Vermidina pentru pisici: caracteristicile medicamentului și doza acestuia

Despre bolile viermilor se vorbește și se scrie în mod constant atât în ​​literatura medicală, cât și în cea veterinară. Acest lucru este de înțeles - viermii paraziți provoacă daune imense corpului gazdei. Din acest motiv, industria farmaceutică este în continuă căutare de noi mijloace extrem de eficiente care să lupte eficient împotriva paraziților. Acestea includ vermidina.

Utilizarea practică a dovedit că medicamentul poate trata eficient cele mai frecvente tipuri de helminți la pisici. Vă permite să distrugeți nematodele și cestodele, adică viermii rotunzi și plate.

Caracteristicile medicamentului

În general, medicamentul nu este ceva fenomenal de nou: se bazează pe praziquantelul și pirantelul bine dovedit. Disponibil numai sub formă de pilule. Sunt destul de mari, de culoare galben deschis sau verzui, ambalate în blistere din folie de aluminiu și plastic. Medicamentul este produs de producătorul autohton Astrafarm, care are un efect pozitiv asupra costului final.

Notă!Acest medicament este disponibil numai (!) În blistere, care conțin două tablete. Există falsuri, așa că fii atent.

Cerințele pentru condițiile de depozitare sunt destul de standard: pastilele trebuie păstrate într-un loc întunecat, ferit de lumina soarelui, temperatura este cuprinsă între 0-25 grade Celsius. Perioada de valabilitate este exact de trei ani. Nu vă hrăniți pisica cu pastile care au fost depozitate mai mult timp.!

Mecanismul de acțiune se bazează pe blocarea celor mai importante enzime celulare ale parazitului, depolarizarea celulelor sale. Acest lucru determină neconducerea impulsurilor neuromusculare, viermele paralizează mai întâi și apoi moare. Este important de reținut că nu este necesar să se prescrie suplimentar un laxativ animalului, paraziții morți părăsind corpul „în ordinea generală”.

Note Aditionale

Rețineți că introducerea laxativelor ușoare poate fi încă necesară în cazurile în care intensitatea invaziei helmintice a fost prea mare și s-a acumulat o cantitate mare în tractul gastro-intestinal al animalului. paraziți: dacă nu accelerați îndepărtarea viermilor morți și paralizați din corp, atunci aceștia vor începe să putrezească, otrăvind în continuare corpul slăbit. Acest lucru este deosebit de important atunci când tratați pisoi..

Diferă de mulți analogi în viteza de asimilare: la doar trei până la patru ore după ingestie, concentrația maximă a medicamentului este observată în sânge, în timpul zilei cel puțin 80% din medicament este excretat prin rinichi. Dar acest lucru se aplică numai praziquantelului. Pirantel, pe de altă parte, este foarte puțin absorbit din tractul gastro-intestinal, afectând direct paraziții direct în intestin. Aproximativ 94% din această substanță este excretată în materiile fecale practic nemodificată..

Se crede că, la concentrație normală, odată cu introducerea dozei recomandate de producător, medicamentul nu are un efect toxic asupra corpului animalelor cu sânge cald, medicamentul este relativ sigur în timpul sarcinii și alăptării. Cu toate acestea, medicii veterinari cu experiență nu recomandă utilizarea acestuia în acest moment, luând ceva mai blând.

Aplicare și dozare

Medicamentul este utilizat numai intern, împreună cu o cantitate mică de furaje. Cazuri în care utilizarea medicamentului este puternic descurajată:

  • Animalul este puternic slăbit după unele boli infecțioase. Același lucru se aplică pisoilor slăbiți, slăbiți, cărora le lipsea laptele matern..
  • Dacă pisica este bolnavă de ceva infecțios, nu trebuie să-i administrați acest medicament. Boala primară ar trebui vindecată mai întâi..
  • Nu trebuie administrat animalelor însărcinate, care alăptează. De asemenea, nu administrați pisici sub vârsta de trei săptămâni..

Comprimatul se administrează pisicii o dată, dimineața, hrănindu-se. Se zdrobește bine până la starea de pulbere, se amestecă cu carne tocată, pește, cârnați sau ceva similar, și apoi se dă unui animal. Medicamentul are un gust neutru, pisicile mănâncă alimente „încărcate” fără probleme speciale. Ce doză să dați Vermidină unei pisici?

O pastilă cântărește 0,3 grame. Această cantitate este destinată unui animal care cântărește trei kilograme. Adică, se iau 0,1 g pe kilogram de greutate. Dar ce se întâmplă dacă pisica ta este prea miniaturală și este pur și simplu nerealist să împărțiți pastila cu o asemenea precizie?

În acest caz, luați o pastilă, macinați-o într-o pulbere fină, adăugați trei mililitri de apă în pulbere. Adică, se ia un mililitru pe kilogram, sau 0,1 ml pentru fiecare 100 de grame de greutate corporală. Această cantitate este mult mai ușor de măsurat cu o seringă. Folosind-o, turnați compoziția în gâtul animalului.

După cum am spus, cu un grad ridicat de invazie helmintică, este încă recomandabil să se prescrie un laxativ. Postul preliminar nu este necesar înainte de administrarea medicamentului. În cazul în care, la 10 zile după aplicarea Vermidinei, se găsesc ouă de viermi (chiar și singuri) în fecale, tratamentul trebuie repetat.

Rețineți că vermidina pentru pisici trebuie reutilizată exact după zece zile. Dacă termenul limită este încălcat, atunci eficacitatea aplicației va scădea foarte mult, ar putea fi necesar un al treilea tratament. Faptul este că după 10 zile apar persoane tinere, mai ales sensibile la acțiunea medicamentului la început..

Ce se întâmplă în caz de supradozaj? Pentru început, este dificil să se producă un astfel de fenomen: pentru această pisică mică trebuie să i se administreze cel puțin trei până la patru tablete o dată. Deci, în cele mai multe cazuri nu vorbim despre o supradoză, ci despre intoleranța individuală a medicamentului de către organism..

Deci, în acest caz, poate exista o depresie puternică, în unele cazuri ajungând la o stare de comă. Pisica refuză complet mâncarea, se pot dezvolta vărsături, diaree, hipersalivație (adică salivație constantă). În același timp, saliva devine adesea spumoasă, cu bule..

În acest caz, trebuie să vă contactați medicul veterinar. Este de dorit să se efectueze spălături gastrice.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vermidina pentru pisici: caracteristicile medicamentului și doza acestuia