Devon rex: descrierea rasei, natura și caracteristicile conținutului

Devon Rex este o rasă de pisici crescută în Marea Britanie. Aceste animale de companie se disting prin sociabilitatea și aspectul exotic, motiv pentru care atrag atenția crescătorilor din întreaga lume. Se crede că Devon Rex este o rasă hipoalergenică de pisici. Dar majoritatea proprietarilor alergici neagă acest lucru și susțin că au avut o reacție alergică la aproximativ o lună după achiziționarea unui animal de companie..

1 Istoricul originii rasei

Prima pisică cu aspect exotic a fost descoperită în anii 60 ai secolului trecut în Devonshire (Anglia). Nu a fost posibil să-l prindem, dar mai târziu o pisică mongrel descoperită împreună cu el a născut pisoi, iar un bebeluș din așternut a fost o copie exactă a animalului neobișnuit. Pisicuța neagră a fost numită Kirlee, care aproape sună ca un creț - "creț", și a devenit progenitorii pisicilor Devon Rex.

Haina crețată a animalului de companie se datora unei mutații genetice. Pentru a remedia gena mutantă, crescătorii au început împerecherea incestuoasă, iar Curly a fost încrucișat cu mama și surorile sale, pentru că atunci când o pisică creț împerecheată cu alte pisici de rasă, s-au născut animale cu lână obișnuită.

În Europa, această rasă a câștigat recunoașterea aproape imediat, iar în Statele Unite pisicile cret au fost recunoscute doar 20 de ani mai târziu..

2 Descrierea rasei

Devon rex

Pisicuța este aleasă pe baza standardelor general acceptate.

Descrierea rasei este după cum urmează:

 1. unu. Tipul corpului. Corp îndesat, stern puternic și membre înalte. Picioarele posterioare sunt mai lungi decât picioarele din față.
 2. 2. Coadă. Lung și subțire, ușor rotunjit la capăt.
 3. 3. Cap. Mic, cu nasul înfundat.
 4. 4. Ochi. Mare, amplasată în afară. Culoarea ochilor trebuie să fie în armonie cu culoarea stratului. Excepția este culoarea siameză, în care ochii animalului de companie au o nuanță bogată de albastru..
 5. 5. Urechi. Auriculele sunt suficient de mari, la distanță mare. Prezența periilor este acceptabilă.
 6. 6. Husă din lână. Palton scurt, ondulat, fără păr de gardă vizibil. Este puțin mai lung pe față, spate, coapse și flancuri decât pe alte părți ale corpului. Lipsa părului este un dezavantaj.
 7. 7. Culoare. Pentru Devon Rex, toate tipurile de culori ale stratului sunt acceptabile.
 8. 8. Greutate. Masculii nu ating mai mult de 4,5 kg, iar pisicile - aproximativ 2,5 kg.

3 Caracter

Devon Rexes sunt incredibil de sociabili și afectuoși față de proprietar. Pisica este gata să-l urmeze pe proprietar literalmente pe tocuri, cerându-i atenție persoanei sale. Reprezentanții acestei rase sunt, de asemenea, caracterizați printr-o inteligență remarcabilă și un spirit rapid..

Aceste pisici se disting prin natura lor pașnică și se înțeleg bine cu copiii mici. Le place să se joace cu bebelușii și să nu le facă niciodată rău. Devon Rex se obișnuiește rapid cu alte animale de companie și găsește un limbaj comun cu ele. Unii proprietari susțin că membrii acestei rase pot discrimina și lupta cu alte pisici.

În ciuda neliniștii, animalele sunt destul de agreabile.

Animalele de companie îi tratează pe străini cu calm și nu manifestă niciodată agresivitate nerezonabilă. Pentru Devon Rex, contactul constant cu proprietarul este foarte important și nu este recomandat să-l lăsați singur mult timp. Separarea pe termen lung de proprietar este dificilă pentru o pisică.

4 Educație și formare

Datorită inteligenței lor rapide, Devon Rexes este ușor de educat și de instruit. Pisicile își amintesc repede porecla și răspund la aceasta. Dacă proprietarului nu îi place obsesia animalului de companie, atunci este suficient să-l certăm pe pisică, astfel încât să nu-l mai urmeze pe proprietar. În acest caz, nu puteți striga la animal și cu atât mai mult bateți-l în timpul antrenamentului.

Dacă se dorește, animalul cu patru picioare poate fi învățat o varietate de trucuri. De exemplu, o pisică poate aduce diverse obiecte în dinți sau poate da laba proprietarului său. Principalul lucru este să vă încurajați animalul de companie de fiecare dată când executați o comandă și îl recompensați cu un tratament. Așa că va învăța totul mult mai repede..

5 Condițiile de detenție

Reprezentanții acestei rase se înrădăcinează bine atât în ​​apartamentele orașului, cât și în cabanele rurale. Dar Devon Rex ar trebui să aibă condiții pentru un sejur confortabil. În primul rând, trebuie să achiziționați două boluri pentru animalul dvs. de companie - unul pentru apă și unul pentru mâncare. Recipientele trebuie să fie din oțel inoxidabil.

Apoi, ar trebui să achiziționați așternut pentru pisici și cutia de gunoi în sine. Este recomandat să cumpărați un model cu laturile înalte, astfel încât atunci când instilați conținutul să nu se vărsă pe podea.

Tava cu față înaltă

Umplutura trebuie aleasă în funcție de preferințele individuale ale animalului de companie. Pentru început, puteți achiziționa unul de argilă, deoarece este sigur pentru pisoi și ușor de utilizat. Dacă Devon Rex refuză să viziteze tava, atunci merită să încercați umplutura de lemn sau silicagel..

Pentru a împiedica animalul de companie să strice mobilierul proprietarului prin măcinarea ghearelor pe el, puteți cumpăra un stâlp special. Nu va fi dificil să obișnuiești un pisoi cu el, iar pentru un animal de companie adult poți achiziționa un model parfumat care să atragă atenția unei pisici cu mirosul ei.

Pentru agitatul Devon Rex, se recomandă achiziționarea mai multor varietăți de jucării. Puteți cumpăra bile și șoareci mici, care vor fi convenabili ca pisica să le poarte în dinți. O jucărie preferată poate fi luată de la creșă.

Complex de joc pentru o pisică

Devon Rexes adoră să sară pe obiecte înalte, iar pentru ele puteți achiziționa un set de joacă cu șezlong și stâlp de zgâriere. O alternativă ar fi un șezlong obișnuit sau o casă mică.

6 Caracteristici ale îngrijirii

Îngrijirea unui Devon Rex este destul de ușoară.

Procedurile de apă sunt principalul punct, deoarece secrețiile glandelor sebacee la reprezentanții acestei rase nu sunt absorbite de lână și părul lor se murdărește mai repede. Frecvența procedurilor depinde de caracteristicile individuale ale Devon Rex. Unele animale de companie au nevoie de una pe lună, în timp ce alte animale de companie ar trebui să fie scăldate o dată pe săptămână..

Șampoanele umane provoacă reacții alergice la pisici și provoacă leziuni ale pielii. Prin urmare, pentru scăldatul Devon Rex, este necesar să se utilizeze numai produse specializate pentru animale cu părul scurt..

O atenție specială ar trebui acordată auriculelor Devon Rex. Cel puțin o dată la 7 zile, acestea trebuie curățate cu atenție cu tampoane de bumbac sau tampoane înmuiate într-o loțiune specială pentru urechile de pisică. Produsul poate fi achiziționat de la o farmacie veterinară sau un magazin de animale de companie.

Îngrijirea pentru Devon Rex include următoarele proceduri:

 • curățarea ochilor cu un tampon de bumbac înmuiat în apă caldă (o dată pe săptămână);
 • tăierea unghiilor cu un tăietor de gheare (după cum este necesar);
 • spălarea dinților cu pastă de dinți pentru pisici și perie (o dată la 2 săptămâni);
 • pieptănarea hainei (de 2 ori pe lună).

Este recomandat să vă obișnuiți animalul de companie cu toate procedurile de la o vârstă fragedă..

6.1 Hrănirea

Puteți oferi animalului hrană naturală și furaje gata preparate. Atunci când alegeți un feed mixt, merită să alternați feedurile de producție cu "natural", mai degrabă decât să ofere totul în același timp. Nu este recomandat să hrănești Devon Rex cu două mărci diferite. Atunci când alegeți un produs de producție industrială, ar trebui să acordați preferință furajelor premium și super-premium (Hills, Royal Canin). Pisica ar trebui să aibă un castron cu apă filtrată disponibil gratuit.

Din alimente naturale, Devon Rex poate fi hrănit cu următoarele alimente:

 • carne slabă (pui, vițel);
 • banane, pepene galben și porumb (ca delicatese);
 • produse lactate fermentate (brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi, chefir);
 • terci de hrișcă în apă cu adaos de carne tocată;
 • pește de mare dezosat (poate fi dat ocazional);
 • organe de carne.

Nu este recomandat să oferiți Devon Rex mâncare de la masa stăpânului, carne de porc, oase și produse de panificație. Nu adăugați sare, oțet, piper și diverse condimente în vasele pentru animale de companie..

7 Devon Rex Health

Devon Rex are o sănătate bună, dar suferă de unele boli ereditare. Una dintre cele mai periculoase boli este obstrucția căilor respiratorii, care duce la moartea animalului.. Animalele de companie pot dezvolta următoarele patologii:

 • miopatie (o boală care duce la distrofie musculară);
 • luxația articulațiilor genunchiului;
 • displazia articulației șoldului (apare mai des la persoanele în vârstă);
 • cardiomiopatie hipertropica.

Examinările preventive cu un medic veterinar, care se recomandă a fi efectuate cel puțin o dată pe an, vor ajuta la evitarea dezvoltării patologiilor sau la identificarea bolii într-un stadiu incipient..

8 Reproducerea

Pisoii Devon Rex

Creșterea acestor animale de companie se efectuează numai sub supravegherea crescătorilor profesioniști sau a crescătorilor, deoarece reprezentanții acestei rase au o anumită particularitate. La pisici, există o problemă cu compatibilitatea grupelor de sânge și o sensibilitate crescută la anticorpii fiecăruia dintre aceștia atunci când sunt încrucișați. Orice incompatibilitate a combinațiilor duce la moartea inevitabilă a pisoilor..

Specialiștii găsesc o cale de ieșire și, datorită muncii lor minuțioase, pisicii se nasc 3-4 pisoi sănătoși, cu o greutate de aproximativ 100 g. De aceea, pisica devine singura soluție pentru o persoană care se gândește de unde să cumpere un Devon Rex.

Costul pisoilor din această rasă variază în funcție de culoare, vârsta lor și calitatea hainei. În medie, Devon Rex costă între 200 și 500 de dolari.

Dar dificultățile pot apărea nu numai atunci când le poți purta, ci și atunci când alăptezi. Dacă grupa sanguină a bebelușului nu se potrivește cu cea a mamei, atunci anticorpii incompatibili care pătrund în ei prin laptele mamei-pisică îi ucid. Animalele de companie puternice supraviețuiesc, dar la vârsta de 1-2 săptămâni își pierd vârful cozii.

Imediat după naștere, Devon Rexes sunt luați de la mama lor și în acele zile sunt hrăniți exclusiv cu formule de lapte specializate. După timpul alocat, pisoii sunt înapoiați pisicii, iar ea îi hrănește singură.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Devon rex: descrierea rasei, natura și caracteristicile conținutului