Pisică balineză și polineziană, pisică balineză

Pisică domestică balinezăPisica balineză este o persoană aristocratică. În spatele înfățișării ei se află o inimă amabilă și un devotament extraordinar. Acesta este un animal curios și inteligent, foarte afectuos și sociabil. Balinezii au parul lung fara substrat

și o voce tare muzicală.

Istoria originii rasei

Rasa de pisici domesticePisicile balineze provin din siameze cu părul scurt. În secolul al XX-lea, în anii 30, puii cu părul lung au început să apară la părinții de rasă.. S-a înregistrat primul balinez - Siamez în 1928. Astfel de pisoi (fără rasă) s-au născut foarte des, dar crescătorii nu au vrut să facă publicitate „căsătoriei”.

Totuși, mutația naturală a atras atenția. De exemplu, crescătorii din America M. Dorsey și E. Smith au dezvoltat o metodă de selecție și selecție, pe baza căreia urmau să fie încrucișate animalele care nu corespundeau criteriilor..

Pisicile balineze au fost recunoscute oficial pentru prima dată în 1963. În acei ani a fost numită „Siamese Longhair”. Și deja în anii 70 a fost redenumită pisica balineză. Din Cehoslovacia până în Rusia, această rasă a fost introdusă mult mai târziu..

Care este aspectul unei pisici balineze?

Apariția balinezului de acasăPisicile balineze au un aspect izbitor. Pentru ei coadă și labe întunecate caracteristice, și la fel ca siamezele, masca unei culori închise exprimată pe bot. Greutatea corporală a unei pisici adulte poate varia de la 2,5 la 5 kilograme. Durata de viață a unei pisici balineze este de aproximativ 15 ani..

Caracteristicile distinctive ale pisicilor balineze:

 1. Aceste pisici au un cap în formă de pană. Există un bot îngust pe el. Maxilarul acestor pisici are o mușcătură uniformă și este destul de puternic..
 2. Nas lung, profil drept.
 3. Urechile sunt triunghiulare și de dimensiuni mari. Ele sunt îndreptate în așa fel încât să meargă ca o continuare a liniei pomeților.
 4. Ochii sunt așezați oblic și suficient de mari, au o formă alungită. Ochii sunt albaștri (albastru). Nuanța lor gri nu este considerată o căsătorie, dar este, de asemenea, deosebit de nedorită..
 5. Corpul este puternic, grațios, dar mic. Picioarele din spate sunt mai lungi decât cele din față. Pântecă îndoită, umeri largi.
 6. Coada subțire și uniformă are un ventilator pufos. Coada fără îndoială.

Această rasă are părul lung, dar nu are pardoseală. Și acest lucru facilitează foarte mult îngrijirea animalului. Învelișul este mătăsos, aderă lin la corp. Ușor ondulat la bărbie, gât și lângă coadă.

Pisoi balinezi născut cu părul scurt. Dar, apariția părului lung apare la vârsta adultă. Balinezul nu fascinează la prima vedere. Dar nu te poți despărți de el, odată ce te-ai îndrăgostit de el.

Culorile pisicilor balineze

Pisică balineză acasăPisici balineze considerată o culoare standard punctul de culoare. Această culoare se caracterizează printr-o combinație de zone întunecate și luminoase numai în anumite locuri (coadă, urechi, labe și bot). Este demn de remarcat faptul că masca contrastantă de pe bot are o margine clară pe urechi..

Această caracteristică culoarea se numește acromelanism. Această caracteristică se datorează diferenței de zone termice de pe pielea animalului. O culoare mai închisă poate fi observată în locurile în care temperatura corpului este mai scăzută și la o temperatură mai ridicată există o culoare deschisă. Pe măsură ce animalul crește, contrastul culorilor devine mai mic.

Pisoii balinezi se nasc albi, iar punctele încep să apară la doar câteva luni după naștere. Abia la vârsta de 6-10 luni se formează culoarea finală. În clasificarea internațională, există 4 culori principale ale balinezului:

 1. Liliac.
 2. Albastru.
 3. Ciocolată.
 4. Negrul.

Există mai multe nuanțe recunoscute ale pisicilor balineze:

 1. Punct Tabby (culoare brindle).
 2. Punct de tort (desen cu broască țestoasă).
 3. Punct de cremă (marcaje cremă).
 4. Punct roșu (marcaje roșii).
 5. Punct de fawn (cremă deschisă).
 6. Punct de scorțișoară (nuanță de maro).

Temperamentul pisicilor balineze

Caracterul pisicilor balinezePersonalitatea pisicii balineze este principala sa caracteristică. Aceste animale nu tolerează rău singurătatea. Sunt atât de sociabili, încât foarte des încep o conversație cu membrii familiei sau cu proprietarul lor. Această rasă are o voce plăcută. Sunt alături de oameni îmi place să vorbesc, scotând diferite sunete plăcute. Această rasă este foarte pasionată de oameni care să ajute și să ia parte la toate afacerile de familie..

Pisicile balineze nu sunt animale de companie pe canapea. Trebuie să i se acorde spațiu pentru a sări și a alerga. Din această cauză nu este recomandat să o țineți într-un apartament mic. Pentru jocurile ei, cel mai bine este să echipezi complex de joc special. Sunt mobili și foarte energici. Cu copii mici în casă, își pot face ușor prieteni și pot găsi un limbaj comun. La toate jocurile, vor fi primii participanți. Se înțeleg bine cu alte animale de companie. Nu manifestă agresivitate, dar nici nu se tem. Cu ei, ei se consideră egali.

Pisoii balinezi au un caracter afectuos și amabil. Acestea sunt creaturi blânde, cărora le place să se lase în brațele stăpânului lor. Pentru aceste pisici, nu contează ce faceți în acest moment (gătind cina, uitându-vă la televizor sau culcat în pat). Vor fi mereu alături de tine. Prezența lor nu este intruzivă, ci dimpotrivă, este confortabilă pentru ambele părți..

Prin natura lor, pisicile balineze sunt foarte inteligente. Curiozitate poți citi oricând în ochii lor. Dar, dorind să cunoască lumea, ei nu distrug sau fac rușine nimic în drum. Nu se răzbună pe infractorii lor. Simțindu-se vinovată, pisica nu va fi jignită dacă va fi pedepsită pentru cauză.

Foarte des pisicile din această rasă adoptă caracterul de la proprietarul lor. Din acest motiv nu trebuie să vă comportați agresiv cu animalul de companie. Dacă crești corect un animal, atunci acesta îți va aduce doar emoții pozitive și nu trebuie să te certi cu el.

Urmărirea este inacceptabilă pentru astfel de pisici. Deși sunt destul de sociabili, au nevoie și de spațiu personal. Ar trebui să aveți grijă atunci când comunicați între o pisică și un copil mic. Poate lupta cu copilul. Este mai bine să evitați astfel de situații, în ciuda faptului că respingerea va fi exactă.

Sănătatea balineză

Pisicile balineze sunt persoane sănătoase. Dar de la strămoșii lor, au moștenit încă unele boli. Aceste animale sunt mai susceptibile la amiloidoza renală și hepatică (încălcarea metabolismului proteinelor), probleme dentare și boli ale sistemului cardiovascular.

Și pisicile din această rasă pot suferi, de asemenea, de displazie a articulațiilor (bazin, coate), strabism, astm și diabet..

Simptomele diabetului la persoanele baline sunt:

 1. Prezența acetonei în sânge.
 2. stare rea de spirit.
 3. Salturi ascuțite în greutatea corporală.
 4. Creșterea setei și a urinării.
 5. Apetit anormal.

Pisicuțele mici balineze ar trebui hrănite de 4 ori pe zi, iar animalele care au împlinit vârsta de 6 luni - de 2 ori pe zi.

Întreținere și îngrijire

Descendenți balineziRecenziile despre această rasă de pisici sunt doar pozitive. Aceasta este conectată nu numai docilă animal, dar și cu faptul că este foarte ușor să îl îngrijești. Aceste frumoase rase balineze au nevoie de un set standard de tratamente:

 1. Curățându-vă urechile săptămânal.
 2. Frecarea ochilor pe măsură ce mucusul se acumulează în ele.
 3. Pieptănare.

Uneori îți poți scălda animalul de companie folosind șampoane speciale achiziționate de la magazinele de animale de companie.

Aceste pisici, ale căror rădăcini provin din Indonezia și Thailanda, își monitorizează cu atenție igiena și sunt neobișnuit de curate. Părul lor lung, fără substrat, nu se încurcă în rogojini, prin urmare nu provoacă probleme inutile proprietarului.

Balinezii preferă să locuiască într-o casă sau apartament confortabil. A trăi pe stradă este periculos pentru ei. La reproducerea unei specii, multe instincte naturale au fost pierdute de aceste frumuseți. Și condițiile climatice ale benzii noastre vor afecta negativ culoarea neobișnuită a acestor animale de companie..

Hrănirea pisicilor balineze

Hrănirea balinezilorAceastă rasă nu este pretențioasă în ceea ce privește mâncarea. Atât alimentele naturale, cât și alimentele speciale sunt potrivite pentru hrănirea lor. Dacă alegeți mâncare uscată pentru animalul dvs. de companie, atunci ar trebui să alegeți doar mâncare de înaltă calitate (premium). Nu există carne în dieta cu nivel scăzut, ci doar o cantitate mică de subproduse procesate.

În ceea ce privește hrana naturală, este imperios necesar să dai hrană proaspătă. Ar trebui să includeți în meniu nu numai proteinele, ci și mineralele, vitaminele, grăsimile și carbohidrații. Este de preferat să oferiți mâncărurilor, legumelor și cerealelor asortate asiatice balineze în astfel de proporții, respectiv 6: 1: 3.

Este interzisă amestecarea celor două tipuri de alimente. Merită să acordați preferință oricăruia: hrana naturală sau hrana uscată. Merită să te ții de o singură marcă de alimente.

Este foarte important ca balinezii să aibă întotdeauna acces la apă curată proaspătă.

Contra și pro ale balinezului

Există multe rase de pisici în lume. Mulți dintre ei sunt animale pufoase, frumoase, amabile și inteligente, cu propria lor dispoziție și opinie aparte. Din acest motiv, apar adesea dificultăți la alegerea unui singur pisoi dintr-o anumită rasă..

Dacă ai dorința de a avea o pisică balineză în casa ta, atunci trebuie să îi cunoști toate argumentele pro și contra. De asemenea, trebuie să vă asigurați că casa dvs. este potrivită pentru păstrarea acestei rase..

Dezavantajele acestei rase de pisici includ următoarele calități:

 1. Uneori prea vorbăreț.
 2. Are o voce tare.
 3. Nu-i place să fie singură (nu poate fi lăsată singură mult timp).

Avantajele includ următoarele calități ale pisicii balineze:

 1. Nu vărsați prea mult.
 2. Nu aveți nevoie de îngrijire complicată.
 3. Ușor de educat.
 4. Nu prezintă nicio agresiune față de alte animale de companie din casă..
 5. Se înțelege bine cu copiii.
 6. Se atașează foarte repede de familie și de stăpânul lor..
 7. Acestea sunt animale de companie foarte frumoase, cu un caracter egal..

Pisicile balineze sunt reprezentanți strălucitori ai familiei feline cu un caracter agreabil și uimitor. Deși în aparență, pisicile balineze sunt foarte asemănătoare cu rasa siameză, sunt de natură non-răzbunătoare. Dimpotrivă, animalele foarte afectuoase și blânde tânjesc singure. Obținerea unui pisoi din această rasă minunată este recomandată persoanelor care nu vor putea rupe inima unui pufos schimbându-și părerea.

De ce rasa balineză este rară

Creșterea raselor pure de pisici nu este același lucru cu creșterea lor. Odată cu creșterea pepinierelor la animale, anumite trăsături sunt fixate. Persoanele care îndeplinesc cel mai bine câștigul standard la expoziții.

Pentru a îmbunătăți tipul rasei balineze, crescătorii reproduc rase orientale cu părul scurt. Când sunt încrucișați cu o pisică balineză, se nasc pisoi cu o genă cu părul lung, cu un tip îmbunătățit (var). Pentru a obține descendenți mai buni, aceștia sunt încrucișați cu pisici balineze sau între ei. Dar există o problemă. Rezidă în faptul că din balineză și vara, unii dintre pisoi au părul lung, iar alții au scurt. Și doar acele pisoii cu părul lung sunt atrași de activitatea comercială. Și astfel, după cum sa menționat, sunt foarte puțini născuți.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisică balineză și polineziană, pisică balineză