Australian mist (australian mist cat)

Ceața australiană este o rasă de pisici foarte rară și există foarte puține informații despre aceasta pe internet. Și este cu atât mai necesar să încerci să cumperi o ceață de rasă pură. Care este povestea originii sale? Care este standardul rasei? Citiți mai multe despre îngrijirea animalului dvs. de companie, precum și despre sănătatea acestuia.

La început, rasa nou crescută a fost numită Australian Smoky, dar după încrucișarea cu alte rase, nu numai pete, ci și dungi au început să apară pe corpul pisicilor, ca urmare, rasa a fost redenumită Australian Mist.

Multe rase au participat la activitatea de reproducere, de exemplu, mistul își datorează fizicul și iubirea pisicii birmane, iar de la pisicile abisiniene a moștenit veselia și moralitatea.

Pisicile siameze, la rândul lor, transmiteau ochi albaștri neobișnuit de frumoși. Fumatul australian este o rasă rară și este mai frecvent în Australia, în CSI practic nu apar.

Caracteristicile rasei

Pisica Mist australiană se distinge prin dimensiunea sa medie și structura proporțională a corpului, fără părți proeminente. Greutatea unui bărbat adult ajunge la - 7 kg, pisicile - 4 kg.

Ceața australiană are un corp muscular de dimensiuni medii și un piept rotund și lat. Picioare tendinoase, de lungime medie. Coada este lungă, înclinându-se spre final..

Capul are forma unei pene largi, fruntea convexă, nasul lat. Mărimea urechilor variază de la mediu la mare cu o bază largă, acestea fiind ușor în sus. Ochii sunt mari, cu un set larg. Blana este scurtă, de culoare bogată.

Ceață australiană

Tipuri de culori

Pisica fumurie australiană se caracterizează printr-o culoare bifată, realizată în diferite variante de culoare:

 • caramel;
 • ciocolată;
 • liliac;
 • albastru;
 • aur;
 • piersică;
 • maro.

Cerințe de culoare - saturație în urechi, obraji, nas. Culoarea trebuie să fie vizibilă chiar și cu un strat ușor. Desenul unei nuanțe marmorate sau pete. Apropo, durează până la doi ani până când nuanța este complet formată..

Ceață australiană

Caracter

Ceața australiană este o pisică domestică. Este autosuficientă, nu are nevoie de plimbări și de activitate fizică intensă.

Iubește comunicarea cu proprietarii săi, dar experimentează cu ușurință separarea de ei. Ceața este o rasă foarte sociabilă și pașnică..

Prin natură, ceața australiană este un animal docil, foarte sociabil și jucăuș, care face un contact bun cu oameni noi. Dacă în casă sunt alți patrupici, pisica stabilește cu ușurință și rapid relații de prietenie calde cu ei. Îi plac și copiii, este pregătit nu numai să se joace cu ei, dar poate chiar să aibă grijă de copil în funcție de abilitățile sale.

Deși pisica afumată australiană este foarte amabilă și răbdătoare, nu o poți numi molester și, dacă este necesar, va petrece calm singură și nu va fi impusă.

Ceață australiană

Acest animal credul și curios prezintă rareori gheare cu intenții agresive. Și chiar dacă trebuie să vă apărați lucrurile sau teritoriul, amanta australiană va ține până la ultimul, pentru a nu mușca și zgâria infractorul. Desigur, în general, acest lucru se aplică relațiilor cu oamenii, cu copiii în special..

Datorită caracterului unic al ceții australiene, este numită pisica perfectă de casă. Potrivit pentru familii, chiar și cu cei mai mici copii.

În tinerețe, ceața australiană este activă, dar în timp devine o pisică măsurată. Dar el preferă întotdeauna umărul stăpânului decât singurătatea și pentru aceasta este gata să cucerească orice vârf..

Îngrijire

Ceaile australiene sunt o rasă curată. Ei își îngrijesc propriul păr și vărsă puțin, așa că nu este nevoie să-i pieptănăm.

Ceață australiană

Un personaj familiar și echilibrat joacă un rol semnificativ în grijă. Există chiar o părere că a lăsa o pisică afumată să iasă în stradă nu ar trebui să fie deloc, deoarece acest lucru scurtează viața animalului de companie. Posibilitatea unei coliziuni fatale cu animale și mașini crește. Deși unii cred că această opinie aparține legislației australiene care protejează viața sălbatică și restricționează mersul animalelor de companie.

Pentru a păstra o pisică afumată, este suficient un set standard de lucruri - o tavă și un stâlp de zgâriere. Este mai bine să luați tava "pentru creștere" Puii de ceață cresc rapid. În ceea ce privește ascuțitoarea pentru gheare, este mai bine să o luați mai sus. Această rasă iubește să urce.

dezavantaje

Din punctul de vedere al iubitorilor de pisici obișnuiți, ceața australiană nu are dezavantaje. Aceasta este o pisicuță drăguță și inteligentă. Dar, din punctul de vedere al crescătorilor cu experiență, există încă unele dezavantaje ale rasei. Acestea includ:

 • tonus muscular slab;
 • sistemul osos mic;
 • craniu prea plat sau alungit;
 • o picătură ascuțită sub pomeți (ciupire);
 • urechile ridicate;
 • ochi mici.

Dar toate acestea sunt părerea experților, de fapt, ceața australiană este o creatură foarte drăguță.

Caracteristici de hrănire

Ceața australiană este oarecum selectivă. Este puțin probabil ca pisica să înceapă să mănânce mâncare învechită. Având în vedere acest fapt, trebuie să hrănești pisica afumată cu alimente proaspete..

Nu este recomandat să compui dieta unei pisici dintr-un singur aliment uscat. Din această cauză, se poate dezvolta urolitiaza. Da, producătorii hranei de nouă generație susțin contrariul, afirmând siguranța completă a produsului lor. Dar nu-ți vei risca animalul, nu-i așa? Mai ales dacă este o pisică afumată australiană care costă mulți bani..

Merită să știți că schimbarea apei sau a dietei duce adesea la diaree. Acest lucru este normal pentru această rasă. Prin urmare, dacă acest lucru s-a întâmplat sau se întâmplă cu animalul dvs. de companie, atunci hrăniți-l timp de câteva zile cu hrană specială pentru pisici cu probleme digestive..

Pisoii sunt hrăniți de două ori pe zi, deși, dacă este posibil, puteți transfera animalul la trei mese pe zi. Dar atunci când pisoiul crește până la vârsta de 5 luni, va trebui din nou transferat la două mese pe zi..

În ceea ce privește mâncarea, puteți experimenta. Combinați mâncarea premium cu mâncarea obișnuită - carne de organe, pui, carne de vită.

Măcinați alimentele în cantități suficient de mici, astfel încât pisoiul să nu se sufoce, dar să nu mănânce prea mult, deoarece mica ceață australiană trebuie să dezvolte un aparat maxilar. De asemenea, pisicilor nu li se administrează hrană uscată, sunt prea dure pentru dinții fragili..

Sănătate

Pisicile cu ceață australiană nu abordează problemele specifice de sănătate inerente rasei. În principiu, acestea sunt animale destul de sănătoase, cu un sistem imunitar bun..

Bineînțeles, sănătatea unui animal de companie depinde nu numai de componenta genetică, condițiile de detenție sunt un factor la fel de semnificativ.

Deși ceața australiană nu are nevoie de îngrijire specifică. Lucrul principal:

 • hrăniți animalul într-un mod echilibrat;
 • monitorizează cantitatea și calitatea apei potabile;
 • Mențineți un mediu interior sănătos.

Myst își lasă toată energia în jocurile de acasă, așa că nu are nevoie de plimbări suplimentare în aer liber.

Principalul lucru este să hrănești pisica conform regulilor, dacă animalul de companie primește în totalitate vitamine și minerale, posibilitatea apariției unor probleme de sănătate probabile va fi redusă la minimum. Dar chiar dacă nu există probleme de sănătate, ar trebui să acordați atenție cantității de alimente. Myst este predispus la supraponderalitate.

Sfaturi de cumpărare

Dacă intenționați să cumpărați o ceață australiană, alegeți o creșă autorizată sau un crescător de încredere umană. Aceasta este o rasă rară, neobișnuită și o achiziție fără garanție este o șansă excelentă de a obține, cel puțin, o jumătate de rasă. În plus, un animal de companie achiziționat de la o sursă de încredere, de regulă, este deja vaccinat, obișnuit cu tava și alte obligații minore necesare pentru o viață deplină în casă..

În afară de Australia, există pepiniere pentru reproducerea misticilor în SUA, Marea Britanie și în alte țări europene. În țările CSI, nu există pepiniere specializate, doar crescătorii privați sunt angajați în reproducerea ceții australiene. Dar există posibilitatea de a cumpăra o pisică birmaneză, iar aceasta este o jumătate de mys.

Dacă întâlnești un anunț pentru vânzarea de ceați australiene, ia-ți timp să cumperi o pisică rară. Mai întâi verificați pedigree-ul animalului și înregistrările de vaccinare.

Cât costă ceața australiană

Pisoiul cu ceață este un tratament scump. Factorul de raritate joacă rolul principal aici. Rasa este tânără, nu există pisici oficiale, s-ar putea spune, fiecare pisoi contează. Prin urmare, prețul inițial al animalului de companie australian din ceață începe de la 400 USD și, dacă vorbim despre un pisoi de clasă spectacol, atunci prețul poate fi de două ori mai mare.


Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Australian mist (australian mist cat)