Principalele culori ale pisicilor scottish fold

Colorarea pisicilor Scottish FoldPisicile Scottish Fold vin într-o varietate de culori. Nuanța din colorarea unui animal depinde de gene care reglează culoarea. Principalele culori ale pisicilor scoțiene sunt negru și roșu. Una dintre ele poate fi dominantă sau recesivă. În funcție de care predomină, culoarea pisicii poate fi variată.

Animalul poate avea o culoare gri, care se obține prin diluarea culorii negre și diluarea acesteia cu gena supresivă. De asemenea, poate exista o culoare albă a animalelor, se consideră absența culorii datorită suprimării altor gene. Pisicile pot fi doar albe sau albinoase, acest lucru se datorează acțiunii diferitelor gene responsabile de stabilirea culorii.

Culorile vin în aceste culori:

 • Negru solid;
 • Ciocolată;
 • Albastru;
 • Cremă;
 • Roșu;
 • Scorţişoară;
 • Liliac;
 • Chinchilla;
 • Testoasa;
 • Tabby și alții.

Culori solide

Aceste culori ale pisicilor scoțiene includ:

 • Scottish Fold (shorthair)Albastru;
 • Violet;
 • Ciocolată;
 • Negrul;
 • Alb;
 • Cremă;
 • Roșu;
 • Scorţişoară.

Negrul

Pisicile negre sunt de obicei fără pată. Unele fire deschise pot apărea pe haine întunecate. Pisică scoțiană de rasă pură ar trebui să fie de o culoare închisă solidă, fără pete luminoase sau zone maronii. Haina este de obicei lucioasă și bine îngrijită. Ochii verzi închis completează aspectul general al pisicii scoțiene.

Ciocolată

Această culoare a pisicilor Scottish Fold arată foarte frumoasă. Nuanța de ciocolată este rară, dacă animalul s-a născut din această culoare, înseamnă că în pedigree-ul său au fost prezenți indivizi de aceeași nuanță. Principalul lucru este că nu există pete luminoase pe pisoi, în special pe labele sau botul. Umbra este considerată curată dacă haina are culoarea ciocolată neagră pe tot corpul..

Albastru

Pisica scoțiană, în mod tradițional frumoasă, gri sau așa-numita albastră, este foarte populară. De obicei, pisoii au o nuanță mai deschisă, care începe să se întunece odată cu înaintarea în vârstă și capătă o strălucire caracteristică..

O pisică albastră Scottish Fold poate avea ochi verzi, portocalii sau maro deschis.

Tipul de rasă este prezentat în culoarea gri-albastru, care ar trebui să fie uniform pe tot corpul.

Cremă

Pisică scoțianăPisicile scoțiene cu o culoare crem sunt foarte frumoase, dar sunt destul de rare. Au nuanțe de piersică sau leopard, care pot schimba luminozitatea în funcție de creșterea temperaturii sau de începutul perioadei de mutare..

Pisicile cu o culoare crem pot avea ochi de aramă sau chihlimbar.

roșu

Pisicile scoțiene de această culoare pot fi bărbați sau femele. Dar merită să știm că această culoare se transmite numai prin linia maternă, adică un pisoi roșu Scottish Fold poate apărea numai dacă pisica are aceeași culoare. Dacă pisica este roșie, iar pisica, de exemplu, este albastră, descendenții vor avea alte nuanțe, dar nu roșii.

Scorţişoară

Această nuanță este destul de rară și este considerată una dintre cele mai scumpe. Datorită selecției, au apărut în lume animale Scottish Fold de culoarea scorțișoară, atât monofonice, cât și patate. Mulți crescători încercând să procreeze de această nuanță specială. Pisicuțele sunt de obicei viu colorate. Nasul, labele și vârful cozii pot fi colorate în maro, cu o ușoară culoare roz. Rasa pisicilor scoțiene, care are o culoare scorțișoară, poate avea nuanțe de culoare ciocolată sau roșiatică.

Liliac

Puii scoțieni de nuanțe de liliac apar la descendenții pisicilor care au reprezentanți ai acestei culori în pedigree. Multor oameni le plac animalele în nuanțe de cafea. Pisicile de această culoare pot avea ochi de aramă sau portocaliu strălucitor. Pe nas, de regulă, pete de o nuanță de cafea cu lapte.

alb

Pisoi scoțianSe crede că toate pisicile albe provin de la o mamă Scottish Fold. Animalele albe diferă nu numai prin culoarea uimitoare a hainei, ci și prin nuanțele ochilor. Este posibil să aibă ochi de aceeași culoare, precum albastru, aramiu sau portocaliu chihlimbar. De asemenea, uneori se găsesc pisici cu diferite culori ale ochilor - una poate fi cupru, cealaltă albastră.

Pisoii sub un an pot avea o nuanță diferită de culoare pe cap, cum ar fi albastru sau negru. Pe măsură ce pisica îmbătrânește, cealaltă culoare dispare și devine albă..

Pisici albe scoțiene uneori surd, dar acest lucru nu îi afectează în niciun fel celelalte calități.

Pisici cu dungi sau pete

Tabinet

Pisicile de această culoare pot fi de două tipuri - tabby clasic, se mai numește marmorat sau dungat. Pisicuțele Scottish Fold sunt de obicei colorate și au inele circulare pe spatele capului și în spatele umerilor, de obicei de o culoare mai închisă decât culoarea lor principală.

Pisicile Tabby și Tabby pot avea culori precum:

 • Marmură albastră;
 • Marmură liliac;
 • Ciocolată reperată;
 • Marmorat negru sau pătat;
 • Marmură cremă sau roșie și altele.

La pisicile marmorate, litera „M” și coada dungată pot fi identificate. Pisicile argintii și marmorate pot avea ochi verzi sau galbeni-verzi. Arata foarte bine.

Păstrarea pisicilor scoțiene

Grey Scottish Fold (cu păr scurt)La fel de aceste animale sunt cu părul scurt, nu necesită nicio îngrijire personală specială. Este necesar să organizați pieptănarea periodică cu o perie specială pentru părul pisicii și spălarea după cum este necesar. Pentru ca pisica să se simtă bine, este suficient să nu o mai piepteniți o dată pe săptămână.

Pentru sănătatea animalului, este de asemenea necesar să îi curățați urechile, aproximativ o dată pe lună. Aceasta va ajuta evita aparitia multor boli și să mențină o igienă adecvată. De asemenea, este necesar să avem grijă de tăierea în timp util a ghearelor, acest lucru trebuie făcut astfel încât animalul să nu poată răni pe nimeni, inclusiv pe el însuși.

Pisoii Scottish Fold

Pisicuțele mici se nasc de obicei cu urechile drepte, dar după câteva săptămâni se pliază într-o rasă tipică Fold..

De regulă, pisicile mici nu diferă de aspectul pisicilor, au aceeași dimensiune și au aceleași caracteristici de rasă. În timp, masculii cresc mai mari. De obicei, încep să trimită pisoi către alte familii la vârsta de trei până la patru luni, când s-au adaptat deja bine la lumea din jur și au stăpânit abilitățile necesare pentru a trăi independent.

Animalele adulte din această rasă de obicei cresc destul de mare, greutatea lor poate ajunge de la trei la cinci kilograme.

Preț pentru pisicile Scottish Fold

Categoria de prețuri poate fi diferită, constă de obicei în mai multe puncte - acestea sunt costurile crescătorului pentru întreținerea și educarea animalului și depinde și de umbra pisoiului. De obicei, indivizii care au urechile erecte sunt cu un ordin de mărime mai ieftin decât cei cu urechi. Costul lor poate varia de la patruzeci la optzeci de mii de ruble.

Recenzii

Mama mea are o pisică scoțiană, este de mulți ani și a devenit un adevărat membru al familiei noastre. Animalele devin ceva cu vârsta. arată ca stăpânii lor. Am avut mare noroc să-l găsim într-o zi și vreau să le mulțumesc crescătorilor, care de-a lungul întregului timp nu uită de foștii lor animale de companie, sun și vin în vizită. Pisicile Scottish Fold sunt ceea ce are nevoie o persoană.

Marina

Când am luat o pisică scoțiană, a devenit mult mai distractiv. Aceste animale tovarăși minunați, cu care nu te plictisești niciodată. Pisicile sunt doar minunate, mari, cu păr moale magnific și ochi adânci frumoși. Animalul meu de companie luminează serile lungi și reci, așa cum se întâmplă probabil cu toți oamenii singuri. Mulțumesc tuturor celor care au venit cu această rasă și celor care cresc și vând aceste frumoase pisici..

Serghei

Fiul meu a cerut mult timp un pisoi. Am decis să obținem un scoțian. Am vrut ceva de genul reclamei Whiskas, ne-am îndrăgostit exact de ceea ce vedeam pe ecran. Aceste animale doar frumos. Caracterul și aspectul lor vor uimi pe oricine iubește animalele afectuoase. Aș vrea să le spun tuturor, dacă doriți să vă faceți un prieten adevărat, ar trebui să acordați atenție animalelor din rasa Scottish Fold.

Yulia
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Principalele culori ale pisicilor scottish fold