10 Dintre cele mai inteligente rase de pisici din lume

Descrierea celor mai inteligente rase de pisici

Fiecare rasă de pisici are propriile sale caracteristici și merită atenția crescătorilor. În acest articol voi vorbi despre animale care se disting prin inteligență ridicată. Voi descrie pe scurt principalele caracteristici, temperamentul și nivelul de rezistență la infecții, viruși. Vă prezint Top 10 cele mai inteligente rase de pisici.

Cele mai inteligente rase de pisici

Mulți crescători din întreaga lume împărtășesc capacitatea animalelor de companie de a se antrena, instrui și docili pe site-uri web și în comunități. Acești și alți factori determină nivelul de inteligență: inteligent sau prost. Cât de exact se manifestă și ce rasă de pisici este cea mai inteligentă, puteți afla din scurtele caracteristici ale animalelor.

Sfinx

Pisica Sfinx

Această rasă este recunoscută la prima vedere pentru lipsa părului. Sfinx ca și cum ar fi creat pentru persoanele care iubesc pisicile imens, dar suferă de alergii. Cu un astfel de animal de companie, problema este rezolvată de la sine.

Reprezentanții rasei sunt de dimensiuni medii, greutatea unui adult este de 3-6 kg, înălțimea la greabăn este de 30-40 cm. Corpul este subțire, alungit și flexibil. Capul este în formă de pană, urechile sunt mari, coada și membrele sunt lungi.

Costul unui pisoi este de 6.000 - 90.000 de ruble.

În ciuda lipsei de păr, animalul de companie are nevoie de îngrijire. Pisica trebuie scăldată de 2 ori pe lună. În același timp, este important să achiziționați produse speciale de îngrijire a pielii. De asemenea, va trebui să vă monitorizați urechile, ochii și dinții. Spălarea regulată a dinților pentru a preveni dezvoltarea parodontitei.

Trebuie să fii atent la sănătate. Posibile probleme ale pielii (urticarie, ulcere) și inimă.

Pisica din Bengal

Pisica din Bengal
Pisica din Bengal

Rasa mică exotică a devenit extrem de populară în ultimul deceniu. Pisicile au primit o astfel de recunoaștere datorită calităților lor:

 • adaptare ușoară la noi condiții;
 • vărsare moderată;
 • usor de intretinut;
 • respectarea instruirii;
 • apropierea de o persoană, devotament;
 • prietenie și afecțiune;
 • capacitatea de a se înțelege cu alte animale;
 • dragoste pentru apă;
 • nivel ridicat de inteligență.
Costul unui pisoi este de 23.000 - 87.000 de ruble.

Greutatea pisicii este de 3,5-6,8 kg, înălțimea la greabăn este de 28-32 cm. Speranța de viață este de 12-16 ani. Animalul are o sănătate bună, este important doar să se respecte toate măsurile preventive.

Pisică birmană

Pisică birmană
Pisică birmană

Rasa asiatică cu un strat scurt mătăsos. Greutate medie - 5-8 kg. Culori: albastru, zibel, ciocolată, liliac, crem. Aspectul și forma corpului sunt similare cu rasa siameză. Personajul este docil, răutăcios, jucăuș. Pisica este foarte atașată de oameni. Dacă proprietarul este obosit, va încerca să-l distragă și să-l înveselească. Particularitatea birmanilor este capacitatea de a vorbi și dorința de a asculta o persoană. Este un adevărat tovarăș și prieten.

Costul unui pisoi birmanez este de 15.000 - 35.000 de ruble.

Îngrijirea animalelor de companie este minimizată. Pisici birmaneze sunt curate și își monitorizează constant haina. Proprietarul trebuie să pieptene animalul doar o dată pe săptămână și să verifice curățenia urechilor și a ochilor. Restul accentului este pus pe nutriție și prevenirea bolilor.

Bobtail japonez

Pisică japoneză Bobtail
Pisică japoneză Bobtail

Bobtail-urile din acest soi vin în diferite culori, doar punctele și tipurile abisiniene nu sunt găsite. Blana este foarte moale, lungime medie cu substrat. O pisică de dimensiuni medii (2,5-3,5 kg) cu un corp ușor alungit, cu mușchi bine dezvoltați. Caracteristică în aparență - coadă scurtă cu set înalt.

Prin natură, animalele:

 • curios;
 • flexibil;
 • prietenos;
 • jucăuş.

Înțelegeți-vă bine cu copiii și alte animale de companie.

Costul unui pisoi de rasă începe de la 30.000 de ruble.

Bobtail japonez au o imunitate puternică, care permite organismului să reziste la diverse infecții. Speranța de viață este de 12-14 ani. Condițiile de detenție sunt normale, nu necesită mult timp și bani.

Albastru rusesc

Pisică albastră rusă
Pisică albastră rusă

O pisică neobișnuit de drăguță, o adevărată amantă a casei. Este imposibil să nu o iubești. Aspect atractiv, compoziția corectă a corpului, rezistența proporțiilor, o mare de afecțiune și o reproducere bună - aceasta nu este o listă completă a avantajelor rasei. Inteligența se manifestă prin capacitatea de a simți starea de spirit a proprietarilor. Indiferent cât de mult vrea animalul să se joace, dacă simte că persoana respectivă nu este la îndemână, nu va deranja.

Paltonul este scurt, dens, dar foarte moale. Nu trebuie să te amesteci mult cu el, este suficient să-l pieptene o dată pe săptămână. Culoarea clasică este fum sau diferite nuanțe de gri. Capul în formă de pană și corpul grațios conferă animalului grație. Greutatea ajunge la 4-8 kg, înălțimea la greabăn - 30-34 cm.

Costul unui pisoi de rasă este de 8.000 - 35.000 de ruble.

Albastru rusesc - o rasă de pisici cu sănătate bună și imunitate bună. Speranța de viață este de 17-20 de ani.

Nu există cerințe și îngrijiri speciale, este suficient să efectuați vaccinările și măsurile preventive la timp, precum și să monitorizați curățenia animalului de companie și a dietei.

Pisică norvegiană pisică

Pădurea norvegiană Cat
Pădurea norvegiană Cat

Pisică mare cu păr lung (până la 8 kg) originară din Norvegia. Culoarea poate fi oricare, cu excepția marcajelor punctiforme. Sunt prietenoși și afectuoși din fire. Animalele de companie sunt încântate să distreze proprietarii și, dacă nu acordă atenție, își găsesc ceva de făcut. Nu acordă preferință unui membru al familiei, le place la fel de mult să se jefuiască cu toată lumea. Pisici norvegiene din pădure foarte curios, explorează fiecare colț al casei.

Costul unui pisoi variază de la 9.000 la 105.000 de ruble.

Nu există probleme evidente de sănătate. Animalul este rezistent și rezistent la infecții. Uneori pisoii au boli genetice, așa că este mai bine să-ți iei un prieten la pisică.

Întreținerea și îngrijirea includ activitățile obișnuite care se efectuează cu orice altă rasă. Este mai bine să folosiți hrană gata preparată ca hrană, care are toate oligoelementele necesare corpului pisicii..

Maine Coon

Pisici Maine Coon
Pisici Maine Coon

Pisică foarte prietenoasă, loială proprietarului, un adevărat tovarăș. Dispunerea eliminatoare este ascunsă în spatele unui aspect serios și a unei dimensiuni impresionante. Greutate Maine Coon 8-10 kg sau mai mult. Paltonul lung necesită o îngrijire atentă, mai ales dacă pisica este o pisică de spectacol. Soiuri de culoare: marmură, markel, patat, bifat, tufos.

Aspect: corp musculos mare, cap mare cu bot pătrat, urechi înalte cu ciucuri la capete. O adevărată decorație este o coadă lungă și pufoasă.

Trăsăturile principale ale unei pisici Maine Coon: afectuos, sociabil, calm, moderat jucăuș și vorbăreț. Comportamentul și manierele arată delicatețe și afecțiune pentru oameni. O caracteristică a rasei este dorința de a petrece cea mai mare parte a timpului pe podea (sol). Fiind singur, petrece timp la ușă așteptând membrii gospodăriei.

Costul unui pisoi de rasă este de 20.000-60.000 de ruble.

Cu o îngrijire adecvată, animalele de companie se îmbolnăvesc rar din cauza bunei lor imunități. Uneori apar indigestia și urolitiaza. Principalii provocatori ai bolilor sunt dieta nesănătoasă și lipsa dietei.

Pisică siberiană

Pisică siberiană
Pisică siberiană

Siberienii sunt vânători născuți în mod natural. Aceasta este o rasă aborigenă, astfel încât pisicile au o sănătate bună, corpul lor poate rezista atacurilor microbilor și infecțiilor.

Caracterul animalului este apropiat de cel al unui câine. Acest lucru se manifestă prin loialitatea față de proprietar, înțelegerea a ceea ce doresc de la el și învățarea ușoară.

Siberienii sunt curioși și foarte atenți, cu siguranță vor avertiza gospodăria cu privire la pericol.

Pisica este cu părul lung, cântărește de la 6 la 12 kg, înălțimea la greabăn atinge 32-36 cm. Speranța de viață este de aproximativ 16 ani. Corpul este masiv, cu picioare puternice și mușchi bine dezvoltați. Capul este mare, rotunjit, cu urechile de dimensiuni medii depărtate. Rasa are destul de multe culori: albastru, bicolor, piersic, tabby, tortie, negru, alb etc..

Întreținerea și îngrijirea includ periajul de rutină al părului, vaccinarea, curățarea ochilor și a urechilor și tratamentul paraziților..

Costul unui siberian de rasă pură este de 6.000-45.000 de ruble.

De asemenea, puteți cumpăra un pisoi prin reclame, aici politica de prețuri este cât se poate de accesibilă: de la 1.000 la 6.000 de ruble.

Pisică siameză

Rasa pisicilor siameze
Rasa pisicilor siameze

Pisici sofisticate în miniatură care și-au păstrat aspectul și manierele originale de câteva secole. Grațiunea animalului este subliniată de un corp ușor alungit, un cap în formă de pană, membre lungi și subțiri și o coadă. În combinație cu părul scurt, se pare că siamezul este subțire și chiar slab. Aceasta este de fapt în cadrul standardului. Parametrii corpului: greutate - 3-5 kg, înălțime la greabăn - 26-32 cm. Speranța de viață - 15-17 ani. Culoare clasică: corp aproape de alb și maro închis (aproape negru) labe, coadă, urechi, nas (bot).

Regulile de îngrijire se reduc la implementarea procedurilor obligatorii:

 • vaccinări;
 • tratamentul împotriva paraziților;
 • întărirea imunității cu un complex de vitamine;
 • pieptănarea lânii (de 2 ori pe săptămână, în perioada de vărsare de 3-4 ori pe săptămână).

Caracterul siamezului este unic, combină: instinct de vânătoare, jucăuș, afecțiune pentru proprietar, gelozie și o mare dorință de a cuceri proprietarul cu un alt act inteligent.

Sănătate pisică siameză se poate invidia. Cu o îngrijire adecvată, corpul rezistă perfect infecțiilor și microbilor dăunători.

Costul pisoilor cu pedigree este de 3.000-30.000 de ruble.

Nutriția cu un stil de viață activ ar trebui să fie echilibrată, astfel încât este mai ușor să oferiți alimente gata preparate uscate sau conserve. De asemenea, puteți face o dietă din produse naturale, în principal din carne și organe.

Din mâinile unui prieten cu blană pot fi achiziționate pentru 2.000-5.000 de ruble.

Pisică abisiniană

Pisică abisiniană
Pisică abisiniană

Reprezentanții acestei rase au o culoare frumoasă în nuanțe de roșu cu zone întunecate. Corpul este puternic și de dimensiuni medii, cu mușchi bine dezvoltați. Greutatea ajunge la 4-6 kg, înălțimea la greabăn este de la 28 la 32 cm. Formele rafinate și chiar subțiri, precum și părul scurt, dau aspectul de grație.

Caracteristicile rasei - cap în formă de pană cu ochi expresivi, membre lungi și coadă.

Pisici abisiniene sunt foarte educați, se comportă ca nobilimea regală, atrăgând atenția celorlalți asupra lor de fiecare dată. Sunt foarte prietenoși, jucăuși și adoră să petreacă timp cu membrii familiei. Abisinienilor le lipsește foarte mult în absența lor..

iar cerințele ridicate nu sunt impuse îngrijirii, este suficient să pieptănați lâna în timp util și să vă vaccinați. Dar nutriția ar trebui să fie echilibrată, de aceea se recomandă utilizarea alimentelor gata preparate premium și super-premium.

Crescătorii care se luptă între ei se laudă cu abilitățile animalelor lor de companie: loialitatea față de proprietar, maleabilitatea față de antrenament, capacitatea de a înțelege etc..

Costul unui pisoi variază de la 35.000 la 125.000 de ruble pentru un reprezentant de rasă pură.

Din mâinile unui abisinian puteți cumpăra pentru 10.000-25.000 de ruble.

Rasa este aborigenă, prin urmare, problemele cu sănătatea animalului de companie sunt extrem de rare. Imunitatea puternică rezistă cu fermitate infecțiilor și virușilor.

Când îți faci un animal de companie pufos, nu ar trebui să te aștepți de la el la acțiuni ingenioase și ceva neobișnuit. Animalul va putea să arate cele mai bune calități dacă simte dragoste și atenție față de sine. Ce rasă să alegi depinde de tine.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 10 Dintre cele mai inteligente rase de pisici din lume