Pastile antihelmintice: care sunt cele mai bune?

Farmaciile veterinare au întotdeauna o varietate de antihelmintice pentru pisici și pisici. Printre marea varietate de tablete, capsule, suspensii, chiar și un specialist și, în plus, proprietarii obișnuiți de pisici ar putea fi dificil să aleagă un medicament. Acum vom încerca să înțelegem ce pastile pentru viermi sunt mai bune pentru pisici și dacă este posibil să se găsească o diferență între ele..

Nici cele mai bune remedii nu vor fi eficiente dacă nu cunoașteți regulile de tratament. Mai întâi trebuie să examinați fecalele animalului pentru a detecta prezența ouălor de viermi pentru a determina tipul de dăunător. Dacă se găsește un parazit, medicul veterinar trebuie să prescrie un tratament adecvat.

Dacă nu există medic veterinar, puteți oferi pisicii dvs. o pastilă cu spectru larg. Din motive preventive, tratamentul se efectuează la fiecare 90 de zile, precum și cu 15 zile înainte de împerechere și în ajunul vaccinării. Medicamentul se administrează în cazul viermilor sau larvelor din fecale.

Nu trebuie să vă dați medicamente antihelmintice pisicilor mici până la vârsta de trei săptămâni, femelelor însărcinate la începutul perioadei, hrănind femelele în termen de 20 de zile de la miere. Nu utilizați pastile pentru viermi pentru pisici în tratamentul adulților, a căror masă nu ajunge la 500 de grame. Nu puteți oferi fonduri pentru boli renale sau hepatice, precum și pentru o pisică slăbită.

Nu toate pisicile sunt ușor de administrat pentru diferite proceduri și, cu atât mai mult, nu toate vor mânca de bunăvoie medicamente. Este important nu numai să aplicați medicamentul corect, ci și să îl administrați corect pisicii. Puteți utiliza două opțiuni aici:

 1. Opțiune cu utilizarea forței fizice. Trebuie să fixați pisica înfășurând-o într-un prosop. Apoi, cu degetele mâinii stângi, apăsați colțurile gurii, realizând deschiderea fălcilor. Cu cealaltă mână, așezați tableta pe baza limbii și închideți gura animalului. După aceea, ridicați ușor capul animalului în sus și mângâiați gâtul, provocând mișcări de înghițire.
 2. Mod de înșelăciune. Puteți înfășura tableta în carne sau pește și o puteți da pisicii. O tabletă mare trebuie zdrobită înainte de aceasta. De asemenea, puteți face o suspensie din tabletă amestecând-o în lapte și turnând-o în gura pisoiului. Este convenabil să folosiți o seringă fără ac sau lingură pentru aceasta..

Toate medicamentele trebuie administrate dimineața înainte de mese. După ingestie, pisica nu trebuie hrănită timp de o oră. Cele mai multe antihelmintice sunt date o singură dată. Dacă infecția animalului este puternică, atunci agentul este administrat fracționat sau tratamentul se repetă după două săptămâni..

Evaluarea celor mai bune medicamente

Când viermii se găsesc la o pisică, trebuie să începeți imediat tratamentul folosind tablete antihelmintice. Dar aici este important să înțelegem ce tipuri de paraziți trebuie distruși, deci este mai bine să căutați ajutorul unui medic veterinar. La urma urmei, multe medicamente acționează selectiv și funcționează eficient numai în raport cu helminții individuali.

În cele mai multe cazuri, proprietarul pisoiului va fi ajutat de o gamă largă de medicamente care pot ucide diferite tipuri de paraziți. Cele mai frecvente și populare remedii pentru viermi sunt:

 • Polyverkan;
 • Dirofen;
 • Prazitel;
 • Febtal;
 • Pratel;
 • Caniquantel plus;
 • Profender;
 • Milbemax;
 • Troncil-K;
 • Drontal.

Nu vom oferi instrucțiuni cu privire la modul și când să se administreze pisicilor medicamente pentru viermi, datorită faptului că au doze, ambalaje și substanțe active diferite. Pentru a evita o greșeală fatală, având în vedere că medicamentele în doze mari sunt toxine, este mai bine să le administrați conform instrucțiunilor..

Medicamentul Prazitel

Pregătirea sigură protejează în mod eficient pisicile de toate tipurile de helminti în orice stadiu de dezvoltare. Medicamentul este utilizat atunci când este necesară exterminarea nematodelor și cestodelor. Se realizează sub forma unei suspensii. 1 ml de substanță medicinală include: praziquantel - 3 mg și pirantel pamoat - 30 mg. Instrumentul nu poate fi utilizat împotriva:

 • pisici și pisoi atunci când sunt subnutriți sau au boli infecțioase;
 • pisoi mai mic de 20 de zile;
 • pentru pisici însărcinate și care alăptează;
 • împreună cu agenți antihelmintici care conțin piperazină;
 • atunci când există o intoleranță individuală la componentele medicamentului.

Medicamentul poate fi administrat femeilor însărcinate din a doua jumătate a termenului și pisicilor care alăptează la 22 de zile după miel. Asigurați-vă că îl folosiți pentru animale în ajunul vaccinării. Se vinde în sticle de 15 mililitri. Kitul include un dozator de seringă.

Peparat Dirofen

Un medicament antihelmintic complex pentru pisoi și adulți, vândut sub formă de tablete. Ingredientele active sunt pirantelul și fenbendazolul. Dirofen are o gamă foarte largă de aplicații, poate da un efect rapid. Poate fi folosit pentru a ucide viermi rotunzi și tenii.

Medicamentul Polivercan (cuburi de zahăr)

Este un medicament antihelmintic cu un spectru larg de acțiune în scopuri terapeutice și profilactice împotriva nematodelor și cestodelor la pisici și pisici adulte. Polivercanul este produs de industria farmaceutică sub forma unui cub de zahăr galben solubil cu o greutate de 8 grame. Conține: 40 mg oxibendazol, 200 mg niclosamidă.

Pentru pisicile a căror greutate corporală nu depășește 5 kilograme, doza este de jumătate de cub. Pentru a face acest lucru, agentul este dizolvat în apă și apoi injectat cu o seringă prin gură. Pentru tratament, medicamentul se administrează de două ori, cu un interval de douăsprezece zile, iar în scop profilactic, poate fi administrat o dată la 90 de zile. Pentru pisoi, cuburile de zahăr pot fi folosite de la o lună. Este interzis femeilor însărcinate..

Medicamentul „Kanikvantel plus”

Aparține antihelminticelor cu spectru larg, destinate pisicilor. Conține: praziquanten-50 mg, fenbendazol - 500 mg. Distrug viermii rotunzi și plati. capabil să dea rezultate rapide. Când tratați, specificați doza în instrucțiuni. O jumătate de tabletă este suficientă pentru pisici. Atunci când este tratat pentru ascaris, utilizarea repetată a medicamentului ar trebui să fie de două până la trei ori, la fiecare două săptămâni. Remediul nu este recomandat să se administreze atunci când se tratează animale însărcinate.

Preparate pentru pisoi

Când pisoii sunt tratați pentru helminti, nu toate medicamentele sunt adecvate pentru utilizare. Industria farmaceutică a dezvoltat medicamente speciale pentru tratamentul pisoiilor mici. Acestea includ suspensie Prazicide dulce pentru pisoi și Dirofen pentru pisici. Toate celelalte medicamente pot fi administrate atunci când pisoiul atinge vârsta de o lună, iar unele nume - începând cu vârsta de două luni.

Al doilea astfel de remediu este suspensia de prazicid dulce pentru pisoi. Este un remediu universal care exterminează viermii rotunzi și tenii la pisoi. Ingredientele active ale medicamentului sunt: ​​praziquantel și pirantel. Distruge coaja și mușchii parazitului, ceea ce provoacă moartea acestuia.

Este mai bine să aplicați medicamentul o dată, dimineața, când animalele sunt hrănite. Dați pisicuței medicamentul cu alimente sau folosind forțat o seringă fără ac. Flaconul cu suspensie trebuie agitat bine înainte de utilizare. Pisoii sunt supuși deparazitării atunci când au atins vârsta de 2, 6, 12 săptămâni și apoi alta, când ajung la vârsta de 4 luni și șase luni. Dozajul este indicat pe ambalaj.

Video "Viermi la pisici - tratament"

Acest videoclip spune cum să dai o pastilă, când și cum să tratezi pisicile și pisicuții cu antihelmintici..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pastile antihelmintice: care sunt cele mai bune?