Alben c pentru pisici: principalele caracteristici ale medicamentului

Din păcate, varietatea viermilor paraziți este deprimant de mare. Dar industria farmaceutică modernă nu rămâne în urmă: numărul și gama de medicamente antihelmintice sunt de așa natură încât puteți depăși aproape orice fel de viermi. Alben S este unul dintre cele mai vechi și mai bine dovedite medicamente de acest gen..

Principalele caracteristici ale medicamentului

Acesta este numele unui produs bine cunoscut de mulți iubitori de animale, care conține praziquantel și albendazol. Sunt eficiente împotriva multor varietăți de viermi și viermi rotunzi (adică cestode și nematode). Nu funcționează foarte bine pe trematod, deci pentru tratamentul, de exemplu, opistorhiaza, va trebui să alegeți un alt medicament.

Disponibil exclusiv sub formă de tabletă. Sunt ambalate în blistere standard din folie și plastic, ambalate în cutii de carton, care conțin, de asemenea, instrucțiuni pentru utilizarea medicamentului. Rețineți că astăzi acest medicament de pe piață (datorită popularității sale) este adesea contrafăcut, astfel încât Alben ar trebui cumpărat exclusiv în farmacii veterinare..

Note speciale

Să atingem imediat subiectul contraindicațiilor și al efectelor secundare.

Este foarte descurajat să administrați medicamentul pisicilor însărcinate, animalelor care alăptează și pisicilor cu vârsta sub trei luni. Acest lucru este plin de dezvoltarea diferitelor patologii, iar afectarea ficatului nu este exclusă la pisoi..

În plus, nu este de dorit să se utilizeze Alben S pentru animale în scopuri profilactice, hrănindu-l pisicilor în mod regulat. Faptul este că abilitatea albendazolului de a se acumula în organism a fost dovedită cu utilizarea frecventă și prelungită. La pisici, acest lucru provoacă consecințe foarte grave, până la patologiile sistemului hematopoietic..

Dacă locuiți în acele regiuni în care practic nu există iarnă și, prin urmare, apar cazuri de infecție cu paraziți în fiecare an, atunci pentru deparazitarea fracțională constantă merită să alegeți un alt medicament. În plus, nu este nevoie să experimentați prin prescrierea acestui medicament pisicilor slăbite și bolnave care cu greu pot sta în picioare. Nu se știe cum va reacționa corpul lor la medicament. Apropo, utilizarea albendazolului în astfel de situații crește brusc probabilitatea răspunsurilor patologice din sistemul hematopoietic..

Dar, în același timp, nu trebuie să considerați Alben ceva rău: acest medicament este bun pentru tratament. Mai mult, se referă la acele fonduri care acționează pe aproape toate formele de viață ale helmintilor, și chiar și în cazurile în care invazia este mixtă (adică există diferite tipuri de viermi în corpul pisicii). Nu orice medicament este capabil de acest lucru. Rețineți, de asemenea, că, înainte de tratament, nu trebuie să vă mențineți animalul de companie pe o dietă de foame, deoarece substanțele care formează Albena sunt perfect absorbite în tractul digestiv fără aceste trucuri..

În ceea ce privește o singură supradoză, tabloul clinic este aproape complet identic cu otrăvirea obișnuită, adică există vărsături, animalul are uneori o ușoară dezorientare în spațiu. Dar, pentru a obține un astfel de efect „interesant”, pisica trebuie hrănită cu o doză de zece ori mai mare decât în ​​mod normal pentru greutatea sa. Pe scurt, o supradoză este extrem de puțin probabilă. În concentrații normale, Alben este complet sigur pentru animalele cu sânge cald și nu provoacă efecte secundare.

Cum și când să dai?

După cum am menționat mai sus, Alben C trebuie utilizat pentru pisici numai în caz de boală și nu pentru prevenirea acesteia.. Dați medicamentul o dată, în timpul primei hrăniri de dimineață. Metoda clasică este zdrobirea unei tablete și amestecarea acestei pulberi cu carne (dar pește mai bun, maschează mirosul și gustul bun) de carne tocată. Care este doza? O tabletă pentru cinci kilograme de greutate vie.

Dar printre pisici există astfel de personalități suspecte care simt o „captură” de la un kilometru distanță. În plus, nu toate pisicile au dimensiuni și greutate gigantice și, prin urmare, tabletele de la viermi în cazul lor sunt foarte greu de dozat. Cum să te descurci cu ei? În acest caz, va trebui să deveniți singur farmacist și să faceți o suspendare.

Toate aceleași pastile sunt folosite ca materii prime pentru aceasta. O tabletă este zdrobită bine până la starea de pulbere și apoi i se adaugă exact zece mililitri de apă. Amestecul se amestecă foarte bine și se agită, obținându-se o consistență uniformă. După aceea, suspensia rezultată este setată la o rată de 0,5 ml pe kilogram din greutatea pisicii. Desigur, cu această metodă de administrare va fi mai înțelept să turnați pur și simplu soluția direct în gâtul pisicii, folosind o seringă fără ac în acest scop..

Dacă mențineți cu exactitate doza pentru pisici, atunci eficacitatea tratamentului va fi mare, iar probabilitatea de a dezvolta unele reacții neașteptate va fi redusă la minimum..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alben c pentru pisici: principalele caracteristici ale medicamentului