American curl: descrierea rasei, caracterului și conținutului pisicii

Semi-longhair 23 mai 2018 4,7 mii 3,2 mii 6 minute.

American Curl este o rasă exotică de pisici, a cărei patrie este California. Reprezentanții acestei rase se disting prin auriculele lor în formă neobișnuită, care atrag atenția crescătorilor și crescătorilor din întreaga lume. Buclele americane sunt, de asemenea, dotate cu un caracter echilibrat și prietenos, jucăuș și loialitate față de proprietarul lor. În plus, pisicile din această rasă sunt destul de greu de îngrijit..

1 Istoria originii

Curlul american este o rasă indigenă, iar prima pisică cu urechi ondulate a fost descoperită în anii 80 ai secolului trecut în Statele Unite, California. Conform versiunii oficiale, neobișnuitul pisoi a fost găsit în fermă de soția lui Ruth, care a decis să adopte pisica și să o numească Shulamith. Ea a devenit progenitoarea Buclelor moderne..

Shulamith a fost prezentat la un spectacol profesional și imediat înregistrat ca rasă independentă în Sistemul Felinologic Internațional TICA. După un timp, buclele americane au fost recunoscute de alte organizații oficiale..

Crescătorii au încrucișat primii reprezentanți ai acestei rase cu pisici americane cu păr scurt, transmitând puii gena dominantă a auriculelor curbate. Mai târziu, experții au început să obțină pisici cu păr lung prin încrucișarea Buclelor cu pisicile Angora și persane..

2 Descrierea rasei

Rasa standard:

RegiuneDescriere
Greutate si inaltimeÎn greutate, reprezentanții acestei rase ajung de la 2,5 la 5 kg. Înălțimea la greabăn - nu mai mult de 33 cm
Tipul corpuluiOase puternice, musculatură pronunțată. Corpul este alungit, coada este lungă și pufoasă, înclinându-se spre final. Membrele sunt proporționale cu corpul cu picioarele rotunjite. Femelele arată mai subțiri și mai subțiri decât masculii. Pisicile sunt mai mari decât pisicile
CapCap mare, rotund, cu profil în formă de pană
AuriculeO trăsătură caracteristică a buclelor sunt urechile, care sunt înălțate și au o buclă. În acest caz, bucla nu trebuie să depășească 180 de grade. Vârfurile urechilor sunt rotunjite. Conform standardului oficial, bucla trebuie să aibă cartilaj în cel puțin o treime din auriculă. Există smocuri de păr în interiorul urechilor
OchiOchii mari, în armonie cu culoarea hainei. Cele mai comune pisici cu ochi albaștri și maronii
Husă din lânăPrintre reprezentanții acestei rase există indivizi cu părul lung și scurt. Ar trebui să aibă o structură moale la pisicile cu părul lung și cu părul scurt. Buclele au un strat subțire

În ceea ce privește culorile stratului, standardul permite următoarele culori:

 • bicolor;
 • solid (monofonic);
 • argint;
 • punctul de culoare;
 • tabinet.

Pe haina unei pisici, pot fi prezente urme albe ca zăpada de diferite dimensiuni. Foarte apreciat de crescătorii American Bucles cu culori atât de rare precum chinchilla, roșu și van de ciocolată.

Buclă americană cu culoare chinchilla

Defectele rasei sunt următoarele dezavantaje:

 • strat compactat cu substrat prea gros;
 • "oriental" tipul botului;
 • corp scurt;
 • picioare și coadă scurtate;
 • urechi puternic curbate;
 • cartilajele auriculare groase.

Această rasă de pisici aborigene nu are predispoziție la nicio patologie genetică. Buclele americane au o sănătate bună, în medie trăiesc aproximativ 12-15 ani. De asemenea, se găsesc centenari - pot trăi până la 20 de ani.

2.1 Caracter

Buclele americane sunt sociabile și prietenoase. Pisoii sunt foarte activi și curioși, iar adulții rămân jucăuși până la bătrânețe. Bebelușii necesită o atenție sporită din partea proprietarului, dar pe măsură ce cresc, devin mai puțin intruzivi. Buclele americane se disting prin inteligența lor remarcabilă și pot învăța cu ușurință comenzi simple.

O trăsătură distinctivă a caracterului Buclilor este loialitatea lor față de proprietar. Foarte repede se atașează de toți membrii familiei și le place să-și petreacă timpul cu ei. Buclele americane se înțeleg bine cu copiii mici și animalele de companie care locuiesc cu ei în aceeași casă..

Agresivitatea nerezonabilă și răzbunarea sunt străine reprezentanților acestei rase. Buclele au un psihic stabil, îi tratează bine pe străini. Pisicile din această rasă greu tolerează separarea de proprietar: nu este recomandat să le lăsați în pace mult timp.

3 Îngrijire și

Buclele americane nu necesită îngrijire specifică. Pentru a le pieptăna, proprietarul va avea nevoie de un pieptene metalic. Este suficient să piepteniți indivizii cu părul scurt o dată la 7 zile, și persoanele cu părul lung - de 2 ori pe săptămână. În timpul năpârlirii, se recomandă efectuarea procedurii de cel mult 2 ori pe săptămână.

Ochii lui Curl trebuie examinați în mod regulat pentru contaminare și, dacă este necesar, îndepărtați cu un tampon de bumbac înmuiat în apă la temperatura camerei.

Urechile neobișnuite ale animalului necesită o îngrijire atentă. Acestea trebuie curățate cu atenție cu tampoane de bumbac înmuiate într-o loțiune specială pentru urechi pentru pisici, fără a îndoi sau îndrepta urechile..

Dacă vă plimbați pisica în mod regulat, nu este nevoie să tăiați ghearele, deoarece acestea sunt măcinate în mod natural. În cazul unei activități fizice insuficiente, este necesar să tăiați unghiile lui Curl folosind un aparat de tuns special. Doar vârful ghearei trebuie tăiat, încercând să nu atingeți vasul. Dacă unghia este rănită, locul tăiat trebuie tratat cu clorhexidină..

Scăldatul curlului american trebuie făcut după cum este necesar. Procedura trebuie efectuată folosind un șampon specializat pentru pisici cu păr lung..

Pisicile active au nevoie de mișcare regulată. Pe lângă faptul că este recomandabil să vă jucați cu ele în fiecare zi acasă, se recomandă și plimbarea pisicilor în aer curat. Experții sfătuiesc să vă obișnuiți animalul de companie cu ham de la o vârstă fragedă. Dacă bucla nu scoate energia acumulată în timpul jocurilor și plimbărilor, atunci poate face o mizerie în apartament..

3.1 Hrănirea

Puteți hrăni American Curl cu produse industriale conservate și uscate sau alimente naturale. Mâncarea mixtă este contraindicată la această rasă. Este mai convenabil să folosiți hrană gata preparată de cel puțin clasa premium pentru hrănire, de exemplu, Schesir sau Royal Canin. Pisica trebuie să aibă întotdeauna un bol cu ​​apă filtrată disponibil gratuit.

Dacă intenționați să hrăniți Curl cu alimente naturale, ar trebui să includeți următoarele alimente în dieta sa:

 • carne slabă (pasăre, vițel);
 • pește de mare fiert, fără oase;
 • măruntaie (ficat, inimă);
 • terci cu adaos de carne tocată;
 • produse lactate fermentate (chefir cu un procent redus de grăsimi, brânză de vaci).

Trebuie avut în vedere că 80% din dietă ar trebui să fie carne.. Nu puteți adăuga diverse condimente, sare, piper în mâncarea animalului și, de asemenea, hrăniți pisica cu următoarele produse:

 • afumate și produse din făină;
 • oase tubulare de pui (rănesc esofagul și gingiile);
 • dulciuri;
 • feluri de mâncare grase, prea calde și reci.

Când vă hrăniți cu alimente naturale, merită să adăugați un complex vitaminic-mineral la dieta unui animal de companie cu patru picioare. Deoarece buclele cu păr lung pot avea blocaje intestinale, se recomandă să le hrăniți cu o pastă specializată..

3.2 Reproducerea

Buclele americane au voie să se încrucișeze cu alte pisici de rasă. Dar cel mai adesea, experții traversează 2 bucle cu auriculele îndoite sau folosesc reprezentanți cu urechi drepte ale acestei rase (drepte) pentru reproducere. În așternut, atunci când împerechează o buclă cu o altă pisică de rasă, există pisoii cu urechi atât standard cât și curbate.

Auriculele la pisoi se formează la o săptămână după naștere și încep să se îndoaie în a 4-a zi. Vițeii cu urechi drepte nu sunt respinși de la reproducere, dar nu li se permite să participe la expoziții profesionale.

4 Alegerea și cumpărarea unui pisoi

Este recomandat să cumpărați Bucle americane de la creșe specializate. De regulă, încep să vândă pisoi la vârsta de 3 luni. Nu este de dorit să achiziționați pui sub vârsta de 6 săptămâni..

Reprezentanții acestei rase sunt populari atât în ​​Rusia, cât și în străinătate, deci nu vor exista probleme cu achiziția.

Atunci când alegeți un copil, trebuie să acordați atenție următorilor factori:

 1. unu. Aspect. Învelișul unei bucle ar trebui să fie moale și strălucitor, mușcătura să fie foarfecă, membrele să fie subțiri, coada să fie lungă, iar corpul să fie ușor alungit și grațios. Un pisoi sănătos are ochii și auriculele curate și miroase bine din gură..
 2. 2. Comportament. Un pisoi sănătos este sociabil, activ și jucăuș. Copilul intră ușor în contact cu o persoană, nu se blochează într-un colț când o vede.
 3. 3. Disponibilitatea unui pachet de documente. Crescătorul trebuie să ofere viitorului proprietar de buclă pachetul corespunzător de documente, inclusiv informații despre pedigree-ul animalului de companie, pașaport veterinar și un card medical care indică vaccinările.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » American curl: descrierea rasei, caracterului și conținutului pisicii