6 Cele mai bune șampoane pentru purici pentru pisici

Șampon pentru purici

Produsele de igienă fac îngrijirea pisicilor simplă și accesibilă. Dar printre sortimentele mari prezentate în magazinele de animale de companie, este dificil să alegeți cea mai potrivită opțiune. În acest articol vă voi spune cum să cumpărați în mod corespunzător șamponul pentru purici, la ce informații indicate pe etichetă ar trebui să se acorde atenție. Voi descrie, de asemenea, tipurile existente de detergenți concepuți pentru combaterea paraziților. Și, de asemenea, este posibil să spălați animalele cu șampoane.

Cum să alegeți un șampon pentru purici pentru pisici și pisici

Șamponul pentru purici trebuie inclus în trusa de îngrijire a oricărui crescător de pisici, indiferent de prezența paraziților. Ar trebui utilizat nu numai pentru combaterea insectelor, ci și pentru prevenire. Prin urmare, fiecare proprietar al unui animal de companie pufos se confruntă cu o alegere. Pentru a face achiziția utilă și eficientă, trebuie să acordați atenție punctelor importante atunci când citiți informațiile de pe etichetă:

 • date despre producător (în absența unui nume și a unei adrese de producție clare, produsul nu trebuie achiziționat);
 • compoziția produsului (lista nu trebuie să conțină substanțe periculoase de acțiune agresivă);
 • data fabricației, data expirării-
 • calitatea ambalajului;
 • disponibilitatea instrucțiunilor de utilizare a șamponului.
Atunci când alegeți un remediu pentru purici, va fi potrivit să îi spuneți vânzătorului despre prezența bolilor animalelor de companie, sarcinii și, de asemenea, să clarificați vârsta animalului de companie. Aceste date vă ajută să alegeți opțiunea potrivită, deoarece în astfel de fonduri ingredientele active au un grad mai mic de activitate..
Cum să alegeți un șampon pentru purici pentru pisici
Atunci când alegeți un remediu pentru purici, asigurați-vă că verificați data expirării acestuia.

Ce substanțe sunt folosite în șampoanele anti-purici bune

Ingredientul activ din orice șampon pentru purici este un insecticid. Cel mai adesea acestea sunt:

 • fenotrin;
 • etofenprox;
 • permetrină și alte substanțe chimice.

Pentru a crea spumă, la compoziție se adaugă un agent tensioactiv, care facilitează distribuția produsului peste lână. Lauril sulfatul este adesea indicat pe ambalaj. Substanța oferă o spumă groasă care asigură spălarea temeinică a lânii. Cu toate acestea, după expunerea la surfactanți, se observă deshidratarea pielii, ceea ce duce la căderea părului. Atunci când alegeți un șampon, merită să preferați formulările care conțin agenți tensioactivi anionici și cationici, aceștia acționează ca un balsam, menținând nivelul pH-ului pielii neschimbat.

De asemenea, șamponul este îmbogățit cu vitamine și minerale, cu ajutorul cărora se efectuează îngrijirea părului. După spălare, are un aspect frumos lucios. Următoarele sunt utilizate ca componente hrănitoare și hidratante:

 • uleiuri esențiale (lavandă, mango, citronella etc.);
 • extracte din plante (celidină, brusture, picior, pătlagină)-
 • decocturi de ierburi;
 • diferite minerale.

Unele șampoane conțin un α-aminoacid care conține sulf (metionină). Această componentă stă la baza keratinei și a proteinelor pielii, precum și a vaselor de sânge. După aplicarea produsului, firele de lână devin elastice și durabile.

Șampoanele bune ar trebui să conțină uleiuri esențiale și ingrediente pe bază de plante
Șampoanele bune ar trebui să conțină uleiuri esențiale și ingrediente pe bază de plante

Echilibrul corect al insecticidelor și al agenților de îngrijire determină calitatea și siguranța șamponului..

Șamponul de înaltă calitate are un efect delicat asupra pielii și părului pisicilor, ceea ce elimină manifestarea unei reacții alergice. Produsul spumează bine, ceea ce permite compoziției să pătrundă în toate zonele pielii. În acest caz, produsul se spală ușor..

Tipuri de produse pentru spălarea frecventă și prima dată de purici

Leopard

Scopul remediului este terapeutic și profilactic. Șamponul previne apariția insectelor datorită extractului de ac de pin. Pe lângă efectul preventiv, compoziția ajută la scăderea mătreții, favorizează vindecarea rănilor de la zgârieturi. Nutrienții și cremele hidratante fac paltonul moale și plin.

Este permisă scăldarea pisicii în mod regulat, regulat, ingredientele active nu modifică nivelul pH-ului pielii. Aplicarea este simplă - este suficient să distribuiți puțin din compoziție pe lână umedă și să o lăsați 10-15 minute. Spuma se clătește rapid și ușor. Contraindicații pentru utilizare: alergii, pisici care alăptează sau pisoi infectate.

În scopuri medicinale, Bars este utilizat cu un efect complex împreună cu picături și spray. Prima dată de purici poate fi spălată nu mai devreme de 4 luni.

Baruri pentru șampoane zoologice
Baruri pentru șampoane zoologice

BioWax

Un remediu eficient pentru purici, căpușe și alți paraziți. Principiul de funcționare al șamponului se bazează pe proprietățile unui insecticid care, atunci când este ingerat, paralizează mai întâi insectele, după care acestea mor. Extractul de mușețel dalmațian și uleiul de arbore de ceai conținut în compoziție creează un efect descurajant de la paraziții care aspiră sângele. După aplicarea pe lână umedă, compoziția trebuie păstrată aproximativ 4 minute, apoi clătită cu apă curată.

Pentru eficiență, procedura trebuie repetată după 3-4 zile. Produsul este delicat și nu dăunează pielii animalului.

Contraindicații pentru utilizare: intoleranță individuală la substanțele constitutive, pisici care alăptează, pisoi, a căror vârstă nu a atins 2 luni.

Biovax
Biovax

Mister kitty

Șamponul este popular printre crescători datorită combinației sale reușite de insecticide, vitamine, minerale și surfactanți. Compoziția sigură permite tratarea atât a animalelor adulte, cât și a pisoiilor (peste 6 săptămâni).

Paraziții mor instantaneu, așa că cel mai adesea nu este nevoie să repetați procedura. Restricția de utilizare se aplică numai cazurilor de alergie la una dintre componente.

Domnule pisicuță
Domnule pisicuță

Rostopască

Concentrația substanței active (permetrină) este de 0,4%. Acest lucru este suficient pentru a elimina paraziții chiar și cu un singur tratament. Pentru a fi eficient, șamponul trebuie lăsat pe strat timp de 2-3 minute. În acest timp, insectele vor fi paralizate, iar după câteva minute vor muri. Acest efect se realizează prin blocarea transmiterii impulsurilor nervoase.

În timpul otrăvirii cu purici, lâna primește îngrijiri de calitate datorită includerii extractului de aloe, uleiului de ricin și a altor substanțe nutritive.

Restricții de utilizare: pisici însărcinate și care alăptează, pisoi sub 8 săptămâni.

Rostopască
Rostopască

Lugovoi

Componenta activă a agentului de luncă este deltametrina (0,01%); extractele din plante sunt folosite ca substanțe nutritive (picior, mușețel, galbenă etc.). Insecticidul sintetic are un efect pronunțat de contact împotriva paraziților adulți și larvelor acestora.

După aplicarea pe strat, șamponul este lăsat timp de 5-7 minute pentru acțiunea insecticidului și a substanțelor îngrijitoare. Dacă este necesar, tratamentul se repetă, dar nu mai devreme decât după 10 zile..

Contraindicații: animale infectate, pisici care alăptează, pisoi sub 12 săptămâni. De asemenea, nu utilizați produsul dacă sunteți alergic la componentele incluse în compoziție..

Lugovoi
Șampon pentru animale de companie Meadow

Fitoelita

Concentrația de permetrină este de 0,3%, ceea ce face posibilă scăparea de paraziți prin efectuarea a 1-2 tratamente cu un interval de 10 zile. Printre alte componente: un decoct de pelin, celandină, pastă de conifere cu clorofilă caroten etc..

După distribuirea dozei de produs pe blana pisicii, trebuie să o lăsați timp de 3-5 minute. Șamponul este bine spălat de pe piele. După procesare, firele de păr ale animalului sunt întărite, devin strălucitoare. Puteți spăla pisoi de la 2 luni.

Fitoelita
Fitoelita

Contraindicații pentru utilizare: pisici care alăptează, pisoi până la 8 săptămâni. De asemenea, utilizarea este limitată la animalele de companie bolnave și infectate.

Dacă vă pregătiți în avans pentru achiziționarea șamponului și colectați informațiile necesare, fondurile cheltuite pentru achiziționarea fondurilor nu vor fi irosite. În același timp, nimic nu va amenința sănătatea animalului de companie..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 6 Cele mai bune șampoane pentru purici pentru pisici