Pisică britanică cu păr lung: descrierea rasei și culori comune

Britanici și scoțieni 04/05/2018 4,9 mii 3,3 mii 4 minute.

Britanicul cu păr lung este o variantă a pisicii britanice cu păr scurt. Acest soi este mai des numit Highlander sau Britannica, iar în America este cunoscut sub numele de Lowlender. Rasa a fost recunoscută oficial abia în 2008, conform sistemului WCF. Înainte, pisoii nestandardizați, care se născeau din indivizi cu părul scurt, erau considerați PET-uri: nu puteau fi încrucișați cu britanici de rasă și li se permitea reproducerea.

1 Istoria rasei

Istoria rasei a început cu încrucișarea britanicelor cu părul scurt cu pisicile persane și somaleze pentru a obține noi opțiuni de culoare. Pentru prima dată, astfel de experimente au fost efectuate la începutul secolului al XX-lea. Următoarele culori au trecut de la persani la pisici britanice:

  • bicolor;
  • punctul de culoare;
  • ciocolată;
  • mov și altele.

Împerecherea cu pisici somaleze a introdus gena scorțișoarei în turmă.

Gena responsabilă de părul lung este recesivă, astfel încât primele generații au rămas cu părul scurt. După câteva generații, au început să apară pisoi cu păr lung.

Rezultatele traversării nu au avut succes. La multe animale, craniul era asimetric, iar haina devenea pufoasă. Au fost eliminați, dar fanii acestei variații a britanicilor au continuat să folosească hibrizi de succes în activitatea de reproducere, adăugând prefixul „var” la codul și culoarea rasei.. După recunoașterea rasei, pisoii cu părul lung de la părinții cu părul scurt sunt eliberați ca BLH.

2 Aspect

Semnele externe ale britanicului cu părul lung sunt similare cu descrierea rudelor sale cu părul scurt:

  • Cap - bovin, cu obraji dezvoltați. Pomeții sunt largi, subliniind forma rotundă a craniului. Fruntea este largă, nasul este scurtat. Barbă dreaptă puternică. Nasul și bărbia formează un unghi de 90 de grade.
  • Urechi - rotunjit, scurt, mic.
  • Ochi - mare, rotunjit, adânc, larg deschis. Culoarea se potrivește cu culoarea hainei, poate fi albastru, chihlimbar, auriu.
  • Corp - îndesat, peste dimensiunea medie. Corpul este scurt, cu mușchi pectorali dezvoltați și umeri largi.
  • Coadă - gros, rotunjit la capăt, lungime medie, larg la bază.
  • Lână - cu pardoseală, mai moale decât britanicul cu păr scurt. Lungime - peste medie.

Femelele cântăresc aproximativ 5 kg, masculii sunt mai mari și ating o greutate de 7 kg. Membrele animalelor arată groase, cu mușchi dezvoltați de formă rotunjită.

La indivizii cu părul lung, haina este de lungime medie, crescând de la cap până la coadă. Are o structură dublă asemănătoare iederii și păr de protecție uscat, nu aderă la suprafața corpului și este ușor aspră la atingere, dar mai moale decât britanicii cu păr scurt. Dacă haina este prea moale, cu păr pronunțat și aproape de corp, acest lucru este considerat un defect al rasei..

O abatere serioasă de la standardul stabilit este prezența unui stop - o depresie care poate fi simțită atunci când mutați mâna de pe nas în fruntea pisicii.

Principala diferență cu speciile cu păr scurt este lungimea hainei de blană. Îngrijirea lui nu este dificilă, deoarece, spre deosebire de persani, britanicii nu au un substrat atât de abundent, iar haina nu cade în încurcături. Cu toate acestea, în timpul sezonului de năpârlire, haina de blană a animalului de companie trebuie să fie pieptănată cu perii sau mănuși cauciucate (este interzisă utilizarea unei haine mai slick).

2.1 Culorile existente

Culoarea pisicilor britanice cu păr lung este destul de variată. Există următoarele tipuri: solid (albastru, negru, crem și altele), țestoasă, fumuriat, marmură, bicolor și siamez.

Descrierea culorilor este prezentată în tabel:

ImagineCaracteristică
Dacă nu există urme pe corpul unui britanic pufos și este uniform colorat într-o singură culoare (negru, alb, albastru, roșu), atunci pisica este un purtător de o culoare solidă
Culoare broască țestoasă - alternanță de pete de două culori pe corp: negru și roșiatic sau crem și albastru. Nu există cerințe stricte pentru culoare, deoarece este imposibil să se prevadă modul în care culorile vor fi distribuite exact în urmaș
Culoarea fumurie se numește uneori cameo, chinchilla. Aceste pisici se laudă cu un guler și urechi de culoare argintie. Pigmentul întunecat rămâne doar la vârful părului; substratul rămâne alb. Aspectul general este argintiu, gri sau gri fumuriu. Spatele, capul și picioarele sunt de culoare mai închisă
Tabby - Include modele din marmură, dungi, pete și bifate. Cea mai comună marmură. Contrastul de culoare în culoare este luminos și clar. Ar trebui să existe un semn cu litere pe frunte "M". O linie clară se extinde de la ochi, formând un model pe obraji. Din partea din spate a capului, linii trec de-a lungul spatelui, coborând până la umeri și formând un contur în formă de fluture. Tabbies poate fi roșu, auriu, albastru-crem
Bicolorul este o combinație de culori de bază și albe. Ponderea primelor ocupă cel puțin 1/3 și nu mai mult de jumătate din întreaga suprafață a corpului. O persoană cu rasa pură ar trebui să aibă o ureche colorată. Pe fața unei astfel de pisici, prezența unei pete de culoare este de dorit.
Punct de culoare (siamez) - culoare albă ca zăpada. Labe, coadă, urechi și mască de față la pisici au un ton mai închis

3 Caracter

Caracterul pisicilor cu păr lung este mai pașnic și mai calm decât cel al rudelor cu părul scurt. De cele mai multe ori, în absența proprietarului, ei dorm, dar uneori nu le deranjează să alerge și să se joace. În ciuda naturii bune, aceste pisici nu pot fi numite cu temperament slab: sunt destul de încăpățânate și voite, astfel încât proprietarul ar trebui să crească animalul de companie de la o vârstă fragedă..

Highlanderii nu manifestă agresivitate față de alte animale de companie, inclusiv câinii și rozătoarele și copiii mici. Ei sunt înzestrați cu inteligență, destul de curioși și discreti. Pot fi lăsați singuri acasă toată ziua și să nu se teamă că animalul va face ravagii sau va deteriora mobilierul. Dintre minusurile rasei, merită subliniată tendința la obezitate și alergii..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisică britanică cu păr lung: descrierea rasei și culori comune