Sulfacil de sodiu pentru pisici cu boli de ochi

Ochii pisicilor sunt predispuși la boli inflamatorii și infecțioase din când în când. Acest lucru este valabil mai ales pentru animalele care au adesea ocazia să meargă pe stradă. Astfel de patologii, în anumite cazuri, pot fi tratate cu medicamente destinate tratamentului bolilor la om. Sulfacilul de sodiu sau Albucidul este un astfel de medicament. Sulfacil Sodium poate picura la pisici? Atât medicii veterinari, cât și proprietarii de pisici dau răspunsuri contradictorii la această întrebare. Totul depinde de gravitatea bolii și de caracteristicile individuale ale animalului..

De obicei, este prescris persoanelor care au întâmpinat următoarele boli:

  • conjunctivită purulentă;
  • infecții bacteriene;
  • leziuni ulcerative ale corneei și alte patologii oculare.

Majoritatea experților nu recomandă picurarea de Sulfacil Sodium în ochii pisicii tale. La urma urmei, natura patologiilor oculare la oameni și pisici va fi întotdeauna diferită, respectiv, iar tratamentul ar trebui să fie adecvat și potrivit pentru animal.

Utilizarea Albucidului pentru pisici

Veterinarii calificați sunt categorici în verdictul lor: albucidul pentru tratarea ochilor pisicilor este strict contraindicat. Acest lucru este argumentat din mai multe motive.:

  • Scopul medicamentului este terapia bolilor umane.
  • Pisicile și oamenii au caracteristici fiziologice și caracteristici structurale ale organului vizual complet diferite. De exemplu, pisicile au a treia pleoapă care oferă o protecție suplimentară globului ocular. Omul nu are acest lucru. Datorită diferențelor mari între caracteristicile anatomice și caracteristicile biologice ale oamenilor și animalelor, este imposibil să se utilizeze aceleași medicamente pentru a trata două organisme diferite..
  • Pentru a combate bolile oculare la pisici, specialiștii au dezvoltat medicamente veterinare care nu sunt mai eficiente decât medicamentele umane. Este interzisă utilizarea Sulfacil sodic pentru pisici, atunci când medicamente precum Anandin, Tsiprovet sunt prezentate în farmacii veterinare. Aceste medicamente opresc rapid procesul de inflamație la pisică și îi dăunează. Trebuie amintit că medicamentele folosite de oameni pot provoca moartea unui animal de companie.
  • Picăturile de sodiu Sulfacil provoacă o senzație puternică de arsură în ochii pisicii. Organele vizuale ale unui animal sunt mai sensibile decât cele umane. Albucidul poate arde corneea ochiului și poate agrava starea animalului de companie. Utilizarea chiar și a unui medicament cu procent redus duce la o supradoză a ingredientului activ și la reacții adverse severe. În unele cazuri, pisica poate chiar pierde din vedere..
  • Unii crescători preferă să administreze picături oftalmice de sodiu Sulfacil pisicilor, deoarece medicamentul este ieftin și se vinde în fiecare farmacie. Cu toate acestea, merită să ne amintim că dorința de a economisi bani și de a vindeca o pisică fără a consulta un medic veterinar poate duce la o subminare gravă a sănătății pisicii iubite. Apelul medicilor de a nu se automedica se aplică nu numai oamenilor, ci și animalelor de companie.
  • În rețea puteți găsi o mulțime de recenzii de la proprietarii de pisici care spun că sulfacilul de sodiu nu dăunează ochilor pisicii. În special, acest lucru se aplică albucidului pentru copii, care conține o cantitate mică de substanță activă. Compoziția picăturilor pentru copii conține 10% din ingredientul activ. De aceea, unii proprietari de pisici tratează adesea pisicile și pisicile adulte cu acest medicament și nu văd nimic de avertizare în acest sens..

Proprietarul este responsabil pentru tratarea propriei sale pisici. El poate alege droguri la discreția sa, dar trebuie să-și amintească o nuanță. Reacția corpului unei pisici la un anumit medicament utilizat de o persoană este absolut imprevizibilă. Este mai sigur pentru o pisică să cumpere medicamente speciale în farmacii veterinare și să nu experimenteze sănătatea sa..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Sulfacil de sodiu pentru pisici cu boli de ochi