Cat de ceață australian: ceață sau amestec?

Clasicii merită respect, dar acest lucru nu neagă faptul că mulți oameni doresc în mod constant îmbunătățirea și reînnoirea binelui deja existent. Pisica înnorată australiană este rezultatul dorinței umane pentru ceva nou și diferit. De ce să cauți idealul între diversitatea existentă, când îți poți crea propriul?

Referință istorică

Este exact ceea ce Truda Street a gândit atunci când a dezvoltat un program de reproducere pentru o nouă rasă. În imaginația unui crescător din Sydney, ceața australiană este un animal de companie care se potrivește organic în viața modernă a animalului de companie, ușor de îngrijit, atractiv, cu un caracter blând. Truda a făcut o alegere excelentă pentru a include în program nobilii tabby abisinieni, birmani și de rasă pură. Primele așternuturi au fost obținute în 1975, iar unsprezece ani mai târziu rasa a primit recunoaștere oficială în patria sa. Inițial, noua rasă a fost numită pisica pată fumurie. Venind la nivel internațional, la momentul recunoașterii de către WCF, mândrul „australian” a fost adăugat la numele rasei.
Această rasă este încă un invitat rar la expoziții. Este popular acasă, există mai multe canise în Marea Britanie și SUA, crescătorii din Norvegia lucrează în prezent activ cu rasa, dorind să obțină recunoașterea în FIFE. În octombrie 2011, Mists a primit o recunoaștere preliminară în GCCF.

Aspect

Camist australian - birmanez cu ochi amigdalieni. Aceasta este aproximativ ceea ce doresc crescătorii, dar participarea altor rase nu poate fi ignorată. Un animal de companie puternic, musculos, cu o articulație densă și grea este oarecum mai ușor decât un birmanez, dar mai puțin grațios decât un abisinian. Labele sunt de lungime medie, capul este aproape rotund (pană tocită), urechile sunt mai lungi decât birmanezele, dar și largi la bază, distanțate și cu vârfurile rotunjite. Botul este de lungime medie, bărbia și pomeții sunt puternici. Pisoii australieni diferă, de asemenea, de pisoii birmani prin forma ochilor - nu există o pleoapă superioară îndreptată caracteristică birmanezilor. Ochii sunt aproape rotunzi sau au forma corectă de migdale, destul de mari, expresivi. Mulți consideră că rasa este doar un amestec, o jumătate de rasă, dar acest lucru nu a fost cazul de multă vreme: există un tip stabil, populația este în creștere, „australienii” mustați sunt recunoscători.
Pisica fumurie are o culoare unică a hainei scurte. Culoarea poate fi caramel, maro, liliac, albastru, auriu, ciocolată sau piersică. Se atrage atenția asupra desenului - pete împrăștiate uniform pe suprafața hainei de blană sau marmură clar conturată. Și aici începe cel mai interesant lucru: este extrem de dificil să se determine calitatea culorii fără a fi specialist în acest domeniu..
În primul rând, calitatea desenului în sine este importantă. Pete sau dungi ar trebui să fie clar vizibile, dar nu la fel de evidente ca la o pisică din Bengal. Desenul nu trebuie să fie încețoșat, ci întotdeauna cu o tragere, parcă fantomatică, luminată. Mai mult, această „fantomă” ar trebui să fie uniformă pe tot corpul. Culoarea finală este formată doar de vârsta de doi ani, iar saturația sa variază în funcție de tipul de hrănire, regimul de temperatură și stilul de viață în general.
În al doilea rând, numele rasei este înșelător. „Mist” tradus din engleză. "ceaţă". Un astfel de postscript înseamnă că pisica trebuie să aibă o culoare fumurie. Dar fumurile sunt pisici simple, fără un model, nasul ar trebui să fie vopsit uniform pentru a se potrivi cu haina. Mistul se dovedește a fi deloc un mist - desenul este prezent, nasul tuturor nuanțelor de culoare cărămidă, cu un contur mai mult sau mai puțin pronunțat. Unde este fumul? Se ascunde la baza firelor de păr - de îndată ce suflați pe haina de blană, baza aproape albă a fiecărui păr devine vizibilă. În plus, pieptul, burtica și partea interioară a coapselor sunt aproape albe, iar peste pisică s-a aruncat un halat fără greutate..
În al treilea rând, ne amintim de abisinieni. Din aceste frumuseți strălucitoare, ceața a primit o bifare - fiecare păr este colorat cu inele alternante de culori contrastante. Dar unicitatea australiană este și fum! Aceasta înseamnă că o anumită parte a părului de la bază nu are pigment, iar bifarea începe în zona părului regrown, „îmbătrânit”..

Caracter

Potrivit crescătorilor străini, pisica australiană este o încrucișare între un abisinian și un birmanez. Dependent, foarte afectuos, blând și blând, complet inofensiv. Dar nu un leneș, jucăuș și vioi, curios. Nu creează zgomot inutil, rămâne calm singur, dar apreciază atenția. Rasa este potrivită pentru aproape toți oamenii care doresc să aibă în casă un animal de companie ascultător, foarte inteligent și comunicativ..

Întreținere și îngrijire

Pisica nu necesită îngrijire specială: scăldat numai înainte de expoziții sau dacă animalul este foarte murdar, pieptănându-l o dată pe lună. Ceațele sunt îngrijite și ordonate în toate. Cu alte animale domestice sunt primitori și prietenoși.

Sănătate

Mist pisica este un descendent al birmaneză, Abi și femei nobile. Această moștenire este o bază excelentă pentru o bună sănătate și longevitate. Unele persoane sunt predispuse la supraponderalitate și, prin urmare, proprietarul trebuie să monitorizeze îndeaproape calitatea alimentelor..
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cat de ceață australian: ceață sau amestec?