companie și fericirea dacă o pisică tricoloră este un animal comun care poate fi văzut pe stradă în orice zi? Ideea aici nu este animalul în sine, ci importanța acordată culorii sale. Fiecare dintre culorile lor reflectă o anumită energie:

 • alb - înseamnă puritate curată, pace și prospețime;
 • negru - simbolizează victoria asupra nenorocirilor și afecțiunilor și, de asemenea, protejează împotriva uritorilor, a intrușilor și a forțelor necurate;
 • roșcată - oferă bucurie, fericire, sănătate, capacitatea de a face bani și bunăstare financiară pe tot parcursul vieții.

Când aceste trei culori sunt prezente la un singur animal, puterea lor este mult crescută. Datorită acestei combinații neobișnuite de culori, pisicile tricolore sunt înzestrate cu abilități magice și sunt considerate un talisman al norocului..

Pisică la soare

Semne ale diferitelor țări

Pisicile tricolore sunt venerate de tradițiile multor țări din est și vest:

 • În Anglia, se crede că animalele de companie tricolore aduc calm, armonie, protecție împotriva bolilor și a adversității vieții..
 • În SUA, ei sunt numiți pisici cu bani și cred că sunt capabili să aducă bogăție și bunăstare materială în casă..
 • Țările musulmane sunt încrezătoare că prezența unui tricolor poate proteja locuințele de un incendiu accidental.
 • În Japonia, astfel de pisici sunt un talisman al fericirii, așa că cei care nu își permit să păstreze un animal cumpără figurine speciale numite „maneki neko”. Acestea sunt numite „salut” și descriu o pisică cu piciorul din față ridicat, care este plasat la intrarea în casă și atrage prosperitatea și norocul cu un salut.

Marinarii și pescarii apreciază cele trei animale de companie potrivite, deoarece se crede că sunt capabile să protejeze nava de furtuni, epavă și să asigure întoarcerea sa nestingherită acasă. Acest semn se explică prin faptul că aceste animale simt schimbările vremii mai bine decât altele și o schimbare bruscă a comportamentului servește ca un semnal de vreme rea iminentă..

Pisică tricoloră lângă mare

În ciuda unor diferențe în interpretări, acestea sunt unite de un singur lucru - aceste animale unice aduc noroc, sănătate și împlinirea dorințelor, așa că, dacă un pisoi tricolor vine în casă, acesta nu trebuie alungat în niciun caz.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisici tricolore