Mâncare hipoalergenică pentru pisici

Pisica ta suferă de diaree, pierderea poftei de mâncare sau greață? Își pierde interesul pentru mâncare sau devine letargică după ce a mâncat? Este haina ei plictisitoare și plictisitoare și pielea roșie și iritată în mod constant? Dacă da, acestea sunt cele mai frecvente semne de hipersensibilitate, intoleranțe alimentare sau alergii alimentare care pot fi controlate cu o dietă restricționată..

În primul rând, trebuie să încercați să aflați ce ingrediente cauzează reacția alergică a organismului. Specialiștii competenți într-o clinică veterinară bună vor ajuta la facilitarea sarcinii prin efectuarea unei analize de laborator pentru identificarea alergenului. După aceea, medicul veterinar va întocmi meniul potrivit sau va sfătui care hrană hipoalergenică pentru pisici este cea mai bună pentru animalul dvs. de companie..

Dietele antialergenice sunt special concepute pentru a minimiza riscul unei reacții negative la alimente din tractul digestiv al animalului. Aceste formule conțin adesea o cantitate limitată de ingrediente de bază care sunt atent selectate pentru a îndeplini următoarele cerințe:

  • lipsa alergenilor tipici;
  • digestibilitate ridicată și valoare nutritivă;
  • digestibilitate ușoară a produsului;
  • calitatea materiilor prime.

În ciuda faptului că în ultimii ani, experții din domeniul nutriționiștilor pentru animale de companie din întreaga lume au efectuat cercetări serioase și au cheltuit resurse enorme pentru a identifica cauzele alergiilor alimentare la pisici, acestea nu au fost încă stabilite.

Se știe doar cu certitudine că consumul pe termen lung de anumite tipuri de proteine ​​care sunt conținute în dieta pisicii poate duce la o reacție alergică la acestea..

Alergenii tipici sunt proteinele care se găsesc în soia, porumbul, carnea de vită, carnea de porc, grâul și puiul..

Nu este un secret faptul că o cantitate imensă de carne crudă se obține de la păsări și animale crescute cu hormoni, steroizi sau antibiotice. Chiar și o persoană nu poate fi complet sigură de cât mănâncă pui de înaltă calitate, darămite de produsele folosite în hrana animalelor. Este probabil ca cauza principală a alergiilor în masă la pui să se afle în calitatea produsului și nu în funcționarea anormală generală a sistemului imunitar la animalele noastre de companie..

Stomac de pisică și pui

Astfel, chiar și hrănirea unei pisici cu produse de calitate scăzută (clasa economică) poate provoca alergii, care vor dispărea după o schimbare a dietei..

Soiuri de alimente pentru persoanele alergice

Acum, doar producătorul leneș nu a adăugat hrană uscată hipoalergenică pentru pisici în gama sa. Și la prima vedere poate părea că este suficient să cumpărați un pachet marcat „hipoalergenic” pentru a opri suferința animalului de companie și vizite regulate la clinica veterinară. În realitate, nu există alimente hipoalergenice ca atare: alergia alimentară este un fenomen pur individual în fiecare caz individual..

Aceasta înseamnă că aceeași dietă poate agrava starea unui animal, pe cât de mult poate servi ca scăpare de probleme pentru altul..

În acest sens, atunci când alegeți un aliment hipoalergenic pentru o pisică, trebuie să procedați din ce componentă provoacă o reacție negativă în ea și să verificați dacă se găsește în lista de ingrediente.

Mancare hipoalergenica pentru pisici

Toate dietele din această categorie pot fi împărțite condiționat în mai multe tipuri, în funcție de substanțe - „provocatori” de alergii:

  • Intoleranță la gluten (proteine ​​vegetale). Există meniuri gata preparate care exclud grâul, porumbul și alte boabe din compoziție. Cel mai adesea, o cereală alternativă în ele este orezul alb sau brun, mult mai rar ovăzul sau meiul. În plus, există formule care nu conțin deloc cereale - formule fără cereale (fără gluten).
  • Hipersensibilitate la proteine ​​animale. Pentru persoanele cu un astfel de diagnostic, există rețete fără pui, carne de vită, carne de porc. Acestea includ adesea miel, somon, hering, rață sau iepure, care sunt mult mai ușor de digerat și rareori provoacă intoleranțe alimentare. În plus, există formulări mono-proteice - conțin un singur tip de proteină (o singură sursă de carne).
  • Intoleranță la produse lactate, ouă, drojdie. În astfel de cazuri, proprietarul ar trebui să acorde atenție formulelor etichetate „cu un număr limitat de componente” - în acestea setul de ingrediente este minimizat pentru a exclude orice produs „riscant” din compoziție, dacă este posibil.

Producători populari

Concurența pe piață și concurența pentru fiecare client determină companiile să își extindă gama, motiv pentru care multe mărci au diete pentru animalele de companie cu intoleranțe alimentare. Nu toate sunt la fel de bune: există produse în acest segment care sunt de calitate superioară celorlalte. Am întocmit o listă cu cele mai renumite, dar nu și promovate, dar demne de remarcat.

Royal canin

O companie franceză din categoria dietelor veterinare din care există două tipuri de hrană hipoalergenică pentru pisici simultan: Royal Canin Hypoallergenic DR25 și Anallergenic. În acest caz, acesta nu este deloc un truc de marketing, ci două rețete diferite:

  • DR25 hipoalergenic conține hidrolizat de proteine ​​din soia și orez, plus un complex de prebiotice și ingrediente pentru îmbunătățirea stării pielii.
  • Anallergenic este o dietă bazată pe hidrolizat de făină de pene și amidon de porumb pur. Include antioxidanți și o gamă de excipienți care protejează pielea de uscăciune.

Mai multe despre hrana Royal Canin

ProPlan

HA Hypoallergenic este o rație dietetică din linia medicală a acestui brand. Potrivit pentru rolul unei diete de excepție, deoarece conține o singură sursă de proteine ​​(soia, hidrolizată) și carbohidrați de înaltă puritate (amidon de orez). Pentru a elimina complet toate simptomele bolii, se recomandă utilizarea acesteia în termen de 8-10 săptămâni..

Mai multe despre fluxul ProPlan

Hill`s

Prescription Diet z / d este un aliment terapeutic pentru pisici de la un brand cunoscut chiar și în străinătate. Ajută la reducerea reacțiilor negative, atât din digestie, cât și din piele, asociate cu aportul de alimente. Principalele componente ale rețetei sale sunt orezul și proteinele animale care au suferit un proces de procesare profundă - hidroliza, care reduce la minimum riscul răspunsului sistemului imunitar la acest produs..

Dieta cu prescripție z / d

Prima alegere

Formula hipoalergenică a producătorului canadian va fi potrivită pentru pisicile cu hipersensibilitate la proteinele alimentare tradiționale. Acest produs se bazează pe carne de rață și cartof dulce și este complet lipsit de cereale. Conceput pentru animale cu vârsta de peste 1 an.

Aflați mai multe despre alimentele 1st Choice

Farmina

UltraHypo este un aliment din seria veterinară Vet Life a unei companii populare italiene. Rețeta se bazează pe hidrolizat de proteine ​​din pește și amidon de orez rafinat, sursa lipidelor este uleiul de pește. Conține antioxidanți naturali, prebiotice, minerale chelate și vitamine.

Mai multe despre furajele Farmina

Sanabelle

O linie de alimente pentru pisici de la compania germană Bosch-Tiernahrung, care include o dietă sensibilă concepută pentru a ajuta animalele de companie cu intoleranțe alimentare. Conține păsări de curte și miel, precum și orez, sorg și proteine ​​din cartofi. Fără soia, grâu și conservanți sintetici, coloranți, potențatori de aromă și OMG-uri.

Mai multe despre hrana pentru Sanabelle

Monge

Monge Vetsolution este un brand italian care produce și alimente sănătoase pentru animale. Dieta lor pentru dermatoză este o hrană pentru pisici hipoalergenică super premium, fără cereale și gluten. Principalele ingrediente sunt proteina de somon hidrolizată, tapioca, cartofii și puiul liofilizat.

Mai multe despre feedul Monge

Monge vetsolution

Acana

Un brand canadian care iese în evidență pe fundalul majorității produselor prin compoziția excelentă constantă și produsele de înaltă calitate. Aceste meniuri sunt perfecte pentru animalele de companie fără gluten, deoarece nu conțin cereale. Sursele de proteine ​​animale din rețete sunt în principal miel, rață, curcan, pește, precum și ouă de găină și de găină. Pentru cei care sunt intoleranți la ouă sau pui, există dieta integrală Acana Pacifica.

Mai multe despre mâncarea Acana

Orijen

O linie de rații de la autorii „Akana”. De asemenea, nu conțin cereale și cartofi, ceea ce înseamnă că reacția organismului la gluten este exclusă, plus o cantitate mai mare de ingrediente din carne. Pentru tulburările digestive asociate cu proteinele animale, puteți acorda atenție meniului a șase tipuri de pești (Șase pești), precum și formulei Tundrei cu proteine ​​animale rare, atipice (capră, rață, carne de vânat, mistreț și pește).

Aflați mai multe despre mâncarea Orijen

Leonardo

Acestea sunt rețete create în Germania de o echipă de specialiști Bewital. Pentru animalele de companie predispuse la reacții negative la alimente, s-au dezvoltat diete speciale cu amarant în loc de cereale și semințe de chia pentru a sprijini digestia - la păsări de curte sau pești (GF de pasăre, GF de somon și Maxi GF). Există, de asemenea, o rație de miel și orez - Leonardo Adult Lamb.

Mai multe despre hrana pentru Leonardo

Leonardo Adult Miel

Pronatură holistică

Mâncare canadiană de înaltă calitate făcută doar din ingrediente organice naturale. Nu există spațiu pentru porumb, soia și grâu în rațiile acestei mărci, precum și pentru aditivi chimici, OMG-uri și culori. Pentru a îmbunătăți tranzitul intestinal și absorbția optimă a alimentelor, producătorul oferă meniuri pe bază de somon și orez brun, rață și portocale, curcan și afine, precum și pește alb și orez sălbatic..

Mai multe despre Pronature feed

Grija Brit

Mâncare cehă pentru pisici. Compania poziționează întreaga linie Brit Care ca fiind hipoalergenică, probabil din cauza abandonării grâului, soiei și porumbului în favoarea orezului în majoritatea formulărilor. Cu toate acestea, au o dietă fără cereale cu digestie sensibilă pe bază de miel, somon și cartofi uscați, concepută special pentru animalele de companie cu stomac sensibil..

Mai multe despre Brit Care

Canagan

Marca este originară din Marea Britanie, a cărei întreagă gamă este o formulare fără cereale de înaltă calitate, care nu garantează un răspuns negativ al corpului la gluten. Iar pentru animalele de companie care nu mănâncă pui, există formula Country Game - cu rață, carne de vânat și iepure, precum și somon scoțian - cu somon, hering și păstrăv.

Mai multe despre mâncarea Canagan

Merge!

Este una dintre mărcile comerciale ale Petcurean, Canada. Pentru a depăși dificultățile asociate respingerii anumitor alimente la pisici, au creat linia Sensitivity + Shine. Include două diete fără cereale: păstrăv de apă dulce&Somon (cu păstrăv, somon și hering) și rață cu ingrediente limitate (rață ca singură sursă de proteine). Aceste meniuri sunt bogate în acizi Omega, taurină, pro și prebiotice utile, sunt potrivite atât pentru adulți, cât și pentru pisoi.

Mai multe despre feedul Go!

Sensibilitate + Strălucire

Acum proaspăt

Un alt brand de la Petcurean, creatorii Go! Diferența sa fundamentală față de omologul său este că Now folosește numai materii prime din carne proaspătă, nu și cele deshidratate. Pentru persoanele cu digestie sensibilă, este recomandat Now Fresh Fish, cu păstrăv și cartofi ca ingrediente principale.

Aflați mai multe despre Now Fresh

Toate fluxurile descrise mai sus aparțin diferitelor categorii de prețuri și au diferențe semnificative în compozițiile lor. Atunci când alegeți mâncarea pentru pisica dvs., mai întâi de toate, trebuie să vă bazați pe ingrediente și numai apoi pe popularitatea acestui sau acelui brand.

Găsirea hranei hipoalergenice potrivite pentru pisici nu este întotdeauna posibilă prima dată, așa că proprietarii de animale de companie care au deja această experiență lasă adesea feedback pe forumuri, încercând să îi ajute pe ceilalți să facă față unei probleme similare. Aici sunt câțiva dintre ei:

Katerina, Tver:

„După ce am cumpărat un pisoi din Bengal, am continuat să-l hrănesc cu aceleași uscătoare Hills pe care le-a dat crescătorul. Apoi, după câteva săptămâni, a dezvoltat diaree, care nu s-a oprit. După o grămadă de teste și vizite la diferite clinici, mi s-a oferit să schimb producătorul de furaje. De-a lungul timpului, scaunul s-a îmbunătățit mai mult sau mai puțin, dar pete chele au început să apară pe cap, stomac, apoi pe labe. Veterinarul a diagnosticat o alergie și a trebuit să schimbe din nou mâncarea. După o lună și jumătate, Pronature Holistic este crescut cu o pată cheală pe cap, iar laba este, de asemenea, crescută treptat. Vom rămâne deocamdată la Pronatur și vom observa starea datei ".

Andrey, Novosibirsk:

„A trebuit să aleg mâncare pentru o pisică de 11 ani. La început, alegerea a căzut pe Royal Canin, dar Senya a mâncat mult de la el, plus pete roșii i-au apărut pe urechi. Apoi am cumpărat hipoalergenicul Royal și mi se pare că nu este gustos, deoarece pisica a mâncat-o cu mare reticență și a înfometat tot timpul. Decizia mea de a încerca Akana a fost respinsă de medicul veterinar, spun ei, o astfel de compoziție nu este potrivită pentru o persoană în vârstă. Acum îi dau hipoalergenic 1Sf Alegere și totul pare să meargă bine, testele trecute - rezultatul este fără comentarii. Iar fiara mea i-a apreciat gustul ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Mâncare hipoalergenică pentru pisici