Descrierea celei mai frumoase rase de pisici somaleze și caracteristicile sale

Pisică somaleză

Pisicile abisiniene sunt cunoscute omenirii de câteva sute de ani. Un reprezentant izbitor al acestei specii este acum populară rasă somaleză. Voi vorbi despre caracteristicile aspectului animalului, comportamentul acestuia și regulile de păstrare în acest articol..

Descrierea rasei de pisici

Să începem cu o descriere și un scurt istoric. Istoria originii pisicii somaleze nu este cunoscută cu certitudine, există 2 versiuni. Potrivit unuia dintre ei, a apărut o mutație a geneticii abisinienilor cu părul scurt, în urma căreia au apărut animale de aceeași culoare, dar cu părul lung. A doua versiune este mai reală. Se presupune că rasa a fost crescută prin încrucișarea unui abisinian cu o pisică cu părul lung.

Standardele rasei TICA:

 • impresie generala - un corp bine dezvoltat de dimensiuni medii, mușchi bine dezvoltați, mișcări grațioase ca o panteră, animalul manifestă interes pentru tot ce este în jur;
 • lână - strălucire datorită alternanței contrastante a părului întunecat și deschis, moale la atingere, subțire cu un strat gros;
 • cap - în formă de pană cu contururi rotunjite, linia de îndoire de la puntea nasului la frunte este netedă fără cocoașe;
 • urechi - așezate larg, cupate, ușor îndreptate spre vârfuri;
 • ochi - în formă de migdale expresive, secțiunea ochiului este accentuată de pielea întunecată a pleoapelor, înconjurată de o bandă ușoară de lână, culoarea irisului este cupru, auriu, verde, alun;
 • bot - continuă contururile moi ale capului, bărbia este dezvoltată, dar nu proeminentă, forma proeminențelor nu trebuie arătată (vulpe);
 • labe - subțire, lungă cu mușchi bine dezvoltați, capete ovale compacte ale labelor, la mers se pare că pisica merge pe vârfuri;
 • coadă - lung, înclinat ușor până la vârf.
Culoarea standard a pisicii somaleze
Culoare standard somaleză

Culoarea pisicilor somale este clasificată în două tipuri clasice.

„Wild” este o nuanță maroniu roșiatică, cu o pigmentare mai închisă la capătul părului. Banda de-a lungul vertebrelor, precum și smocurile de păr între degetele de la picioare și pe tălpile labelor, sunt, de asemenea, vopsite într-o nuanță închisă de roșu. Interiorul picioarelor și pieptului sunt vopsite într-o frumoasă culoare deschisă de cais, uneori cu pete aproape albe. Aceleași pete pot fi găsite pe buze și nas. Nasul este adesea maroniu-roșcat, cu o margine neagră.

Pisică somală „sălbatică”

„Măcrișul” - culoarea stratului este de culoare roșu-cupru cu dungi roșii închise în locuri de întunecare. Nasul și tampoanele pentru labe sunt roz. Firele dintre tampoane și picioare sunt de culoare ciocolată.

Culoarea măcrișului
Culoarea măcrișului

Prin munca crescătorilor și prin natura însăși, mama a apărut în alte culori ale pisicilor din această rasă:

albastru - o culoare albastră fumurie cu o bază bej deschis și dungi gri-albastre care ies în evidență bine pe corpul animalului;

Culoarea albastra
Culoarea albastra
Culoare tortie albastră
Culoare tortie albastră

fawn - ton crem cu baza luminată (uneori aproape albă) și zone întunecate, tampoane pe labe, nas sunt roz;

Faun
Faun

argintiu - palton gri deschis cu un strat alb.

Pisica argintie
Pisica argintie
Nu există informații fiabile despre înregistrarea rasei. Potrivit unor surse, a fost recunoscut în 1978, potrivit altora - 1982..

Întreținere și îngrijire

Somalezii sunt activi, deci au nevoie de spațiu și structuri speciale de cățărare. De asemenea, merită luat în considerare un loc pentru o casă sau șezlong, unde animalul de companie se poate retrage pentru a se relaxa. În general, îngrijirea animalului este simplă:

 • de doua ori pe saptamana pieptenește lâna (în timpul năpârlirii - în fiecare zi);
 • o dată pe săptămână urechi curate (peroxid de hidrogen și tampoane de bumbac) și clătiți ochii cu apă curată;
 • tăiați ghearele (De 1-2 ori pe lună).

Singurul lucru care nu-i place unei pisici este curentul și frigul. Merită să vă asigurați că casa este într-un loc cald.

Temperamentul animalelor

Pisica somaliană este crescută în scopuri de reproducere și pur și simplu ca tovarăș. Este plăcut să o privești: forme grațioase, mișcări grațioase, o manifestare a instinctului de vânătoare. Animalul de companie înțelege întotdeauna ce vor de la el, se împrumută la antrenament, cu interes susține jocul cu copiii. Chiar și pisicile adulte strălucesc de veselie. Nu există agresiune în această rasă..

Pisici somaleze
Pisicile somaleze sunt foarte sociabile

Somalezii sunt atașați de proprietar, cu greu pot suporta absența membrilor gospodăriei. Stând singuri acasă, își petrec cea mai mare parte a timpului la ușă, așteptând membrii familiei. Când se întâlnește cu ei, animalul de companie arată bucurie sub formă de frecare a spatelui pe picioare, îmbrățișarea cozii și zgomot puternic. Iubește jucăriile, se bucură de fiecare nouă achiziție.

Femeile somaleze se înțeleg bine cu alte animale, fie că este un câine sau o broască țestoasă. Dacă un vecin este nemulțumit, atunci din importanța unui somalez, care se implică în mod constant în jocuri.

Alimente

Un stil de viață activ necesită o dietă echilibrată, deci este preferabil să folosiți alimente profesionale premium și super-premium (Pro Plan, Eagle Pack, Royal Canin etc.).

De asemenea, puteți oferi hrană naturală (în principal carne și organe), dar este foarte dificil să calculați cantitatea necesară de oligoelemente. Și cu o lipsă de vitamine sau minerale vitale, funcțiile de protecție ale corpului sunt reduse. Dieta pentru pisici adulte - de 2 ori pe zi.

Este interzis să se amestece furaje gata preparate și alimente naturale. Mâncarea de la masa umană nu este, de asemenea, potrivită pentru animale..

Dieta pisicilor - de 5 ori pe zi. De la vârsta de trei luni, animalul de companie poate primi hrană gata făcută special pentru copii. Complexele de vitamine sunt extrem de importante pentru adulți și bebeluși..

hrănind pisoi somali
Pisicile somaleze trebuie hrănite cu alimente profesionale echilibrate

Preț

Pisicile de rasă somaliană sunt oferite în intervalul de preț de la 600 la 2.000 de dolari. Astfel de animale sunt potrivite pentru reproducere, au toate documentele și pedigree..

Dacă există dorința de a dobândi un prieten răutăcios și jucăuș, atunci puteți cumpăra un pisoi (mestizo) pentru 10.000-30.000 de ruble.

Caine populare care cresc pisici somaleze în Rusia:

 • Briza de bronz (Moscova, Krasnoiarsk);
 • Ploaia de chihlimbar (Ryazan);
 • NAPELĂ DE Mătase (Sankt Petersburg);
 • Rocabella (Moscova);
 • Zulu (Tomsk);
 • Marmeladă (Krasnodar).
Costul unui pisoi somalez poate ajunge până la 120.000 de ruble
Costul unui pisoi somalez poate ajunge până la 120.000 de ruble

Sănătate

Pisicile somaleze au o sănătate bună. Datorită unei imunități bune, organismul rezistă diferitelor infecții și viruși. Îngrijirea și hrănirea necorespunzătoare pot provoca boala. De exemplu, o dietă dezechilibrată determină un animal să dezvolte gingivită (boală dentară).

Unii indivizi suferă de amiloidoză renală, care se transmite la nivel genetic. Pentru a preveni apariția unor astfel de probleme cu un animal de companie, se recomandă achiziționarea unui pisoi de la un crescător de încredere sau într-o crescătorie oficială..

În primul an de viață, pisicuței i se administrează 2 vaccinări complexe (la 2-3 luni și după 21 de zile). Vaccinarea împotriva rabiei trebuie administrată, de asemenea, anual (de la vârsta de 6 luni).

În mod regulat, animalul dvs. de companie trebuie tratat pentru paraziți (purici, căpușe, viermi etc.).

Caracteristici de reproducere

Pubertatea la pisici apare destul de devreme, deja la vârsta de 4 luni animalul de companie prezintă semne de est. Este strict interzisă tricotarea animalelor imature. Pentru a obține pisoi sănătoși cu o sănătate bună, este mai bine să amânați perioada de împerechere până la o perioadă ulterioară (după 2-3 techek). Pentru tricotat, este recomandat să alegeți un producător bun.

împerechere somali
Împerecherea pisicilor este recomandată numai după un an

Animalele sunt împerecheate pe teritoriul masculului. Cu o împerechere reușită, pisica rămâne gravidă și durează până la 65 de zile. În medie, un individ adult dă până la 4-6 pisoi.

Descărcarea descendenților despre mamă poate avea vârsta de 12 săptămâni.

În primele 3 luni se formează caracterul și obiceiurile copiilor, pe care le adoptă de la pisică.

Rasa somaleză, fie că este o pisică sau o pisică, este ideală pentru cei cu un stil de viață activ. Datorită inteligenței lor ridicate, pisicile vor ține compania copiilor în jocurile în aer liber și a părinților lor, controlând tot ce se întâmplă în casă. Animalul de companie va deveni un bun prieten pentru pensionari, determinându-i să comunice și dând emoții pozitive. După o scurtă perioadă de timp, abisinianul devine parte a familiei, ocupând un loc în inima fiecărei gospodării.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descrierea celei mai frumoase rase de pisici somaleze și caracteristicile sale